Şimdi Ara

SilverStone' dan HTPC model Lascala serisi kasalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha bir kaç sene önce kasa işine girmelerine rağmen şu anda dünyada CoolerMaster, Lian-Li ile beraber en kaliteli üretilenlerden biri haline gelen SilverStone kasalar, gerek yenilikçi yapıları gerekse kaliteleri ile oldukça göz dolduruyorlar. Tejmin serisi tower ATX kasaları ile adını duyuran ve piyasaya yayılan SilverStone, artık zamanının gelmiş olduğuna inanıyor ki, ürün yelpazesini genişletmeye karar vermiş. Lascala adını verdiği yeni seri kasaları son zamanların oldukça popüler olan HTPC (Home Theatre PC - Mutlimedya Bilgisayar) sistemleri kendisi kurmak isteyenlere hitap ediyor. Bildiğiniz gibi hazır satılan HTPC' ler, az yer kaplamaları, ses sorunu olmamaları ve görünüş olarak bir evin salonunda sırıtmayacak yapıda olma özelliklerine sahipler. Temeli bilgisayar kaynaklı olan HTPC, her türlü multimedya (görünü ve ses vb) ihtiyacını karşılayabildiği gibi, ileride istediğiniz şekilde genişletme imkanını da size sunuyorlar. İşte burada SilverStone' un Lascala kasaları HTPC' nin en önemli olan kısmını yani dış görünüşünü, içini kendi istediğiniz şekilde doldurmanız için size sunuyor.

    Lascala serisinde 10cm yüksekliğe sahip olan modelden, normal bir ATX kasa ile aynı multimedya özelliklere ver genişleme slotlarına sahip olan modele kadar bir çok seçenek sunarken, belli ki her türlü kesime hitap etmek hedeflenmiş. En çok dikkat çeken modellerden biri olan LC11 sadece 10cm yüksekliğe ve 17" bir LCD ekran kadar genişliğe sahip ve 3 adet fan ile soğutulabiliyor. Ayrıca LC11M modeli, ufacık boyutlarına rağmen programlanabilir uzaktan kumanda, grafik tabanlı LCD ekran ve ek usb portları gibi günümüz bir çok normal ATX kasasında bile bulunmayan multimedya özellikleri sunuyor.

    Kendi yapısına özel dizayn edilen 220Watt' lık güç kaynağı (HTPC de kullanılacak olan bileşenlerden kurulu en güçlü sistem için bile yeterli sayılabilecek bir değer) 6cm lik çok ufak ve sessiz bir fan ile soğutulurken, kasa ile beraber gelen ek aparatlar ile anakarta takacağınız çeviriciler sayesinde anakarta yatay şekilde bir adet AGP ve iki adet PCI kart takılabiliyor. Normal 3.5" lik sabit sürücü ve 5.25" lik optik sürücü hiç sorunusuz olarak monte edilebiliyor. Bu kadar ince ve kopmakt yapısı sayesinde, sadece HTPC olarak değil masa üzerindeki alanın ve görünüşün çok önemli olduğu iş yerlerinde kullanılmak için de ideal.

    10cm yüksekliğe 3 adet pci kart takabiliyorsunuz

    Yine aynı seriden Lascala 10M ise, adından da alaşılabileceği gibi tam olarak bir multimedya canavarı. Normal bir pc ne kadar geniş ve ferahsa Lascala 14M de o kadar genişletilebilir. Önde 92mm lik ve arkada 2 adet 60mm lik fanlar ile normal bir pc kasası kadar ferah olan Lascala 14M, 2 adet optik sürücüyü barındırabiliyor. Kasasının üzerinde programlanabilir LCD ekrana,çalma durdurma sarma vs.. tuşlarına ve kızılötesi uzaktan kumandaya sahip olan 14M multimedya özelliklerin ve bilgisayar tabanının birleştiği HTTP lerin maksimum özelliklerini sunan bir sistem oluşturuyor. Serinin diğer modelleri ise kullanım alanına ve ihtiyaca göre boyutlara ve genişletilebilme olanaklarına sahipler.

    Lascala sersinin hitap ettiği kitle ve kullanım alanı her ne kadar belli olsa da, şık ve yatay bir kasaya sahip olam isteyen normal bir bilgisayar kullanıcısının da her türlü ihtiyacını karşılayabilicek özelliklere sahip olan modelleri de mevcut. Özellikle M modelleri sunduğu yüksek multimedya özellikleri ile dikkat çekici. Sonuçta SilverStone' un kalitesi ortada eğer bu tarz bir kasaya ihtiyacınız varsa ve hangi modelin sizin ihtiyacınızı karşılayağını öğrenmek istiorsanız Türkiye' de ithalatçısı olan FireBal(Burada) tarafından satılıyor. Kasalardan bazılarının incelemeleri için aşağıdaki linkleri kullanabilirisiniz.

     


    Sayfanın Linki : http://www.silverstonetek.com/product-case.htm








  • İşte kalite umarım çok pahallı değildirde bu şık kasayı alırım ...
  • valla güzel bir şey de fiyatı ne acaba
  • kasa piyasası iyice kızışıyor.kaliteli kasalar her geçen gün artıyor.
  • güzel bir kasa gerçekten kaliteli ama bu kasanın en güzel yanı bence fiyatı düşen bir flat ya da geniş ekran plasma tv ile birleştirip iyi bir ekran kar,tı ses kartı ve ses sistemi ile tam bir home theather yapabilmek, oyun,dvd,müzik,internet vs.. için ideal bir çözüm ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.