Şimdi Ara

Akvaryum - Akvaryum Malzemeleri Fiyat Aralığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
32.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda sizlere acizane bir akvaryum nasıl olmalıdır, ve alacağınız ürünlerin yaklaşık fiyat aralıklarını yazdım. Umarım faydalı olur.


    Akvaryum, balıkların rahat yüzebileceği rahat hareket edebileceği bir yer olmalı. Ne çok fazla kaya ya da dekor malzemesi kullanmak balıkların yüzme alanını daraltır ve balığı sitrese sokar. Bu yüzden onların doğal ortamlarındaki gibi gücümüz el verdiği şekilde hazırlamamız gerekir.

    Yaptıracağınız ya da alacağınız akvaryum, almak istediğiniz balık türüne göre değişiklik gösterir.

    Chicled türü dediğimiz balıklardan almak isterseniz akvaryumunuz minumum 100 litre kapasiteli, genişlik 80 cm olmalıdır. Bu akvaryumu sağlayamassanız, ya hiç başlamayın ya da balık türünüzü değiştirin.

    Canlı doğuran dediğimiz türlerden alırsanız, Yukarıdaki gibi büyük bir akvaryuma gerek yok. 60 cm genişliği olan bir akvaryum yeterli olacaktır.

    Bu akvaryumun altına yaptrıcağınız sehpada çok önemlidir. Sehpayı marangozlarda yaptırabilirsiniz, ama içine demir iskelet attırmayı unutmayınız. Akvaryumu sehpaya koyarken altına mutlaka şu sert köpüklerden alıp koymalısınız. Kötü görünür derseniz sehpanın üstüne 4-6 cm lik (köpük boyu kadar) derinlik yaptırırsanız köpük gözükmez.

    Akvaryumumuzu aldık, sehpamızı yaptırdık, odamızın en güzel yerine koyduk. Lakin bu en güzel yer, cam önü olmamalıdır, ya da direk ışık gören bir yer olmamalıdır. Çünkü akvaryumuniçi yosun olur.

    Alacağınız malzemelere gelince.

    Eğer malavi alacaksan, biraz pahalı balıklardır, başlangıç için sarı prenses, beyaz prenses, iceman, mücevher ve ahli gibi türlerle başlayabilirsiniz.

    Canlı doğuran alacaksanız, lepistes, moli, ay moli, verifera gibi türlerden başlayabilirsiniz.

    Alacağınız Ekipmanlar:

    Isıtıcı: 20 YTL den başlar 150 YTL ye kadar çeşitleri vardır, orta halli birşey alabilirsiniz.

    Dış Filtre: 100 YTL den başlar 450 YTL ye kadar çeşit vardır, Atman F3 ya da F4 ünü tavsiye edebilirim. F3: 114 YTL 800 litre - F4: 127 YTL 900 Litre Temizler.

    İç filtre: 10 YTL den başlar 477 YTL ye kadar çeşit vardır, Orta halli bir şey alabilirsiniz, Gene Atman markasını öneririm.

    Hava Motoru: Çift çıkışlı alabilirsiniz, 6 YTL den başlar 50 YTL ye kadar devam eder. Çift çıkışlı olarak şöle kullanırsın. Disk hava taşları var, iki tane alıp akvaryumun sağına ve soluna koyarsın, güzel olur.

    Işıklandırma: Elektrikçilerden alabilirsiniz, florasanın bir çeşidi var pembe yanıyor, akvaryum florasanı diye geçiyor. Ondan alabilirsiniz.

    Yem: 10 YTL den başlar 50 YTL ye kadar çeşit yemler vardır. Sera ya da tetra marka yem alınız.

    İlaçlama: Bir çok ilaç vardır, İlk etapta Sera nın mavi mürekeebi ve gene Sera nın açık mavi kapaklı bir ilacı var onu alabilirsiniz.

    Kum: Akvaryumcularda satılan midye kırığı var ondan alabilirsiniz, hem ince bir kumdur hem de pisliği gösterir, temizlemesi kolay olur.

    Kaya vb. Dekorasyon malzemeleri: Kesinlikle akvaryumcudan dekorasyon malzemesi almayınız. Şu kurutulmuş algler falan var, kesinlikle almayınız.

    Malavi çikletleri sert suyu sever o yüzden doğada bulduğunuz kaya ve taşları akvaryuma koyabilirsiniz. Lakin bulduğunuz taşı iyi dezenfekte edip, bir kaç gün tuzlu sıcak ve soğuk sularda bekletmeniz lazım.

    Şimdiden hayırlı olsun

    Not: Burada verdiğim bilgiler, kendi tecrübelerimden edindiğim bilgi ve becerilerdir. Başka kurum ve kişileri bağlamaz. Burada ki tavsiyelerden doğabilecek zararlar kişiyi bağlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • quote:

    Orjinalden alıntı: gorele2000

    Teşekkürler cevap için..
    acaba eminönündeki balıkçılarda palyaço balığı var mı?
    tuzlu su akvaryumu forumda kimse de var mı ki?


    quote:

    Orjinalden alıntı: B.S.S.

    @gorele2000

    Eminönünde hayvan pazarında bir kaç akvaryumcu var. Oralardan akvaryum ve balık alabilirsin.

    Nemo şeklinde bir balık türü var. İsmi Palyaço Balığı. Deniz balığıdıdır. Deniz akvaryumunda beslenmelidir. Doğal oalrak suyu tuzlu olacak, tuz dengesi dalgandırma bir sürü meşakati vardır. Ayrıca pahalı bir balıktır. ( Deniz türlerinin hepsi pahalıdır)




    tuzlu su akvaryumlarının bakımları zahmetlidir.yapılan masraf bir tarafa doğal ortamı aynen kopya etmelisiniz.
    size bilgi edinmeniz için birkaç link vereceğim:
    http://www.akvaryumforum.com/forum/minyatur-resif-t17987.html
    burada da deniz akvaryumu sistemleri ile ilgili bilgi var:
    http://www.akvaryumforum.com/forum/deniz-akvaryumu-sistemleri-t25096.html
    deniz akvaryumu için gerekli ekipmanlar:
    1-Filtre : Sump ve yağmurlama mantıgı ile çalısan bioball ile desteklenmiş taşırmalı bir sistem kullanılmalıdır.Kaliteli sirkülasyon motorları ve ana motor kullanımıda esastır.
    2-Kum :Aragonit çok ince taneli veya biyolojik denge adına canlı kum kullanılmalıdır.
    3-Kaya : Canlı Kaya dekoratif amacının yanında akvaryumdaki biyolojik dengenin oturması ve nitrifikasyonla savas konusundaki etkin rolü ile kullanılmalıdır.Secilirken iyice kürlenmiş ve mümkünse üzeri coraline alg ile kaplanmış olanlarının tercih edilmesi cok önemlidir.
    4-Aydınlatma : Marine akvaryumları için kaliteli florasanların yeterli olacagı gibi Reef akvaryumlarında canlıların gelişimi adına Metal Halide veya T5 kullanılmalıdır.Bu ürünlerin coraline alg gelişimine katkısı olduguda unutulmamalıdır
    5-Tuz : Kaliteli deniz tuzu kullanılmalıdır.Uygun tuzluluk düzeyi :1022-1024.Olcumu tuz olcer veya en saglıklı olan hidrometre ile yapılmalıdır.
    6-Kurulumda veya balık eklemesinde kullanılacak katkılar: Sera Aquamarin veya Hagen Cycle.
    7-Su değerleri sabitlemek veya iyi durumda tutmak ve canlı + mercanlara besin ve gelişim için gerekli farklı markalara ait temel sıvıların genel adları : Iodine + Buff + Trace + Calcium +Strontium + Green + Coral Food
    8-Protein Skimmer : Tankta bulunan organik kirlerin nitrata dönüşmeden atılmasını ve biolojik filtrenin yükünü hafifleten bu cihaz deniz akvaryumunun olmazsa olmazıdır.Ekonomik imkanlar dahilinde en kalitelisi seçilmelidir.
    9-Uv Filtresi : Sudaki mikropların yokedilmesi,yosun engelleyici özelliği ve suyun berraklaşmasını sağladığından kullanılmasında fayda vardır.
    10-Ozanizatör : Protein Skimmer'ın daha aktif çalışmasını sağlamaktadır.Uygun dozajda kullanılması önemlidir aksi takdirde kötü sonuçlar doğurması kaçınılmazdır.Deniz akvaryumunda tecrübeli kişiler tarafından kullanılması daha uygundur.
    11 Chiller :Deniz balıkları ve canlıları ısı değişikliklerine oldukça hassastır.Bu sebepten dolayı deniz akvaryumunda bu dereceleri sabit tutmak adına kullanılmalıdır.İdeal sıcaklık 25 derecedir.
    12-Denitratör : Deniz akvaryumlarında nitratın akvaryumdan atılması konusunda oldukça yararlı bir cihazdır. Orp (Redox)kontrol ünitesi ile beraber daha aktif kullanımı sağlanabilir
    13-Calcium reaktör : Zengin kalsiyum katkısı için kullanılmaktadır.Ph kontrol paneli veya ph computer ile kullanılması zorunludur.Uygun kalsiyum düzeyi olcusu 400-450 ppm'dir.
    14-Ph kontrol ünitesi: Deniz canlılarının ph değerlerine hassasiyetinde dolayı ph ın elektronik olarak ölçümü için gereklidir.Farklı türleri bulunmaktadır.
    15-Test kitleri : Ph, Nitrat, Fosfat, Alkalinite, Nitrit, Amonyak ve Kalsiyum test kitleri bulundurulmalıdır.
    not:marmara akvaryum kulübü sitesinden alıntıdır...
    ayrıca bir kullanıcının görüşü:
    maliyetler haricinde deniz akvaryumu çok ilgi ister. ortam oturana kadar gün aşırı test yapılması!, bozuk değerlerin hemen müdahale edilerek düzeltilmeye çalışılması! gerekir. bir deniz akvaryumunda su değerlerinin oturmaya başlaması kurulumdan itibaren yaklaşık olarak 3-4 hafta sonra başlar. bu süre zarfında kayalarınızı ve kumlarınızı seyretmek, dönüp duran suyun değerlerinin olması gereken düzeye gelmesini beklemek zorundasınız.!

    yeni başlayanların ve tatlı sudan tuzlu suya geçenlerin deniz akvaryumundan hemen uzaklaşmalarının en büyük nedenlerinden bir kaç tanesi; tatlı su akvaryumlarında olduğu gibi bu hobiye "bugün akvaryum yarın balık" şeklinde yaklaşıyor olmaları, ya da etraflarındaki kişilerin "ne o kayaları mı besliyorsun" şeklindeki "ti"lerini ciddiye almalarıdır.

    tuzlu suya başlayacak olanların öncelikle akvaryuma ayırabilecekleri, başlangıçta günde 1-2 saatlerinin!, akvaryum değerlerinin oturması ve alınan canlıların adaptasyon dönemlerinin geçmesinden sonra da günde 15-30 dakikalarını akvaryumları ile ilgilenmeye ayırmaları gerekir. hemen belirteyim, bu süreler karşısına geçip akvaryumu seyretme süresi değildir.!
    *!= dikkat çekmek için yaptım...




  • Ciklet çöpçüsü diye bir çöpçü yok.Vatoz olabilir.

    Bu iki filtrede iş görür bence.Fazla akıntı olmaması için ilk linkteki 650lt alınabilir.
    650 lt
    http://www.otuz.com/product_info.php?cPath=9420_9028_881&products_id=13031

    1000lt
    http://www.otuz.com/product_info.php?cPath=9420_9028_881&products_id=17064




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.