Şimdi Ara

Dijital TV cep telefonunuzda, Samsung'dan DMB destekli B200

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cep telefonları ile artık resim çekmek, video kaydı yapmak yada Internet'de gezmek sıradan işler halini aldı. Şimdi Samsung'un B200 modeli ile cep telefonuyla yapabileceklerinizin arasına digital TV yayınlarını izleyebilmek ve dijital radyo yayınlarını dinleyebilmekte eklendi.

    DMB (Digital Multimedia Broadcasting), geleceğin cep telefonlarında yaygın bir şekilde kullanılması beklenen ve cep telefonu sevis sağlayıcıların baz istasyonlarından dijital TV yayını yapmaları esasına dayalı bir teknoloji. DAB'ın (Digital Audio Broadcasting) hata denetleme kodları eklenmiş ve biraz daha hızlandırılmış (1.2 Mbps den 1.5 Mbps'a) hali olan DMB, taşınabilir cihazlar için 1.536 MHz bandında düşük kalitede video aktarımınada izin vermekte. Yayının düşük kalitede olması, cep telefonu ekranlarının küçük ve düşük çözünürlüklü olmasından dolayı kullanıcı tarafında pek fark yaratmamakta. Kullanıcılar DMB sayesinde gerçek zamanlı video yayınlarını taşınabilir cihazları ile istedikleri noktalardan alabilmekteler. DMB ile sadece video değil istenirse dijital radyo yayınıda yapılabilmekte.

    Samsung B200, DMB teknolojisini desteklemesinin yanında sahip olduğu gelişmiş özellikleri ile de dikkat çekiyor. 120 gr ağırlığındaki telefon, 106.5 x 52 x 24.9 mm boyutlarında ve yerleşik iki (2) megapiksel digital kameraya sahip. 260,000 renk destekli 2.2 inch boyutlarında, yan yatabilen LCD ekrana sahip telefon, 64 polyphonic zil sesi destekli. Samsung telefon'un sahip olduğu 1300 mAh'lik pille üç (3) saat kesintisiz yayın izlenebileceğini belirtiyor.

    Telefon ayrıca genişletilebilir bir hafızaya sahip. İstenirse ek hafıza kartları ile telefonun bilgi taşıma kapasitesi arttırılılabilmekte. MP3 çalma, MPEG-4 video kaydetme / oynatma, Microsoft Word ve Exel dosyalarını okuyabilme ve TV ye görüntü aktarabilme gibi oldukça gelişmiş fonksiyonlarıda içermekte.

    Samsung D200'ü 2005'in ilk yarısında Kore'de piyasaya sunmayı planlıyor. Samsung D200 ile geçtiğimiz Ocak ayında piyasaya sürmüş olduğu D100'den sonra Kore cep telefonu pazarında DMB destekli ikinci telefonunu piyasaya sürmüş olacak. Samsung'un, cep telefonu pazarındaki teknolojik gelişmeleri ilk elden takip eden Kore'de D200'ün piyasaya sürmesinden sonra, dünya genelinde çıkartacağı ve geliştirmeyi çok kısa zaman önce tamamladığı SPH-B1200 modelinin dağıtımına başlaması bekleniyor.

    Samsung Almanya'da hizmet vermekte olan Deutsche Telekom AG (DT) ile DMB aracılığı ile TV yayını yapılması hususunda kabaca anlaşmış durumda. Antlaşmanın finansal kısmı henüz netlik kazanmamış olsada SPH-B1200'ün ilk durağı Almanya olacak gibi gözüküyor. Nokia'da daha önceki haberimizde ayrıntılarını bulabileceğiniz DVB-H üzerinden dijital TV yayını denemelerine geçtiğimiz yıl başlamıştı. Bu iki (2) cep telefonu devinin hangisinin dijital TV yayın teknolojilerinden daha karlı çıkacağını zaman gösterecek.


    Sayfanın Linki : http://www.slashphone.com/102/1723.html








  • En sonunda GPRS üzerinden izlenen sorunlu TV yayınları yerine bu tip gelişmiş ve sürekli bir yayını yolculuklarım sırasında izleyebilecek olmak gerçekten çok etkileyici.
  • samsung bu telefon konusun da bir numara daha geçenlerde D500 dünyanın en iyi telefonu seçildi D600 zaten başlı başına şaheser bu telefon la bence devrim yaptılar manyak bişeyde fiyatı
  • İşletim sistemleri WİNDOWS tabanlı olmadan bence pek bir işe yaramazlar...
  • samsung kopardı kendini bu yıl çok ii işler yptı.bu alanda rekabet kzışıo
  • D 500 telefonunu dünyanın en iyi telefonu olarak kim seçti acaba, bana göre hiç en iyi telefon değil de!!!

    iyi olabilir ama en iyisi değil
  • walla samsung dan herşey beklenir. helal walla adamlara.eski n620 im aklıma geldi birden. negzel cihazdı bea :))
  • Orada DMB telefonu demiş DVB diye çevirmişsin ne alaka?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Citizen

    Orada DMB telefonu demiş DVB diye çevirmişsin ne alaka?


    Başlıkta hata olmuş fakat sadece başlığı değil içeriğide okusaydınız başlık dışında hata olmadığını anlardınız. Ayrıca Donanimhaber.com da yer alan hiçbir haber çeviri değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speed-Step -- 17 Nisan 2005, 23:19:57 >
  • elin oğlu cin gibi yapıyor arkadaş bizde burda övüyoz
  • Samsung B200 Satışta Ama Bahsettiğiniz Özelliklerin Olduğundan Eminmisiniz
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=16001&productid=telcepsamb200#tablnk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.