hocam gg den yarın 450 ytl param gelicek, 450 ytl televizyon için uyarsa, yarın gönderebilirim paranızı?
Arkadaş, tamam olur dedi, telefon no verdim, yarın sabah ara dedi. Pazartesi günü sabah 11:45 civarlarında, havalesini gönderdim, kendisine telefon açtım, havale numarasını teyit ettirdim. Tamam para gelmiş dedi. Fakat elimde koli olmadığından , ancak yarın (5 ağustos salı) günü gönderebilirim dedi. Tamam problem değil, sağ salim gelsin yeterki dedim..
Salı günü arkadaştan hiç bir haber alamadım, akşam telefon açtığımda, Temin ettiği kolinin biraz büyük olduğunu, ve kargonun kabul etmediğini söyledi. Çarşamba günü (6 ağustos) sabahı, daha uygun bir koli bulup mutlaka göndereceğinin teminatını aldıktan sonra kapattım telefonu..
Çarşamba saat 13:30 da aradım arkadaşı, başka birisi çıktı, şu anda dükkanda olmadığını ve 30 dk içinde geleceğini söyledi. 30 dk sonra aradım, fakat telefonu açan olmadı. Tam 14:00 dan , 18:30 a kadar, durmaksızın aradım arkadaşı, ve daha sonra telefonunu kapattı. Akşam 20:15 gibi, tekrar açtı telefonunu, ve cevap verdi. - Ne yaptınız gönderdiniz heralde ? - Evet almışlar dükkandan, yarın veya yarından sonra mutlaka elinizde olur. - Teşekkürler diyerek kapattım telefonu.
Bugün sabah kargo ya telefon açtım, benim adıma sakaryadan bir kargo çıkışı olup olmadığını sordum, yanıt olumsuzdu . Yani kargo çıkışı yoktu. Arkadaşa telefon açtım, cevaplamıyor , telefonunu açıp kapatıyor..
Profilinde Gerçek isim olarak "Gerçek Ad semih salihoglu " olarak gözüküyor. Google'da biraz araştırma yaptım, ve Semih salihoglunun, "google da çalışan birisi ve şu an amerikada old. öğrendim" Semih salihoglunun , Akrabalarına telefon açtım ve bunu doğruladılar .
Şu anda kullanıcı adını kullanan arkadaşın gerçek isminin " Fırat Ergün " olduğunu, sahibinden.com'dan araştırmalarım sonucu öğrendim. Ben o kadar güvenmiştimki, adamdan isim bile sormadım. Fırat ergün'ün bir akrabasına ulaştım, kendisi ile beraber çalışıyorlarmış sanırım. Telefon açtım
-Merhaba, Fırat Ergünü yakından tanıyormusunuz acaba ? -1 saniye. (10-15 sny sonra ) -Buyrun -Fırat ergünü yakından tanıyormusunuz acaba ? -Siz ne istediğinizi söyleyin, ona göre cevaplayayım cevabı geldi. -Böyle böyle anlattım durumu... -Antalyadan arıyorsunuz, tamam sizin koliniz burada, az sonra göndereceğim. -Peki mutlaka gönderin teşekkürler diyerek telefonu kapadım.
Şu anda , ne akrabasına ulaşabiliyorum, ne de kendisine,
Telefonunu bir açıyor, bir kapatıyor ve bana cevap vermiyor.
Ömerözkandan izin alınarak açılmıştır.Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
İkinci el mesajı:1362
Katılım zamanı: 14 Nisan 2006; Şehir: İzmir Durum: Forumda değil
7 Ağustos 2008; 16:01:29
e be hocam sen nekadar iyi niyetlisin hemen gönderiyorsun parayı.Adam 3 ocak 2008 üyelik kaydı var üç beş tane sallamadan alışveriş yapmıştır referans diye gösteriyordur millete sen 2005 üyesisin ilk önce ürünü alıp sonra parasını yollasaydın Şimdiden günahını almak istemiyorum ama ortada bir mağduriyet var telefonu açmamak hiç kabul edilecek yanı yok Neyse kötüye yormayalım şimdiden arkadaş gelsin bir açıklamasını yapsın ama umarım ders olur böyle hemen parayı yollamak forumda tanımadığın birine pek akıllıca değil.İyi niyetin umarım kötüye kullanılmaz
7 Ağustos 2008; 21:44:27
Arkadaşın babasıyla konuştum. Ürünü kargoladığını söyledi. Şu anda kargo şubeleri açık olmadığı için, teyit ettiremedim. Umarım yarın sorunsuz bir şekilde elime ulaşır..
Fakat bu arkadaşla alışveriş yaparken mutlaka 2 kere düşünün, babası bile kargo durumunu sormam üzere, rahatsız etme kardeşimbeni deyip kapadı.
+ semsa54 nikli kullanıcı Semih Salihogluna ait. Fakat şu anda kullanan arkadaşın ismi, Fırat ergün.
İkinci el mesajı:207
Katılım zamanı: 14 Temmuz 2005; Şehir: İstanbul,Kadıköy Durum: Forumda değil
8 Ağustos 2008; 3:11:56
synx arkadaşımız gayet kibar ve hoşgörülüymüş. Dostum adresi elinde banka dekontu elinde sabit telefonu elinde ver savcılığa nitelikli dolandırıcılıkla uğraşıp dursunlar avukatıydı mahkemesiydi vekaletiydi pişman olsunlar. sende 500 ünü şimdi almazsın 6 ay sonra alırsın olsun . ızdırap olmadan bi işi beceremeyen insanlar bunlar. başlarına gelsinde öğrensinler.
8 Ağustos 2008; 8:48:30
quote:
Orjinalden alıntı: sioux
synx arkadaşımız gayet kibar ve hoşgörülüymüş. Dostum adresi elinde banka dekontu elinde sabit telefonu elinde ver savcılığa nitelikli dolandırıcılıkla uğraşıp dursunlar avukatıydı mahkemesiydi vekaletiydi pişman olsunlar. sende 500 ünü şimdi almazsın 6 ay sonra alırsın olsun . ızdırap olmadan bi işi beceremeyen insanlar bunlar. başlarına gelsinde öğrensinler.
Aynen katılıyorum, herkes böyle yapsa kimse dolandırıcılığa, hırsızlığa kalkışamaz. Geçmiş olsun arkadaşım, inşallah ürününü en kısa zamanda alırsın
İkinci el mesajı:120
Katılım zamanı: 22 Mayıs 2008; Şehir: Hatay Durum: Forumda değil
8 Ağustos 2008; 8:49:11
500 ytl için düşülen duruma bakın.. yazık yazık. kimsenin insanların iyi niyetlerini kötüye kullanma hakkı yok.. arkadaşlar el birliğiyle satanında alnında kesinlikle mağdur olmayacağı bir sistem üzerinde düşünsek. şöyle kimlik fotokopisini yollasa satan vs.. niye bu konu hakkında fikir yürütmüyoruz?
İkinci el mesajı:455
Katılım zamanı: 22 Şubat 2006; Şehir: İstanbul,Bahçelievler Durum: Forumda değil
8 Ağustos 2008; 10:22:20
geçmiş olsun dostum, bu gibi durumlar geçmişte de oldu. ama bize düşen iyi etüd etmek ve alışveriş yapacağımız kişilerle doğru iletişim kurmak. balıklama atlamak birazda dolandırılmaya meyil verdiğimizi gösterir ki benimde zamanında başıma geldiğinden, artık yüz yüze alışverişleri tercih ediyorum. inşallah çözülür problemin.
İkinci el mesajı:181
Katılım zamanı: 24 Ağustos 2006; Şehir: Kütahya Durum: Forumda değil
8 Ağustos 2008; 12:15:13
Arkadaşım geçmiş olsun öncelikle çeşke paranın hepsini yatırmasaydın özellikle büyük meblağlarda çok can sıkıyor senin nerden baksan kaç gündür moralin bozuktur içie kurt düşmüştür yani durduk yerine kafanın ağrıdıyla kalıyorsun bundan sonra herşey düzelse bile geçenlerde bende alışveriş yaptım referanslı birisinden hemde adam temiz ürün diye gönderdi sanki çalıntı mal konu açtık hemen halledicez ayaklarına yattı kaç hafta oldu daha tık yok bak yarın birgün vakit bulursam bende konu açıcam o yüzden forumun bu işlere ciddi el atması lazım keyfi dolandırcılıklara karşı ciddi önlem alınması lazım