## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu

fx57 -> ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 20:19:57)

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/amd_deneb_45nm_ht1_dh_fx57.jpg[/image]

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/amd_deneb_45nm_ht2_dh_fx57.jpg[/image]

Hazırladığı ekran kartı ve yonga setleriyle son dönemde önemli başarılar elde eden AMD cephesinde gözler firmanın yeni işlemcilerine çevrilmiş durumda. Geçtiğimiz sene Kasım ayında duyurduğu Phenom işlemcileriyle hedeflerine ulaşma konusunda yer yer sıkıntılar çeken firma 45nm üretim teknolojisine geçiş ile birlikte yeni bir dönemin kapısını aralamak istiyor. Yılın son çeyreğinde yani rakibi Intel'den yaklaşık bir yıl sonra 45nm üretim teknolojisine geçmeye hazırlanan AMD cephesinde kullanıma sunulacak ilk işlemciler mimari olarak an itibariyle satılmakta olan Phenom işlemcilerinden radikal anlamda farklı olmayacaklar fakat yeni üretim sürecine paralel olarak Deneb kod adlı yeni modeller çeşitli performans optimizasyonlarıyla birlikte gelecekler. Firmaya yakın kaynaklar bir süredir aynı saat hızında 45nm Phenom işlemcilerinin kullanımda olan 65nm Phenom işlemcilerine göre %15'e varan oranda daha yüksek performans sunabileceğini iddia ediyordu. AMD cephesinde 45nm Deneb işlemcileri için test sonuçları yavaş yavaş görünmeye başladı. Elimize ulaşan bilgilere göre, firma bu sene için 2 yada üç yeni 45nm Deneb işlemcisini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. İfade edilenlere göre, kullanıma sunulacak işlemcilerin saat hızları 2.4GHz ile 2.8GHz arasında olabilir. Test sonuçlarına geçmeden önce birkaç noktanın daha altını çizmekte yarar var. AMD nanometrik anlamda ciddi getirileri olacak 45nm üretim sürecine geçiş ile birlikte işlemcilerin çekirdekler arası paylaşıma açık seviye 3 bellek boyutunu da 2MB'dan 6MB'a çıkartıyor. Güç tüketimi ve ısı gibi iki temel konuda da ciddi iyileştirmeler ile gelmesi beklenen 45nm Deneb işlemcileri ayrıca geriye dönük uyumluluk çerçevesinde soket AM2+ formundaki anakartlar ile de kullanılabilecekler.

Bu arada testlerin HardSpell tarafındann yayınlandığını ve testler esnasında anakart olarak MSI K9A2 Platinum kullanıldığını da belirtleim.
Kaynak; http://www.hardspell.com/doc/hard/79405.htm

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/amd_deneb_45nm_ht2_crysistesti_dh_fx57.jpg[/image]

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/amd_deneb_45nm_ht2_3dmarkvantage_dh_fx57.jpg[/image]

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/amd_deneb_45nm_ht2_wprime_dh_fx57.jpg[/image]

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/amd_deneb_45nm_ht2_povray_dh_fx57.jpg[/image]

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/amd_deneb_45nm_ht2_powerconsum_dh_fx57.jpg[/image]

oglak1538 -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 20:30:03)

Haber için teşekkürler FX57

ELeCtRiCkChi -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 20:33:56)

Çok büyük fark olacağını zannediyordum ama o kadar değilmiş... AMD'nin daha iyi bişeyler sürmesi gerekiyor piyasaya... Geçtiğimiz gün X4 9850 almıştım Aldığıma pişman olmadım çok fark olmadığı için [sm=us.gif]

havalicocuk -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 20:39:48)

testlerde cpu-z nin 1.46.2 versiyonu gözüküyor ama sitesinden son versiyonu indirdim 1.46 çıktı bana resimler fake gibi geldi [>:]

blacksnake03 -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 20:39:54)

foruma nooluyor?

High Fidelity -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 20:42:27)

İnşallah sorunsuz olur...

CavaLieR-G -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 20:42:39)

anlamadığım 2-3 test sonucu var onlarda düşüğün iyi olması gerek heralde yoksa amd tak diye yayınlamazdı [sm=baris.gif]

KANUNI61 -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 20:44:22)

birşeyler anlayan varsa yazsin lütfen

Muchiro -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 20:45:21)

inşallah bunlar amd nin yeniden doğuşu olur. %15 abartılacak bi artış değil ama daha önceki haberlerdeki gibi 2.2ghz leri eğer 3.2ghz ye o.c oluyorsa bunlar gerçekten biz amd cilerin yüreğine su serper.

leon23 -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 20:47:36)

Gitgide daha iyi oluyo amd eski günlerine geri dönmesi yakındır[:'(]

The Wanted -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 21:01:51)

haber için teşekkürler fx[:'(]
ben umutluyum 45 lik phenomlardan[:(]

KYSER -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 21:02:01)

Intel CPU larla karşılaştırması olsaydı keşke... Bu arada L3 belleği ne kadar arttırsada bece daha önemlisi saat hızlarını arttırmanın bir yolunu bulmalı AMD..

ramdeon -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 21:05:16)

quote:

Orjinalden alıntı: The Wanted

Walla ben de umutluyum. OC yeteneği epey yüksek olduğu belli, çünkü SB600'de ve MSI gibi dandikimsi bir kartta rahatça 3.2 yapmışlar...

Bu arada, bu çekik gözlü PC delileri keşke Sapphire'da OC denemeleri yapsalarmış. Arada dağlar kadar fark var.

Araştırmalarıma göre şu anda en iyi kiart Sapphire'ın, tasarımı kalitesi, yetenekleri... DFI'ın ürünü değil, ORTAK ÜRETİMİ imiş...

Zaten eski daha düşük modelli ve eski Sapphire'lar da çok kalite kartlarmış ...

Epirus -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 21:20:32)

Test sonuçlarına göre mühendislik örneği Deneb çekirdekli X4, Agena çekirdekli X4'den yaklaşık %10 daha performanslı.

Performans olarak önemli bir sıçrama görünmese de güç tüketim değerleri oldukça etkileyici:

Tam yükte Agena çekirdekli X4 ~104 Watt tüketirken, Deneb çekirdekli X4 ~57 Watt tüketiyor (Son Tablo). Bence harika...

canerpense -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 21:26:05)

Ekonomik ve çevreci bir dört çekirdek çözümü olacak gibi gözüküyor. [:)]

Intel'e karşı AMD güçlü işlemcilerden çok verimli işlemcilerle rakip olacak gibi[:'(]

MrPerFormance -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 21:37:03)

İster 90 ister 65 ister 45 nm ne olursa olsun amd masaüstü için alınabilecek en iyi işlemcileri üretmekte. Ama saat hızı konusunda daha fazla çalışma yapmasını söylemeden geçmek olmaz. [:'(]

minmaster -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 21:52:10)

güzel gelişme ama yakın bir zamanda çıkarmaları lazım

mithrelios -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 21:54:25)

quote:

Orjinalden alıntı: MrPerFormance

İster 90 ister 65 ister 45 nm ne olursa olsun amd masaüstü için alınabilecek en iyi işlemcileri üretmekte. Ama saat hızı konusunda daha fazla çalışma yapmasını söylemeden geçmek olmaz. [:'(]

neye göre en iyi arkadaşim, eğer genel anlamda herkesin düşündüğü şekilde bir en iyi yani en hızlı en güzel overclock olan saat hızı başına en iyi performansi veren anlaminda söylüyorsan ya şizofreni var ya fanatizm gözünü kör etmiş.

Şahi_13 -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 22:13:17)

Amd için güzel bi adımdır arkadaşlar bence pozitif düşünmeliyiz..Intel bugünlerine kolay mı geldi ? Amd'den de sihirli değnek dokunuşu bekleyemeyiz..Sabır ehl-i amd [:'(]

NightmareTR -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 22:30:38)

quote:

Orjinalden alıntı: ramdeon

quote:

Walla ben de umutluyum. OC yeteneği epey yüksek olduğu belli, çünkü SB600'de ve MSI gibi dandikimsi bir kartta rahatça 3.2 yapmışlar...

Bu arada, bu çekik gözlü PC delileri keşke Sapphire'da OC denemeleri yapsalarmış. Arada dağlar kadar fark var.

Araştırmalarıma göre şu anda en iyi kiart Sapphire'ın, tasarımı kalitesi, yetenekleri... DFI'ın ürünü değil, ORTAK ÜRETİMİ imiş...

Senin o dandik dediğin kart tam f/p ürünüdür.Ve birçok yabancı araştırma sitesinde sağlam overclock yapabilen bir kart olarak tanıtılmıştır.[:-]

e j d e r -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 23:08:34)

işlemci çarpanını x11,5 ten x16 ' çıkarmışlar.[:(][:(] süper bir artış bu. Yeni işlemcilerin düşük güç tüketmesi cazibesini artırır [:'(]

The Wanted -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 23:26:22)

quote:

Orjinalden alıntı: NightmareTR

quote:

Orjinalden alıntı: ramdeon

quote:

Senin o dandik dediğin kart tam f/p ürünüdür.Ve birçok yabancı araştırma sitesinde sağlam overclock yapabilen bir kart olarak tanıtılmıştır.[:-]

msı ın anakartı bileşenleri sapphire inkinden (dfı ın) daha kalitesiz ve oc kabiliyeti daha düşüktür[&:]

mamad -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (7 Ağustos 2008; 23:32:33)

Eğer şu phenom işlemcileri biraz düzeltebilirse amd, uygulayacağı fiyat politikaları ile intel'e rakip olabilir!!![:'(] İnşallah... Amin!!![:D]

Buarada yukarda ufak bi tartışma olmuş... Arkadaşlar amd kartlarda msi kadar kalitesizini görmedim ne yazk ki!!! Hele ki Asus x (intel çipset)serisi bir anakartı kullandıktan sonra bana en ufak bir kalite hissi vermedi!!![sm=s20.gif]

Şuan kullandığım gigabyte ise gerçek anlamda güzel bir kart ve amd tarafında kral sayılabilecek bir firma diyebilirim!!![:'(]

killnOd -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (8 Ağustos 2008; 0:23:11)

Performans olarak sanirim nehalemlerin gerisinde kalacaklar ama uygun fiyata satilirsa denebler nehalemle rmucadele edebilirler.

trulli -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (8 Ağustos 2008; 0:38:58)

3ghz de kperformans kazanımı muazzam. deneblerin eğer bu kadar kolay 3ghz olabilceklerse ve amd de fiyatları uygun tutabilirse bu sefer yeni phenomlarla iş yapabilir. oc yönünde yeni güney köprüsü sb750 ile de oldukça iddalı olabilirler.

nehalem ler büyük ihtimal 300$ dan başlayacak, yeni anakrt istemesi de çabası.

halbuki 45nm lik denebleri şu an satılan am2+ lerle kullanabileceğiz.

ugacomtr -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (8 Ağustos 2008; 0:48:00)

3.5 görem başka bişi istemem :)

WinteR -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (8 Ağustos 2008; 1:36:28)

En düşük nehalem 284$ civarı bekleniyor, Nehalemlerin Yorkfieldlara %30 fark attığını düşünürsek bu Yokfield'ın Agena, Deneb'in de Agenaya farklarını gene %20-30 civarı fark olacak. Bu durumda da 250$ bu işlemciyi cazip hale getirebilir.
Güç tüketimi çok başarılı, fakat oc ile rakam çok artar.

AliKocoglu -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (8 Ağustos 2008; 1:41:06)

fabrika cikisli 3ghz gelip 4- 4.5 e cikarsa o zaman amd yi görün hele. söz konusu amdyse fiyatlar kesin intelden ucuz olacaktir. Güç harcamasi da acayip azaltilmis ki bu elektrik zamlarindan sonra süper =)

max975 -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (8 Ağustos 2008; 2:06:16)

sene sonu iyi kapışma olacak[:'(]

BLooDWoLF -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (8 Ağustos 2008; 3:28:18)

allaaaa yaşadık valla kesin alırım bundan takasla para farkı vererek...

MrPerFormance -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (8 Ağustos 2008; 9:59:46)

quote:

Orjinalden alıntı: mithrelios

quote:

neye göre en iyi arkadaşim, eğer genel anlamda herkesin düşündüğü şekilde bir en iyi yani en hızlı en güzel overclock olan saat hızı başına en iyi performansi veren anlaminda söylüyorsan ya şizofreni var ya fanatizm gözünü kör etmiş.

Fantazi değil gerçek. Ben performans anlamında söylüyorum. ayrıca overclock u işlemci seçerken hiç karıştırmam.

sadtneverdie -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (8 Ağustos 2008; 10:08:50)

hayalperest dolu amd bu islemciyle ancak core2 larla ayrisabilir ki core2 larin o/clu surumleriyle yarisamaz yarisabilecek olsa kendi islemcileri yerine intellere karsi test yayinlardi

ugacomtr -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (8 Ağustos 2008; 10:09:04)

dedigim gibi ac kurt gibi bekliyoruz. insallah 3.5 3.7 civarını görür.. bana yeter ohızlar. saygılarımla...

RCox -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (8 Ağustos 2008; 10:13:57)

Yanlış bilmiyorsam, 65 nm phenomlar, masaüstünde değil ama server sistemlerde güç tüketimi yönünden intel'in 45 nm'lerinden iyi durumdaydı, 45 nm Phenomlarla iyice öne geçecek. Umalım ki masaüstünde başarılı olsun, nehalem sistemi kuracak arkadaşlara da faydalı olur.

aQua~MaDooR` -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (8 Ağustos 2008; 11:30:05)

Hadi bakalım AMD atağa kalktı gibi [sm=icon_smile_big.gif]

ozan301 -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (8 Ağustos 2008; 11:38:06)

AMD inşallah durumu düzeltir. Intel tekelinden kurtuluruz.

semih22 -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (8 Ağustos 2008; 12:08:51)

indirimler geliyor hadi hadi.

Ademsx1 -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (8 Ağustos 2008; 12:40:56)

amd atağa geçti ama doğruyu söylemek gerekirse çok umutlu değilim[sm=bawling.gif] intelin elinde bir sürü kozu var[sm=s20.gif]

grrdn -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (8 Ağustos 2008; 12:59:52)

Amd artık performanslı birşeyler yapmalı, bu sefer olucağına inanıyorum[:)] İntelin tekelinden kurtulmamız lazım yoksa İntel nehalemlerle iliğimizi kurutçak.

KANUNI61 -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İşlemcileri İçin Yeni Test Sonuçları Yayınlandı ## (8 Ağustos 2008; 13:24:40)

quote:

Orjinalden alıntı: mithrelios

quote:

donanım konusunda geri oldugun anlasılıyor kardesim fiyap perfonmas diye birşeyvar

duydunmu hiç bilmiyorum arkadaş ondan bahsetmiş ve eklemiş saat hızından bahsetmiş okursan ne yazdıgını

zargana_11 -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (8 Ağustos 2008; 18:04:46)

AMD bütün bir sistem (anakart, işlemci) olarak intelden çok daha üstün kim ne isterse desin. Deneblerin intelin nehaleminden çok daha verimli olacakları kesin. Umarım bizlere de bir Deneb nasip olur. Düşük voltaj, oc ve ht3.0 daha ne lazım ne öksürür ne takılır. Intelde L3'e geçtiğine göre artık programlarda bunu destekler, o zaman görürüz hanyayı konyayı...

sewger -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (9 Ağustos 2008; 1:28:05)

amd bus hızını 200 de tutmakta kararlı [:-]

zargana_11 -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (9 Ağustos 2008; 2:49:02)

quote:

Orjinalden alıntı: sewger

amd bus hızını 200 de tutmakta kararlı [:-]

Intel'de 133'e düşürüyor ona ne diyeceksin???[sm=s15.gif]

Towarscke -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (9 Ağustos 2008; 7:20:09)

ramler hala 800mhz... bir allahin kulu yok mu sunun 1066mhz halini koyacak yahu..

Tum sistem detayi bile yok..

dellino -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (9 Ağustos 2008; 8:28:50)

Towarscke test düzeneklerindeki ramlerin hızlarının düşük olması AM2+ nın ilk duyurulmaya başlandığı zamandan beri var.
Intel testleri verilirken X38-48 ile 1600 lük bellkeler kullanılırken 1066 destekleyen işlemcileri 667 veya 800 ile test etmelerini hiç anlamış değilim? Kullana bilir 800 ram ile 667 ram arasındaki bariz performans farkını. 800 ile 1066 arasındaki hız farkı %34 ü buluyor. %34 hız artışının toplam işlem verimliliğine %5 bile katkısı olsa otomatikman performans grafikleri değişecektir.

ate_ist -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (9 Ağustos 2008; 12:02:01)

Amd Türkiye 3 ghz limitlerini aştıgını söylüyor 3.2 ve sonrasına garanti veriyorlar bakalım ne kadar dogru çıkınca görücez

Lacano -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (9 Ağustos 2008; 12:08:35)

quote:

Orjinalden alıntı: ate_ist

Amd Türkiye 3 ghz limitlerini aştıgını söylüyor 3.2 ve sonrasına garanti veriyorlar bakalım ne kadar dogru çıkınca görücez

inşallah o günleride görmek istiyorum sırf amd geçmek için yeni aldığım sistemimi sattım umarım buna değer denebler[sm=ebebe.gif]

St Batuhan -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom �lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (9 Ağustos 2008; 19:18:16)

Hayırlısı bakalım beklenen ürünler geliyor amd alıcaklar icin insallah bu konudaki dönüsüde güzel olur hayırlısı [:'(]

Towarscke -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (10 Ağustos 2008; 1:27:07)

quote:

Orjinalden alıntı: dellino

Towarscke test düzeneklerindeki ramlerin hızlarının düşük olması AM2+ nın ilk duyurulmaya başlandığı zamandan beri var.
Intel testleri verilirken X38-48 ile 1600 lük bellkeler kullanılırken 1066 destekleyen işlemcileri 667 veya 800 ile test etmelerini hiç anlamış değilim? Kullana bilir 800 ram ile 667 ram arasındaki bariz performans farkını. 800 ile 1066 arasındaki hız farkı %34 ü buluyor. %34 hız artışının toplam işlem verimliliğine %5 bile katkısı olsa otomatikman performans grafikleri değişecektir.

evet dogru bunlar bir yana.. test icin ayarlanan ekran karti nedir..? neden yeni chipsetlerden 790g+SB700'u kullanmadilar gibi sorulari da yoneltebiliriz.. kisaca test kistas olarak kabul edilmemeli diye dusunuyorum... ayrica bunun gibi performansin etkilendigi ilginc durumlar var.. mesela Vista'mi yoksa XP'mi kullanildi..?

_vitaly_cl -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (10 Ağustos 2008; 1:31:32)

quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

quote:

Orjinalden alıntı: dellino

evet dogru bunlar bir yana.. test icin ayarlanan ekran karti nedir..? neden yeni chipsetlerden 790g+SB700'u kullanmadilar gibi sorulari da yoneltebiliriz.. kisaca test kistas olarak kabul edilmemeli diye dusunuyorum... ayrica bunun gibi performansin etkilendigi ilginc durumlar var.. mesela Vista'mi yoksa XP'mi kullanildi..?

Çok Luzumsuz Bir Test Olmuş bence 790 GX SB750 lili bir anakart kullansanlardı daha iyi olurdu ve ayrıca karşılaştırmayı kendi kendine rakip olmuş gibi değil intele karşı testlerini koysaydı [sm=s15.gif]

Towarscke -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (10 Ağustos 2008; 1:51:57)

neyse bu da boyle hava da kalsin... sozde bir test iste.. evet MSI anakartla ve 800mhz bir ramle sonuc boyle oluyor. sizde MSI K9A2 Platinium yerine baska yeni bir model ve 1066mhz ram alin daha fazla performans alin..

_vitaly_cl -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (10 Ağustos 2008; 2:02:05)

quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

neyse bu da boyle hava da kalsin... sozde bir test iste.. evet MSI anakartla ve 800mhz bir ramle sonuc boyle oluyor. sizde MSI K9A2 Platinium yerine baska yeni bir model ve 1066mhz ram alin daha fazla performans alin..

Amd Resmen Üvey Evlat Mualemesi Görmüş... Yakında Kokusu Çıkar Zaten denebler başaralı bir çizgi yakalıyacaktır fakat ürün çeşitliliği çok önemli [:'(]

Towarscke -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (10 Ağustos 2008; 13:43:54)

Zaten Phenom boyle bir basari cizgisi yakaladi.. bizim insanimiz bunu gormek istemedigi icin su anda bu noktadayiz..

CeFurkan -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (10 Ağustos 2008; 13:51:19)

overclock yetenegi sonunda kazanmis gibi duruyor amd [sm=ok.gif]

*Furious* -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (10 Ağustos 2008; 13:57:27)

Hadi AMD göreyim seni koçum

Kènan -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (10 Ağustos 2008; 14:08:53)

AMD den iyi bir atak ama pek umudum yok [sm=s15.gif]

dramaguen -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (10 Ağustos 2008; 23:54:24)

inşallah hayal kırıklığı yaşamayız bence denebler o/c ta intele yetişmesi zor ama inşallah başarır hadi amd[sm=s16.gif]

Towarscke -> Cevap: ## AMD'nin Deneb Kod Adlı 45nm Phenom İÅ�lemcileri İçin Yeni Test Sonuçları YayınlandÄ (11 Ağustos 2008; 1:56:23)

quote:

Orjinalden alıntı: dramaguen

inşallah hayal kırıklığı yaşamayız bence denebler o/c ta intele yetişmesi zor ama inşallah başarır hadi amd[sm=s16.gif]

AMD, Intel gibi islemci overclock olsun diye satacaksa hic satmasin daha iyi... Intel neden overclock oluyor diye sorun... neden overclock etmeden bize yetmiyor bu islemciler. kardesim bana bir islemci verin overclok etmeden kullanmak ve denklerinden iyi sonuc almak istiyorum... fiyati ucuz olsun..

yani sonucun ozune gelmek gerekirse;
Deneb'ler zaten yeterli performans veriyor neden dibine vurmak ihtiyaci duyayim ki..? kafanizi yediniz overclockla...

merak ediyorum ferrari kadar hizli gitsin deye kaciniz bir tofas araba aliyor ki..?_ bunun mantigi neresinde yahu...

F16 satinalacak kadar parasi olan kac kisi Supersonic sesten hizli ucuslarin hayalini kurar... ucak savas ucagi, manevra kabiliyeti yuksek ama 10dakika supersonic hiz yapinca gittigin yolu donemiyorsun..

yada merak ediyorum.. kiz arkadasi olmayan bir insan, bir kiz arkadasi ararken Pamela Anderson'un hayalini kurar mi?

ne bileyim biz dogarken acaba anne ve babamiz bizim Brad Pitt olarak mi dogmamizi istiyordu? veya sadece yurda, millete hayirli bir evlat olmamizi mi? yada bizi Brad Pitt gibi olamadik diye suclayan kac kisi var yahu gozunuzu seveyim..?

Overclock da overclock kac kisi bir islemcinin butun yapisini tam olarak kullanabiliyor ki; overclock istiyorsunuz..?

gercekten benim icin overclock bu kadar anlamsiz geliyor... koca CPU bolumunde isilarindan en cok sikayet edilen islemciler Inteldir.. bu konuda artik baska birsey konusmuyorum cunku tak etti canima... bana yetiyor abi benim islemcim, yetemeyeni de para biliktirip alir. eger hala yetmiyorsa doyumsuzdur abi...

saygilar..

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.8916016