Şimdi Ara

Akvaryum - Akvaryum Malzemeleri Fiyat Aralığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
32.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda sizlere acizane bir akvaryum nasıl olmalıdır, ve alacağınız ürünlerin yaklaşık fiyat aralıklarını yazdım. Umarım faydalı olur.


    Akvaryum, balıkların rahat yüzebileceği rahat hareket edebileceği bir yer olmalı. Ne çok fazla kaya ya da dekor malzemesi kullanmak balıkların yüzme alanını daraltır ve balığı sitrese sokar. Bu yüzden onların doğal ortamlarındaki gibi gücümüz el verdiği şekilde hazırlamamız gerekir.

    Yaptıracağınız ya da alacağınız akvaryum, almak istediğiniz balık türüne göre değişiklik gösterir.

    Chicled türü dediğimiz balıklardan almak isterseniz akvaryumunuz minumum 100 litre kapasiteli, genişlik 80 cm olmalıdır. Bu akvaryumu sağlayamassanız, ya hiç başlamayın ya da balık türünüzü değiştirin.

    Canlı doğuran dediğimiz türlerden alırsanız, Yukarıdaki gibi büyük bir akvaryuma gerek yok. 60 cm genişliği olan bir akvaryum yeterli olacaktır.

    Bu akvaryumun altına yaptrıcağınız sehpada çok önemlidir. Sehpayı marangozlarda yaptırabilirsiniz, ama içine demir iskelet attırmayı unutmayınız. Akvaryumu sehpaya koyarken altına mutlaka şu sert köpüklerden alıp koymalısınız. Kötü görünür derseniz sehpanın üstüne 4-6 cm lik (köpük boyu kadar) derinlik yaptırırsanız köpük gözükmez.

    Akvaryumumuzu aldık, sehpamızı yaptırdık, odamızın en güzel yerine koyduk. Lakin bu en güzel yer, cam önü olmamalıdır, ya da direk ışık gören bir yer olmamalıdır. Çünkü akvaryumuniçi yosun olur.

    Alacağınız malzemelere gelince.

    Eğer malavi alacaksan, biraz pahalı balıklardır, başlangıç için sarı prenses, beyaz prenses, iceman, mücevher ve ahli gibi türlerle başlayabilirsiniz.

    Canlı doğuran alacaksanız, lepistes, moli, ay moli, verifera gibi türlerden başlayabilirsiniz.

    Alacağınız Ekipmanlar:

    Isıtıcı: 20 YTL den başlar 150 YTL ye kadar çeşitleri vardır, orta halli birşey alabilirsiniz.

    Dış Filtre: 100 YTL den başlar 450 YTL ye kadar çeşit vardır, Atman F3 ya da F4 ünü tavsiye edebilirim. F3: 114 YTL 800 litre - F4: 127 YTL 900 Litre Temizler.

    İç filtre: 10 YTL den başlar 477 YTL ye kadar çeşit vardır, Orta halli bir şey alabilirsiniz, Gene Atman markasını öneririm.

    Hava Motoru: Çift çıkışlı alabilirsiniz, 6 YTL den başlar 50 YTL ye kadar devam eder. Çift çıkışlı olarak şöle kullanırsın. Disk hava taşları var, iki tane alıp akvaryumun sağına ve soluna koyarsın, güzel olur.

    Işıklandırma: Elektrikçilerden alabilirsiniz, florasanın bir çeşidi var pembe yanıyor, akvaryum florasanı diye geçiyor. Ondan alabilirsiniz.

    Yem: 10 YTL den başlar 50 YTL ye kadar çeşit yemler vardır. Sera ya da tetra marka yem alınız.

    İlaçlama: Bir çok ilaç vardır, İlk etapta Sera nın mavi mürekeebi ve gene Sera nın açık mavi kapaklı bir ilacı var onu alabilirsiniz.

    Kum: Akvaryumcularda satılan midye kırığı var ondan alabilirsiniz, hem ince bir kumdur hem de pisliği gösterir, temizlemesi kolay olur.

    Kaya vb. Dekorasyon malzemeleri: Kesinlikle akvaryumcudan dekorasyon malzemesi almayınız. Şu kurutulmuş algler falan var, kesinlikle almayınız.

    Malavi çikletleri sert suyu sever o yüzden doğada bulduğunuz kaya ve taşları akvaryuma koyabilirsiniz. Lakin bulduğunuz taşı iyi dezenfekte edip, bir kaç gün tuzlu sıcak ve soğuk sularda bekletmeniz lazım.

    Şimdiden hayırlı olsun

    Not: Burada verdiğim bilgiler, kendi tecrübelerimden edindiğim bilgi ve becerilerdir. Başka kurum ve kişileri bağlamaz. Burada ki tavsiyelerden doğabilecek zararlar kişiyi bağlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Akvaryum balıklar için fanustan çok daha iyi bir ortamdır.Fanusta beslenemiyeceğinin nedenleri fanusların çok küçük olması,filitre edilememesi,ısıtıcı kullanılmamasından dolayı balıkların hastalıklara çabuk yakalanabilmesi,havalandırmanın yapılamaması,su değerlerinin çok çabuk değişmesi gibi nedenlerden fanusta balık beslenmez.Akvaryumcular demişiniz akvaryumcularda satılan balılar kaç gün 50 si bir arada yaşıyor cevabını ben vereyim en fazla bir hafta.Size tavsiyem akvaryum alıp bu hobiden tam anlamıyla zevk alın kendinizi daha iyi hissedeceksiniz emin olun.
  • Eğer faydalı olabildiysek ne mutlu bana.

    @arf

    bi sıkıntı yok istediğin yerde kullanabilirsin konunun linkini.


    Arkadaşlar, FANUSTA BALIK BESLENMEZ. Sizler 10 metrekarelik bir odada mı rahat ederseniz, 100 metrekarelik bir oda da mı?

    Bunu böyle düşünmek gerekir. Balık yaşar fanusta ama rahat edemez, O yüzden yapmışken en iyisini yapmak gerekir.

    Yalnız şöyle bir şey var, BETA dediğimiz balık türleri var. Ben onlara psikolojik sorunları olan balık diyorum , çünkü kedi türleri ile yaşayamaz, ya o ya da karşısındaki ölecek, yoksa rahat edemez.

    Bu Betaları akvaryumcular, plastik bardakların yarısına su koyarak, tutuyolar ve garibanlar orada satılmayı bekliyor. Bu balıkları fanusta besleyebilirsiniz. Bu balıklara hava motoru da gerekmemektedir. Bu balıklar aynı zamanda normal oksijen solunumu da yapmaktadır, o yüzden büyük bir fanusta besleyebilirsiniz. Tabi bu sadece BETA lar için geçerlidir.

    Çeşitli Beta türleri

     Akvaryum - Akvaryum Malzemeleri Fiyat Aralığı

     Akvaryum - Akvaryum Malzemeleri Fiyat Aralığı

     Akvaryum - Akvaryum Malzemeleri Fiyat Aralığı




  • @gorele2000

    Eminönünde hayvan pazarında bir kaç akvaryumcu var. Oralardan akvaryum ve balık alabilirsin.

    Nemo şeklinde bir balık türü var. İsmi Palyaço Balığı. Deniz balığıdıdır. Deniz akvaryumunda beslenmelidir. Doğal oalrak suyu tuzlu olacak, tuz dengesi dalgandırma bir sürü meşakati vardır. Ayrıca pahalı bir balıktır. ( Deniz türlerinin hepsi pahalıdır)
  • Betalar yalnız yaşamaz Beta bir erkek ve en az sağlıklı iki dişi şeklinde bakılmalıdır iki erkeği bir fanusa sokarsan biri ölecektir illaki.Yoksa bu hayvanlar nasıl türüyor sanıyorsunuz kendi türüne düşman değil iki erkek üstünlük mücadelesine girdiği için kavga olur bir dişi iki erkek olarak besleyin tüm cinsler kavga eder dişi için ve üstünlük için.Arkadaşlar canlılara eziyet etmeyelim.
    Fanusta bardakta bilmem nerede balık yaşamaz.Her balığın yaşayacağı boyda akvaryumda beslenmelidir.
    Birisi birşey yapıyor diye bizde aynısını yaparsak sakata geliriz.Herkese sağlıklı balıklar.
  • fanusta balık bakılmaz arkadaşlar.
    yok orda gördüm yok burda gördümle olmaz bu işler.
    fanusun bırakın küçük olmasını o yuvarlak tasarımı bile balığı strese sokan bişeydir.eziyettir balık için.
    düşünsenize sizi hücre gibi biyere koyduklarını adam gibi hava yok, temiz değil ve sıkışık.
    günahtır yani.illaki küçük bişeylerde bakıcaksanız gidin bi camcıya 4mm kalınlığında 35*30*30 ölçülerinde cam kestirin.
    iki dakkada bi silikonla birleştirin 2..3 gün sonra atın balıkları içine bari eziyet çekmesin hayvancağızlar.
    küçük bi filtre, balığına göre 50 wattlık bi ısıtıcı balığı stresten uzaklaştırır bari.

    Genel akvaryum malzemelerine gelirsek..
    Ben şunu anladımki akvaryumda çok dandik çin mallarını almamak lazım.
    Benim iç filtre, dış filtre ve ısıtıcı atman ve bunlardan çok memnunum yavru akvaryuma dandik ucuz bişey aliyim dedim almaz olaydım.
    arkadaş bi ısıtıcının ayarı bu kadar mı dandik olur ya.24 e ayarlıyorum 28 yapıyo 22 dereceye gitirdiğimde ısıtıcı devreye bile girmiyor.bir türlü 26 ya düşüremiyorum.
    ucuz etin yahnisi işte.

    Eğer çin malı alacaksanız atman gibi bilindik markalar dışındaki ürünlerden uzak durun.
    atman gerçekten fiyatına göre çok başarılı.

    ışıklandırma ise grolüx+daylight şeklinde yapılmalıki hem balıkların renkleri canlansın hem de akvaryum pespembe olmasın.(gerçi ben genelde pembe kullanıyorum ya neyse)
    birbirini tamamlasın yani.

    kumu denizden taşları ise akvaryumcudan değilde yazlık yerlere yakın yerlerdeki peyzajcılardan- bahçe malzemeleri satan yerlerden alırsanız işi ucuza kapatmış olursunuz.
    tabi orta büyüklükte veya bundan daha büyük bi malawi akvaryuu kuracaksanız.Çünkü 170 litrelik akvaryumda ben 20 kilo kaya kullandım.Bunu akvaryumcudan alsam en az 40 lira vericektim peyzajcıdan alınca 15 lira verdim.kum en az 15 kiloydu bunun fiyatına bilmiyorum bana zaten denizden aldığım için beleşe geldi.

    Yemlerde de ucuza kaçmayın derim.hatta ucuza kaçılacak en son şey diyebilirim.sera,tetra,jbl,otto gibi bilindik markalar dışında çin malı veya merdiven altı yaplan yemlerden uzak durun.yemi aldığınız zaman kutusuyla almayın akvaryumcular kaliteli yemleri büyük paketlerde alıp bölüyorlar ve öyle satıyorlar bunlar çok daha ucuza geliyor.
    balıklarınıza hep aynı yemi vermeyin.
    mesela ben bi ara sera flora diğer gün tetramin diğer gün ise ismin unuttuğum seranın protein içerikli yemini veriyordum.böyle yaparsanız her türlü vitamini alırlar değişik değişik yem yedikleri için daha mutlu olurlar, haftada bir de canlı yem verirseniz deymeyin keyiflerine




  • çok faydalı bilgiler.
    teşekkürler.
  • Teşekkürler çok faydalı piyasayı öğrenmeye yardımcı olur.
  • balık bakmak için hepsini almak gerekir mi ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .MstF.

    balık bakmak için hepsini almak gerekir mi ?

    Akvaryumunuzun büyüklüğüne göre iç ya da dış filtreden birini seçebilirsiniz. Bunun dışında diğerleri en temel ekipmanlar. Bir de besleyeceğiniz balık türüne göre kaya gereksiz ya da zararlı olabilir.

    @Salih (B.S.S.)

    Bu konunun linkini akvaryum kulübüne ekliyorum önemli konuları orada topluyorum. Sakıncası var mı?
  • Süper Konu, üst konu olabilir. Teşekkürler.
  • Malzeme konusu buraya açılmışken belirteyim özellikle Çin menşeyli yemlerden uzak durulmasını tavsiye ederim.Balıkların renklerini canlandırırken üreme problemlerine yol açmaktadır.Tavsiye edeceğim yemler Sera,Tetra,Nls,Jbl,Tropical ülkemizde rahatlıkla bulunabilecek yemler.
  • bende balık bakmaya hevesleniyodum ama ne zor işmiş ben 3 ytllik bir fanus alıyım 3-5 yutl lik de bir balık alıyım atıyım içine arada yem veririm içinede denizden opladığım taşları koyarım birde plastik oyuncak balığım vardı onuda atarım mis gibi yaşar gider
  • Fanusta balık bakılmaz arkadaşım.Hiç bir canlıyı bulundugu ortamdan daha kötü bir ortamda beslemeye hakkı yok.Fanusta bakacaksanız bırakın akvaryumcuda kalsın sizde vicdan azabı çekmeyin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FauFau

    Fanusta balık bakılmaz arkadaşım.Hiç bir canlıyı bulundugu ortamdan daha kötü bir ortamda beslemeye hakkı yok.Fanusta bakacaksanız bırakın akvaryumcuda kalsın sizde vicdan azabı çekmeyin.

    ama çoğu kişi fanusda bakıyo benim kuzen komşu vs onlarda gördüm ve taa yıllar önce yine biz fanusda balık beslemiştik sonra kaplumbağ besledik vicdan azabı çekilcek bir olay görmüyorum akvaryumcudada bir akvaryumda 50 tane balık nerde çokluk orda işte ben onu hatta 2 tane almayı düşündüm onları kalabalık yaşamdan sessiz sakin ev ortamına taşıyorum biraz araştırdım dekarasyon için fanus küçük gelir bu yüzden akvaryum almaya karar verdim bakalım ne olucak içinede 4-5 tane balık şu aksesuarlardan falanda alırım




  • inş zevk alırım beni sakinleştirir öğrenciyim ders aralarında kafa dinlendirmeye yararı olur diye düşündüm boş vakitlerimdede bana uğraş olur iyi olucağına inanıyorum teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FauFau

    Fanusta balık bakılmaz arkadaşım.Hiç bir canlıyı bulundugu ortamdan daha kötü bir ortamda beslemeye hakkı yok.Fanusta bakacaksanız bırakın akvaryumcuda kalsın sizde vicdan azabı çekmeyin.


    çok doğru yazmısşın fanusta balık bakmak balığa acı çektirmekten başka bi işe yaramaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Legend©


    quote:

    Orjinalden alıntı: FauFau

    Fanusta balık bakılmaz arkadaşım.Hiç bir canlıyı bulundugu ortamdan daha kötü bir ortamda beslemeye hakkı yok.Fanusta bakacaksanız bırakın akvaryumcuda kalsın sizde vicdan azabı çekmeyin.


    çok doğru yazmısşın fanusta balık bakmak balığa acı çektirmekten başka bi işe yaramaz

    Ben çok insanlar gördüm küçücük yerde lepistes yetiştiren vs.
  • Birçok insanda gördünüz diye yapılan hareketin doğru olduğu anlamına gelmez.Eğer fanusta sağlıklı balık beslenseydi akvaryumlar olmazdı.Akvaryumcularda balıkları fanusların içinde satarlardı o kadar filitreleme ve ısıtma işlemleriyle uğraşmazlardı.Boşu boşunada elektirik parası vermezlerdi.
  • Evet akvaryumca plastik bardak da duruyordu dikkatimi çekmişti. Ama bence bunlarıda akvaryuma koyalım hoş duruyorlar fanus balıklara işkence gibi geliyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.