Şimdi Ara

Arabayla İstanbul-Bodrum Yolculuğu yapacağım. Yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
36.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eğer "Kontağı İstanbul'da çevireyim, Bodrum'da kapatayım. Yollarda fazla oyalanmayayım" diyorsanız başka güzergah, yok eğer "Yol boyunca geçtiğimiz yöreler hakkında da mümkün olduğunca bilgi, görgü edinelim; geze geze gidelim" diyorsanız başka güzergah önereceğim.

    Ben İstanbul'dan Bodrum'a gidecek olsam şu şekilde giderim :

    Anadolu yakasının neresinde oturduğuma bakmaksızın, Yenikapı-Bandırma veya Eskihisar-Topçular geçişlerinden herhangi birini tercih ederim. Çünkü her durumda, feribottan indiğim yerin yakınlarında görülecek yerler var, geçerken buralara uğrayabilirim.

    BANDIRMA'da İNERSEM; limanın hemen yakınındaki Öztaylan Sütevi'ne uğrar, nefis tatlılarından yerim. Adı geçen müessesenin sahibi Ali ÖZTAYLAN geçen hafta vefat etmiştir. (Rahmetli, AKP BAlıkesir milletvekili Cemal ÖZTAYLAN'ın babasıydı...)

    Buradan yaklaşık yirmi dakika içinde Erdek'e geçebilir veya daha fazla vakit kaybetmeden güneye inişe devam edebilirim. Susurluk'a varmadan yol üstünde Manyas Kuş Cenneti'ne uğrayabilirim. Hiç olmadı, uçsuz bucaksız tarlalarda başlanmış olan domates hasatının etrafa nasıl bir hareket ve bereket getirdiğini gözleyebilirim. Hasat sırasını bekleyen ayçiçeği tarlalarının yanından geçerken, domates yüklü sayısız kamyon ve traktöre gözüm takılır; "Allah'ım sana çok şükür! Ne bereketli bir ülkemiz var!" diye dua edebilirim.

    Zaten bu sırada yol biter, Susurluk'a varırım.

    TOPÇULAR'da İNERSEM; Bursa çıkışına kadar hiç oyalanmam. Aslında, Bursa gezmesi çok zevkli bir şehirdir ama bu koşullarda çok vakit alır. Bu nedenle çevre yolunu kullanarak kendimi Bursa'nın dışına atarım. Bu civarda en iyi hareket, Mudanya ve Zeytinbağı'na (Trilye) uğramak olur. Ana güzergahımdan biraz sapmış olur ama bu güzel yeri de görmüş olurum... Kendimi buradan Karacabey üzerinden de Susurluk'a atabilirim ama yok, "şimdilik Trilye falan kalsın" diyorsam, çevre yolundan doğrudan Uluabat'a inerim. Malum; Uluabat, Hasan'ı ve gölüyle maruf küçük bir yerleşim yeridir. Ancak, herkesin bilmediği önemli bir özellik taşır. Bursa'dan Uluabat beldesine gelmeden; gölün karayoluna yakın olduğu bölgede arabamı müsait bir yere çekerim. Hatta mümkünse arabayı karşı şeride geçirip öyle dururum. Arabadan inip de yüzümü geldiğim istikamete (Bursa istikametine) döndüğümde (ki bu durumda göl sağımda kalır) karşıma tüm heybetiyle Uludağ çıkacaktır. Dağın tepesinde biri daha alçak iki zirve görürüm. İşte, orası Uludağ'ın zirvesidir. Böyle büyük dağların zirvesi aşağıdan kolay kolay görünmez, bulunduğum yerden ise tüm netliği ile görünmektedir. Beş km. ileriden veya beriden bile bu kadar net görünmeyecektir.

    Uluabat'da göl civarında bazı tarihi ve doğal değerler mevcuttur. Bunlara uğramak keyfime kalmış... Belki bu arada biraz seri davranır, Susurluk'a kadar fazla takılmayıp kendimi Susurluk'a atarım.

    Bandırma'dan da gelsem, Topçular'dan da; sonuçta Susurluk'dayım. Ne var burada? Yörenin kaliteli sütünden yapılan ayran ve aynı sütten yapılan peynirlerle hazırlanan tostlar... Ancak, o kadar çok tesis var ki; hangisinde yiyeceğim? Kesinlikle Yörsan'da değil... Marka bilinirliği nedeniyle milletin akın ettiği Yörsan tesisleri, Susurluk'un havasına hiç uygun bir yer değildir. Bence, son derece iddiasız ve renksiz görünmesine rağmen, içi havuzlu Kafkas adlı yerde mola vermeliyim. Olmadı, hemen yanındaki Yasa Tesisleri'nde...

    Neyse, yolcu yolunda gerek... Fazla oyalanmayıp, güneye sürüşe devam etmeliyim. Zaten yaklaşık onbeş km. ötede büyük bir Outlet alanı var, belki bir mola da orada veririm. Yok eğer "artık biraz yol yapayım" diyorsam Balıkesir'e kadar devam...

    Zaten kırk dakika sonra Balıkesir'deyim... Yolculuktan bunalmaya başladık, acaba nasıl ferahlasak? Balıkesir'de kısa bir tur bizi ferahlatır... Şehrin ana damarı Milli Kuvvetler Caddesi'nin Ali Hikmet Paşa Meydanı ile buluştuğu yerdeki daracık bir sokakta ferahlığı bulabilirim. Meşhur Balıkesir kolonyası ile... Satın almak şart değil; girerim dükkanlardan birine, sayısız çeşitteki kolonyaları tek tek koklarım. Satıcı kızmaz, her birini ayrı ayrı denetir. Hatta küçük bir şişe hediye bile eder, paraya falan lüzum yok "Allah razı olsun" desem yeter...

    Mis gibi koktuk, ferahlığı bulduk. Oh, yan sokaktan da mis gibi taze kavrulmuş kahve kokusu geliyor. Acaba bir de kahve mi içsek? İçelim ama nerede? Hiç fark etmez; esnaf çay ocaklarından birine yönelir, çay ocağının önündeki küçük taburelere oturuveririz... Yalnız, kahve değil de başka bir şey içelim! Taze meyvelerden günlük olarak yapılmış, buz gibi meyve sularından : Vişne, koruk, limonata,... Buram buram meyva tadı; ne katkı maddesi, ne gıda boyası...

    Susurluk'da oburluk etmiş olmasaydık, buranın meşhur köftecilerine uğramadan geçmezdik... Hatta biraz ilerideki yetmiş yıllık Balkaya Pastanesi'nin nefis sütlü tatlılarını da mideye indirirdik. Ancak, boğazımıza kadar tokuz! Köfteyi Akhisar'a kadar ertelemek zorundayız...

    Vakit geçiyor, en iyisi yola çıkalım... Nihai hedef Bodrum ama daha yolu yarılamadık bile... Olsun, zaten amacımız Bodrum'a koşa koşa varmak değil ki... Bu geceyi Bodrum'a varmadan başka bir yerde geçiririz. Bodrum'a bir gün geç gitmiş oluruz ama bu arada iki-üç güne bedel bir gezinti yapmış oluruz.

    Haydi bismillah, vurduk kendimizi İzmir yoluna... Bu arada çok takılmayalım; Akhisar'a kadar tempo yapalım. Akhisar'da köfte molası var! Meşhur köfteci Ramiz'de mi? Olabilir, ancak Ramiz şart değil. Ramiz'e de gideceksek, yol üstündeki yeni yerine değil, içeride (meydandaki) eski yerine gidelim. Oraya gidince de ister Ramiz'e ister hemen civarındaki köftecilere girelim, fark etmez...

    Köfteyi yedik de kafamız tekrar çalışmaya başladı. Zaten çalışması da lazım çünkü önemli bir karar arefesindeyiz... Yolun bundan sonrasına nasıl devam edeceğiz? İki öneri var : Birincisi, klasik yol olan İzmir üzerinden... İkincisi, daha uzun ve zorlu olan Gölmarmara-Salihli üzerinden... Acaba hangisinden gitsek?

    Siz söyleyin, ona göre gidelim...
  • Arkadaşlar yıllardır İstanbul da araba kullanıyorum fakat ilk defa uzun yola çıkacağım. Daha önceden sadece izmite gitmiştim. İstanbul dan bodrum a gitmek için en iyi yol nedir? Arabalı vapurla geçmek zamandan ve paradan kar yaptırır mı? Birde yolu görebileceğim bi harita vs. mevcut mudur internette yardımcı olursanız çok sevinirim. 1.6 megane ile gideceğiz benzinli.



  • Hocam Temmuz başında gittik daha anlatayım sana hemen
    Eskihisar'dan feribot tercih edin bence çünkü hem zamandan hem de benzinden tasarruf edersiniz.
    Sonra Yalova-Bursa.Bursa'dan çevreyolu.
    Oradan sonra Balıkesir-Manisa-İzmir.
    İzmir Gaziemir'i geçtikten sonra Selçuk otobanından girip Söke'den çıkıyorsunuz
    Sonra o yoldan ayrılmadan devam edin
    Zaten ondan sonrası kolaydır

    Ya da şu haritadan
    http://www.opet.com.tr/tr/Icerik.aspx?cat=3&id=31
  • http://www.mercedes.com.tr/Internet/TR/Hizmetler/Route/

    bu da işine yarar belki...

    iyi yolculuklar.
  • akhisar ve susurluk girişlerine dikkat radar var
    manisa akhisar yolu bıras sıkabılır sökeden sonraki yolda ama genellikle yol güsel
  • cevaplar için teşekkürler. eskihisardan kaç saatte bir geçebiliyoruz karşıya? Fiyat ne kadar araba için?
  • Eskihisara gitmenize gerek yok
    Pendikten yalovaya geçin
    Hem yoldan hemde zamandan kazanın
    Orasının tek kötü yanı aracın içindeki kişiler içinde ücret alıyorlar(şöför haricindekiler..)
    Ama 3-5 çok sorun değil bence
    Hem bu feribotlar yeni febibotlardan
  • opet in sitesinden baktımdan yenikapıdan bandırmaya geçeceksiniz diyor feribotla. ben anadolu tarafında oturuyorum. Şimdi yalovaya mı geçmem gerekiyo yoksa bandırmaya mı ve anadolu tarafından nasıl yapacağım?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: IceMan

    opet in sitesinden baktımdan yenikapıdan bandırmaya geçeceksiniz diyor feribotla. ben anadolu tarafında oturuyorum. Şimdi yalovaya mı geçmem gerekiyo yoksa bandırmaya mı ve anadolu tarafından nasıl yapacağım?

    Desiya hocamın dediği gibi Pendik-Yalova hızlı feribota da binebilirsiniz.Çok rahatlar ve yer var mı derdiniz olmuyor
    İlave yolcu 4 ytl
    Ayrıca Eskihisar feribotlarından daha sessiz ve daha rahat
    Ben niye Eskihisar dedim bilmiyorum aslında
  • ne kadar oluyor peki yalova pendik 2 kişi gideceğiz toplamda?
  • Araba+Sürücü 40 ytl
    Ek yolcu 4 ytl
  • quote:

    Orjinalden alıntı: desiya

    Eskihisara gitmenize gerek yok
    Pendikten yalovaya geçin
    Hem yoldan hemde zamandan kazanın
    Orasının tek kötü yanı aracın içindeki kişiler içinde ücret alıyorlar(şöför haricindekiler..)
    Ama 3-5 çok sorun değil bence
    Hem bu feribotlar yeni febibotlardan



    En mantıklısı...
  • Yenikapı-Bandırma yapılsa daha mantıklı olmazmı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: [dodo]

    Yenikapı-Bandırma yapılsa daha mantıklı olmazmı?


    Konu sahibi anadolu kısmında oturduğunu söylemiş
    Karşıya geçip birsürü zaman kaybı yaşamak ne kadar mantıklı sizce :)
  • Öncelikle hayırlı yolculuklar dilerim.Ama uzun yolda 90 sabit gidin ve müzik dinleyin hem keyfinizle gidersiniz hemde ufkunuz açılır..
  • Ben İzmir'de oturuyorum. İstanbul'da akrabalarımız var. Ben dizel araç ile Topçular feribotu da dahil hiç bir feribota binmeden, Körfezi dolaşarak gelip gidiyorum. En mantıklısı ve ucuzu bu şekilde..
  • Arkadaş Anadolu yakasında tam olarak nerde oturuyor bilmiyorum ama bana da Yenikapı-Bandırma daha mantıklı geliyor. 100 km. civarı bir avantajı olabilir Pendik-Yalova'ya göre. Yanlış bilmiyorsam tabi.

    EKLEME:

    Harem'den Sirkeci'ye arabalı vapurla geçip, ordan Yenikapı'ya.

    Yenikapı'dan Bandırma'ya geçse ordan Balıkesir üzeri yola devam etse diye düşündüm.

    Tabi bu Harem'e ne kadar uzak olduğuna bağlı.

    quote:

    Orjinalden alıntı: [dodo]

    Yenikapı-Bandırma yapılsa daha mantıklı olmazmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EN.ES -- 13 Ağustos 2008; 12:37:21 >
  • Bende Anadolu yakasında oturuyorum ve senelerdir Bodrum'a Yenikapı-Bandırma güzergahında gideriz. Aksaray öyle çok uzak bir yer değil bence. Tabi ben Üsküdar'da oturuyorum arkadaş nerede oturuyor onu bilirsek daha sağlıklı tavsiyelerde bulunuruz.
  • Yenikapı-Bandırma araç kullanmıyorsunuz rahat oluyor. Fakat Bandırmadan Balıkesire yol çok bozuk
  • yenikapi bandirma feribotu 115ytl araba icin, yuksek bir fiyat, bunu goz onunde bulunduralim bence, yenikapi bursa seferi var biraz daha uygundu, zamandan ve yoldan cok kazandirdigi kesin ama ekonomik degiller.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.