arkadaşlar ttnetin sunduğu airties 205 kablosuz modem aldım ve kablosuz ağımın sinyal seviyesini nasıl düşürürüm birde başka güvenlik önlemlerini nasıl alırım?tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyrum
zor bir wpa psk sifresi yeterli ama cok cok önemliyse paylasmaman Mac filtrelemeyi aktif edebilirsin bu sekilde senin izin verdigin girebilir veya banladigin mac giremez aga. Ama hic kablosuz ag kullanmiyorsan tamamen devre disi birak kablosuzu kesin cözüm olur ama wifi sinyali modemin icindeki yazilimdan özellikle airties gibi standart modemlerde mümkün olcagini sanmiyorum gene bilgi almak istersen 4440239 ara ama cevaplari benimkinden farkli olcagini sanmam.
kardes geçenlerde benim modemin antenlerinden biri kırıldı sinyal 1 diş zayıf şimdi...istersen antenlerden birini sökmeyi dene...tabi şifre vs en güzeli...
mac filitreleme şu... 1-once kendi b.sayarının mac adresini orenecen (başlat-çalıştır-cmd....sonra siyah ekrana ipconfig boşluk /all yazıp entere bas orda yazıyo mac address diye.. 2-onu biyere kaydet.. 3-192.168.2.1 den modeme gir.. 4-orda mac filtreleme var (32 taneboş satır vardur)ordaki satıra kendi mac adresini yaz..bide orda bu listedekilere izin ver yazan yeri tıkla..ayarları kaydet çık...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smbdy -- 6 Ağustos 2008; 23:57:57 >
Mac kırılmıyor. Biri bağlantıyı gözetliyor şu mac şu ap ye giriyor diye yazıyor. Ya da ap adını direk copy paste yapıyorsunuz çıkış gücünüz o ap den daha iyi olursa kullanıcı size bağlanıyor sizde kırıyorsunuz.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)