Şimdi Ara

FERRARI F50 [detay inceleme]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
9.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi Günler... Bugün ki Ferrari İncelemem 50. Yıl özel üretimi olan:

Ferrari F50

The Ferrari F50 was a mid-engined range-topping sports car made by Ferrari. The F50 was introduced in 1995 to celebrate the company's 50th anniversary. The car is a two door, two seat convertible with a removable hardtop. It has a 4.7 L naturally-aspirated 60-valve V12 engine that was developed from the 3.5L V12 used in the 1992 Ferrari F 92 A Formula One car.

Only 349 cars were made, one fewer than Ferrari estimated they could sell. This was, in the words of Ferrari spokesman Antonio Ghini, because "Ferraris are something cultural, a monument. They must be hard to find, so we will produce one less car than the market." (bazı arkadaşlara kapak olması dileğiyle...) The last F50 was produced in Maranello, Italy in July 1997. ( Bazı spekülasyonlara son noktayı koyması dileğiyle... )

The F50's engine predated the car: It was used in the Ferrari 333 SP for the American IMSA series in 1994 allowing it to become eligible for the stock engine WSC category.

Racing

Following the motorsport theme, Ferrari developed the F50 GT, a prototype based on the F50 that was built to compete in GT1-class racing. The car had a fixed roof, large rear spoiler, new front spoiler and many other adjustments. The 4.7 litre V12 engine was tuned to generate around 750 bhp (559 kW). In testing in 1996 the car proved to be quicker even than the 333SP, but this went unnoticed as Ferrari canceled the F50 GT project, instead focusing on Formula 1. Ferrari sold off the three complete chassis that were built - the test car 001, 002 and 003. Chassis 002 and 003 had bodies fitted before being sold. The remaining three tubs were apparently destroyed.

A custom-made F50 variant named the Bolide was commissioned by the Sultan of Brunei in 1998 and delivered in the same year.[citation needed] It used the F1 derived V12 engine and the same chassis, but was completely redesigned due to the monocoque construction of the body on the F50.[citation needed] One car was produced in the coupe configuration. Very few images and no official performance statistics of this car are available.

General

Price (1995): $480,000-$555,000

Manufactured in: Maranello, Italy

Number Produced: 349 (1995 to July 1997)

Inspiration: 1990 Ferrari F1 641 as driven by Alain Prost

[edit] Dimensions
    Weight: 2976 lb (1349 kg)
    Distribution: 42%/58% (front/rear)

Length: 176.4 in (4,481 mm)

Height: 44.1 in (1,120 mm)

Width: 78.2 in (1,986 mm)

Wheelbase: 101.6 in (2,581 mm)

Front track: 63.8 in (1,621 mm)

Rear track: 63.1 in (1,603 mm)

Engine

Type: Tipo F130, model SFE 4.7 VJGAEA

Position: Mid-engine, rear-wheel drive

Configuration: Longitudinal 60-valve 65° V12, derived from F1 unit

Aspiration: Natural, with Variable Length Intake Manifold via butterfly valve in Intake Manifold

Intake Manifold: Carbon Fiber

Block: Nodular cast iron

Heads/Pistons: Light-alloy aluminum heads/forged Mahle pistons

Oil sump: Aluminium

Connecting rods: Forged titanium

Crankshaft: Forged steel

Cam covers/Oil and Water pump housing: Magnesium sand castings

Exhaust manifold: Stainless steel

Engine weight: 436.5 lb

Timing gear: 5 valve/cyl (3 intake, 2 exhaust), 4 overhead camshafts (2 per cylinder bank) driven by low-noise Morse chain

Displacement: 4698 cc/286.68ci

Max Power: 513 bhp (383 kW) @ 8000 rpm

Max Torque: 347 lb·ft (470 N·m) @ 6500 rpm

Power/Disp.: 109.1 bhp/litre

Weight/Power ratio: 5.8 lb/bhp

Bore x Stroke: 3.35 in. x 2.72 in.

Bore:Stroke ratio: 1.23:1 (Oversquare)

Compression ratio: 11.3:1

Redline: 8500 rpm

ECU: Bosch Motronic 2.7 (controls the fuel feed, ignition timing, and variable length intake and exhaust systems)

Fuel feed: Sequential injection

Ignition: Bosch Static electronic distributor-less ignition

Lubrication: Dry Sump, tank incorporated within the final drive housing, 3 scavenger pumps

Variable intake: Butterfly valve in carbon fiber intake manifold closed at low rpm, open at high rpm

Variable exhaust: Butterfly valve in upper tailpipes closed at low rpm, open at high rpm

Fuel tank: Foam filled, aeronautical-style Sekur rubber bladder, 27.7 US gal.

Colour popularity

Rosso Corsa (Red) : 302

Giallo Modena (Yellow) : 31

Rosso Barchetta (Dark red) : 8

Argento Nurburgring (Silver) : 4 [ Hiç grisi yok bu arabanın diyenlere kapak olması dileğiyle... ]

Nero Daytona (Black) : 4

[edit] Performance
    0-60 mph: 3.7 sec

0-100 mph: 8.2 sec

0-1000 m: 21.7 sec

0-1 mile: 30.3 sec

60-0 mph: 118 ft (36 m).

1/4 Mile: 12.1 seconds @ 123.0 mph (198 km/h)

Top speed: 202 mph (325 km/h)

Downforce: 970 lb @ 202 mph (325 km/h), 40%/60% (front/rear)

Cd: 0.372

Skidpad: 1.03g

Slalom: 71.8 mph (115.6 km/h)

Fuel economy: 8/11 mpg (cty/hwy) (US gallon) (Factory numbers: 8.4/14.1 mpg)

Ve Fotoğraflar:

YURAKKK!!! DRİFT YAPARKEN YAKALAMAK ZORDUR...

YOK ARTIK...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahbaba -- 7 Ağustos 2008; 14:25:25 >

• Bana göre Ferrarinin ürettiği en nadide en güzel arabalardan biridir.Enzo yada 10 basar kanımca.
  • @Şahbaba Ellerine sağlık.

Araç güzel olmuş ama bize çok uzak
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thin Lizzy

@Şahbaba Ellerine sağlık.

evt araç bizden çok uzak bende uzaktan kumandalı arabası war onu kullanmak bile çok zevkli
  • pgr3 te bile kontrol edilemiyordu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thin Lizzy

@Şahbaba Ellerine sağlık.

Rica ederim...

Evet bize uzak, ancak inceledikçe mutlu oluyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne aletmiş ya...
  • quote:

Orjinalden alıntı: liarda

Bana göre Ferrarinin ürettiği en nadide en güzel arabalardan biridir.Enzo yada 10 basar kanımca.

Yeşil renkli yorumuna katılıyorum.
  • Muhteşem araç
  • yanılmıyorsam 280 km ile tavanda düşmeden gidebilecek bi downforce üretiyor

çok severdim bi ara
    f50 aşağı f50 yukarı
  • quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

yanılmıyorsam 280 km ile tavanda düşmeden gidebilecek bi downforce üretiyor

çok severdim bi ara
    f50 aşağı f50 yukarı

ben hâla seviyorum

• Ferrari ile tanışmam F50 sayesindedir. Yaşıtlarım okumayı daha doğru düzgün bilemezken, ben çatır çatır dergi, gazete, kitap okurdum. Bir gün gazete almaya gittiğimde (yaş henüz 7 okumayı 5 yaşıma gelmeden sökmüştüm, 6 yaşımdayken ise tamamen öğrenmiştim) bir araba dergisinin kapağındaki kırmızı araba dikkatimi çekti. Dergiyi satın almak istedim, cebimde de param vardı. Dergiyi satın aldım ve okumaya başladım.

Ferrari F50 diyordu, Ferrari'yi biliyordum ama ayrıntılı bilgiye sahip değildim. Bir İtalyan markası olduğunu öğrenmiştim. Ardından ise teknik bilgi bombardımanı başladı. O zaman hiç bir şey anlamamıştım tabi ki Karbon fiber ve kevlar adlı maddeler bana yabancıydı, etrafımdaki büyükler de bilmiyordu. Ama bu madde dergide yazılara göre çelikten 7 kat dayanıklı ve yarı yarıya hafifti. İnanılmaz geldi o an öyle bir şey, çelikten 7 kat dayanıklı bir madde, nasıl olur?

Teknik bilgiler devam etti: ABS yoktu araçta! Nasıl olur, o dönem çıkan her iyi arabada ABS olduğunu biliyordum. F1 ruhuna sadık kalmak için ABS koymadık demiş Ferrari yetkilileri. Bunu da anlamamıştım ama umutsuzluk yok, okumaya devam.

Arabada elektrikli cam, radyo-kaset çalat hatta halı paspas dahi yoktu: ağırlık kaygısı. Paspaslar dahi lastikten yapılmıştı. Oh be, sonunda anladığım yerler de var demiştim kendi kendime

Sıra motora gelince her şey daha da bulanıklaştı: 4.7 litre hacimli V12 motor, silindir başına 5 subap, 10.000 rpm çevirebilen bir motor, 520 hp güç, litre başına 100 hp'den fazla verim vs. Sadece 520 hp güç çok fazla, onu anlamıştım. Başka bir şey anlamadım

Bir de şu ayrıntı dikkatimi çekmişti: sadece 349 tane üretilecek ve de fiyatı 500.000$ olacaktı. Babama sormuştum bu para çok mu diye: çok demişti o da

Ama en iyi anladığım şey resimlerdi: Arabaya resmen aşık olmuştum, tabi Ferrari tutkusu da başladı. 7 yaşındaki velet, boyunun 2 katı adamlara Ferrari öğretiyor, hatta araba hakkında bilgisi olanların Ferrari hakkındaki yanlışlarını düzeltmeye kalkıyor, büyükler inanmayınca da kaynaklarla kanıtlıyor ve tabiri caizse büyük adamları g.t ediyordu.

Yaklaşık bir sene sonra, bu velet F50'yi görme şansı yakaladı: oyuncak olarak tabiki de Bburago'nun 1/18 ölçekli, kırmızı renkli, targa tavanı açık bir F50 gördüm ve gözlerime inanamadım. Şımarık bir çocuk değildim, gördüğüm her şeyi istemezdim ama bu araba benim olmalıydı. Annemden derhal arabayı bana satın almasını istedim. Bakalım dedi ve dükkana girdik. Oyuncakçıdan F50'ye bakmak istediğimi söyledim. Adam arabayı raftan indirirken ben arabanın özelliklerini sayıyordum, baştan inanmasa da kutunun özerinde yazan bilgilerden teyit edince küçük bir şok yaşadı tabi

Şimdi ise en önemli kısma geldik: fiyat. Pahalı olduğu belliydi arabanın. Hiç unutmuyorum, 4.000.000 TL dedi adam. Annemin cevabı: çok pahalı, bunu sana alamam. Dünyam başıma yıkıldı resmen. Hayallerimi süsleyen arabayı annem almıyordu ya da alamıyordu.

Ne yapmalıydım? Hızlı bir şekilde düşünüyordum, çünkü bu dükkandan arabayı almadan çıkmamalıydım. Ve birden aklıma bir şey geldi: Bir süredir para biriktiriyordum, ve tam 4.000.000 TL param vardı annemde, ne 1 kuruş eksik, ne 1 kuruş fazla.

Anneme dedim ki: 'Sen bu arabayı almıyorsan ben kendi biriktiirdiğim paramla almak istiyorum. Ne dersin?'
    Cevabı kısaydı: 'Para senin. Kendi paranla almak istiyorsan alabilirsin.'

Dükkandan dünyanın en mutlu çocuğu olarak çıktım, artık F50 benimdi. Arabanın içinde olduğu poşeti bir an bile anneme dahi vermedim, kendim taşıdım.

Bu olay 1997 yazında muhtemelen bu aylarda olmuştu. 11 yıl dolmuş. Zaman gerçekten çok hızlı geçiyor.

Bu arada: Arabayı hala ilk günkü gibi saklıyorum. İlkokul boyunca her gün en az yarım saat arabamla oynar, arabamı inceler ve temizlerdim. Eve misafirliğe gelen çocuklar ise en iyi ihtimalle arabayı uzaktan görürlerdi. Eğer ben evde yokken çocuk gelecekse, arabayı kaldırırdım ve annemi sıkıca uyarırdım: arabama kimse dokunmayacak!

Ferrari aşkımın başladığı F50 ile tanışmam bu şekilde. Umarım sıkmamışımdır.

F50'den sonra üretilen hiç bir Ferrari modelini F50 ile kıyaslayacak kadar dahi beğenmedim, evet Ferrari'nin beğenmediğim modeli yok gibi ama F50 bambaşka bir yerde. İlk aşk dedikleri bu olsa gerek

@Şahbaba

Size bir sorum olacak: Üretilen F50 sayısı 349, peki kaçı yürür durumda bununla ilgili bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

•  FERRARI F50 [detay inceleme]

her zaman ustekının arkasında kaldı! [aslında hangı araba arkasında kalmadı kı!(f1LM)]

Bence bu kadar iddialı bi $ekle sahip araç kırılmadık rekor bırakmamalıydı..
    gerçi ferrari aynı haltı enzoylada yaptı..şekil 10 numara ama diğer tarafdan tipsiz veyron $ukar gıdıyor bu kadar kaçıyor!!*
    motorun hacmını 2lıtre arttıraydın veyron vs. yallan olaydı ama nerde!

*(ssc ultiyi bunlarla karşılastırmıyorum malesef!)
  • quote:

Orjinalden alıntı: gonur

Ferrari ile tanışmam F50 sayesindedir. Yaşıtlarım okumayı daha doğru düzgün bilemezken, ben çatır çatır dergi, gazete, kitap okurdum. Bir gün gazete almaya gittiğimde (yaş henüz 7 okumayı 5 yaşıma gelmeden sökmüştüm, 6 yaşımdayken ise tamamen öğrenmiştim) bir araba dergisinin kapağındaki kırmızı araba dikkatimi çekti. Dergiyi satın almak istedim, cebimde de param vardı. Dergiyi satın aldım ve okumaya başladım.

Ferrari F50 diyordu, Ferrari'yi biliyordum ama ayrıntılı bilgiye sahip değildim. Bir İtalyan markası olduğunu öğrenmiştim. Ardından ise teknik bilgi bombardımanı başladı. O zaman hiç bir şey anlamamıştım tabi ki Karbon fiber ve kevlar adlı maddeler bana yabancıydı, etrafımdaki büyükler de bilmiyordu. Ama bu madde dergide yazılara göre çelikten 7 kat dayanıklı ve yarı yarıya hafifti. İnanılmaz geldi o an öyle bir şey, çelikten 7 kat dayanıklı bir madde, nasıl olur?

Teknik bilgiler devam etti: ABS yoktu araçta! Nasıl olur, o dönem çıkan her iyi arabada ABS olduğunu biliyordum. F1 ruhuna sadık kalmak için ABS koymadık demiş Ferrari yetkilileri. Bunu da anlamamıştım ama umutsuzluk yok, okumaya devam.

Arabada elektrikli cam, radyo-kaset çalat hatta halı paspas dahi yoktu: ağırlık kaygısı. Paspaslar dahi lastikten yapılmıştı. Oh be, sonunda anladığım yerler de var demiştim kendi kendime

Sıra motora gelince her şey daha da bulanıklaştı: 4.7 litre hacimli V12 motor, silindir başına 5 subap, 10.000 rpm çevirebilen bir motor, 520 hp güç, litre başına 100 hp'den fazla verim vs. Sadece 520 hp güç çok fazla, onu anlamıştım. Başka bir şey anlamadım

Bir de şu ayrıntı dikkatimi çekmişti: sadece 349 tane üretilecek ve de fiyatı 500.000$ olacaktı. Babama sormuştum bu para çok mu diye: çok demişti o da

Ama en iyi anladığım şey resimlerdi: Arabaya resmen aşık olmuştum, tabi Ferrari tutkusu da başladı. 7 yaşındaki velet, boyunun 2 katı adamlara Ferrari öğretiyor, hatta araba hakkında bilgisi olanların Ferrari hakkındaki yanlışlarını düzeltmeye kalkıyor, büyükler inanmayınca da kaynaklarla kanıtlıyor ve tabiri caizse büyük adamları g.t ediyordu.

Yaklaşık bir sene sonra, bu velet F50'yi görme şansı yakaladı: oyuncak olarak tabiki de Bburago'nun 1/18 ölçekli, kırmızı renkli, targa tavanı açık bir F50 gördüm ve gözlerime inanamadım. Şımarık bir çocuk değildim, gördüğüm her şeyi istemezdim ama bu araba benim olmalıydı. Annemden derhal arabayı bana satın almasını istedim. Bakalım dedi ve dükkana girdik. Oyuncakçıdan F50'ye bakmak istediğimi söyledim. Adam arabayı raftan indirirken ben arabanın özelliklerini sayıyordum, baştan inanmasa da kutunun özerinde yazan bilgilerden teyit edince küçük bir şok yaşadı tabi

Şimdi ise en önemli kısma geldik: fiyat. Pahalı olduğu belliydi arabanın. Hiç unutmuyorum, 4.000.000 TL dedi adam. Annemin cevabı: çok pahalı, bunu sana alamam. Dünyam başıma yıkıldı resmen. Hayallerimi süsleyen arabayı annem almıyordu ya da alamıyordu.

Ne yapmalıydım? Hızlı bir şekilde düşünüyordum, çünkü bu dükkandan arabayı almadan çıkmamalıydım. Ve birden aklıma bir şey geldi: Bir süredir para biriktiriyordum, ve tam 4.000.000 TL param vardı annemde, ne 1 kuruş eksik, ne 1 kuruş fazla.

Anneme dedim ki: 'Sen bu arabayı almıyorsan ben kendi biriktiirdiğim paramla almak istiyorum. Ne dersin?'
    Cevabı kısaydı: 'Para senin. Kendi paranla almak istiyorsan alabilirsin.'

Dükkandan dünyanın en mutlu çocuğu olarak çıktım, artık F50 benimdi. Arabanın içinde olduğu poşeti bir an bile anneme dahi vermedim, kendim taşıdım.

Bu olay 1997 yazında muhtemelen bu aylarda olmuştu. 11 yıl dolmuş. Zaman gerçekten çok hızlı geçiyor.

Bu arada: Arabayı hala ilk günkü gibi saklıyorum. İlkokul boyunca her gün en az yarım saat arabamla oynar, arabamı inceler ve temizlerdim. Eve misafirliğe gelen çocuklar ise en iyi ihtimalle arabayı uzaktan görürlerdi. Eğer ben evde yokken çocuk gelecekse, arabayı kaldırırdım ve annemi sıkıca uyarırdım: arabama kimse dokunmayacak!

Ferrari aşkımın başladığı F50 ile tanışmam bu şekilde. Umarım sıkmamışımdır.

F50'den sonra üretilen hiç bir Ferrari modelini F50 ile kıyaslayacak kadar dahi beğenmedim, evet Ferrari'nin beğenmediğim modeli yok gibi ama F50 bambaşka bir yerde. İlk aşk dedikleri bu olsa gerek

@Şahbaba

Size bir sorum olacak: Üretilen F50 sayısı 349, peki kaçı yürür durumda bununla ilgili bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

@gonur

Çok güzel bir paylaşım...

Şu an da kaç tane yürür durumda araç var onu bilmiyorum... Ama tabi ki ilk üretim sayısı kadar araç yok... bir kaç tane kaza videosu/fotosu görmüştüm....

• @Şahbaba

Teşekkürler.

Ben de pek çok kazalı F50 resmi görmüştüm ama kalan F50 sayısını gerçekten çok merak ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zatara

her zaman ustekının arkasında kaldı! [aslında hangı araba arkasında kalmadı kı!(f1LM)]

Bence bu kadar iddialı bi $ekle sahip araç kırılmadık rekor bırakmamalıydı..
    gerçi ferrari aynı haltı enzoylada yaptı..şekil 10 numara ama diğer tarafdan tipsiz veyron $ukar gıdıyor bu kadar kaçıyor!!*
    motorun hacmını 2lıtre arttıraydın veyron vs. yallan olaydı ama nerde!

*(ssc ultiyi bunlarla karşılastırmıyorum malesef!)

Mclaren her zaman

/>

Bunun altında kaldı.... Süperspor otomobilde de... Formula1de de...[/b]

• tamam güzel araba ama kesinlikle enzo kadar güzel değil.
  • hort
  •  FERRARI F50 [detay inceleme]

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.