Şimdi Ara

Marş basmıyor. Anahtarı çevirince tık diyor kalıyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
542.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,
    öncelikle araç Corolla 2003 1.6 terra. Araçta şöyle bir sorunum oluştu. kontak anahtarını çeviriyorum araç tık diyor fakat marş dinamosu hiç çalışmıyor bu arada anahtarı çevirdiğim için farlar vs. herşey çalışıyor. 2 -3 kere daha deniyorsun bu sefer marş basıyor. Gelen sadece tık diye bir ses. Geçen günlerde derin su birikintisinden ( 50 - 60 cm gibi) geçmiştim belki onunla ilgisi olabilir. Akü kutup başlarını kontrol ettim. söküp tekrar taktım ama değişen bir şey yok. yedek anahtarı denedim yine sorun devam ediyor. Voltmetre ile akü voltajını ölçtüm normalde 12.8 V gösteriyor marş basabilirken 11.5 olup tekrar 14- 15 lere geliyor. O tık sesini verdiğinde ise 12.8 V hiç değişmiyor. Sanırım marş dinamosu bir şekilde hareketine başlayamıyor. Nasıl sökerim ne yapabilirim. Acil ilgi bekliyorum :)



  • Aracın marşının basmamasının birçok nedeni olabilir. Herşeyiniz sağlam olsa bile akünüz marş motorunuz marş dinamonuz vb. belkide araç anahrarı okumuyordur immobilizer hatası olabilir. Daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz--->>>http://bilgibahcem.blogspot.com.tr/2015/01/arabamn-mars-basmyor-arabalarn-mars.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yardımgerekiyor

    banada yardım edin broadway 93 model araba önce marşı bastı çalıştı sonra stop etti sonra ardından 15 defa felan marş bastı ama çalışmadı ondan sonra marş i da basmadı

    Merhaba,

    Aracınızın marşına 15-20 saniyeden fazla basılması aküyü tamamen boşaltır. Aküden en fazla enerji araba ilk çalıştırılırken çekilir.
    Bu nedenle aracınız marşa bastığınızda çalışmıyorsa sürekli denemeyiniz. Marşa bastığınızda tık sesi geliyor ve çalışmıyorsa muhtemelen akünüz zayıflamıştır.

    http://www.otomobilrehberim.com/2014/02/marsa-basldgnda-motor-calsmyorsa-ne.html




  • Merhaba;
    Bu tip bir arıza marş dinamosu kömürlerinden kaynaklanabilir.

    Aşağıda detaylı paylaştığım kısmi nedenlerde olabilecektir.

    https://www.antalyatoyotaservis.com/elektronik_kontrol_sistemleri
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.