Şimdi Ara

Wide'mı ? Normal Ekran mı? (Herkes yorum yapsın lütfen sizce hangisi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizce Wide Screen mi normal LCD'ler mi oyun için daha iyi olur?
    Ben LCD almaya karar verdim fakat hangi tip LCD alacağıma henüz karar veremedim. Oyun bilgisayarı olacak, oyun yanında tasarım programlama işlemlerinde kullanılacak.

Wide Screen oyunlara daha iyi gider diyenler var. Wide screen LCD ler kesinlikle FPS oyunlara çok güzel gider fakat benim en sevmediğim oyun tipi FPS dir. Daha çok strateji,simülasyon,rpg oynarım. Aslında onlarda da wide daha güzel olur düşüncesindeyim ama tam karar veremedim.

Sizce hangisi Wide mi Normal ekran mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 8 Ağustos 2008; 11:28:19 >

• 16:9 ve 16:10 artık standart olarak kabul edilmeye başlandı. Bence çok fazla düşünmenize gerek yok. Film, oyun ve hatta hatta tasarım işlemleri diyorsanız; geniş yatay kullanım alanı olarak kesinlikle wide derim.
  • Tasarım ve oyun için normal daha uygun niye ;
    Widescreenler oyunlarda ekrankartını epey zorluyor.
    Abim elektronik mühendisi normal ekran tercih ediyor.
  • a4 ve benzeri grafik çalışması yapmıyorsanız wide gerek yok kanımca
  • bence artık wide alınmalı çünkü bütün uygulamalar,oyuınlar,filmler(tam ekran izlemek için) wide a göre tasarlanıyor
  • 19 alıcanaksa basık gelebiliyor kimilerine ama 22 alınacaksa wide olmalı
  • 19'' Wide screen basık gelebilir arkadaşın da dediği gibi. O basık gelme olayı benim de aklıma gelmişti. En iyisi ben normal LCD alayım Şu an almak istediğim şu monitör

19'' SAMSUNG 932B+ LCD 5 MS SİYAH DVI
    http://www.hiteknoloji.com/index.php?do=catalog/product&pid=15337

Oyunlarda sorun yaratmayacağını sanıyorum. DVD çıkışı var. D-sub 15 pin / DVI
    DVI-D olunca ne fark ediyor? Ben bu çıkışlarla görüntüde sorun yaşamam değil mi? Yani kaliteli olur değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nedense kardeşimin evdeki 19" 4:3 lcdsi benim 22" widedan daha büyük görünüyor gözüme
  • ben 19" ws almıştım samsung 931 bw, ancak pc başında en çok yaptığım şey film izlemek, ikincisi de fps oyun oynamak dolayısıyla pişman olduğumu söyleyemem. 19" normal ekranlar gözüme çok yüksek görünmüştü ayrıca o yüzden tercih etmemiştim. ama senin kullanım alanına bakılırsa düzkare bi 19" lcd daha uygun, ws alma. yalnız 932b+ için o fiyat çok fazla, ben 1 sene önce lcd alırken o fiyata satılıyordu, birazaraştır uygun fiyatlı bi yerden al
  • mümkünse hem CRT hemde widescreen olsun
  • Widescreen film ve oyunda bana göre daha iyi duruyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: infernox

mümkünse hem CRT hemde widescreen olsun

CRT var zaten şu an kullandığım monitör

quote:

Orjinalden alıntı: alighieri

ben 19" ws almıştım samsung 931 bw, ancak pc başında en çok yaptığım şey film izlemek, ikincisi de fps oyun oynamak dolayısıyla pişman olduğumu söyleyemem. 19" normal ekranlar gözüme çok yüksek görünmüştü ayrıca o yüzden tercih etmemiştim. ama senin kullanım alanına bakılırsa düzkare bi 19" lcd daha uygun, ws alma. yalnız 932b+ için o fiyat çok fazla, ben 1 sene önce lcd alırken o fiyata satılıyordu, birazaraştır uygun fiyatlı bi yerden al

Başka LCD önerebilir misiniz peki?

• valla 19" düzkarede çokta fazla bi seçenek yok aslında. samsung 961bf ve lg 1960tr-bf ikisi de iyi monitörlerdir. senin beğendiğin monitörde gayet iyi yanlış anlama, diğerlerinin tek artısı 2ms tepkime süresi ve dizaynları belki de. hem 5ms de senin uygulamaların için gayet yeterli olacaktır. benim demek istediğim araştırırsan daha uygun fiyata alabilirsin muhtemelen 40-50 tl ucuza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alighieri -- 9 Ağustos 2008; 20:32:10 >
  • Şu an almayı düşündüğüm monitör hepsiburada'da 40-50 ytl daha ucuz.

edit.

http://www.sanalmarketim.com/urun/LGL1960TRBF/LG-L1960TR-BF-19#34;-LCD-Artistic-Serisi-Siyah-2ms-Monitor

Bu monitör de aslında güzel. Oyun bilgisayarına bunu mu alıyım? Şu anki seçimim olan samsung'dan daha mı iyidir acaba? Hem 2 ms hem daha ucuz. Bazı arkadaşlar LG ye güven olmaz falan diyorlar. :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 9 Ağustos 2008; 21:37:38 >
  • şöyle cevap vereyim soruna, crt monitörüm tamamen bozulmasa yani yedekte bi monitörüm olsaydı ben bekleyip sana önerdiğim 2 monitörden birisini alacaktım, ancak almayı düşündüğün monitör ile benim 931 bw aynı fiyattaydı ben de o yüzden 2ms olduğu için bunu aldım. bu arada ben monitör alırken sana önerdiğim 2 monitörde stoklarda yoktu olsalar hiç düşünmez onlardan birini alırdım 50 tl farkla. senin şimdi hem de daha ucuza alma şansın var gerisine sen hesap et. benim fikrimi sorarsan o lg modeli senin almayı düşündüğün monitörden daha iyidir. lg ben de kullanmadım ama sorun çıkartan modellerinin daha çok ucuz modeller olduğunu düşünüyorum
    ps: bu arada o zaman fiyatlar şöyleydi 931bw ve senin almayı düşündüğün monitör 400tl, sana önerdiğim diğer ikisi 450tl, bulabilsem senin burun kıvırdığın lg monitöre 450tl bayılacaktım yani hiç düşünmeden, verdiğin linkte ise 368tl gözüküyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alighieri -- 9 Ağustos 2008; 22:34:53 >

• samsung 932gw
  • 20 ve üzeri için kesinlikle WS.20'' altında basık duruyor widescreen.
  • ekranın inch büyük olması haliyle kesinlikle wide.Ama 19' ve 16' monitörlerde wide kısaca vasat.Çok kötü gözüküyor ama film zevki güzel oluyor yani ama windows kullanımı çok kötü.eğer 22' gibi bir monitör alıcaksan wide den şaşma
  • Kare ekranların üretimi durmuş galiba. Artık her şey geniş ekran olarak çıkıyor ve geniş ekran bir standart olmuş durumda. Yani artık tek seçenek geniş ekran.
    Ama geniş ekran bana yandan uzatılmış gibi değil de üstten-alttan basık gibi geliyor. Belki alışınca geçer bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 25 Ağustos 2008; 7:57:03 >
  • ben wide kullanıyorum her oyunda güzel performans veriyor ve ekran kartını yoruyor demekde mümkün değil alakası bile yok tavsiye ederim model sorarsanda lg194ws benim kullandığım monitör.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.