Yeni bir fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum da manuel mi dijital mi alsam karar veremiiyorum.Bu işlerde yeniyim aslında.Bana yardımcı olabilecek, kıyaslama yapabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkrler
İstediğiniz fotoğrafları çekmek istiyorsanız bence mutlaka tam manuel ayarları olmalı makinenin, manuel fokus - odak gibi... Compact makinalarda makinanın en iyi kareyi çekmek için sürekli kendi kendine ayarlama yapması bence sinir bozucu.
Yeni bir fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum da manuel mi dijital mi alsam karar veremiiyorum.Bu işlerde yeniyim aslında.Bana yardımcı olabilecek, kıyaslama yapabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkrler
Fotografcılık konusunda yeniyseniz tabiki dijital. Analog kullanmak kolay bir sey degildir ve cok masraflıdır. Mesela aksam icin ayrı gunduz icin ayrı film kullanmanız beyaz ayarı icin filtreler kullanmanız tab masrafları vs vs cok can sıkıcı olur. Dijital makinalar cok esnektir sonucu anında verir ve film degisiyor gibi asa degeri degistirir, istediginiz ortamın beyaz ayarını bir tusla kolayca yaparsınız. Netlemeyi anında lcd den gorursunuz. Fazla yada az pozlanmıs yada yanlıs netlenmis gibi hataları anında gorur duzeltir analog gibi acaba nasıl cıktı gibi zaman ve maddi kayıplara meydan vermezsiniz. Tabi bilgisayar ortamına atma, photoshop gibi programlarla isleme duzeltme, saklama, ese dosta mail ile gonderme gibi seylerde ayrı avantajlar. Daha bir suru kolaylıgı var dijitalin. İleri seviye fotografcılık dusunuyorsanızda once tam kontrollu kompakt yada slr-Like dijital alırsınız. Zamanla fotografcılık terimlerine, cekim tekniklerine hakim olunca D-SLR ye gecis yaparsınız. Zaten canon,nikon,kodak gibi firmalar analog uretimide bıraktılar.
SPEAKER BOSE 701***AMFI PİONEER A-757***PIKAP DUAL1215***EQUALIZER PIONEER GR-777***TAPE DECK TEAC V-5010***CD SONY CDP-991***TUNER SONY ST-SE 300***TV SONY FX-66E***DVD PHILIPS 630 DIVX***DIJITAL PHOTO PENTAX K10D***HP PAVILION DV6640ET