Merhabalar... Geçen gün dikkatimi çekti Google de arama yaparken PC deki sonuçlarıda gösteriyor. Çok garibime gitti doğrusu çalıştığım şirkete bilgi işemden sorumlu arkadaşlara sordum onlarda ilk dafa karşılaştıklarını söylediler. olayı şu googlede bir kelime araıyoruz doğal olarak googel o kelime ile ilgili ne kadar sonuç varsa görüntülüyor ama benim ilgincime giden ilk sonuç da şöyle bir şey yazıyor ''42 results stored on your computer '' bilgisayarınızda 42 tane sonuç var diyor... Bana garip geldi yani şimdi googel PC mizdedemi arama yapıyor bu nasıl iştir. İnternet seçeneklerinden tüm eski önceden girilmiş web sayfaları sildim yine tarama yaptım gene aynı sonuçbu tehlikeli bir durum değilmi googel PC deki tüm bilgileri biliyor demeki bu bir güvenlik açığı değilmi bu nasıl önlenebilir. Yoksa bu normal bir şeymi anlamadım Bilgisi olan arkadaşlardan bilgilendirme rica ediyorum... Sağlıcakla kalın...
google masaüstü arama programı çalışıyor olabilir mi? mesela picasa programını ya da google destekli başka bir yazılımı kurarken beraberinde yüklemiş olabilirsiniz.
google masaüstü arama programı çalışıyor olabilir mi? mesela picasa programını ya da google destekli başka bir yazılımı kurarken beraberinde yüklemiş olabilirsiniz.
Dediğiniz şekilde yapılıp yapılmadığını nasıl tespit edebiliriz... sağlıcakla kalın...
Soru: Google su ana kadar arama motorunun nasıl çalıstıgını açıklamadı, açıklamayacakda. Onun için hiç bir fikrim yok, olan varsa buyursun.....
CEVAP:
quote:
Orjinalden alıntı: bambamx
http://desktop.google.com/index.html?ignua=1 adresinde google desktop yazılımı hakkında bilgi edinebilirsiniz. isterseniz programlarınızın arasında (program ekle kaldır bölümünde ya da başlat -> Tüm Programlar'da) Google Desktop ismi var mı diye bakabilirsiniz.
http://desktop.google.com/ bu linkteki google in kendi ürettiği bir eklenti-program var. bu programı yüklemiş olmalısın, ben de eskiden kullanıyordum, bence baya kullanışlı bir program. selamlar
gmail hesabın açıkken google da daha önce arama yapmış olabiilirsin sağ üst köşede kullanıcı adın falan yazıyormu? sanırım öyle birşeyler var oturum açıp google da arama yapıp bir siteye giriyoruz daha sonra yine başka bir arama yapıyoruz ve çıkan sonuçlarda aynı site varsa bunu belirtiyor yani böyle birşey olabilir mi?
eğer masaüstü programı yoksa ve oturum açıkken arama yapmıyorsan hakikaten bir güvenlik sorunu var google windows un bir açığınımı kullanıyor yoksa hepmizde google spy larımı var?
http://desktop.google.com/ bu linkteki google in kendi ürettiği bir eklenti-program var. bu programı yüklemiş olmalısın, ben de eskiden kullanıyordum, bence baya kullanışlı bir program. selamlar
Dediğiniz şekilde bir eklenti var Google Desktop programı. Bu prog. la PC nizdeki dosayalarıda tarıyor... Ama Bu tarama sonuçlarıda başka yere aktarılıyorum muamma... Sağlıcakla kalın...
Dediğiniz şekilde bir eklenti var Google Desktop programı. Bu prog. la PC nizdeki dosayalarıda tarıyor... Ama Bu tarama sonuçlarıda başka yere aktarılıyorum muamma... Sağlıcakla kalın...
evet aktarılıyor, misal bir tane laptopunuz var birde desktopunuz desktopda bir dosya var mı diye aratmak istiyorsunuz iş yerindeyken laptopla giriş yapıp pc'deki dosyalar arasında şu dosya var mı aramasını yapıyorsunuz dosyanın sadece boyutu ismi cismi falan gözüküyor, ki dandirik adsl 1024 bağlantımızla google bizden makinedeki bütün dosyaları çalmaya çalışsa farkederiz, hadi diyelim çalıyor ne yapacak senin benim dosyamı google.. paranoyaklığa gerek yok...
evet aktarılıyor, misal bir tane laptopunuz var birde desktopunuz desktopda bir dosya var mı diye aratmak istiyorsunuz iş yerindeyken laptopla giriş yapıp pc'deki dosyalar arasında şu dosya var mı aramasını yapıyorsunuz dosyanın sadece boyutu ismi cismi falan gözüküyor, ki dandirik adsl 1024 bağlantımızla google bizden makinedeki bütün dosyaları çalmaya çalışsa farkederiz, hadi diyelim çalıyor ne yapacak senin benim dosyamı google.. paranoyaklığa gerek yok...
''hadi diyelim çalıyor ne yapacak senin benim dosyamı google.. paranoyaklığa gerek yok...'' Doğru... googel benim senin dosyaların hiç bir şey yapmaz çünkü işine hiç yaramaz bilgiler olur PC de ama özelim özelimdir. Bir yerden duymuştum Babylon İng sözlük programı ve imesh programları israile çalışıyor... sağlıcakla kalın...
arkadaşlar bilgileriniz google tarafından bir yerlerde depolanıyor ve bunu size daha iyi hizmet vermek, sizin beklentilerinizi daha iyi karşılayabilmek için yapıldığı söyleniyor.
Ör: Gmail kullananların bildiği gibi mailleri hiçbir zaman silinmez, Google sunucularında kayıtlı durur. Bu ilk açıklandığında Google'a yönelik çok ağır suçlamalar yapılmıştı. Hala aldığınız maillerin içeriklerine göre değişen reklam mesajlarını görürsünüz ki bu da maillerinizin tümü okunuyor anlamına gelir.
Bu bilgileri saklayın, kimseye vermeyin demiyorum. Bu bilgiler sizin için çok önemli değilmiş gibi görünebilir ancak epsi biraraya geldiğinde sizin alışkanlıklarınız, tarzınız, maddi durumunuz, alış veriş seçimleriniz gibi büyük firmaların milyonlarca dolar verip araşırma şirketlerinden edinmeye çalıştıkları bilgilere dönüşür.
Babylon ve imesh hakkında bilgim yok ama eline fırsat geçen her şirketin bu tür bilgileri kendisi için kullanmayacağını kimse bilemez. Hatta program kurulumları sırasında hızlıca geçtiğimiz ve onayladığımız "Kullanım Koşulları Sözleşmesi"'ne belki daha dikkatli baksak, bu bilgileri toplamak istediklerini ve bizim de buna izin verdiğimizi bile görebiliriz. "Programı geliştirmemiz vesize daha iyi hizmet verebilmemiz için..." vs vs gibi cümleler...
İçiniz rahat etmiyorsa güvenlik duvarınızı bu programları engellemek için ayarlayabilirsiniz.
arkadaşlar bilgileriniz google tarafından bir yerlerde depolanıyor ve bunu size daha iyi hizmet vermek, sizin beklentilerinizi daha iyi karşılayabilmek için yapıldığı söyleniyor.
Ör: Gmail kullananların bildiği gibi mailleri hiçbir zaman silinmez, Google sunucularında kayıtlı durur. Bu ilk açıklandığında Google'a yönelik çok ağır suçlamalar yapılmıştı. Hala aldığınız maillerin içeriklerine göre değişen reklam mesajlarını görürsünüz ki bu da maillerinizin tümü okunuyor anlamına gelir.
Bu bilgileri saklayın, kimseye vermeyin demiyorum. Bu bilgiler sizin için çok önemli değilmiş gibi görünebilir ancak epsi biraraya geldiğinde sizin alışkanlıklarınız, tarzınız, maddi durumunuz, alış veriş seçimleriniz gibi büyük firmaların milyonlarca dolar verip araşırma şirketlerinden edinmeye çalıştıkları bilgilere dönüşür.
Babylon ve imesh hakkında bilgim yok ama eline fırsat geçen her şirketin bu tür bilgileri kendisi için kullanmayacağını kimse bilemez. Hatta program kurulumları sırasında hızlıca geçtiğimiz ve onayladığımız "Kullanım Koşulları Sözleşmesi"'ne belki daha dikkatli baksak, bu bilgileri toplamak istediklerini ve bizim de buna izin verdiğimizi bile görebiliriz. "Programı geliştirmemiz vesize daha iyi hizmet verebilmemiz için..." vs vs gibi cümleler...
İçiniz rahat etmiyorsa güvenlik duvarınızı bu programları engellemek için ayarlayabilirsiniz.
tam da konunun üzerine bu haber geldi. Amerika'da temsilciler meclisine verilen bir dosya nedeniyle Google, MS ve diğer bazı şirketler açıklama yapmışlar.