Şimdi Ara

MSI Wind Netbook (U100) video inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
14.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk olarak 100$'lık dizüstü projesi ile sahneye çıkan; uygun fiyatlı, internet, ofis ve eğitim ihtiyaçlarını giderebilecek minimum donanım gereksinimleri ile donatılmış taşınabilir bilgisayarlarlar üretme fikri ASUS'un EeePC'leri ile gerçeğe dönüşmüş oldu. Kullanıcıların büyük ilgi ile karşıladıkları EeePC'ler ardından MSI, HP, ACER gibi büyük üreticiler de bu pazara ilgi göstermeye başladı.

MSI'ın Wind Netbook'u (U100) bu kategorideki ilk denemesi olma özelliği taşıyor. Intel Atom platformundan güç alan Wind, bakalım internet bağlantısı, ofis programları ve çoklu ortam görevleri konusunda beklentileri karşılayabiliyor mu?

Sayfanın Linki : http://www.msi.com.tw

• Eline sağlık, güzel inceleme, ürün benim de hoşuma gitmişti daha önce gördüğümde. Dualcore Atom'dan evvel alınmaz sanırım, artık saplantı oldu çekirdek sayısı, gerçi bu çoğu işimize yeter ama. AMD'nin de cevabını merak ediyorum, ayrıa Via Nano ve Isaiah ları da. Bu Wind U100'ün tek hoşuma gitmeyen yönü fiyatı oldu, daha ucuz olmasını umardım. Neticede 945GME + N230 var, pek bişey yok. N230 da zaten mobil versiyonu diye ayrı satılan bir versiyonunu bilmiyorum, zaten az güç tükettiği için... 29 USD işlemcisi. Desktopda 945GC (18USD) var, ama desktop atom platformu 50-60W harcıyor. Burada mobil chipsetin önemi ortaya çıkıyor ve 2.5" hdd nin. (Yoksa 1.8" mi var bunda? ) Maliyeti yükselten ne oldu acaba... 300 USD diye getirseler önüme kendimi zor tutarım almamak için. Kaldı ki daha bekleme niyetindeyim AMD ve VIA'yı da görmek için ve yeni Intel işlemcileri...

• İnceleme için Tşkler :)
  • çok beğendim.. gerçekten güzel bir notbook yapmışlar.. Türkiye de satış fiyatı ne kadar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: frux

çok beğendim.. gerçekten güzel bir notbook yapmışlar.. Türkiye de satış fiyatı ne kadar?

Bu arada; bunlara artık netbook ismi takıldı, olayı özetliyor, "İnternete girsem, msn de yazsam yeter abi."

Yalnız dh de çok banner var çoğu da flash, dandik bilgisayardan girince ben tat alamıyorum çünkü çok pencere açma hastalığım var. Opera sistem kaynağı kullanımı konusunda ne kadar cimri de olsa, flash animasyonların hepsi birden yüklenince saçmalıyor, bunu da burada dile getireyim bu arada. Çoğu haber sitesinde aşırı derecede flash animasyon var. Zaten IE'de falan açmaya kalksanız o kadar düşük sistemde, tabiri caizse bin pişman olursunuz.

bu arada
    @fx57 ya da Speed-Step, bir soru yönelteyim;
    Firmanın birisi Turion (X2) TL-64 ü 1.2 GHz e clocklayıp netbook üretmeye başlamış, Eylül'de satışa çıkacakmış. Downclock ile (cihaz kasasındaki) termal tasarım ve güç noktasında tatmin edici sonuçlar elde edilmiş diye okudum. Acaba AMD'nin de netbook piyasası için değişik ve daha yeni duyulmaya başlanan planları var mı, ya da bu konuda bir dedikodu?

• İnceleme için teşekkürler, elinize sağlık... MSI Wind U100'ün bilmediğim ve çok önemsediğim, çarpıcı denebilecek bir özelliğini öğrenmiş oldum: Sistem recovery (Sistem geri yükleme). F3 tuşuyla sistem geri yükleme yapılabiliyormuş.. Peki bu sistem geri yükleme işlemi makinenin Windows Xp yüklü olarak satın alınmasını mı gerektiriyor? Makineyi Linux yüklü olarak alıp Windows Xp veya Vista'yı kendimizin yüklemesi halinde de ihtiyaç duyulduğunda kullanılabilir bir özellik midir?

Tekrar teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgürÇ -- 13 Ağustos 2008; 23:23:00 >
  • Hayır mümkün değil. Şöyle ki;
    Bu marka pc lerin (HP gibi, şu an gördüğünüz MSI gibi, ama Türkiye'deki kespır ve diğerleri gibi değil...) harddisklerinde özel ve gizli bir bölüm (partition) ayrılmış, siz orayı göremiyorsunuz, F3'e basınca, C:'yi formatlayıp, oradaki bilgileri C:'ye aktarıyor. İşlem bu kadar. Bunun için bios'da bu desteği verecek yazılımın olması gerekir. Ayrıca hdd deki özel fiziksel adres kaybolmayacak, o bios yazılımı, onun vesilesi ile hangi yerden alıp, nereye koyacağını biliyor. Gider harddiske komple format atmak gibi bir hata yaparsanız, çabuk kurtarma özelliğinden mahrum kalırsınız. Partition ayırmak için bile dikkatli olmalı ve uygun metod seçilmeli. Optik sürücülü bir bilgisayar ise (ki bu netbook değil) , o firma zaten harddiskin komple silindiği veya sıfırdan hdd satın alındığı gibi durumlar için bir DVD veriyor. O DVD'yi koyarsanız, harddiski tekrar şekillendiriyor, biosdaki o yazılımın tanıyacağı hâle getiriyor. Öbür türlü çabuk kurtarma bir daha çalışmaz... Tabi işin çok profesyöneli iseniz gerekli bilgileri bulup elle düzeltme yaparsınız, ama böyle birisi zaten böyle bir hata bile bile yapmaz. Sizde olmasa da teknik servisinde hdd yi yola koyacak o dvd ler mutlaka vardır ama ücretini alırlar. Gerçi bu netbook ile beraber de o tip bir dvd verebilirler, usb den optik sürücüyü de kendiniz alın artık diyerek.

Not: IDE (PATA) HDD > USB denetleyicisi kartlar ile optik sürücüler çalışıyor, boot etmeyi denemedim öyle ama, normal masaüstü dvd sine dönüştürücü takıp dvd yazdım. Sadece UDF de hata verdi diye hatırlıyorum, o da iso'ya sığmayacak ebattaki büyük parçalı dosyaların veri diskine işlenmesinden ötürü. Muhtemelen boot da eder, adam gibi bir usb'ye dönüştürücü ise...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5A20DBB6 -- 13 Ağustos 2008; 23:29:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI Cubi N - Mini Bilgisayar
    geçen ay açıldı
    Asus Vivobook pro fan sorusu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • güzel birşey ama fiyatı gerçekten önemli
  • walla aldı basını gidiyor mini note book çılgınlıgı
    eee, msi mind , hp mini note, acer aspire mini one , dell vs vs
    liste daha da uzayacak gibi, ....

wind sanırım xp ve linux versiyonlu olarak satılıyor xp olan 100 ytl daha pahalı ama
    bence bu mini makina ruzgarı daha yeni modellerle esmey dewam edecek.
    inceleme çok çok güzel olmuş
  • Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim Saidakkas, bu durumda alınacaksa Windows Xp yüklü alınmalı...
    "Partition ayırmak için bile dikkatli olmalı ve uygun metod seçilmeli." cümlesini biraz açıklamanızı rica edebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgürÇ -- 14 Ağustos 2008; 0:21:36 >
  • MSI in Wind i ile ACer ın Aspire one ını karşılaştırabilecek bir arkadaş varmı?
  • ağır ve pil ömrü yetersiz. bu tip ultra-portable larda en önemli özellikler bunlardır.
  • O laptopın pil ömrü 5-6 saat olsa kafamı keser gene alırdım .
  • gerçekten boyutundan beklenmeyecek kadar performanslı bir laptop ama tasarım bakımından asus ve hp nin çıkardığı netbook daha iyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÖzgürÇ

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim Saidakkas, bu durumda alınacaksa Windows Xp yüklü alınmalı...
    "Partition ayırmak için bile dikkatli olmalı ve uygun metod seçilmeli." cümlesini biraz açıklamanızı rica edebilir miyim?

Mesela, iki bölümle gelir, birisi recovery partition, diğeri de C:
    Adam D diye ayrı bölüm koymamıştır, ne yapacaksınız?

C:'yi böleceksiniz. Sakın ola o partitionu silip iki ayrı oluşturmayın o boşluğa. O zaman recovery partition'u tanıyamaz bios. C:'nin, resize ile boyutunu düşüreceksiniz, artan kısma yeni bir tane oluşturulacak. HP'de böyleydi, tahminim diğerlerinde de öyledir.
  • Bende netbook almayı düşünüyorum. Ama benimle aynı düşüncede olan bazıları gibi VIA ve AMD ürünlerinide görmek için biraz bekliycem. Özellikle AMD nin grafik performansı olarak çok daha üstün bir ürün sunacağını düşünüyorum. Baktımki istediğimi karşılamaktan uzak o zaman pumaya yönelirim.

U100 üzerinde internet için kullanacağım tek yazılım yine Opera olacaktır. Operada hareketli görüntülerin çok olduğu bir sayfayı sık sık ziyaret ediyorsam sayfa yüklenince ilk yaptığım işlem boş bir alana sağ tıklayıp içerik engelle seçeneğini kullanmak. Yazılar silikleşiyor ve grafikler ön plana çıkıyor burada iken shift tuşuna basılı tutarken yüklenmesini istemediğim grafikleri fare ile seçerek engelliyorum. Onaylama işleminden sonra artık sayfayı her ziyaret ettiğimde çok daha hızlı olarak sayfalarım karşıma geliyor. İşlemci verimi ve pil ömrü için yararlı bir özellik.

• quote:

Orjinalden alıntı: saidakkas

quote:

Orjinalden alıntı: ÖzgürÇ

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim Saidakkas, bu durumda alınacaksa Windows Xp yüklü alınmalı...

Mesela, iki bölümle gelir, birisi recovery partition, diğeri de C:
    Adam D diye ayrı bölüm koymamıştır, ne yapacaksınız?

C:'yi böleceksiniz. Sakın ola o partitionu silip iki ayrı oluşturmayın o boşluğa. O zaman recovery partition'u tanıyamaz bios. C:'nin, resize ile boyutunu düşüreceksiniz, artan kısma yeni bir tane oluşturulacak. HP'de böyleydi, tahminim diğerlerinde de öyledir.

C:' boyutunu resize ile düşürdüğümüzde oluşan boşluk partition oluşturma programlarıyla yapılacak değil mi, bölünen kısma isim verilerek?

• Windows'dan da yapabilirsiniz;
    Bilgisayarım > Sağklik > Yönet
    Depolama>>>
  • Gigagbye M912

da var arkadaşlar hemde dokunmatik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

Gigagbye M912

da var arkadaşlar hemde dokunmatik.

Türkiye'de satan yer var mıdır? Fiyatı hakkında bi bilgi var mı??
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.