Bu televizyonu almayı düşünüyoruz...genel olarak uydu yayını izleyeceğiz maçlardaki görüntü kalitesi çok önemli digitürk ve d smart var her 2sindeki hd yayınları izleyebilmekteyiz sizce kullanım amacına uygun bir tvmi? kontrast oranı beni çok cezbetti ve bu nedenle bu ürünü seçtim...eğer sizinde bu fiyatlarda kontrast oranı yüksek uydu yayın kalitesi iyi bir tv biliyorsanız önerilerinizi bekliyorum...bu tvde 1o bit panel yok bu çok gerkli bir özellik mi uydu yayınları için? gecenlerde buradaki mağzaları gezdik bir kaç tvye baktık haber yayını veriliyorddu ve haberi metinle anlatıyodu ve bazı yazıları okumak çok zordu bunu görür görmez vazgeçtim bundada o gibi metinleri okumada zorlanırmıyız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuLL__MaNiAc -- 14 Ağustos 2008; 23:49:48 >
arkadaşlar bi şüphem var gecenlerde samsungun bazı modellerinin sorunlu olduğunu okumuştum...bu ürünü kullanan var mı herhangi bir sorun yaşayan oldu mu?
arkadaşlar araştırmalarıma göre plazma mı alsam die düşünmeye başladım çünkü genelde uydu yayını izleyeceğimiz için daha kaliteli bir görüntüyü en çok plazmada alabileceğimi öğrendim fakat plazmalarda çok enerji harcıyor sizce bu çok fazla kaale alınabilecek bi dezavantaj mı?Maçları çok izliyoruz hangisi daha çok keyif veriri?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuLL__MaNiAc -- 15 Ağustos 2008; 2:31:54 >
508xa ımkan dahılındeyse mutlaka ınceleyın ben de alım asamasındayım fakat kısa sure ertelemek zorunda kaldım..
o baslkıkta 0sedan ıle gorusun fıyat konusunda yardımcı olacaktır..
plazma alacağıma samsung mu? dostum pioneer dicektin sanırım.. ogameci dostum ben görüntü kalitesini izlemedim ama sanırım alsaydık bu lcdyi alırdık görün kalitesinin kötü olmasından dolayı plazma almaya karar verdik ve panasonic plazma sparişini verdik umarım görüntü kalitesi iyi olur..
Fikrimi değiştiriyorum dostum bugun gittim gördüm normal yayında aşırı karıncalanma var artı
insanları şişman gösteriyor umutlu gitmiştim ama gözümden düştü
Lcd veya plazma ne olursa olsun 16:9 ekran formatına sahip tüm tv'ler 4:3 yayında görüntüyü yayar ve insanlar şişman gözükür.
Fakat hemen hemen tüm firmaların buna yönelik kısmen de başarılı olan yazılım çözümleri var. Örneğin: Sony'lerde "akıllı" adıyla geçen ayara geçtiğinde görüntüyü yukarı ve aşağıya biraz genişletiyor, biraz da gözün odaklandığı orta bölgeyi sabit tutup yan kısımları yayıyor. Böylece 4:3 yayınlarda çokta rahatsız etmeyen bir formata dönüştürüyor görüntüyü. Adı farklı olsa da Samsung'ta da buna benzer özellik vardır. Bildiğim kadarıyla pioneer plazmalarda da var.
Bu nedenle karıncalanma vs. için bir şey diyemeyeceğim ama "lcd'ler insanları şişman gösteriyor, plazmalar normal.." yaklaşımı doğru değil. Eğer kararına etki eden en önemli faktör bu ise yanlış karar vermene yol açabilir. O yüzden kendimce bu noktaya değinme gereği hissettim.
Lcd veya plazma ne olursa olsun 16:9 ekran formatına sahip tüm tv'ler 4:3 yayında görüntüyü yayar ve insanlar şişman gözükür.
Fakat hemen hemen tüm firmaların buna yönelik kısmen de başarılı olan yazılım çözümleri var. Örneğin: Sony'lerde "akıllı" adıyla geçen ayara geçtiğinde görüntüyü yukarı ve aşağıya biraz genişletiyor, biraz da gözün odaklandığı orta bölgeyi sabit tutup yan kısımları yayıyor. Böylece 4:3 yayınlarda çokta rahatsız etmeyen bir formata dönüştürüyor görüntüyü. Adı farklı olsa da Samsung'ta da buna benzer özellik vardır. Bildiğim kadarıyla pioneer plazmalarda da var.
Bu nedenle karıncalanma vs. için bir şey diyemeyeceğim ama "lcd'ler insanları şişman gösteriyor, plazmalar normal.." yaklaşımı doğru değil. Eğer kararına etki eden en önemli faktör bu ise yanlış karar vermene yol açabilir. O yüzden kendimce bu noktaya değinme gereği hissettim.
Dolaşırken aklımda plazma olmadığı için onlara hiç dikkat etmedim ama gelicek hafta sonu kısmetse yine bir tura çıkıcam
ve plazmaları inceleyeceğim umarım yine hayal kırıklığı yaşamam..