Şimdi Ara

LPG' li araçlarda kullanılacak yağ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar LPG' li araçlarda standart önerilen yağları mı kullanmalıyız yoksa LPG li araçlara özel dikkat etmemiz gereken yağlar var mı? Bir arkadaşım kullandığı yağın üzerine bir miktar LPG yağı ?? ilave ettiğini söyledi.
    (Siena S 1.2 LPG'li) aracımın yağ değişim zamanı geldi önerilerinizi bekliyorum

| AMD Phenom 9850 Quad 2511@2813Mhz 4Mb Cache | Gigabyte ma790fx-ds5 Mainboard | Kingston HyperX 4x1gb 1066Mhz Dual DDR2 | Seagate 2x500gb sata2 32mb Cache NCQ 7400Rpm HDD | Sapphire HD4870 512mb 256bit GDDR5 | Feel hurricane II Case | Thermaltake Qfan 650W Powersupply | Thermaltake Duoorb CPU Cooler | Samsung 226cw 22'' LCD | Logitech Z5500 | Creative Audigy USB External Sound Card |

• Bunlar tamamen yağ üreticilerinin tuzakları.
    Bildiğiniz yağı kullanmaya devam edin ve üzerine % 50 ömür ekleyin.

LPG temiz bir yakıt olduğundan yağınızın viskozitesini bozmıyacak ve daha uzun ömürlü olmasını sağlıyacaktır.

En dikkat etmeniz gereken husus şudur, Aracınızı çok kısa menzildemi kullanıyorsunuz-uzun menzildemi kullanıyorsunuz?
    Yani mütevazi bir kullanıcının 'Benzinde' 10.000 km.de bir değiştirmesi gereken yağı siz 15.000 km de değiştirebilirsiniz...

Ticari araçlar gibi çok kısa yol yapan ve kısa aralıklarda kontak kapatan bir sürücü 'Benzinde'7.500 km de yağ değiştirmesi gerekir ve bunu hiç bir usta bilmez (Bilenler tenzii edilir) 10.000 lik yağ koydum aabi der ve sizi 10.000de davet eder , bu çok yanlıştır...
    Benzinli iseniz 7.500 km de yağınızı değiştirin. Yok LPG li iseniz 8.000 de yağınızı değiştirin.

Aynı yağ ve aynı araç olması farketmez, farkeden tek şey kontak açma ve kapama sürenizdir... Bu böyle biline

Rejime kavuşmadan kontak kapatan bir motor hem yakıtı fazla yakar -hem motor yağının ömrünü kısaltır...

• valla ben her zamanki elf moligraf10w40 koyuyorum canavar gibi

birde benzinliklerde marketlerde falan satılanlar var. "LPG yağı!". vay anasını beaaa

• Yok abi Ona'nın daha iyi olduğunu söylüyorlar ben denemedim 4-5 defa kullansada kızartmada bozulmadığını söylüyorlar.
    Motor yağına gelince bencede gerek yok lpg için özel yağa lpgden önce ne kullanıyorsak devam derim saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: okis

zade ayçiçek yağı iyidir kızartmalara
    Daha Fazla Göster
  • aklın yolu 1 işte

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.