Arkadaşlar power supply almayı düşünüyorum.Aradığım en önemli özellik sessiz çalışması.Birçok kaliteli marka ve model var ve bunların bazıları sessiz çalışıyor, bazıları gürültülü.Aşağıdaki sistemin özelliklerine bakarak bana bir öneride bulunabilir misiniz?
Intel Pentium 4 3.20 Ghz 448 Mb Ram 100 Gb hard disk + 500 Gb'lık 2 tane harici disk
İleride sistemimi değiştirmeyi düşünmüyorum fakat 1 GB Kingston DDR2 Ram almayı düşünüyorum bir ara.
Anakart: Asus P5VD2-VM/P5V-VM SE DH VIA P4M900 Chipset
On board tipi anakart.Sanırım ekran kartı da Asus'tur. Başka ne gibi özellikleri yazmam gerekiyor?Bir de;alacağım her PSU kasaya uygun olur mu?Ben Tagan 500 watt tak-çıkart kablolu düşünüyorum.200 YTL'yi aşmak istemiyorum.Siz neler önerirsiniz?
Sessizlik ön planda ise Seasonic serisini öneririm şahsen kullanıyorum kafamı dayasam bile zor ses duyuyorum o derece yeni ki zaten seasonic firması oldukçada kaliteli bir firmadır
Arkadaşlar bugün en sonunda Tagan BZ serisi 500W tak-çıkart kablolu PSU aldım.Ama inanın gürültü hiç değişmedi.Yani eskisine oranla nipeten bir azalma var ama yine de kulağı rahatsız edici bir ses mevcut.Acaba bunun sebebi yeni olması mıdır?İleride gider veya azalır mı gürültü?Tagan gibi bir markadan açıkçası bu kadar gürültülü bir ürün beklemiyordum.O kadar da para saydım valla.Vatan'dan aldım.Acaba montesinde mi hata yaptım?Zaten sadece iki mavi kablo takılı şu anda.Onlar da 1 DVD writer,1 CD writer,bir de çift hard disk çalıştırıyor.500W az mı geldi acaba?Diğer kabloları takmadım.Bu ürünü kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Hocam gürültü başka birşeyden olabilir mi? Mesela çalışan tüm fanları elinizle kısa süreliğine tutup gürültüleri tespit etmeye çalışın. Kasa tam yerleşmiyor olabilir. parçalar tam oturmamış olabilir. Herşey mümkündür.
Bu arada aldığınız güç kaynağı 280 milyon vatanda.
Arkadaşlar bugün en sonunda Tagan BZ serisi 500W tak-çıkart kablolu PSU aldım.Ama inanın gürültü hiç değişmedi.Yani eskisine oranla nipeten bir azalma var ama yine de kulağı rahatsız edici bir ses mevcut.Acaba bunun sebebi yeni olması mıdır?İleride gider veya azalır mı gürültü?Tagan gibi bir markadan açıkçası bu kadar gürültülü bir ürün beklemiyordum.O kadar da para saydım valla.Vatan'dan aldım.Acaba montesinde mi hata yaptım?Zaten sadece iki mavi kablo takılı şu anda.Onlar da 1 DVD writer,1 CD writer,bir de çift hard disk çalıştırıyor.500W az mı geldi acaba?Diğer kabloları takmadım.Bu ürünü kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Sessizlik kişiye göre değişebilen göreceli bir kavram, senin kullandığın PSU sessiz bulan bir kullanıcı olabilir. Benim fikrim Tagan dan sessizlik beklemek hata olur. 80Plus sertifikalı modelleri bile yük altında gürültülü çalışıyor. Verimlilik yüksek ama nedendir bilinmez fan devride yüksek. PSU nun iç dizaynının hava akımını ne kadar kestiğide önemlidir. Dediğim gibi sessiz bulan kullanıcılar olabilir fakat daha sessiz PSU görmediklerinden böyle düşünüyor olabilirler.
o sistem için 500 watt fazla bile..yetersizlik söz konusu deil..buyuk ihtimak kasan eski demir kasalardan we bilgisayarını calıştırırken ugultu yapıo titreşimlerde cabası.. kasayı deiştirseydin power yerine daha ii bi secim olabilirdi..
Bugün tekrar gittim vatan'a.Hatta mesafe baya uzak olmasına rağmen kasayı da götürdüm.Bütün parçaları doğru taktığımı söylediler.Gürültünün pek de fazla değişmediğini söylediğimde bir yetkili bana bu gürültünün fanın büyük olmasından kaynaklandığını söyledi.Ama güç kaynağını aldığıma pişman değilim çünkü ilki baya eskimişti.Ama bugün yeni bir dvd writer aldım,orada taktırdım fakat çalışmadı.Mekanik bir problem değil tahminim.Acaba ses kartım çalışmadığı için cdyi okumuyor olabilir mi?Ne yaptımsa düzelmedi.Yarın tekrar götürücem sanırım.Bir de birşey sormak istiyorum:İnternet sayfalarında gezinirken sayfanın dalgalı şekilde gidip gelmesinin sebebi nedir acaba?Bunu nasıl düzeltebilirim?