Şimdi Ara

## 3.1GHz'de Çalışan 65nm Athlon X2 6000+ Kullanıma Sunuldu ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
6.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## 3.1GHz'de Çalışan 65nm Athlon X2 6000+ Kullanıma Sunuldu ##

Yılın son çeyreği içerisinde 45nm üretim teknolojisi ile hazırladığı Deneb kod adlı Phenom işlemcilerini kullanıma sunmaya hazırlanan AMD, mevcut modellerine yönelik çalışmalarına da devam ediyor. Firma çift çekirdekli Athlon64 X2 6000+ modelinin güncellenmiş versiyonunu da kullanıma sundu.

İlk versiyona güç veren Windsor çekirdeği yerine Brisbane çekirdeğini temel alan işlemci 65nm üretim teknolojisi ile hazırlandı. Bir önceki modele göre L2 bellek kapasitesi 2MB'dan 1MB'a düşürülen işlemcinin saat hızı ise 90nm X2 6000+ modeline göre 100MHz daha yüksek yani işlemci 3 değil 3.1GHz'de görev yapıyor.

Açıklanan bilgilere göre 89 watt'lık ısıl güç tasarımına (ilk model 125 watt idi) sahip olan işlemci bu sayede 780G yonga setli anakartlar ile de uyum sorunu olmadan kullanılabilecek. Zira hatırlanacağı üzere bir süre önce 780G yonga setli bazı anakartların ısıl güç tasarımı yani tdp'si 95 watt'dan fazla olan modeller ile çalışamadığı ortaya çıkmıştı.

G2 revizyonuna sahip olan 65nm Athlon64 X2 6000+ modeli yurt dışı fiyat listelerine 82.5 Avro seviyesinden giriş yapmaya başlamış durumda.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• biz aldık bi kaç ay sonra yapmayı akıl eder zaten
  • Geç oldu
  • mhz canavarı olmuş ama 89watt bence hala yüksek sonuçta 90nm 3700+ sandi ler 89watt ı yeni nesil bi işlemcide artan enerji fiyatları bence mutlaka dikkate alınmalı!!!
  • 89W yerine diğerleri gibi 65W olabilseydi keşke...89W bile bu performasa sahip CPU için çok fazla..

Yakında intel E5200 ün rakibi olacak bu CPU..5200 85-95$ gibi fiyattan satılacağından AMD fiyatta rekabet edebilmesi için 6000 i 65nm üretim sürecine aldı.Bu CPU yu 100$ altı fiyatlarda görebiliriz..

Ama güç tüketimi bakımından E5200 ile rekabet etmesi mümkün değil tabi..E5200 45W falan harcar diye düşünüyorum..Intelin 65W diye etiketlendirdiğine bakmayın ondan çok daha düşük..
  • şu phenomlar athlon lar kadar olamadı. hala hayranım şu athlon lara.bence brisbane çekirdeği ile güncellemeleri gerçekten iyi olmuş.windsor çekirdeği çok iyi oc olmuyordu.
  • vaaow iyi OC etmişler bunu

3.00Ghz>3.10Ghz güzel mantık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yalnız brisbane çekirdeklerde ne var. brisbane'lerde hep 1mb l2 cache var
  • nezaman cıkacakmıs
  • hayır anlıyorum model yeniliyorlarda L2 cache artıracaklarına düşürüyorlar ona kızıyorum
  • kach den neden kırpıyo anlamadım
  • belkide cache düşürüldüğü için frekans arttırılmıştır.
  • Artan 100 Mhz saat hızına karşılık yarıya indirilen L2 Cache performansta fazla bir kayba neden olmadığı, üstelik maliyetleri epey düşürüp enerji tüketimini azalttığı için tercih edilmiş olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yc#1

Artan 100 Mhz saat hızına karşılık yarıya indirilen L2 Cache performansta fazla bir kayba neden olmadığı, üstelik maliyetleri epey düşürüp enerji tüketimini azalttığı için tercih edilmiş olabilir.

Bıraksınlar bu işleri ya biz performans istiyoruz, Ha performansı canavar olsun bunlarıda yapsınlar orası ayrı
  • AMD nin hertarafı ghz olsa ne olacak Q6600 bile bütün amd leri tokatladıhaksızmıyım,ama yine de amd olsun da rekabet olsun de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 16 Ağustos 2008; 19:35:08 >
  • Fiyatları indirilen Phenom ve C2Q serisi işlemcilerden sonra bu işlemcinin piyasaya sürülmesi garip geldi bana. AMD sanırım giriş-orta sınıf seviyesi fiyatına güçlü bir CPU satarak Intel'in pazar payında gedik açmak istiyor olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cocker

Fiyatları indirilen Phenom ve C2Q serisi işlemcilerden sonra bu işlemcinin piyasaya sürülmesi garip geldi bana. AMD sanırım giriş-orta sınıf seviyesi fiyatına güçlü bir CPU satarak Intel'in pazar payında gedik açmak istiyor olabilir.

Aynen öyle. Herkesin Ferrari, Porsche alacak parası yok. Pek çok insan Golf'e, Passat'a biniyor. Pazarın eğilimlerini göz önünde bulundurarak uygun maliyetli, satış potansiyeli yüksek ürünleri çıkarmak pazar payı için son derece önemli. (Hele E5000 ve E7000 serisi tüketiciye sunulmuşken)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Confusion

mhz canavarı olmuş ama 89watt bence hala yüksek sonuçta 90nm 3700+ sandi ler 89watt ı yeni nesil bi işlemcide artan enerji fiyatları bence mutlaka dikkate alınmalı!!!

san diego tek çekirdekli, bu çift çekirdekli
  • amd lerin zaten l2 bellekleri düşüktü bunda iiyice kırpmışlar intelde 6mb a çıkardı amd ne yapmaya çalışıyo bilmiyorum birde e2xxx serisinin oc potansiyeli göz önüne alındığında bence boşa atılmış bir adım bu.
  • L2 belleği neden kırpıp duruyor bir türlü anlayamadım.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.