Kasanın eksoz fanları en çok sesi yapıyorsa daha az ses yapan fanlar alabilirsin.
İşlemci fanından çok ses geliyorsa ve seni rahatsız eden oysa pasif soğutmalı bir soğutucu alabilir yada daha sessiz fana sahip bir soğutucu alabilirsin. AC Freezer 7 Pro'yu tavsiye ederim sessiz bir fanı vardır.
Ekran kartı fanından çok ses geliyorsa pasif soğutmaya geçebilir yada daha sessiz fanı olan bir soğutucu alabilirsin.
EKLEME: Eğer psunun fanının sesi çok geliyorsa onun da fanını değiştirebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can-selcik -- 7 Ağustos 2008; 23:44:38 >
E8400 @ 4940MHz vCore= 1.76875 NB= 1.67 PLL= 1.86 | Zalman WB-5 | Alphacool NexXxoS Xtreme II - Rev.2 (240lık) (2x Nanoxia FX12-1250) | AGB-Eheim 600 Station II 12V | Asus Maximus Formula X38 (Rampage Formula BIOS'u ile) | OCZ Titanium 2GB 1066MHz DDR2 Dual Kit | Seagate 160GB SATAII NCQ 7200RPM | WD 250GB ATA/133 HDD 7200RPM | Powercolor HD4870 (Akasa Neo Vortexx) | CM Stacker 810 | SilverStone Strider 750W PSU | ASUS DRW-1608P3S | ASUS DRW-1814BLT | Logitech G5 v2 | Logitech G15 v2 | QPAD XT-R Black (Large-4 mm) Carbytek Mousepad | Cyber Snipa Sonar 5.1 Headset
kasanın içindeki fanları mümkünde direk psu ya bağlama da anakarta falan bağla direk psu ya bağladığında aşırı sesli çalışıyolar ben egzoz ve yan kapaktakini anakarta bağladım, baya sessizleşti kasa
ınceleme lınkınde kasanın nasıl sessızlestırılecegını yazmıs arkadaslar. madem konu actınız sunu demek ısterım; kasayı dun aldım. cm 690 sımdıye kadar topladıgım en sessız kasa, fanlarda oyle. senın sorunun yan kapaktakı 12 cmlık fan olabılır. ben bunu o fanı oradan cıkarıp guc kaynagının yanındakı yere takarak cozdum. 3 adet 12 cm fan var, işlemci fanım stok ve kasam super denecek kadar sessız.
hatayı dızustu ıle kıyaslamakta yapıyorsun bence. cm 690 sımdıye kadar kullandıgım en sessız kasa.
quote:
Orjinalden alıntı: erdsavas
Arkadaşlar bilgisayarım
E7200 Gigabyte DS3R Sparkle 8600 GT OCZ Ram
Kasa da cm 690 390 W
Kasa sessiz dense de bana bayağı bir sesli geliyor daha önce dizüstü kullanıyordum hiç ama hiç ses çıkmıyordu bu uğultuyu nasıl önleyebilirim acaba?