Şimdi Ara

TOSHIBA LCD ZF355 & ZV635 Serileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.247
Cevap
3
Favori
136.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu başlığın açıldığı zaman itibarıyla Tosh 2008 Avrupa serileri içinde,ZF serisi 2008 Tosh lar içinde "Üst-seviye" bir paneldir.
    575 i de buraya almam ise,çok yakında(Sonbahar gibi) bu serininde gelmesidir ve 355 in devamıdır+

2008 Tosh lar;
    CV;Giriş-seviye,
    XV;Orta-seviye,
    ZF;Üst-seviye,

Şu anda Tosh 2008 serileri son 3 seri olarak bunlardır,sanırım yeni yıla kadarda başka seri gelmeyecektir,kaldıki Tosh Avrupa daki bu "pahalı"
    ürün çeşitleriyle(özellikle ZF ler) bütün serileri geç çıkaracaktır,bugün hala bir çok Avrupa ülkesinde(Türkiye dahil) ZF serileri ve XV serileri
    bollaşarak satılamıyor,Tosh Avrupa pazarını ise en başta Almanya ve İngiltere domine etmektedir,çünkü bu ülkelerde çok ciddi bir potansiyel
    Tosh tüketici kitlesi vardır!
    Ancak İngiltere de,özellikle Sony ve Samy nin arkasında kalması ürünlerin(heleki ZF lerin)bunlardan daha düşük seviyede/kalitede olmasından değil,
    sadece "fiyatının pahalı" olmasından dolayı geride kalmaktadır,keza aynı şekilde Türkiye pazarı içinde aynı şey söz konusudur,örneğin diğer 2 rakibi ile
    fiyatı aynı seviyelere hatta biraz daha aşağıya gelse,Tosh büyük patlama yapar!!!

Hata/Arıza v.s oranlarına bakınca en dertsiz panelin Tosh olduğunu uzun yıllardır görmekteyiz!
    Tosh Avrupa operasyonları iki ülkede olmaktadır;İngiltere ve Polonya>>Tosh un Montaj üsleridir+
    Giriş-Orta seviye panellerin çoğu Polonya montajlı olup,Üst seviye panelleri İngiltere montajlıdır.
    ----------------------

Burada ilk olarak ZF575 ile başlamak istiyorum;
    Normalde 355 in devamıdır bu seri,ancak burada farklı bir işlemci söz konusudur ve bunu aşağıda kısaca anlatacağım;

Normal çıkış programı Ekim ayı bu seri,daha geçede kalabilir,yada bazı ülkelerde daha erken bazılarında daha geç çıkabilir
    (Stoklar-Satış v.s durumu sebebiyle)

"Hign-End" bir seridir,bu seride en önemli öne çıkan özellik ise; SD yayınların HD ye yakın kaliteye çıkarılabilmesi!!!(elbette uygun yayınlarda!)
    "Tosh un iddiası bu yönde"!!

Böylece yeni tip görüntü işlemcisiyle "Çözünürlülük+Teknoloji" tabirini,bu modelde göreceğiz.

575 ler ilk önce IFA/Berlin Fuarında görücüye çıkıyor(29/8>>>>>)
    -Öne çıkan SD resim iyileştirmesi;
    Bu işlem 3 aşamada olmaktadır:

1.Aşama=Resim analiz ediliyor,çeşitli bölümlere ayrıştırılıp,ölçeklendirilip 2.aşamaya hazırlanıyor

2.Aşama=Her bölüm/işlemde bir çok detay vardır,örneğin:en net resmi elde etme,keskinlik ayarlarının dahada
    arttırılarak,bozulmadan verilmesi.
    Görüntü bölümünde ise,bu detaylar incelenerek hangisi daha iyiyse bunun bulunup işlenmesi.
    Geleneksel hesaplama yollu tesbit bu defa yapılmıyor(eski sistemde böyle bir hesaplama metodu vardı)böylece
    görüntü bozulması minimuma indiriliyor.

3.Aşama=Bütün bu yukarıda düzeltmelerden sonra yinede bazı görüntü kusurları varsa bunlar bulunup,elemine ediliyor,
    şayet 2.aşamadaki düzeltmede bir şey atlanmışsa bunlarda bulunup temizleniyor.

--

İŞLEMCİ;""PIXEL PROcessing-VI""
    Görüntü işlemcisi kullanılmaktadır ve 10-bit panel(S-PVA><"Samsung S-LCD" nin modüllü),Genişletilmiş Renk skalası!!! ve 100Hz

--
    Dış görünüş;Çok zarif ve çarpıcı!
    Yine "Ultra-slim" çerçeve,böylece,örneğin klasik panellerdeki 46 lık kasa büyüklüğü,Tosh bu serisinde 42 gibi görünmektedir!
    2cm lik çerçeve kullanılıyor böylece "Active-display" alanı biraz daha büyümektedir!!!
    Ayrıca Kasa kalınlığıda daha azalıyor(5cm kadar)
    --
    -24fps yine çok başarılı!(Film lerde)
    Burada yine Tosh işlemcisine özgü iki seçenek vardır;
    -5;5 Pulldown veya
    -JFP(Judder-free playback)>>Film izlenirken>Judder Canceller özelliği vardır(isterseniz devreye alıp-çıkarabilirsiniz)
    Özellikleri;Film lerdeki duruma göre takılma/titreme durmuna göre ayarlıyorsunuz>>normal Cinema filmlerinin 24fps çekilmektedir,
    dolayısıyla genelde bütün LCD lerde hız dan dolayı sorunlar olmaktadır!
    Ancak yeni nesil Tosh lar özellikle ZF serisinde>>Samy ve Sony ye göre motion-handling olayında çok daha başarılıdır!!!
    Bunu zaten son bir senedir izlediğim gerek ZF,gereksede diğer markaların motion-handling olaylarında gözlemledim,en az sıkıntı
    Tosh tadır!
    --
    Sound;ses özelliğinde ise,"ADE"(Audyssey Dynamic Equalizer) kullanılıyor,Virtual Surround ses sağlanıyor.
    -Subwoofer çıkışı mevcuttur
    --
    -4xHDMI port(1 port kasa yanıdadır)
    -Stand-by konumunda,1Watt dan daha az sarfiyat!
    -Entegre ışık sensörü ile çok karanlık ortamda,Brightness değerini korumaktadır!böylece yükske enerji kullandırmıyor!

40"/46" olarak yukarıda dediğim gibi normal şartlarda ve erteleme olmazsa! Ekim ayında piyasalardadır.
    FİYAT henüz belli değildir(büyük ihtimalle Fuar da açıklanabilir)
    **********************************************************************************************************

Bazı genel özellikleri;
    1080p
    30.000;1 DCR(Native 2.000;1)
    ADEq
    ActiveVision M100(100Hz)
    DVB-T
    SRSWoW Surround
    RegzaLink+
    10-bit S-PVA modül
    WCC-CCFL(arka-aydınlatma,tüplü)
    DeepCColour-xvYcolor
    PIXEL PROcessing-VI
    Onkyo speaker system
    4xHDMI port

"RESOLATION+"(teknik adı budur kullanılan SD geliştirme sisteminin)

"SD-Upscaler" özelliğide diyebiliriz buna;

Kullanılan Chipset ise "Toshiba Cell Processor"
    Not;bu Chipset aynı zamanda PS3 te kullanılan "CELLCHIP*" tir!!!

*Bu Cell Chip ler,aynı zamanda Tosh Qosmio G55/X305/F55 te Laptop larda kullanılmaktadır.
    Cell Processor işinde geliştirmeci olarak aynı zamanda Sony ve IBM firmalarıda ortak çalışmaktadırlar.
    Tosh dünyanın aynı zamanda en büyük ve gelişmiş Semi-Conductor üreticisidir!

CELL CPU aynı zamanda Tosh Qosmio Quad-Core HD Processor un ana işlemcisidir!
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZF355/575>>nesil farflılıkları;
    -ADEq
    -ILS(integrated-light-sensor)
    -Resolation+
    -PixelPRO-VI
    -5 cm daha az Kasa derinliği(13cm yerine 8cm)
    ----
    -EKSİ bazı yönleri;
    1-Kasa yine fazla ısınmaktadır!bu problemi maalesef Tosh henüz çözebilmiş değildir!!!!!!!
    Uzun süre kullanımda 575 lerde bu durum devam etmektedir!
    FAN lar ile bir yere kadar idare edilebiliyor!

2-Uzun süreli kullanımlarda ise Backlight-bleeding oluşabiliyor,buda S-PVA panellerin ortak sıkıntısı!

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 8 Nisan 2010; 22:11:19 >

• Bu arada çeşitli sitelerde ve özellikle TF de Mayıs ayından itibaren çeşitli msg larım olmuştur,bunları yeniden derlemem v.s çok uzun iş!
    Bazılarını copy-paste DH ye aktaracağım,dediğim gibi bu msg lar Mayıs tan itibaren başlamıştır;

Ben 4 aydır bu seriyi hergün iki yabancı forumdan takip ediyorum,özellikle
    AV den hiç kaçırmıyorum,hatta muadili olan(aynı seri)XF yi(USA version)de
    takip ediyorum,panel iyiden öte süper diyebilirim,gerçi çok fazla kullanan yok
    ama kullananlarda oldukça prof.kişiler!

Ancak bizdeki fiyatı geçiyorum,yoksa herifler benim yazdıklarımı DH den okudulardamı böyle yüksek fiyat çekiyorlar,yaw bunlar ya sayı saymasını
    bilmiyorlar yada dayak yememişler!!!
    Olacak iş değil,ancak 52" elbette yüksek olabilir,40" ve 46" ya bakmak lazım,
    ben 40" alacağım bu seriden(X3500 istediğim yerlere gelmezse)

Ama bu panel özellikle 1080p çok süper>>BR de ise mükemmel!
    1080/24fps>>>120Hz>5;5 pulldown yapabiliyor ve testlerden aynen böyle geçiyor!!

SD yi hiç saymıyorum,çünkü bu panelle,SD izlemek panele haksızlık olabilir!ben
    zaten örneğin izlemeyeceğim!
    PC de full destekler OK ki Tosh un eski 1080p leri bile 1080p konusunda PC de
    hep başarısız oluyordu,sanıyorum bu sefer derslerini iyi çalıştılar ve büyük
    ihtimalle Sony den ders aldılar!!
    Panel>>Samsung-Sony nin S-PVA panelidir,siyahlarda çok çok iyi.....

Kısaca Tosh ilk defa süper bir TV çıkarmıştır,yoksa diğer serileri hep başarısız yada
    bir yere kadar çıkabiliyordu,PC ile arası hiç iyi değildi!,XF hariç zaten bu serilerden
    adam gibi mal çıkaramıyordu v.s
    Ancak ZF/XF ler güzel iş yapacaktır+
    -------------------------------------------------
    Bugün için ZF ler kesinlikle alınmaz,sakın bakmayın bile,herifler havaya giremesin!
    Ayrıca 40"/46"/52" ebatları vardır ve bütün ebatların gelip oturması şarttır,aylar
    geçmesi gerekiyor,ayrıca yine çok iddalı bir seri daha geliyor XV ler bunuda çok
    ciddi tavsiye edebilirim,ancak CV ler giriş seviyesi,ama XV ler özellikle oyuncular için "Game-Mode" lu ve yine 1080p paneller!!!

Tosh un bütün serileri daha Avrupada bile çoğu ülkede yoktur,herifler bir türlü
    (büyük ihtimalle)stokları eritemedikleri için,yeni serileri çıkarmıyorlar!
    Ama Finlandiya da Aralık ayından çıktı(ilk burada satışa çıktı!)zaten ilk yorumda
    bundan geldi!İngiltere de hala çoğu yerde yok ama Slovenia da var!!!
    Bir kaç ülkede daha var,dediğim gibi stoklar durumu sebebiyle çıkamıyor bir türlü
    ----------
    Evet Tosh tan XV ve ZF leri iyi takip ediniz,diğer eski serileri zaten modası geçti,
    ses getiren modellerde değildi,ancak hesaplı ve fiyat/performans olarak bazı
    modelleri elbette alınabilir+

Ben hala Tosh un panel işini çözemedim,çünkü her serisi/modeli farklı paneller
    ile gelmektedir,yakında Sharp panellide gelecektir,örneğin XV leri hala
    öğrenemedim ne paneli diye!!ama AUO olduğunu tahmin ediyorum!ayrıca LGE
    dende alıyor.

Selamlar

p.s;ZF lerin özellikle İngiltereden gözlemlediğim kadarıyla en çok 40"satılmaktadır ve fiyatı bu günlerde
    çok çabuk düşmüştür(yaw daha mal adam gibi bollaşmadı ama talep fazla olunca+rekabet olayıda devreye girince
    fiyatlar GBP 900/1100 arasında bulunmaktadır>>40" ler de)
    52" hiç satılamıyor yada mal daha çıkmadı! 46" ise GBP 1300/1400 lere bulunmaktadır++

• Service Menu girişi;
    -Kumandadan>>>3 defa "Mute" tuşuna bas,4.basışta basılı tutarken>>>TV deki,yan tarafta bulunan
    "Menu" ye bas
    --Ekran açılacak Sağ üste "S" gelecek
    --Sol tarafta ise ilgili ayarlar gelecektir
    ---Up-Down tuşlarına basarak(Kumandadan)ilgili ayar menüleri gelecektir,ardından
    Volume tuşları ile değişiklikler yapılacaktır

Çıkış içinde EXIT ve kumandadan shut-down yapılacaktır.

Not:Calibration ayarlarını SAKIN DEĞİŞTİRMEYİNİZ!!!(ayarları onun için vermiyorum)
    ++

Bu konuya sonra tekrar gireceğim,zira Tosh ta tesbit ettiğim bir başka eksiklikte(ki bana göre ciddi eksiklik)
    Drive-Cut değerlerinin Service-Menu den değiştirilememesidir!!
  • İyi akşamlar
    ZF için bütün bilgileri verdim sanırım,panel çok çok iyi ve oldukça bekliyeni
    var Avrupada,ayrıca 10-bit panel ama işlemci çok güçlü!
    M100(100Hz) ve 1080p/24fps>>120Hz de 5;5 pulldown çok başarılı!!!
    PC de>>HDMI ile bu defa 1920X1080 full desteklidir
    Bu bilgileri zaten ilk ben vermiştim DH de,ancak orada hala eski seriler takip
    ediliyor!

Ben ZF ve XF hariç diğerleri hep eski modeldir,aslında Avrupadaki XF de eski
    sayılır ama USA da XF olarak devam ediyor,ZF hepsinin ötesinde ve X3500
    muadili olarak lanse ediliyor,tabi özellikle İngiltere den gelen yorumları merak ediyorum çünkü hala adam gibi piyasada bollaşamadı ZF ler ve tercih en çok
    40" e sonrada 46" ,ancak 52" den kimse bahsetmiyor(çok pahalı)

Türkiye de ise yukarıda bir arkadaş bahsetmiş YTL 9.000 gibi,kimse bu manyak
    parayı bu saatten sonra vermez,gider X3500 alır!!
    Tosh,Türkiye de kimin tarafından getirilip veriliyor ama heriflerde hiç iş yok,
    böyle adamların elinde mallar rezil olmaktadır,ama Tosh u her kim getiriyorsa
    bunlarda gerçekten hiç iş yok,nasıl firmalar neler yapıyor akıl alacak değil!
    DH de evet yazmayı bıraktım,zaten fazla zamanım olamıyor ve kafama göre
    takılıyorum!
    Selamlar

not:Sn.Bölüm sorumlusu,lütfen Tosh için(yada en azından ZF için ayrı ayrı başlıklar açılmasın!!!)
    Önüne gelen,aklına esen başlık açıyor,takip etmek zorlaşıyor.

+++

• Evet panel(Modül) Samsung-Sony nin S-PVA sıdır,siyahlar oldukça iyi,hatta
    çok iyi,yada LCD lerde olabilecek en iyi seviyede.

Bir Finlandiyalı almıştı bunu ve ilk yorum ondan gelmişti ki kendisi aynı zamanda
    X3500 sahibidir!!!!

1-SD yayın bir kere herhangi bir kıstas v.s olamaz,bunu bilin lütfen ve bir
    LCD yi(hatta PDP yi)böyle mukayese etmeye kalkışmayın,çünkü bırakın Türkiye yi
    Avrupada bile insanlar yada HD nin ve panelin tam olarak işlevini bimeyen
    insanlar hemen lafa SD den başlıyorlar ve sonrasında da zaten "film kopuyor"!!

2-S-PVA paneller klasik bir TFT-LCD lerde,başarılı işler yapan yapan tipidir ama;
    En büyük sıkıntısı>>Dead-Pixel çıkma olasılığı oldukça yüksektir!!!!
    Bakınız Samsung ve Sony bu konuda dünyada başı çekiyorlar!
    Backlight-bending ve Banding/Lines v.s konusunda sıkıntısı hemen hiç yoksada,
    Dead-Pixel ciddi sorun olarak karşımızdadır.

3-Bu panelleri Samsung-Sony nin Kore deki ortak oldukları fabrikadan alıyorlar.
    Ancak Sony daha ciddi ve sorumlu bir üretici olduğu için,özellikle top modellerde,
    çok iyi QC(kalite kontrolu yapmaktadır!!)
    Samsung işlemcide iyi ama QC de hiç iyi değil,panel testleri geçiştirmeli!
    Software sıkıntısı dünyada meşhur oldu!!!ayrıca bir seride bir sürü farklı panel
    üreticisinden modül alabiliyor,yine geçenlerde dağıtılmış bir Samy gördüm
    (modelini yazmıyorum,moraliniz bozulmasın diye!)yani bu kadar zayıf ve kalitesiz
    işçilik ve malzememi olur!!!(ama Kasa/Bezel v.s çok fiyakalı,nasılsa içinide kimse
    görmüyor!)

4-Tosh tan sadece ZF değil,XV ve CV de geliyor,bunlarıda izleyin zaman içinde;
    Özellikle XV lerin bütün ebatları(32"/37"42) 1080p dir!!
    Bir diğer önemli özelliği ise gamerlar için Game-Mode fonksiyonu vardır,bunu ilk
    Sharp uygulamaıştı geçen sene çıkardıkları dünyanin ilk 32" 1080p TV sinde
    ve özellikle game+desktop ta olarak büyük iş yaptı USA da(GP1 serisi)
    Avrupa X20 versiyonları ise yine GameMode lu ama başka sıkıntıları olduğu
    için X20 ler sınıfta kaldı gibi!!)

Tosh XV ler,ZF ye yakın kalitede TV lerdir,ancak montaj işleri bayağı ağır gidiyor
    anlaşılan ve İngiltere tesislerinden hala tık yok!!Polonya keza öyle+

Not:
    -XV lerin panelini henüz öğrenemedim(Marka-tip olarak)>>Sharp/AUO/CMOs
    olabilir!
    -Tosh zaten yakın gelecekte modül anlaşması imzaladığı için artık Sharp tan
    alacaktır(ama her seri olmayabilir yine,çünkü ucuz/giriş/alt serilerinde daha
    ekonomik modüller kullanılmaktadır her zamanki gibi)

--AUO yu ben ayrıca takip ediyorum,müthiş atılım gösterdiler ve neredeyse
    her TV üreticisine(LCD)panel satıyorlar+kendileride sanırım yakında AUO markası
    olarak piyasaya çıkacaklar(ilk hedef USA pazarıydı ama,şimdilik hala bir şey yok+
    dünyanın ilk 1920X1080pixel(1920X1200pixel yerine) ve 16;9 format(16;10
    format yerine)+en ince v.s PC monitörünü çıkarttı(24")ama buda hala yok
    dünya pazarında ve ben deli gibi şimdi bunu bekliyorum!(geçen sene acele ettim
    gidip HP 22" aldım,şmdi yeniden bir daha 24" parası bayılacağım!)

5-Sanırım Sn.Hedo yazdı;REGZA serisi diye,evet seriler hala REGZA olarak devam
    etmektedir.
    Ancak XF ler konusu biraz karışık,şöyleki bu serinin USA versiyonu çok çok
    başarılı ve sanırım ondan dolayı bu seri USA da hala devam ediyor ama Avrupa
    versiyon XF ler için kimisi aynı seri derken kimisi farklı diyor,benim tahminim
    ve okuduğum yorumlardan çıkardığım ise aynı olduğudur,ancak bu seri USA da
    müthiş ses getirmişken Avrupada getirmedi(ondan dolayı çoğu insanın kafasında
    "acabamı" diye sorular oluşmaktadır.

6-Bugün için full serileri bizim piyasada görmeden çok sağlıklı yorumlar alamayız.
    Daha öncede yazdım,Tosh Türkiye hangi firma ise,bu işlerden zerre kadar çakmıyorlar!!hemde hiç!!!çalışmadıkları gibi abuk fiyatlarlalada ortaya çıkıyorlar,
    yaw bunlara nasıl Distribütörlük veriliyor anlamış değilim,hoş Japonlar böyle
    komik düşük sayıda mal satılan yerlere bakmazlar bile!!dolayısıyla olan bizler gibi
    bunları almak isteyenkere oluyor,yaw kardeşim işi bilmiyorsanız çağırın beni,verin
    adam gibi para bak nasıl oluyor bu işler(tabi kesenin ağzını açacaksın!!)
    Bunlar malı çekip,bayi-mayi ile mal satmaya bakıyorlar,ulen bu mal karpuzmu!!

7-Toshiba ana firması,uzun seneler bu SED işinden dolayı ciddi bir mali ve piyasa
    sıkıntısı çekti!dolayısıyla panel işinde bir türlü düze çıkamadı ve başarılı bir
    seviyeyede gelemedi!ancak son 2 yıldır çok ciddi bir toparlanmaya gitti,Sharp
    ile anlaşmalar yapıldı(Lisans ve modül v.s için,Semi-conductor işi dahil) derken
    yeniden atağa kalktı ve XF ler ile USA pazarından iyi bir yere geldi,bu sene bu
    yeni serileri ilede ciddi olarak yükselecektir ve Amiral-Gemisi "ZF" ile bu işi
    götürecektir!

8-İngiltere den sürekli takip ediyorum;fiyat olarak oldukça düzgün bir yerdeler;
    40" en çok satılan modelidir>>>fiyat/performans olarak en iyisi budur
    GBP 1300/1400 den başladı ve çok çok kısa sürede>>GBP 1000 lere geldi ve bugünlerde GBP 1000 sınırının altına düşmüştür çeşitli yerlerde!!

46" ise diğer en çok satılan modelidir>>>buda GBP 1700/1800 den açıldı ama
    o da bugünlerde GBP 1399/1400 bandına geldi ve bu aya biraz daha inecektir!

Tabiri caizse daha mal bollaşmadan,fiyat iniyor,bizde herifler,absürt para ile
    piyasayı açıyorlar!!

Bakın her zaman yazıyorum,dünyada BAYİLİK dene "Tekelci" sistem bitmiştir!!
    Yani adam gibi ülkelerde tabiki(USA/Canada/Batı Avrupa/Avustralya v.s gibi)
    Bayilik nedir yaw,kaldımı böyle tekelci işler serbest piyasa sisteminde!
    Oralarda malın bir yetkili Distribütörü vardır,ithal eder malı ve piyasaya verir,kim
    alır kim satar onu ilgilendirmez!elbette çok mal çeken daha cazip fiyat alır!
    Rekabet ortamıda öncelikle tüketiciye yansıyor,şimdi bakıyorum ZF lerin haline,
    yaw daha ortada doğru dürüst mal yok,ama fiyat 2 ayda oldukça geri geldi!

++++

• ZF Audio ayarı(deep-voice/v.s gibi sıkıntısı olanlar)

Sound ayarları
    ----------------
    Bass:-0
    Treble:-0
    Balance:-0
    Stable sound:OFF
    Bass boost:ON
    Bass boost level:-70
    WOW Menu den ayarları;
    SRS 3D:-ON
    Focus:-ON
    Trubass:-LOW

not;Bazı kişiler genelde LCD lerde olabilen ve speaker lardan gelen sesten rahatsız olabiliyorlar ki bazı panellerde
    bu hissedilir bir rahatsızlık verebiliyor ve aynı durum Tosh lar içinde söz konusudur!

Ancak burada en büyük etken özellikle Harici bir cihaz bağlayıpta onunda Audio katı varsa,örneğin bir Uydu Receiver
    bağladınız,biliyorsunuz bunun üzerinde Audio özelliği var ve sesi siz buradanda idare edebiliyorsunuz,ama bu durumda işte bu dediğim
    uğultu ve benzeri sesler duyulabilir!
  • 52">>9
    46">>7
    40">>5

Aslında fiyatları böyle gitmez,çünkü maliyet farkları(ürün bazında bu mantıkla
    gitmediği gibi öylede değildir!)vardır,ama bizde yersen hesabı gittiği için işler;
    böyle absürt rakamlar ortaya çıkabilir
    oh ne ala memleket be,bulurlarsa müşteri bu fiyata alacak satsınlar bakalım!
    -------
    Özellikle ingiliz sitelerininden takip ediyorum
    40" en çok satılan>>sebebi ise fiyatının makul olması yani GBP 900/1000 gibi
    gidiyor,ama bakınız 1 ay sonra 800 lere gelecektir ardından yazın ise 650/700
    olacaktır!keza 46" ise bugün GBP 1200/1300 bandıdan geziyor,oda yazın
    GBP 1000 e çok rahat alınacaktır ve normal fiyatlar budur,bizdede bu fiyatların
    en fazla %50 fazlası olmalıdır,buna göre hesabınızı yapın ama şimdiki rakamlar
    uçuk ve satamazlar zaten bu fiyatlarla bu seriyi,ancak "butik" ürün olarak kalır!

Ama uyanıpta,akıllanılırsa en ala,millet çok güzel bir paneli makul fiyata alabilir,
    ayrıca ürün süper ama dünyada tek değil ve alacak olanlar artık Türkiye de bile
    "uyanmıştır"!!!bu çok önemli bir gelişmedir,bugün USA da bir panelin
    satılması için tek bir kriter vardır ama tek!!!o da fiyat/performans tır,yoksa
    birisi deseki,...........bizim panel ağzıyla kuş tutuyor.......yine kimse o paneli almaz!
    İngiltere de insanlar GBP 50 nin hatta 25 in hesabını yapıyor,bakıyorum sitelerde
    herifler öyle komik paraları günlerce soruyorlarki,kimisi,.... elimde bilmem nerenin
    indirim kuponu var ve bana GBP 40 ucuza gelecek diyor!!

Bunlar ne demektir şimdi;çok basit cevabı>>>tüketici uyandı-bilinçlendi,artık
    panel ne olursa olsun yüksek meblağlar verilmiyor>>>ancak makul fiyatlı
    ürünler satılabiliyor,dolayısıyla satıcılarda bu bilinci karşılarından görünce
    ayağı yere sağlam basan fiyatlar çekiyorlar,bu kadar basit işte,birde onlardaki
    en büyük artı,Batı da BAYİLİK denen tekelci sistemin olmamasıdır!!!
    Bir yetkili Distribütör/İthalatçı bazlı şirket vardır ve malı ithal edip isteyen satıcıya verir,
    böylece sınırsız bir rekabete açılır olay!çok mal alan daha çok indirim alır ve
    müşterisine daha düşük fiyat çekebilir,rekabet ve serbest piyasa budur,Bayi
    nedir yaw,kaldımı böyle çağdışı sistemler medeni ve serbest piyasa eokonomisinin tam işlediği yerlerde!

İthalatçı malı getirir ve satar her isteyene(toptan bazlı)birde adam gibi Servis
    teşkilatı kurar ve olay biter+

Selamlar
    ++

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Albani usta yine döktürmüşsün paneli aldınız mı?
  • Bu arada ZF lere gelirsek,dediğim gibi mal adamının elinde olmadığı için,
    Türkiye de iş yapamayacak bu seri(yazık ki ne yazık)
    Ben Avrupadan(XF leride USA dan)sürekli takip ediyorum,çok çok iyi satıyor!!!
    Hatta insanlar,daha mal çıkmadığı için deli gibi bunu bekliyorlar,satılan yerlerede
    sanırım az geldiği için çok çabuk bitiyor!!
    USA version XF lerde ise seri çok önce çıktığı için güzel satıyor,ama bizi ilgilendiren
    Polonya ve İngiltere deki montaj tesislerinin durumu;bunlar(uyanıklar)büyük
    ihtimalle eldeki eski model serileri hala stoktan bitiremediler!dolayısıyla 2008
    full serilerin(CV/XV/ZF) montaj işi beklemede/ağır gibi gidiyor!!
    Tosh ayrıca bu eski serileri model bazında hala ürettiği için!bir yandan onlar bir
    yandan eskiler bir yandan 2008 modeller v.s derken,piyasalara bu yeni seriler
    tam çıkamıyor,yada bir "satış stratejisi" de olabilir(kesin böyledir!)
    ZF leri Avrupada güzel yemlediler!bazı ülkelere verip bazılarına hiç vermediler!
    Portekize daha geçen hafta geldi ve ilk yorumuda geldi,halbuki Aralık ta ilk
    Finlandiyada çıkmıştı(bu arada Finlandiya Avrupada İngiltere ile birlikte en aktif
    elektronik ülkesidir!!örneğin Analog yayınlar bu ülkede çoktan bitti>Finlandiya
    full Digital yayına geçti bile!)İngilizler zaten bu malları "en ucuz alan ülkedir"!
    Almanya/Fransa/İtalya v.s bunlar uyuz ülkeler,bunlarda hareket olmaz!
    Yunanistan çok aktif,müthiş panel patlaması oldu burada!
    Tosh çok iyi satıyor orada+
    ------------------------------------
    Samsung-Sony panel(S-PVA) lar şayet su koyvermezse bu ZF ler çok iyi
    tutacaktır,çünkü bunların meşhur "Dead-Pixel" sorunu vardır(Samsung-Sony
    ortak panel üretim modüllerinde!!)
    Ama bana kalırsa,üst serilerde örneğin X3500 lerde hiç çıkmıyor dead-pixel!!
    ZF lerde böyle olabilir>>>çok iyi testten geçiyor ve oldukça bekletiyorlar
    kullanım testlerinde,ZF lerde de X3500 gibi olursa en büyük korku geçirilmiş,olur.

Samsung zaten ne ürettiğini bilmiyor,hem kendi modüllerini hemde bir sürü
    üreticiden modül alıyor+meşhur yazılım problemleri v.s v.s,ama Sony ise
    genelde dead-pixel ile gidiyor!
    --------------------
    Sony de modül sıkıntısı seneye büyük ihtimalle bitecektir,çünkü artık Sharp ın
    Sakai-City Plant tesislerine 1/3 oranında ortak olmuştur!!(yaklaşık $ 1 Milyar
    nakit-peşin ödeyerek!)
    Samsung-Sony ortak panel tesislerinden ise almayacak gibi görülmektedir,yada
    o tesislerdeki hissesini satacak veya modül almayıp sadece KAR ortağı olarak
    kalacaktır.Zaten bu olay Samsung u şoka soktu ve hala şoktalar!
    ----------
    Tosh ta artık yeni modüllerini Sharp tan alacaktır,bununda anlaşması imzalandı
    ama ne zaman hangi modeller v.s belli değil,her iki üretici birbirleriyle teknoloji
    alanında transfer/ürün gelişimi/v.s konularında çalışacaklar ve ayrıca Toshiba
    dünyanın en büyük semi-conductor(yarı iletkenler)üreticisidir ve bu konuda
    rakipsizdir!bunun Sharp ile transfer çalışması olacaktır.
    Philips te geçti,Sharp modüller(üst seviye modelerde)kullanımına+

Selamlar

++++++++++++++++

• Servis menüye girince kullanım saati hangi başlık altında çıkıyor? TVOP olabilir mi?
  • Beyler iyi geceler herkese

-Bu heriflerin abuk fiyat çekmelerini siz geçin bir kalem,kalmadı böyle
    "enayi" müşteri ne Türkiye de nede Dünya da!!

--Ama size bir tavsiye;örneğin TF ve DH çok büyük siteler ve üye sayısı çok fazla!
    gördüğünüz her Tosh satan yerde bu 2008 model ZF ler açın ağzınızı yumun
    gözünüzü,yani pata-kite değil ama lafla girişin herifelre,ulen bu fiyat diye!!
    Olmadı benim adımı verin,şu siteden Albanez diye birisi var,o bunları söyletiyor
    diye...gelsinler banada cevaplarını vereyim çakalların!

Adamlar işi bilmedikleri gibi,ne yapacaklarınıda bilmiyorlar!
    YTL 7000 e ne satıyorsun sen hemşerim,keriz yerine bu kadarda konulmaz
    vatandaş!
    -------------------

ZF evet çok iyi,gelen yorumları 6 aydır izliyorum,ama yinede çok fazla yorum
    yok!dolayısıyla ilerde bir kaza olurmu(elbette olacaktır,bu kaçınılmaz tabiki!)
    bilemem gari.....

Tosh ZF de iyiden öte,Samsung-Sony panelle iyi iş çıkardı ve benim panel hariç
    diğer tüm elemanlardan(software dahil)hiç bir korkum yoktur,ama panele hala
    korkarak yaklaşıyorum ben,ancak bu uyanık Koreli ler,S-PVA nın uygulandığı en üst
    seride X3500 lerde hiç sıkıntı vermeden gidildi(ondan benim ilk tercihim hala
    X3500!!)ama F86 da böyle olmadı,yada bazı seri Sony lerde;dead-pixel bunların
    birinci sıkıntısı+bleeding hala var(ZF de çok az ama var!ancak rahatsızlık verecek
    şekilde değildir)Clouding yok gibi v.s v.s

ZF ler ve X3500 ler olayı bitirmişler gibi,ben ondan ZF yi ısrarla bekleyip vede
    tavsiye ediyorum!
    XV lerde bu arada çok çok iyi!
    Ama bizdeki abuk fiyatlar XV dede işi zora sokar,ayrıca TNB denen şirket
    tamamen boş ve Bilgisayarcı bu herifler,Sadays Hocamın dediği gibi,Bilgisayarcıdan TV ci bu kadar olur!!!

İşimiz zor TNB ile,neyseki elde hala ciddi bir eski model stokları bütün
    markalarda var,çünkü zamanında satmadılar,adma gibi fiyatlara,şimdi
    etekleri tutuştu,nasıl eriteceğiz diye malları stoktan!
    -----------------
    Bu arada CCFL tüpler hangi kalite bilmiyorum ama ısınmadan dolayı ses ve
    ışık kaçırmasıda(bleeding) yapıyor diye yorum okudum bir kaç tane!
    Bu tüpler(klasik LCD lerin tamanında kullanılan CCFL{ColdCathodeFluorescentLamps} bir çok kalitede oluyor ve genelde artık
    bunlarda yine kalitesiz,ısınma problemi+ses çıkarma v.s sıkıntısı olabiliyor,bunu
    şimdilik klasik LCD lerde bir tek Hitachi çok ciddi olarak aşmıştır(EEFL{External
    ElectrodeFluorescentLamps)lamba sistemi ile,üstelik daha fazla sayıda tüp
    kullanıp,ısıdan arınmış+ses çıkarmayan v.s)

--Hitachi ye bir başlaık açacağım ama ne malı geliyor neden dünyada bile yaygın
    değil ama herifler IPSalpha panelli süper bir LCD yaptılar(Japonya ve USA pzarında
    vardır,çok pahalı)
    Bildiğiniz klasik paneller gibi değil hem oldukça ince hemde arka kapakta önü
    gibi çok şık!Hitachi yazısı ortada,parlak ve düzgün bir arka-kapak tablo gibi
    duruyor,yoksa diğer panellerin arka kapaklarına bakarsanız en iyi markanın
    bile,adi plastikten olduğunu görürsünüz(ABS bile değil,dandik ÇİN malı plastik
    kalıp işi kapaklar!)

Hitachi bu arada 42" 1080p IPSalpha panelde üretmeyi başardı(eskiden en
    büyük ebatları 37"/1080p idi)
    Bunların Tuner/MainBoard Harici cihaz olarak geliyor!!!!profesyonel tasarım,
    bir zamanlar eski Pio ların(435/436 gibi)olduğu gibi ve bana göre çok çok
    güzel bir uygulama(teknik olarak ve kullanım olarak v.s)

Şimdi paneller inceliyor derken dalgaya düşmeyin sakın!
    Modüller değil incelen,sadece kasayı daraltıyorlar ama bu seferde Board ve
    Powerboard v.s için yeterli alan kalmıyor ve burada iş biraz karışıyor(başka
    konuda devam ederim buna)

Selamlar

+++++

• bugun profilo toshiba'ya ugradim, 52zf'ye dvd player bagliydi musteri ile cok ilgili olduklarini soyleyebilirim ! , fiyat konusunda gercekten cildirmislar, kime satacaksiniz bunu dedigimde , alan cikar cevabi da ilginc idi.

2. resime dikkat! (cep telefonuyla cektim , resimlerin kalitesi icin kusura bakmayin)

http://img229.imageshack.us/img229/3306/photo1qz8.jpg

http://img229.imageshack.us/img229/6008/photoja7.jpg

her ne kadar albanez sevmese de, kismen normal sayilabilecek istanbul bilisimin fiyatlarina bakip kiyaslayacak olursak :

52" nakit: 5.869ytl
    46" nakit: 4.325ytl

aradaki farka bakip 40" icin de 2.781 ytl gibi bir fiyat cikiyor. eger bu fiyat olursa mukemmel.

++++++++

• İyi akşamlar

Sn.Brave,okuduğun yer Tosh un kendi kataloğundaki bir yazım!
    Yani böyle yazması çok normal,sen bunu geç azıcık!

-Kullanıcı yorumlarında ve uzman yorumlarında bazı normal ve olması gereken
    sıkıntılarında bunda da(ZF de) olması durumu mevcuttur!

En azından X3500 kadar SD lerde bir kere başarılı değildir!

-Ayrıca SD derken hangi SD??STB yani uydu receiver/Kablo-TV/Aerial(Analog)
    v.s v.s bir sürü formatta,üstelik bazıları çok kötü kalitede+son derece düşük
    pixel değerlerde v.s
    Kısaca toparlarsak SD bir kere,HD gibi standart iki formatı olan bir kaynak
    değildir!dolayısıyla HD ye yönelik üretilen ve işlemcilerinin asıl işlevi HD işlemek
    olan hele hele aldığınınız panel 1080p ise(FullHD dediğiniz) bundan kalkıp
    ......yaw SD de nasıl,yok kabloTV de ne yapar veya analog yayınlarda nasıl
    gösteriyor......derseniz,boşuna panel LCD almayın özelliklede 1080p li olanı!!!!

Yeni nesil panellerde artık işlemcileri SD yi biraz daha iyi hale getirebiliyor,ama
    bunlar hiç bir zaman uzmanların yada profesyonellerin,değerlendirmelerine
    bile girmez!

Sadece DVD lerde 720X576pixel de örneğin ZF oldukça iyi,yada çok iyi diyebiliriz.
    HD leri zaten saymıyorum.
    -------------------------------------
    Toparlarsak,hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz!!!kablo/receiver/SD kaynak v.s
    kalitesi pek fazla bir şey farkettirmez,ayrıca 52" de SD lerde sıkıntı daha fazladır
    40" en makul ebattır SD+HD izleniminde!
    Onun için SD de ne yapar-yapıyoru bir kere kafanızdan lütfen silin!
    Ne veriyorsa odur.......

Ayrıca Menuden SD ye göre ayarlama yapmayınız!
    HD den başlayarak aşağıya doğru geliniz;
    --BD/HDDVD/PS3/XBox(hepside HDMI kablo ile)
    --DVD(HDMI ve Component kablolar ile)
    --SD lerde ise>>özellikle Receiver ın ilgili menüsü varsa>>yayının picture frame
    yani pixel ölçüsü örneğin 352X240/702X486 v.s gibi buradan en yüksek Digital
    değeri olan 720X576pixeli bulun(film/konser/maç v.s değilde mümkünse
    Haber programı bulup spikerin yüzünden devam edin!)

-KabloTV/AnalogAerial/ v.s bunlarla bir ölçü olmaz!
    --------------------------
    Selamlar

++++++

• Beyler yine dalgaya düşüpte,böyle yeni modellerin üstüne balıklama atlamayın lütfen!

Daha Bismillah bu mal Avrupada bile her ülkede full çeşitleriyle yoktur,hatta bazı
    ülkelerde ZF bile yoktur,çünkü geride daha yine sizlerin beğeneceği Giriş Seviyesi;CV ile Orta Seviye XV lerde vardır!

Örneğin XV ler>>Gamer lar için uygun bir TV dir!Orta seviye denmesine rağmen
    bana göre üst seviye bir TV sayılabilir!

-----
    ZF lere dönersek,bir kere normal Bayi/Piyasa fiyatıyla bu malın satması asla
    mümkün değildir!!yani bu malı o fiyata alana ben sadece kusura bakmayın ama
    özür dileyerek "Enayi" derim!
    Lütfen kafayı kullanıp ve rakamları iyi tahlil ederek karar veriniz,üstelik Tosh un
    bu serisi yeni model ve çook uzun zaman piyasada bulunacaktır!aceleye gerek
    yok ama......ben ısrarla acele TV almalıyım,bir ay sonra "evleniyorum"...!!filan
    diyen varsa,yine Bayiden değil,o zaman gitsin İst.Blş. den alsın!

Selamlar

• İyi akşamlar
    Hemen bir düzeltme ve bilgilendirme;ZF lerde "Default" ayarlar
    çok kötü geliyor!
    Avrupada bunu alıpta,yorum gönderenlerin ilk yazıları böyle başlıyor!
    -Aslında teste HD kaynakla başlanmalıdır(1080p lerde)!
    bizde ise tam tersi yapılmaktadır büyük çoğunlukla!

Selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: rkarab

Servis menüye girince kullanım saati hangi başlık altında çıkıyor? TVOP olabilir mi?

Selam

Yaw beyler komik olmayın lütfen
    Dakika bir-servis menü ye giriyorsunuz!!!

Bunlar sıfır ürünlerdir,daha geleli bir kaç ay olup,depolarda bekliyordu!
    Teşhirde bile kullanılmış olsada(daha iyidir) 200/300 saatte zaten panel kendisini gösterir,kimse
    hatalı malı teşhirde tutmaz.......

Takmayın bunları kafanıza beyler+

SM den giripte aman ha,aman!!!!
    Sakın dokunmayın!!
    Default a dönmek bu panellerde çok sıkıntılı olabilir,Garantiyi yakmayın sonra

Ayrıca yazdım bir yerlerde>>>SM den Drive-Cut ayarlarına müsaade edilmiyor(bana göre ciddi eksiklik ama yok işte)
    dolayısıyla sizin orada amatör ayarlar yapmanız kesinlikle mümkün değildir!
    Prof.Calib ise sadece USA ve İngiltere de vardır++

bırakın bunları şimdi,zaten Basic Menuden çok gelişmiş ayarlar vardır!

++

• Albani hocam, elinin altındaysa şu ayarları yazar mısın? Ben kullanıcı kitabına gömülüyorum bu gece.
  • Her yeni çıkan paneli takip ederim ben bir çok siteden,çünkü bunlar
    Türkiye ye bazen çok geç gelebiliyor,dolayısıyla böyle geç gelmeside
    bizim için avantajdır,böylece o panel hak.herşeyi 3-5 ay içinde öğreniyorsun

ZF ler için o bölüme sanırım bir kaç msg gönderdim,sanırım kafama takılan
    şeyler olduğu için,genelde oradada tam sağlıklı bilgiler hemen gelemiyor,
    üstelik bu seri hala bir çok Avrupa ülkesinde satılmıyor bile,zaman içinde
    aklıma takılan şeyleri sormaktayım+

Cihaz benim için alınır durumdadır,zaten kullananlardan hiç bir şikayet
    okuyamadım sadece tipik LCD sıkıntıları dışında(bunda tesbit edilen
    şimdilik backlight-bleeding!)

-Backlight içinse şüphem şudur;panel ısındıktan sonra(daha doğrusu CCFL
    tüpler) BB nin daha arttığıdır(örneğin 4-5 saat sonra gibi)aslında buda
    normaldir ama derecesi ne kadar!!işte bunu bilen orada profesyonel bir
    kullanıcı henüz yok,çünkü insanlar bu konuda fazla bilgili değildir(CCFL
    ve çalışma prensibi+lambaların kalitesi v.s v.s)dolayısıyla herkes,herhangi
    bir şey gördüğünde hemen ..problem var...diyerek şikayet etmektedir!
    Kaldıki bunların hepsi tipik LCD lerin ortak sıkıntılarıdır,bunu istemeyenler
    yada daha dertsiz bu konularda panel istiyorlarsa PDP alacaklardır!

Burada asıl olan sıkıntı denilen değerlerin tam net durumu nedir,bunu
    bilen orada pek yok,dolayısıyla bende şimdilik daha spesifik şeyler orada
    yazmıyorum,bilen yok çünkü,sadece bir tek Chris vardır orada(Yunanlı
    bir arkadaş)aklı başında bir tek ondan bilgi geliyor,hatta ona geçen hafta
    oldukça uzun bir msg yazdım ama bir hata yaptım ve msg ı sildim
    Şimdi yeniden kafayı toparlarsam yazarım ona+
    ----------------
    Ben resmi Bayi fiyatını aşırı pahalı bulduğumdan dolayı doğrusu bugün için almıyorum
    İst.Blş den almak işe işime gelmiyor,halbuki fiyatları oldukça makul
    Ayrıca daha 4 ay zamanım var!acelesi yok,o zamana kadar olayı çözerim
    sanırım+

Şimdilik gördüğüm manzara özellikle HD kaynaklardan(BD/HDDVD
    PS3/XBox) 1080p olayında süper! free-judder/çok akıcı/zaten panelin
    bütün esprisi burada

not:bu panel tam bir HD kaynak izleme cihazıdır!
    Ama ......ben SD izlerim,yok KabloTV izlerim,yok normal antenle SD izlerim...
    v.s diyenler için tam uygun bir panel değildir,gerçi SD izleyenler ki bunlar
    İngiltere yorumlarıdır ve oradaki "FreeView" paketindeki SD kalitesi oldukça
    yüksektir(Digital ve genelde normal yayınlar 702/720-486/576pixel gibidir!!)
    dolayısıyla oradaki şu yorum Türkiye için pek geçerli değildir;...SD lerde çok
    iyi......

SD için artık ne veriyorsa odur!

DVD de çok iyi,özellikle DVD yi üst seviye player lar kullanarak oynatımda
    (örneğin HDDVD/BD/PS3 gibi cihazlardan veya profesyonel/kaliteli 1080
    upscale desteği düzgün olan)çok başarılı

Default gelen ayarlarıda çok iyi yapmak kaydıyla +ayarları mümkünse
    ilk önce HD kaynaktan başlayarak yapıyorsunuz tabiki!

Selamlar
    +++

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

Orjinalden alıntı: rkarab

Servis menüye girince kullanım saati hangi başlık altında çıkıyor? TVOP olabilir mi?

Selam

Yaw beyler komik olmayın lütfen
    Dakika bir-servis menü ye giriyorsunuz!!!

Bunlar sıfır ürünlerdir,daha geleli bir kaç ay olup,depolarda bekliyordu!
    Teşhirde bile kullanılmış olsada(daha iyidir) 200/300 saatte zaten panel kendisini gösterir,kimse
    hatalı malı teşhirde tutmaz.......

Takmayın bunları kafanıza beyler+

SM den giripte aman ha,aman!!!!
    Sakın dokunmayın!!
    Default a dönmek bu panellerde çok sıkıntılı olabilir,Garantiyi yakmayın sonra

Ayrıca yazdım bir yerlerde>>>SM den Drive-Cut ayarlarına müsaade edilmiyor(bana göre ciddi eksiklik ama yok işte)
    dolayısıyla sizin orada amatör ayarlar yapmanız kesinlikle mümkün değildir!
    Prof.Calib ise sadece USA ve İngiltere de vardır++

bırakın bunları şimdi,zaten Basic Menuden çok gelişmiş ayarlar vardır!

++

Yok hocam nerde, garantisi varken hiç servis menüsüne girer miyim? Ben sadece AV forumdan okudugumu yazdım. Servis menüde Rcut, Gcut, Bcut filan varmış ama değiştirilip değiştirilemediğini yazmamışlardı.

Kasa biraz ısınıyor, haberiniz olsun. İçeride fan var mı bilmiyorum ama hiç ses yok. Bir de şu mavi ışığı "kill" opsiyonu olsaymış!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 12 Ağustos 2008; 22:32:06 >

• Bu arkadaş TF den saygın bir üyedir,çoktandır görünmüyor,sanırım TEZ konusu ile uğraşıyor!
    Bu msg 15/6 tarihlidir+
    ----------------------------------

quote>>>
    Herkese güzel bir Pazar diliyorum.

Bugün benim Pazarım bir 46 ZF sahibi olmuş olmam nedeniyle önceki bir kaç Pazar günüme göre daha bir keyifli. Bimeks'ten üstte bahsedilen kampanya dahilinde 46 inch bir Toshiba ZF 355 aldım. Televizyonumu yarın getirecekler. Teslim aldığım zaman farklı değerlendirmeler yapma şansı da bulacağım.
    Neden bu kararı verdiğimi bu mesajla sizlerle de paylaşmak istedim.

İhtiyaç duyduğum tvde benimi çin hd performansı en önemli karar kriterimdi.
    Tv'de en büyük keyfim hd film izlemek. Bunu şartlar dahilinde en iyi yapabilen ve fiyatı bugünlerde en makul olan ürünü seçmek için araştırma yaptım.

Araştırmama Pio 5080'den başladım. Sony x3500'leri, W4000'leri ve Samsun 656'ları inceledim.
    Pioların hd performansının benim beklediğim değerde olmaması, pc bağlantısının önceliklerim arasında yer alması, 3 metre gibi bir izleme mesafesinde bazen pikselleri görüyor olmam beni ilk olarak vermiş olduğum pio kararından vazgeçirdi.

Albanez üstadın değerli yazıları ve şahsım için yaptığı yorumları ile fullhd bir lcd'yi ihtiyaçlarım için doğru bir seçenek olarak değerlendirdim. Sony'leri ve Samsung'ları inceledim. Sony ve Samynin incelediğim bazı modelleri beni hayal kırıklığına uğratırken x3500'ün görüntüsünü (hd) çok beğendim.

Hem bu forumun değerli katılımcıları hem de Albanez üstad sayesinde zf 355 serisinin x3500 ile çekişen bir model olduğunu öğrendim. Yabancı forum ve sitelerde araştırmalara başladım. Sonunda full hd başarısında kesinlikle bir high end model olduğunu gördüm. Fiyatın hak ettiğinden yüksek olması bu modelden beni biraz uzaklaştırdı ve yerine tekar samy mi sony mi diye düşünmeme neden oldu.

Bimeksin bir kampanya yaparak modelin fiyatını olması gerekene yaklaştırması üzerine modeli incelemeye gittim; samy, sony ile hd filmlerde kıyaslayarak albanez üstadtan da okey alıp, gönlüm rahat bir şekilde kararımı verdim.

Ankara Panora Bimeks çalışanlarının Tv'lerde istediğim her türlü bağlantıyı sağlamaları, istediğim ayarları yapmama izin vermeleri ve 2 saat mağazada sıkılmadan bunalmadan benim kaprislerime göğüs germeleri doğru bir karar vermemde çok etkili oldu.

Ürün Ankara stoğunda bugün itibariyle 2 tane görünüyordu. Birini ben aldım. Fiyatı olması gerekenden hala pahalı ama benim bugünlerde tvyi almam gerekiyordu, bekleyemeyeceğim için bu fiyata alabileceğim en iyi ürünü aldığımı düşünerek evime geldim.

Yarın teslim aldıktan sonra, ürünle ilgili farklı sorularım ve değerlendirmelerim olacak.

Selam ve saygılar.
    unquote<<<<

++++

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.