Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
fx57

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

7 Ağustos 2008; 20:19:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Hazırladığı ekran kartı ve yonga setleriyle son dönemde önemli başarılar elde eden AMD cephesinde gözler firmanın yeni işlemcilerine çevrilmiş durumda. Geçtiğimiz sene Kasım ayında duyurduğu Phenom işlemcileriyle hedeflerine ulaşma konusunda yer yer sıkıntılar çeken firma 45nm üretim teknolojisine geçiş ile birlikte yeni bir dönemin kapısını aralamak istiyor. Yılın son çeyreğinde yani rakibi Intel'den yaklaşık bir yıl sonra 45nm üretim teknolojisine geçmeye hazırlanan AMD cephesinde kullanıma sunulacak ilk işlemciler mimari olarak an itibariyle satılmakta olan Phenom işlemcilerinden radikal anlamda farklı olmayacaklar fakat yeni üretim sürecine paralel olarak Deneb kod adlı yeni modeller çeşitli performans optimizasyonlarıyla birlikte gelecekler. Firmaya yakın kaynaklar bir süredir aynı saat hızında 45nm Phenom işlemcilerinin kullanımda olan 65nm Phenom işlemcilerine göre %15'e varan oranda daha yüksek performans sunabileceğini iddia ediyordu. AMD cephesinde 45nm Deneb işlemcileri için test sonuçları yavaş yavaş görünmeye başladı. Elimize ulaşan bilgilere göre, firma bu sene için 2 yada üç yeni 45nm Deneb işlemcisini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. İfade edilenlere göre, kullanıma sunulacak işlemcilerin saat hızları 2.4GHz ile 2.8GHz arasında olabilir. Test sonuçlarına geçmeden önce birkaç noktanın daha altını çizmekte yarar var. AMD nanometrik anlamda ciddi getirileri olacak 45nm üretim sürecine geçiş ile birlikte işlemcilerin çekirdekler arası paylaşıma açık seviye 3 bellek boyutunu da 2MB'dan 6MB'a çıkartıyor. Güç tüketimi ve ısı gibi iki temel konuda da ciddi iyileştirmeler ile gelmesi beklenen 45nm Deneb işlemcileri ayrıca geriye dönük uyumluluk çerçevesinde soket AM2+ formundaki anakartlar ile de kullanılabilecekler.

Bu arada testlerin HardSpell tarafındann yayınlandığını ve testler esnasında anakart olarak MSI K9A2 Platinum kullanıldığını da belirtleim.
Kaynak; http://www.hardspell.com/doc/hard/79405.htm

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Eta Kappa Nu
Dolapdere Big Gang - Local Strangers
Burt Munro & Indian Scout (50R627)
The Wanted

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2008; 21:01:51 

haber için teşekkürler fx
ben umutluyum 45 lik phenomlardan

amd be-2300@3.0 ghz+gigabyte 790fx+corsair dominator 4gb 1066 mhz+gecube hd4850+17'' 732nw+gmc black kasa+samsung dwd-rw+recom 600w power supply always amd&ati - never intel&nvıdıa

KYSER

7 Ağustos 2008; 21:02:01 

Intel CPU larla karşılaştırması olsaydı keşke... Bu arada L3 belleği ne kadar arttırsada bece daha önemlisi saat hızlarını arttırmanın bir yolunu bulmalı AMD..

ramdeon

7 Ağustos 2008; 21:05:16 

quote:

Orjinalden alıntı: The Wanted

Walla ben de umutluyum. OC yeteneği epey yüksek olduğu belli, çünkü SB600'de ve MSI gibi dandikimsi bir kartta rahatça 3.2 yapmışlar...

Bu arada, bu çekik gözlü PC delileri keşke Sapphire'da OC denemeleri yapsalarmış. Arada dağlar kadar fark var.

Araştırmalarıma göre şu anda en iyi kiart Sapphire'ın, tasarımı kalitesi, yetenekleri... DFI'ın ürünü değil, ORTAK ÜRETİMİ imiş...

Zaten eski daha düşük modelli ve eski Sapphire'lar da çok kalite kartlarmış ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramdeon -- 7 Ağustos 2008; 21:05:54 >

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
Epirus

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2008; 21:20:32 

Test sonuçlarına göre mühendislik örneği Deneb çekirdekli X4, Agena çekirdekli X4'den yaklaşık %10 daha performanslı.

Performans olarak önemli bir sıçrama görünmese de güç tüketim değerleri oldukça etkileyici:

Tam yükte Agena çekirdekli X4 ~104 Watt tüketirken, Deneb çekirdekli X4 ~57 Watt tüketiyor (Son Tablo). Bence harika...

http://tr.wikipedia.org
http://en.wikipedia.org
canerpense

7 Ağustos 2008; 21:26:05 

Ekonomik ve çevreci bir dört çekirdek çözümü olacak gibi gözüküyor.

Intel'e karşı AMD güçlü işlemcilerden çok verimli işlemcilerle rakip olacak gibi

INTEL Q6600@3.2ghz ve @3.7ghz Karşılaştırmalar
EVGA Precision Tool 1.3.1 ve Kullanıcı İncelemesi
MrPerFormance

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2008; 21:37:03 

İster 90 ister 65 ister 45 nm ne olursa olsun amd masaüstü için alınabilecek en iyi işlemcileri üretmekte. Ama saat hızı konusunda daha fazla çalışma yapmasını söylemeden geçmek olmaz.

minmaster

7 Ağustos 2008; 21:52:10 

güzel gelişme ama yakın bir zamanda çıkarmaları lazım

ASUS M3A 770 - AMD Phenom 9850 BE 2.5 (Default) - 1 GB ASUS 8800GT - 1x4 GB Kingston DDR2 800 MHZ Ram - 500 GB Seagate 32 MB NCQ Sata2 - Tagan 2 Force 600W - Thermaltake RS 101 Wing
-----------------------------------------------------------
mithrelios

7 Ağustos 2008; 21:54:25 

quote:

Orjinalden alıntı: MrPerFormance

İster 90 ister 65 ister 45 nm ne olursa olsun amd masaüstü için alınabilecek en iyi işlemcileri üretmekte. Ama saat hızı konusunda daha fazla çalışma yapmasını söylemeden geçmek olmaz.

neye göre en iyi arkadaşim, eğer genel anlamda herkesin düşündüğü şekilde bir en iyi yani en hızlı en güzel overclock olan saat hızı başına en iyi performansi veren anlaminda söylüyorsan ya şizofreni var ya fanatizm gözünü kör etmiş.

Gigabyte 780g GA-MA78GM-S2H, Athlon X2 4200+, 2 X 1gb Veritech ddr2 800, Sapphire hd4850. Samsung 2232gw, logitech z4, CM 690 kasa, 460 watt CM PSU.
Şahi_13

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2008; 22:13:17 

Amd için güzel bi adımdır arkadaşlar bence pozitif düşünmeliyiz..Intel bugünlerine kolay mı geldi ? Amd'den de sihirli değnek dokunuşu bekleyemeyiz..Sabır ehl-i amd

Abit AN9 32x SLI--6000+@3.40 günlük--max. 3.60//Sunbeam c.c. freezer//Ocz Reaper 2x1 800@904 mhz--4-4-4-12//Ocz StealthXtream 500w//Sapphire 4850 toxic@725-2400//st3250410as 250 gb//Hp p1230 22" foRZa CRT >: )

MSI M670//Amd Tk-53-1.7//Nvidia go6100//WD 120 gb//1gb ram..
NightmareTR

7 Ağustos 2008; 22:30:38 

quote:

Orjinalden alıntı: ramdeon

quote:

Walla ben de umutluyum. OC yeteneği epey yüksek olduğu belli, çünkü SB600'de ve MSI gibi dandikimsi bir kartta rahatça 3.2 yapmışlar...

Bu arada, bu çekik gözlü PC delileri keşke Sapphire'da OC denemeleri yapsalarmış. Arada dağlar kadar fark var.

Araştırmalarıma göre şu anda en iyi kiart Sapphire'ın, tasarımı kalitesi, yetenekleri... DFI'ın ürünü değil, ORTAK ÜRETİMİ imiş...

Senin o dandik dediğin kart tam f/p ürünüdür.Ve birçok yabancı araştırma sitesinde sağlam overclock yapabilen bir kart olarak tanıtılmıştır.

AMD Phenom X4 9950 Black Edition 2.6@3.0Ghz/Thermaltake BigTyphoon/MSI K9A2 Platinum 790FX/A-DATA Vitesta DDRII Extreme Edition 2*1GB 800@1100Mhz/Crucial Ballistix Tracer 2*1GB 800@1100Mhz /Sapphire HD4870 750@860-3600@4400+Fan Fix/Creative Audigy 2 ZS/Thermaltake Hardcano 13/Samsung 226BW/Logitech Z-5500 505W/CoolerMaster CM-690/PC Power&Cooling SILENCER 750W

Notebook:HP Pavilion Dv5-1040et
e j d e r

7 Ağustos 2008; 23:08:34 

işlemci çarpanını x11,5 ten x16 ' çıkarmışlar. süper bir artış bu. Yeni işlemcilerin düşük güç tüketmesi cazibesini artırır

The Wanted

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2008; 23:26:22 

quote:

Orjinalden alıntı: NightmareTR

quote:

Orjinalden alıntı: ramdeon

quote:

Senin o dandik dediğin kart tam f/p ürünüdür.Ve birçok yabancı araştırma sitesinde sağlam overclock yapabilen bir kart olarak tanıtılmıştır.

msı ın anakartı bileşenleri sapphire inkinden (dfı ın) daha kalitesiz ve oc kabiliyeti daha düşüktür