Web Günlükleri (Bloglama) video serisinin üçüncü videosuna hoş geldiniz, öncelikle ikinci bölümdeki röportajın çekiminde kamerayı yöneten arkadaşımız Ethem Usluoğlu (Öğren TV)'na geçte olsa teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz.
Bu serinin ilk iki videosunu henüz izlemediyseniz mutlaka izlemenizi öneririz.
Önemli: Arkadaşlar bu video serisinin tanıtımını yaparken, üçüncü videoda bir alan adı ve barındırma hizmeti alıp blogumuzu yayına başlatacağımızı söylemiştim fakat daha sonra düşündüm ki bu tip bir deneysel çalışma yapmak için alan adı ve barındırma hizmeti alarak masraf yapmanıza gerek yok, çünkü biz kendi bilgisayarımıza, Windows işletim sistemi kullanıcısı olsak da, WordPress'i kurabiliyoruz.
Bu videoda dünyanın en popüler bloglama yazılımı olan WordPress'i bilgisayarımıza kuruyoruz. Ve kurulumu bilgisayarımıza yaptığımızdan dolayı, WordPress'i çok seri bir şekilde, dilediğimizce kullanabiliyoruz.
Ben de 3 videoyu izledim. Gerçekten hepsi de süper olmuş. Özellikle bu 3. videoyu bekliyordum (: 2. videodan sonra ben de bir blog kurma kararı almıştım. Hatta parayı yatırdım Allah kısmet ederse bugun açılacak (: Size de çok teşekkür ediyorum böyle bir konuya değinip 3 serilik bir video hazırladığınız için. Diğer paylaşımlarınızı da merakla bekliyorum :)
Not: Ayrıca EasyPHP ile de çok kolayca bilgisayarınıza WordPress kurabiliyorsunuz :) Sadece WordPress değil tabiki diğer sistemleri de kurabilirsiniz. WAMP ile aynı mantık çalışıyor. İleri - İleri yöntemiyle kuruyorsunuz. PhpMyAdmin'e gelip bir veritabanı açıyorsunuz ve programla genel olarak işiniz bitiyor :)
Bende şu an izleyeceğim.Serinin en çok beklenen vidyosu bu olsa gerek kuşkusuz,bu sene öss var ama yine blog açmak nasıl bişeymiş bi öğrenelim.İnş. ilerde bizde bi tane açarız
Emeği geçenlere bir kez daha teşekkürler
Let's talk this over It's not like we're dead Was it something I did? Was it something You said? Don't leave me hanging In a city so dead Held up so high On such a breakable thread
metin belgesiyle bi dosyayı açıp kullanıcı adı, parola falan yazıyoduk.Orada bi yere ''root'' yazdık.Bizde kendi blogumuzu açarken root mu yazmalıyız?
Merhaba, internet üzerinde aldığınız bir alana yükleme yaparken kullanıcı adı için root ve şifre için girdiğimiz boşluk yerine, aldığınız barındırma hizmetinizde açtığınız veritabanına ait kullanıcı isminizi ve şifrenizi girmelisiniz.
Arkadaşlar teşekkürler, paylaşımın faydalı olduğunu duymak beni çok mutlu ediyor :)
ben açtığım blogumu arkadaşlarıma verirken(adresi) localhost/... die mi vereceğim.Yani öyle de bloga girebilir miyim? saygılar
Hayır bu localhost'ta kurduğun bloğu başkaları göremez bu sayfayı sadece sen görebilirsin... Eğer başkalarının da bloğunu ziyaret etmesini istiyorsan bir alanadı(domain) ile bir alan(hosting) almalısın...
@abus,
Bilmeyen arkadaşlar için faydalı bir video olmuş... İşallah bu video blog oluşturmak isteyen arkadaşlara faydalı olur.
Merhaba, internet üzerinde aldığınız bir alana yükleme yaparken kullanıcı adı için root ve şifre için girdiğimiz boşluk yerine, aldığınız barındırma hizmetinizde açtığınız veritabanına ait kullanıcı isminizi ve şifrenizi girmelisiniz.
Arkadaşlar teşekkürler, paylaşımın faydalı olduğunu duymak beni çok mutlu ediyor :)
teşekkürler @Abus
Öncelikle herşey çok güzel olmuş. Çok teşekkürler. Yalnız anlamadığım bi nokta oluşturduğumuz blogu nasıl yayınlıycaz bununla ilgili bizleri bilgilendirirseniz daha memnun olurum. İş sadece Alan adı alıp Hosting hizmeti ile yapılır demek değil. bu kısmı nasıl yapmamız gerekiyor onu öğrenmek istiyorum.. Teşekkürler Volkan Görgülü..:)
Angel remember how we'd chase the sun Then reaching for the stars at night As our lives had just begun When i close my eyes i hear your velvet wings and cry I'm waiting here with open arms - oh can't you see Angel shine your light on me
@M.a.m.i, PHP destekli bir barındırma paketi almalısın
@Niralda, bilgisayarınızı bir sunucu haline getirirseniz, alan adınızı bilgisayarınıza yönlendirebilirsiniz, ama kendi bilgisayarınızı bir sunucu haline getirmektense bir barındırma hizmeti almanızı tavsiye ederim. Alan adınızıda barındırma hizmetini aldığınız sunucuya yüklersiniz.
Ben içeri düştüğümden beri güneşin etrafında on kere döndü dünya Ona sorarsanız: ’Lafı bile edilemez, mikroskopik bi zaman...’ Bana sorarsanız: ‘On senesi ömrümün...’ Bir kurşun kallemim vardı, ben içeri düştüğüm sene Bir haftada yaza yaza tükeniverdi Ona sorarsanız: ’Bütün bi hayat...’ Bana sorarsanız: ‘Adam sende bi hafta...’
@Niralda, bilgisayarınızı bir sunucu haline getirirseniz, alan adınızı bilgisayarınıza yönlendirebilirsiniz, ama kendi bilgisayarınızı bir sunucu haline getirmektense bir barındırma hizmeti almanızı tavsiye ederim. Alan adınızıda barındırma hizmetini aldığınız sunucuya yüklersiniz
Hocam bunu biraz daha açabilirmisiniz.
ben buradan kayıt yaptırdım.sayfayı oluşturdum. yukardaki videoda bu linkten fazla ne var da pcden wampserverla kurulum yapılıyor? direk aşağıdakini anlatsaydı olmaz mıydı? http://tr.wordpress.com/signup/
1 - Cebimizden para çıkmadan alan adı ve barındırma hizmeti alabiliriz. 2 - Wamp server yada diğer benzer serverlar ne işe yarar neredeyse hiç bahsedilmemiş. 3 - Bilgi seviyesi düşük olan kişiler için daha basit sanal hostlar var. xampp gibi yada buna benzer diğerleri. 4 - Root şifresi Mysql de mutlaka bulunur. Bu güvenlik için belirlenmiştir. Bunun haricinde phpmyadminde root harici şifre oluşturulması gerekir ki, asıl hosting sağlayıcılarında her db için kullanıcı adı ve şifre oluşturulur 5 - Dosya chmodları ve safe mode hakkında bilgi verilmesi gerekirdi atlanmış. Eğer localhost üzerinde işlem yapılıyor ise, chmod istemez ancak hostlarda mutlaka chmodları değiştirmemiz gerekiyor. 6 - İlla ki admin kullanıcısını değiştirmemiz gerekmiyor, ancak admin standart geldiği için şifre kolay bulunamayacak bir cinsten olmalı. Yoksa yeni bir kullanıcı açılmış olması herhangi bir espirisi kalmaz. 7 - Linkleri değiştirdiğimizde sunucu üzerinde hta dosyasını düzenlememiz gerekir, apache ye direkt müdahaleye izin verilmez gibi...
Kısaca bilgisayara kurulumlar ile hostta yapılan kurulumlar arasında ciddi farklılıklar bulunmakta. Bu tarzda bilgisayar üzerine kurulum için bile bazı konular çok çabuk geçilmiş. Biz sanırım bildiğimiz için çok fazla önemsememiş olabiliriz. Ama madem beginner düzeyinde işlenmiş konu o zaman biraz daha dikkat edilmeliydi diye düşünüyorum.
Birde hosta kurulum yaparsanız çok iyi olur başlangıç seviyesindeki arkadaşlara. Hatta local pc de oluşturulmuş siteyi hosta aktarmayı da işlerseniz çok daha süper olabilir. Yine bazı ( istediğimiz belirli yazıları bir site veya localhost üzerinden ) yazıları xml dosyası şeklinde alıp diğer bir siteye aktarımını da anlatabilirsiniz.
Konu hakkında mutlaka vardır sizinde imkanlarınız ama, host üzerinde kurulum yapacaksanız ve host ve domain konusunda ihtiyacınız bulunuyor ise yardımcı olabilirim.
Başarılı anlatımınız ve çalışmalarınızdan dolayı forum sakinlerinden biri olarak tekrar teşekkür ederim. Devamlı ve sürekli olması dileğimle...
Türkiye'nin, geçmişinden kopmadan, geleceği kucaklamasını onlar sağladılar... Onlar, bir milletin ancak dili, dini ve edebiyatıyla ayakta kalabileceğini hem söylediler, hem de söylediklerini eserleriyle gerçekleştirdiler... Dilimizi kısırlaşmak, edebiyatımızı köreltmek ve manevi değerlerimizi pörsümekten onlar ve onlar gibi olanlar korudular...
www.wordpress.com adresine üye olun ve düşündüğünüz adres boşta ise buradan kendi adınıza ücretsiz kayıt ettirip işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
Blogunuzun kurulumu neredeyse videodaki anlatım ile benzer şekillerde kurulacaktır.
Eğer wordpress.com üzerine bir kurulum yapacaksanız ilgili internet sitesinde hangi yolları izleyeceğiniz ile ilgili bilgi bulabilirsiniz. Ayrıca Türkçe destek ve resmi destek siteliride mevcut.
Çok yararlı olmuş emekleriniz için teşekkürler. 10 kasım'da 2.7 sürümü çıkacakmış biraz inceledim yeni ve güzel özellikler var yönetim paneli falan değişmiş. Otomatik güncelleme özelliği eklenmiş sanırım.
hocam öcelikle ellerine sağlık video çok güzel. videoyu izledim ama anca zaman bulup kurmaya çalıştım. ama bi sorun var. wamp ı kurdum. online yaptım, phpmyadminden veritabanı oluşturuyom. www klasörüne wordpress i çıkarıp ismini değiştirip içindeki wp-config-examples ıda wp-config yapıp içine veritabanı adı, mysql kullnıcı adı ve şifreyide giriyorum. en son kayıt olcam ama veritabanı ismini girdiğimde kayıt sayfası gelmiyor. "http://localhost/mert" şeklinde giriyorum ama sayfa görüntülenemiyor. 3 bilgisayarda denedim onlarda da olmadı. windows ayarlarıyla ilgili bişeymi acaba. yoksa ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum. tarayıcı olarak ie8 ve firefox3.0 denedim ikisinde de sonuç yok kayıt sayfası gelmiyor.