Şimdi Ara

## Samsung ve Microsoft Vista'nın SSD Performansı Üzerine Çalışıyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Samsung ve Microsoft Vista'nın SSD Performansı Üzerine Çalışıyor ##


    SSD yani flash bellek teknolojisini temel alan katı halli disklerin önümüzdeki yıllarda sektörün depolama standardı olması ve günümüzde yaygın olarak kullanılan sabit disklerin yerini alması bekleniyor. Bellek üreticileri daha hızlı ve daha yüksek kapasitedeki SSD çözümlerini daha uygun fiyatla kullanıma sunmak için yoğun mesai harcarken yazılım tarafı da bu gelişmelere ayak uydurmayı hedefliyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde bellek endüstrisinin önemli isimlerinden biri olan SanDisk'in tepe yöneticisi Eli Hariri yaptığı açıklamasında Windows Vista'nın SSD'ler için optimize edilmediğini, yaşanan bu sorunu hazırladıkları yeni nesil SSD kontrolcüsü ile aşmayı planladıklarını fakat bunun zaman alacağını açıklamıştı. Gelen yeni bilgilere göre, Samsung, Redmond merkezli yazılım devi Microsoft ile Windows Vista'nın SSD performansını geliştirme yolunda görüşmelere başladığı belirtiliyor. Günümüzde yaygın olarak kullanılan mekanik tabanlı standart diskler için optimize edilen Vista'nın SSD handikapı yüksek maliyetleri nedeniyle henüz SSD'ler yaygınlaşamadığı için en azından şimdilik hissedilir bir problem yaratıyor olmasa da 2009 ile birlikte ivme kazanması beklenen SSD'lerin geleceği de göz önüne alınarak Micrososft'un bazı adımlar atması bekleniyordu. Bakalım Samsung ve Microsoft'un işbirliği nasıl bir sonuç doğuracak ve Vista'nın SSD desteğini hangi noktaya getirecek bekleyip göreceğiz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Artık anlaşılan o ki her şey VİSTA üzerine yapılıyor. Kaçınılmaz olan şu ki yakında VİSTA kullanımı yaygınlaşacaktır.
  • Dizüstünde resmen Vista dayatılıyor Bana sorarsanız Vista XP kadar yaygınlaşamadan yerini bir sonraki işletim sistemine bırakacak.
  • Vista miyadını doldurdu bana göre.Geliştirme sıfır konumunda XP den tek farkı birazcık güvenliği,birazcık görselliği ve Dx10 eklentisi.Bunun dışında XP gibi bir işletim sistemini geçmek için daha performanslı bir sistem üzerinde yoğunlaşılmalı.Umarım ilerleyen yıllarda Windows' un yeni sürümü bunu giderebilir.XP sıktı artık.
  • Microsoft hayat insana nasıl zindan edilir iyi biliyor vesselâm. Bu iş SSD üreticilerine kalmamalı, gerekirse yeni SP çıkarsınlar, o SP ile kurulacak Vista diskleri satsınlar. Bu iş böyle olmaz.
  • eee samsung 2 numara ve bunu bakalım nasıl değerlendirecek
  • xp ilk çıktığı seneleri hatırlattı bana, ben 98 kullanmakta israr ediyordum (2003e kadar da kullandım )...
    ama solidworks 2004 kullanmam için xp şart olmuştu ve mecburende olsa xpye geçmiştim...
    şimdi xp kullanıyorum ve yine böyle bi durumla karşılaşacağımdan eminim...
    yazılım sektörüde ayrı bir muamma işte...
  • XP-98 ve Vista-XP kıyası pek doğru olmaz. XP büyük gelişmeydi. Belki de aradığımızı Windows Live verir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saidakkas

    Microsoft hayat insana nasıl zindan edilir iyi biliyor vesselâm. Bu iş SSD üreticilerine kalmamalı, gerekirse yeni SP çıkarsınlar, o SP ile kurulacak Vista diskleri satsınlar. Bu iş böyle olmaz.


    Katılıyorum
  • bu hdd lerin artik bir sekilde kesin olarak hizlanmasi lazim
    baska yok yol
  • Samsung ve Microsoft Vista'nın SSD Performansı Üzerine Çalışıyor
    Bu nasıl bir başlık?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yc#1

    Dizüstünde resmen Vista dayatılıyor Bana sorarsanız Vista XP kadar yaygınlaşamadan yerini bir sonraki işletim sistemine bırakacak.


    vista sonrası ısletım sıstemının haberlerı wardı bı ara buralarda zaten...
  • vista belini doğrultamadı.
  • Vista prematüre doğmuş bir işletim sistemi bence. Kendine gelene kadar Windows Live geliyor, üstelik kerneli yeniden yazılmış, tamamen farklı bir platform, kendine ait de ayrı dosya sistemi var, çok değişiklik söz konusu. Microsoft bu işte, sağı solu belli olmaz... Bazen çok takdir etsem de Microsoft'u yaptığı yararlı çalışmalardan, şu tekelleşme meseleleri, uyguladığı baskı, açık kaynak kodun önünü tıkaması, endüstri standardına da baskı uygulayıp kendinden yana çevirmeye çalışması, sistem entegratörleri vasıtasıyla bize zorla Vista itelemesi, XP satışını durdurması, Vista'ya mahkum etmesi gibi sebeplerden ve nicesinden ötürü de baya kızıyorum. Windows kerneli açık kod olsaydı, o zaman linuxda windows yazılımları çalıştırılırdı, şu an yok mu, var, Wine çalıştırıyor, baya ilerletmişler işi, uzuun yıllar süren beta aşamasının ardından 1.0 ve sonraki 1.1 , 1.1.2 versiyonları çıktı ama çoğu konuda eksik yine. Microsoft zaten o kodları açsa kafasına sıkmış olur, bu kafayla satış yapamazlar çünkü. Tek çare alternatif platformların elinin güçlendirilmesi.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: saidakkas

    Vista prematüre doğmuş bir işletim sistemi bence. Kendine gelene kadar Windows Live geliyor, üstelik kerneli yeniden yazılmış, tamamen farklı bir platform, kendine ait de ayrı dosya sistemi var, çok değişiklik söz konusu. Microsoft bu işte, sağı solu belli olmaz... Bazen çok takdir etsem de Microsoft'u yaptığı yararlı çalışmalardan, şu tekelleşme meseleleri, uyguladığı baskı, açık kaynak kodun önünü tıkaması, endüstri standardına da baskı uygulayıp kendinden yana çevirmeye çalışması, sistem entegratörleri vasıtasıyla bize zorla Vista itelemesi, XP satışını durdurması, Vista'ya mahkum etmesi gibi sebeplerden ve nicesinden ötürü de baya kızıyorum. Windows kerneli açık kod olsaydı, o zaman linuxda windows yazılımları çalıştırılırdı, şu an yok mu, var, Wine çalıştırıyor, baya ilerletmişler işi, uzuun yıllar süren beta aşamasının ardından 1.0 ve sonraki 1.1 , 1.1.2 versiyonları çıktı ama çoğu konuda eksik yine. Microsoft zaten o kodları açsa kafasına sıkmış olur, bu kafayla satış yapamazlar çünkü. Tek çare alternatif platformların elinin güçlendirilmesi.


    Hocam Bu kadar şey bildiğine göre şunu da bi cevaplayıver;

    Bu yeni Windows her ne halt olacaksa günümüz sistemlerinde (mesela benim imzadaki sistemde) çalışabilecek mi?

    Yoksa VİSTA gibi bu da 6-8-10 GB ram felan mı isteyecek.




  • Bildiğim kadarıyla yeni Windows, linux gibi modüler olacak, sistemin en ham hali, çok düşük kaynak gereksinimi isteyecek, ihtiyaca göre eklemeler yapılacak. Amaç en az kaynakla, en çok iş.
    Windows Server 2008 seminerine katılmıştım, Windows Server 2008 Core diye bir versiyonunu gördüm, linux gibi, sırf komutlarla işliyor, grafik arayüzü yok. Ama linuxdan bir eksiği var, linuxda açıp kapatabiliyorsun bu arayüzü, bunda ise kurulumdan itibaren ya var, ya yok şeklinde. Amaçları sistemden gereksiz yükü kaldırmak ama o halde server konfigürasyonu zor. O bakımdan linuxdan geri düşmüşler, kaç kişi kullanmaya kafa yoracak ki onu diyor insan, komutlar illa ki lazım, hep kullanıyoruz, ama arayüzden de faydalanmamak olmaz yani. Gördüğüm kadarıyla Windows, giderek Linux çizgisine kayıyor. Live ile daha fazla multimedyaya ve interaktif uygulamalara yöneleceklerinden, sistem yükünü olabildiğince azaltmalılar tabii ki her alanda. Bill amcanın hayali, klavye faresiz sistemler, zaten demolarını da yaptılar ara ara. Live ile bunların entegrasyonu daha kolay ve çeşitli olacak diye düşünüyorum, o yüzden daha en başından sistemi daha modüler ve genişleyebilir yapıda tasarlıyorlar. Core 2008 i hatırladım da, bari arayüzü kaldırıyorsun, webmin gibi bir modül ekle, uzaktan doğru ssl web arayüzü ile konfigüre edilebilsin, var, ama birkaç uygulamaya koymuşlar, serverın tamamına hakim değil. Live'de böyle topal uygulamalar yapmayacaklarını umuyorum, yoksa iki fiyasko üst üste gelmiş olacak. DX11 olmasa ve sistem entegratörleri zorla bunların olduğu sistemi satmasa, kimse ne Vista alır, ne Live, eğer ileride de son kullanıcıyı böyle hayal kırıklığına uğratırlarsa. Vista'da güzel özellikler var şahsen, beğendim, özellikle ağ yöneticileri, sistem uzmanları için, uzaktan yönetim için vesaire, ama artıları ile eksilerini yan yana koyduğumda, şu an bana göre değil.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: saidakkas

    Bildiğim kadarıyla yeni Windows, linux gibi modüler olacak, sistemin en ham hali, çok düşük kaynak gereksinimi isteyecek, ihtiyaca göre eklemeler yapılacak. Amaç en az kaynakla, en çok iş.
    Windows Server 2008 seminerine katılmıştım, Windows Server 2008 Core diye bir versiyonunu gördüm, linux gibi, sırf komutlarla işliyor, grafik arayüzü yok. Ama linuxdan bir eksiği var, linuxda açıp kapatabiliyorsun bu arayüzü, bunda ise kurulumdan itibaren ya var, ya yok şeklinde. Amaçları sistemden gereksiz yükü kaldırmak ama o halde server konfigürasyonu zor. O bakımdan linuxdan geri düşmüşler, kaç kişi kullanmaya kafa yoracak ki onu diyor insan, komutlar illa ki lazım, hep kullanıyoruz, ama arayüzden de faydalanmamak olmaz yani. Gördüğüm kadarıyla Windows, giderek Linux çizgisine kayıyor. Live ile daha fazla multimedyaya ve interaktif uygulamalara yöneleceklerinden, sistem yükünü olabildiğince azaltmalılar tabii ki her alanda. Bill amcanın hayali, klavye faresiz sistemler, zaten demolarını da yaptılar ara ara. Live ile bunların entegrasyonu daha kolay ve çeşitli olacak diye düşünüyorum, o yüzden daha en başından sistemi daha modüler ve genişleyebilir yapıda tasarlıyorlar. Core 2008 i hatırladım da, bari arayüzü kaldırıyorsun, webmin gibi bir modül ekle, uzaktan doğru ssl web arayüzü ile konfigüre edilebilsin, var, ama birkaç uygulamaya koymuşlar, serverın tamamına hakim değil. Live'de böyle topal uygulamalar yapmayacaklarını umuyorum, yoksa iki fiyasko üst üste gelmiş olacak. DX11 olmasa ve sistem entegratörleri zorla bunların olduğu sistemi satmasa, kimse ne Vista alır, ne Live, eğer ileride de son kullanıcıyı böyle hayal kırıklığına uğratırlarsa. Vista'da güzel özellikler var şahsen, beğendim, özellikle ağ yöneticileri, sistem uzmanları için, uzaktan yönetim için vesaire, ama artıları ile eksilerini yan yana koyduğumda, şu an bana göre değil.


    Hocam diline eline sağlık.

    Ama bana net bir cevap lazım. Hoş yukarıda anlattıklarından çıkarttığım şu ki; daha ortada doğmamış bir çocuk var. Dolayısıyla don biçmeyelim mi diyorsun?




  • Hayır birader, çalıştırır, hatta Pentium 4 ler bile kullanabilir bence. Sıkletine göre yüklenecek herkes Live'de, benim umduğum ve beklediğim bu. Sistem kaynaklarını Vista gibi hoyratça kullanmayan bir işletim sistemi olacağını umuyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saidakkas

    Hayır birader, çalıştırır, hatta Pentium 4 ler bile kullanabilir bence. Sıkletine göre yüklenecek herkes Live'de, benim umduğum ve beklediğim bu. Sistem kaynaklarını Vista gibi hoyratça kullanmayan bir işletim sistemi olacağını umuyorum.


    Umarım umduğun gibi çıkar. Biz kullanıcılar da rahat ederiz.
  • aslında en güzel mac de neyyse
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.