Geçtiğimiz gün kablosuz ağ teknolojileri üzerine çalışan Colubris Networks firmasını satın aldığını açıklayan HP, iş istasyonları için hazırladığı iki yeni LCD monitörünü duyurdu. 22" boyutundaki LP2275w ve 24" boyutundaki LP2475w modellerinin özellikle bağlantı alternatifleriyle ön plana çıkması beklenebilir.
Karşıtlık oranı 1000:1, tepki süresi ise 6ms olan yeni monitörlerin parlaklık değeri ise 400 kandela. Yeni modellerden 24" boyutundaki LP2475w 1920x1200, 22" boyutundaki LP2275w ise 1680x1050 çözünürlüğünü desteklemekte. Monitörlerin her ikisi de DisplayPort desteğiyle gelirken bağlantı özellikleri açısından bazı farklılıklara da sahipler.
Yapılan açıklamalara göre büyük olan model 6x USB portuna, çift DVI, HDMI, DisplayPort, Component Video ve S-Video konnektörlerini üzerinde barındırırken, küçük olan model ise 4x USB portuna, VGA, DVI ve DisplayPort konnektörlerine sahip. Fiyat listelerine girmeye başlayan monitörlerden LP2475w modelinin 649$, LP2275w'nin ise 459$'lık yurt dışı etiket fiyatına sahip olduğu belirtiliyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
İntel Pentium 4 2.4 @ 3.2 :) Ghz -||- Gigabyte I848P-L-||- Sapphire 512 mb (128 bit ddr2) x1550 agp-||- 2x512Mb DDR400 Ram -||- Creative SB Audigy Value 7.1 -||- Western Digital 250Gb Sata -||- vietnam'dan kalma bi pc - Nokia 5610 Xpress Music & Creative Ep-830 - High Power 350W Psu
Monitor üzerinden USB girişleri artık diğer üreticilerde de yaygınlaşsa çok güzel olacak.
Diğer Nick:ZvAnA Asus Maximus Formula + Core2Extreme QX9650@4,0Ghz with water cooling+Asus 9800GX2+2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200/5-5-5-15 + 2x1GB OCZ reaper PC8500@1200/5-5-5-15 + SAMSUNG 206BW LCD+Seagate 500+400+320+300 SATA2 NCQ+ 2X160GB RAID0+SAMSUNG 20x SATA DVD-RW+Creative X-fi Extreme Music + Elite Pro Konsol/Logitech Z5500+Logitech Cordless Wave+G7 Lazer Mouse+Extreme 3D Pro Joystick Swiftech Apogee GT cpu block+ Alpha Cool 8800GTX full block+Laing DC Pump+ Alpha Cool 360.rad.+XSPC Bay Reservoir
İş istasyonu için ideal fakat estetik açıdan samsungun eline kimse su dökemez.Şimdiye kadar gördüğüm en karizma monitörler samsunglar biriside bende tabii ki Tek şikayetim ise tozu çok belli etmesi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freestyler7 -- 14 Ağustos 2008; 11:11:56 >
o kadrda güzel değil ama ofiste kullancak adamın tepki süresidir,yüksek çözünürlüktür umrunda bile olmaz
Dostum bilmeden yorum yapıyorsun. bu monitör profesyoneller için. ofis için değil. iş istasyonu diyor dikkat et. grafik tasarımından web sitesi tasarımınave 3D programları gibi alanlarda kullanılıyor. yani renk ve görüntü kalitesinin önemli olduğu durumlarda.
Ofis için senin kullandığın TN panelli monitörler tercih ediliyor.
Bu monitörün görüntü ve renk kalitesi senin kullandığın TN panel'e en az 5 çeker.
fiyatıda TR'de en 1000$ gibi bişey olur. yani üst kesime hitap ediyor senin anlayacağın.
İş istasyonu için ideal fakat estetik açıdan samsungun eline kimse su dökemez.Şimdiye kadar gördüğüm en karizma monitörler samsunglar biriside bende tabii ki Tek şikayetim ise tozu çok belli etmesi
İş istasyonunu senin ofisteki sekreterin masası sanıyorsun galiba. Bu kıytırık TN panelli samsung'la renkleri tam olarak alabilecekmisin acaba. ozellikle fotoğraf grafik tasarımı ve 3D çizim programları kullanırken.
bu monitörü kurarsın odana film seyredersin arada internette gezersin. onun haricindede fazla bi işe yaramaz zaten.
discordi@ haklı dostum benim işyerimde tüm ürünler HP workstation dan ofis pc lerine plotter dan fax makinesine kadar ve 20 adet de workstation ım var xw serisinden xw9300 - xw8200 olmak üzere. ve iş istasyonları yüksek iş kapasitesini rahatlıkla kaldırabilecek piyasadaki pclerin çok üstünde sağlam makinalardır senin gösterdiğin büyük ihtimalle iyi bir terminal client...
ayrıca workstationlar için monitor demek arkadaşların dediği gibi S-IPS panel özelliğiyle sana gerçeğe en yakın renkleri sunmasının yanısıra uzun çalışma saatlerini kaldırabilecek kadar dayanıklı monitor demektir. HP'yi sevmemin aslında HP'nin kurumsal işler için cıkardığı serileri sewmemin sebebi budur. HP xw serisi workstationlar içi açılıp incelendiğinde gerçektende özel bir çaba sarfedilerek her acıdan mükemmel ve dayanıklı tasarlandığı görülür (not: içinde gereksiz olan herşey cıkarılmıştır ve bu büyük bir performans artışı sağlamaktadır.) keza LP serisi (workstationlar için) monitorlerini yaklaşık 4 senedir kullanıyorum takribi 50 monitorüm var (benim derken çalıştığım yerin IT sorumlusuyum ) ve bir güne bir gün tık demedi bir tanesi bile (şeytan kulağına kurşun )
LP2275 şu anda hayalimdeki monitör almayı düsünüyorum evime (biraz manyakça ama ) fakat stoklarda yok yada henüz ben ulaşamadım bayilerde... toptancılardan getirtmek istesem 4-6 hafta diyorlar ve tek adet geleceği için uçuk fiyat cekerler. yani bir süre daha benim için hayal gibi duruyor :(
bulan varsa bu monitorü bana da haber etsin :) belki bayide tanıdığımız çıkar 2mizde ucuza kapatırız
Arkadaşlar LP2275w almayı düşünüyorum s-pva panel LP2475w deki gibi s-ıps diil. Performans farkı ne kadardır? Grafik Tasarım amaçlı kullanicam ama boş zamanlarımda sürekli film izler ve oyun oynarım. Film ve oyun performansı nasıldır sizce? zaten crysis falan oynamıyorum Counter Strike 1.5 Ama input lag süresi 2475de 25ms. alt versiyonunda bu daha fazladır :(
Arkadaşlar LP2275w almayı düşünüyorum s-pva panel LP2475w deki gibi s-ıps diil. Performans farkı ne kadardır? Grafik Tasarım amaçlı kullanicam ama boş zamanlarımda sürekli film izler ve oyun oynarım. Film ve oyun performansı nasıldır sizce? zaten crysis falan oynamıyorum Counter Strike 1.5 Ama input lag süresi 2475de 25ms. alt versiyonunda bu daha fazladır :(
HP LP2275w (widescreen) has a 22 inch 6 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM220M3) panel. HP LP2475w (widescreen) has a 24 inch 6 ms (g2g) H-IPS (LM240WU4) panel.
bu arada monitör türkiyede tek eren bilgisayarda var sanırım. 600küsür dolar ve bulunduğun şehre kargolatabilirsin
valla ben sabahtan beri araştırıyorum sonunda buldum fiyat gerçekten çok ii. sabah panel nedir onu bile bilmiyodum baya bi araştırdım. s-pva da çok kaliteli ama h-ips kadar diil.
Toshiba Satalite A300ASUS TA-231 Kasa ,Gigabyte P35 DS3L, E6300 C2D 1.8@3.0, Artic Cooling Freezer 7, HIS HD4870 1gb, 3*1 Kingston CL5 677@850 Artic Cooling RC, Seagate 250gb, WD My Book Essential 640gb, 24" HP LP2475w H-IPS Panel, 17"Crea White Mva Panel, Panasonic & Jaguar 5.1 Home Theater
hadi yaa tühh hayırlı olsun philipsde güzel ama tn panel galiba. kullanım alanı farklı bana göre diil yinede güzel monitör. yalnız koyduğun fotoraflarda tn panel s-ips panelden ii sonuç vermiş bu kafamı karıştırdı
Toshiba Satalite A300ASUS TA-231 Kasa ,Gigabyte P35 DS3L, E6300 C2D 1.8@3.0, Artic Cooling Freezer 7, HIS HD4870 1gb, 3*1 Kingston CL5 677@850 Artic Cooling RC, Seagate 250gb, WD My Book Essential 640gb, 24" HP LP2475w H-IPS Panel, 17"Crea White Mva Panel, Panasonic & Jaguar 5.1 Home Theater
evet öyle TN panelli şimdi karşılaştırmadaki HP 4 senelik her gün haldır haldır çalışan bi monitör işyerinden gecici olarak geitirdim eskimiş olabilir diye düşünüyorum ama işin doğrusu sanırım fark şu ; HP nin LP2065 modelinin parlaklığı ile philips in ki cok farklı bi kere bu da görüntü kalitesine baya etki ediyo... birde dediğim gibi philips cok daha yeni bi model teknolojisinde extra artı noktalar olabilir
parlaklık ve kontrast oranına bakar dostum eğer ki kriterin bunlarsa ona göre hareket et derim. mesela hp lp serisinde tepkime süreleri diğer lcd lere gore biraz daha yüksektir 6 ms- 8 ms gibi ama ben hp de cok oyun oynadım ve ne bilim öyle rahatsız etmedi beni. karar senin ...