OLPC(one laptop per child-her çocuğa bir dizüstü) projesiyle ortaya çıkan maliyet odaklı ultra taşınabilir dizüstü bilgisayarlar, kullanıcılardan o kadar iyi tepki aldı ki, bir çok dizüstü üreticisi bu segmentte ürünler çıkardı. Netbook olarak adlandırılan bu modeller, bir çok kullanıcının ihtiyacını giderecek seviyeye geldiler.
Bu videomuzda netbook projesinin mimarlarından olan Asus'un Eee Pc 701 4G modeli ofisimize konuk oluyor.
Eee Pc'nin fiziksel yapısı dışında, işletim sistemini ve çoklu ortam özelliklerini de sizlere detaylarıyla aktarıyoruz.
keşke incelemde hızlandırma yapılmasaymış böylece bilgisayarın performansı hakkında daha net bilgiler edinebilirdik. ama yinede eeepc incelemesi kesinlikle yapılmalıydı elinize sağlık
Gigabyte GA-73PVM-S2H :: İntel E2180 2.0@3.4ghz 1.54v :: HIS HD4830 ICEQ :: 1*2GB Kingston 800 Mhz :: 160 Gb Seagate :: Asus GA55 550W :: Creative Sound Blaster Live 7.1 :: Creative 4400 4.1 :: Akasa Fan Control Pro Lcd :: Logitech Cordless Desktop LX 300 ::
Hızlandırma konusuna açıklık getireyim, hızlandırma sadece firefox'un ilk açılışına ve open office açılışına uygulandı(tabi oyun videolarını saymıyorum). Yaklaşık 2 sn kadar firefoxdan kesinti yaptım, openoffice açılışında da 10 snlik bir kesinti var. Diğer bölümler 1e 1 hızında.
xp performansını incelemeye çok da gerek yoktu bence. sonuçta yapabileceğiniz her şeyi daha düzgün bir şekilde tasarlanmış olan bu sistemden de yapabilirsiniz. kimsenin eee pc de oyun oynamayı ya da fotoşop çalıştırmayı düşündüğünü zannetmiyorum. basit ofis ve internet işlemleri için gayet yeterli. güzel inceleme olmuş.
yeni flash player linux için tasarlanıyor ve geliştirenler kullanıcı isteklerine kulak veriyorlar. flash player 10 beta 2 denemeni tavsiye ederim yeterince stabil. gelişimini bu linkteb takip edebilirsin http://blogs.adobe.com/penguin.swf/