Şimdi Ara

ELEKTRİKLİ BİSİKLET - MERAK EDİLENLER... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.988
Cevap
72
Favori
754.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bountr

    Geçen gün bu adamların sitesine baktığım zaman 5000 watt olan modelin fiyatı aşağı yukarı 6000tl ye geliyordu, ÖTVden önce 8000tl idi. Şimdi baktım siteye fiyatları kaldırmışlar. Senin dediğine bakacak olursak demek ki bu indirimi fırsata çevirip bindirim yapmış zibidiler. Akıllanmaz bunlar ya!!


    Aynen doğru söylüyorsunuz, fiyatların yazması lazım açıkça.Bir de apartmanda oturanlar için şarj etme olanağı büyük sıkıntı. Çünkü apartmanın içerisinde priz yok. Evden de sarkıtamayacağımıza göre bu elektrikliler sıkıntı.




  • Merhaba arkadaşlar.Ben aranıza yeni katılıyorum.Bende elektirikli stmax 406l aldım.Çok memlunum ve çok güzel bir şekilde 12 derecelik yokuşları çıkabiliyor.Çok dik yokuşları pedal vasıtasıyla çıkabiliyor:) Ben düz yolda 2 kişiyi gayet taşıyabiliyorum.Peki 2 kişi taşıyınca akü dahadamı azalmaya başlar ? Birde Normal hızı 30 km hızı vardı ve o hızı 60 a arttırdık.Peki 60 km hız olunca daha mı çok aküyü tüketir ? Yoksa 30 km lik hız daha mı az aküyü harcar ?
  • ?
  • Ne kadar yük binerse motora elektrik tüketimi o kadar artar. Daha hızlı gitmesi aküye binen yükü arttırır. Siz o hız artışını nasıl yaptığınızı yazarsanız ona göre bir yorum yapılabilir.
  • Hız artışını motoru aldığım servis açtı.Normal hızı 30 iken 60 oldu en son hızı.İşte biraz insanı bıktırdığı için 30 km hız servisi dedi biz bunun hızını 60 a çıkaralım dedi.
  • Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yönetmelikle elektrikli bisiklet sürücülerine ehliyet ve kask zorunluluğu getirildi. 81 il emniyet müdürlüklerine gönderilen yönetmelikte ehliyetsiz yakalanan elektrikli bisiklet sürücülerine ceza kesilmesi istendi.


    Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 15 Nisan günü yayınladığı yönetmelikte, "Hızı 25 km/saat üzeri ve gücü 250 W üzeri elektrikli bisikletler ile hızı 25 km/saat altı ve gücü 25 W altı elektrikli bisiklet sürücülerinin 'A1' sürücü belgesi sahibi olmaları, koruyucu başlık takmaları zorunlu olup, 'A1' sürücü belgesi bulunmadan bu tür araçları kullananların 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 36. maddesinde, 'Motorlu araçların, sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayollarında sürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır' hükmü doğrultusunda cezai işlem yapılacaktır. Koruyucu başlık takmayanların ise 78. maddeye göre cezai işlem uygulanacak" dendi.

    81 İL EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİNE GÖNDERİLDİ

    Yönetmelikte ayrıca 15 yaş üstü elektrik bisiklet sürücülerinin A1 sürücü belgesi alma zorunlu olduğu belirtildi. 15 yaşından küçük çocukların bu araçları karayollarında kullanması halinde 5326 sayılı kabahatler kanununa göre işlem yapılacağı açıklandı. Emniyet yetkilileri ehliyeti olmayan elektrikli bisiklet sürücülerini ehliyet alıncaya kadar bu tür araçların kullanmaması konusunda uyarıda bulundu.

    Kaynak:http://www.haberturk.com/yasam/haber/622892-bisiklet-suruculerine-zorunlu-ehliyet




  • İyide benim yaş 19.Trafiğe çıksam ne yaparlarki benim motora ?
  • Herhalde 1000 wat üzeri için ehliyet gerektiriyor galiba ? 250 wata istememeleri lazım aslında ? 1000 watın gücü yüksek.Ama 250 watın gücü az.Dediğim gibi onları 1000 wat üzeri ehliyet istiyor herhalde?
  • Zaten bu 250 wat motorsikletler motor değil aslında,elektirikli bisiklet diye gözüküyor.Çünkü bu bisikletlere a1 istememeleri lazım.Ha mesela 15 yaş bisiklet sürücüleri trafik kurallarını ihlal ettikleri için onlara istiyebilirler.Ozaman normal bisikletlerede a1 ehliyet istemeleri lazım bana göre.Arkadaşlar eyer bu yorumla ilgilenirseniz sevinirim.
  • a1 ehliyet lazımmış. kaç yaşındakiler alabiliyor bu ehliyeti?? bir de bende st max ZWD 206 L vardı sanırım 3-4 sene önce almıştım. 1 yaz kullandım sonra aküsü şişti ve çalışmaz hale geldi yani en az 3 senedir yatıyor bodrumda. yeni akü alsam çalışır mı?
  • Ehliyet kurs işletmecilerine yeni kaynak sağladılar. Bu gidişle yolda yürürken bile ehliyet isteyecekler galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selodonanımhaber -- 3 Mayıs 2011; 22:47:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mz~

    a1 ehliyet lazımmış. kaç yaşındakiler alabiliyor bu ehliyeti?? bir de bende st max ZWD 206 L vardı sanırım 3-4 sene önce almıştım. 1 yaz kullandım sonra aküsü şişti ve çalışmaz hale geldi yani en az 3 senedir yatıyor bodrumda. yeni akü alsam çalışır mı?


    Bulunduğu yerde rutubetten felan etkilenmediyse birşey olacağını zannedmiyorum. Yeni akü alıp taktığın zaman çalışır.

    Ama sen her ihtimale karşı, yeni akü almadan önce, çevrende elektrikli birisi olan birisinden ya da servisinden çıkma akü ile rica edip denersen işin daha garanti olur. Bir yakınımın da aynı sorunu vardı. Gitti yeni akü aldı 400 TL civarında. Çalışmasına çalıştı ama kısmen elektrik kesintisi oluyordu ve rampada (yani motor güce binince) sık sık sigorta atıtırıyordu. Servisinde baktılar. Beynin yanında sersör gibi elektronik bir cihaz arızalanmış zaman içerisinde nemden dolayı. Onun değişmesi lazım felan dediler. O da 80 - 100 TL arası bişey tuttu yanılmıyorsam.

    Dediğim gibi; yeni akü alıp masraf yapmadan önce, önce çıkma akü ile en az 5 km felan dur kalk yaparak ve hafif rampada bir denemek daha sıhhatli olur.




  • umarım bir şey olmamıştır şuan bakamıyorumda anca yazın alabilirim aküyü. En iyisi servisine götürür baktırır alırım akü fiyatları ne kadar ? Çok pahalı değildir herhalde. Bana çıkacak masraf 500ü geçer mi acaba?
  • Akü, 300 - 400 TL arası değişiyor. Bakımıydı, lastiğiydi vs.. idi derken 500 ü geçmez gibi geliyor.
  • bende var elektrikli bisiklet çok güzel max hız 40 tam şarzla 100 km gider diyolar ama en fazla 60 kg ve bayır çıkmadan düz yolda 100 km gider mesela 2 kişi binsen 120 kilo taşısan biraz bayırda çıksan (15 derecelik bayırları çıkıyor çok dik olmayan bayırlarda zorlanmıyor) 40-50 km gider ayrıca aküyü eve taşıyabiliyosun bir şarz etme ilk aldığında 12-15 saat sonra akü alışınca 8-9 saatte doluyor ve 50 krş elektrik harcıyor yani 50 kuruşa en az zorlasanız 30 km gidersiniz yani siz 50 kuruşa 15 gün işe gidip gelebilirsiniz :) benim aldığım elektrikli bisiklet piyasanın iyilerinden st-max 406l (longvay:uzun yol) diğerleri hem max hız 25 km ve genelde 50 km gider diyolar ve zorlayınca bunlar 20 km anca gidebiliyor fiyatıda ben aldığımda 1390 tl idi şimdide ucuzlamıştır heralde bence güzel bir alet daha güçlü 60 basan ve daha uzun yol gidenleride var isterseniz link atarım 2.300 civarı ama bunlar 1-2 seneye parçalanır ve ben hergün çok geziyorum hergün şarza takıyorum aküsünün 300 dolumluk ömrü var 300 kere doldurduktan sonra 40 basamıyonuz 20 basıyonuz ve anca 10 km yol gidiyonuz her hafta şoklatmanız gerek yada 300 tlye yeni bir akü almanız gerek sizin için akü sorun olmayacaktır bir akü size 10 gün yeter haftasonuda gezersiniz yani o kadar fazla şarz etmessiniz idare edersiniz benden bu kadar ama çin malı bunlar adidir söyliyim ben aldığımda 2 ay sorunsuz bindim ve 3. aya giremeden 12 kere stop lambası patlattım ve bunların ek özelliklerinide söyliyim sağ sol sinyal var 4ler yok stop lambası var (kaliteli lamba taktırın diycem her motorun lambası uymuyor mondial ve asya denedik uymadı serviste yoktu bozulduğu zamanlar uyduramadık 1 hafta servisten gelmesini bekledik) farları var uzun yok düdük var alarm var :D ehliyet ruhsat yok vergi yok trafiğe kapalı alanda kullanın diyor ama bisiklet yerine geçtiği için heryerde sürebilirsiniz ben 14 yaşındayım didimde var yazlığımızda orda heryerde sürüyorum polisler görsede bişey demiyor çünkü bisiklet yerine geiyor sadece scooter motosiklet görünüşlü bir elektrikle çalışan bisiklet ben size tüm yararlı bilgileri verdim sıkıntılarınıda verdim bunları göz önünde bulundurun ama siz o kadar arıza çıkartmassınız fazla zorlamıycağınız için az kullanıcaksınız günde 2 km bide haftasonları ben bu sorunları çektim ama hergün aküyü bitiriyodum ve 2 kişi yokuşlu zorlanarak kilosuda 65 kg arka lastiğin orda bi kutucuk var büyük anahtarla orayı kilitliyebiliyosunuz gaza bassanızda gitmiyor tekerlek kilidi heeeeee direksiyon kilidide var uzun yazdım ama tüm bilgileri verdim kısacası siz yukardaki yazdıklarımı okumamış farzedin o hatalarla karşılaşmassınız çünkü az kullanıcaksınız hayırlı olsun inşallah güzel bir motor yada e-bike bulursunuz :) benim tavsiyelerim ekobis maxi yada stmax 406l
    ama km göstergesi yok bu başka bi konudaki yorumum




  • stmaxta koltuğun alltında koltuk altı bagajda değil akünün yanında bi tornavidayla açılan yer var orda bi sigorta bağlı onu çıkarırsanız 60 devir yapar yani 40km basar 60 basmıyor 60 devir yapıyor 40 km hız oluyor vede o kapalıyken 23 km-h oluyor
  • Ne yani? Ben şimdi bunlardan bir tane alacaktım da illa ki ehliyet ve plaka mı gerekiyor? Gerekiyorsa vazgeçeyim o zaman ben bu işten.
  • ehliyet gerekiyorsa hiçte gerekli değil onun yerine gider motor alırım hiç uğraşmam
  • stmax akü fiyatları ne kadardır?
    önümüzdeki haftasonu tatile giderken alayım diyorum?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.