Kasa TT ARMOR+ gorunen oki 1 tane 12lik extreme bakir radyator alip kasa disina takmak gerekiyor birde tabi adam gibi bir cpu block gerekecek. Sahsen 780e yi kullanan biri olarka tavsiye etmiyorum.Bu arada oda sicakligi ortalama 35 derece ama rutubet ve nem gibi etkenleri isin icine katarsak dahada yuksek olabilir oda sicakligi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killnOd -- 6 Ağustos 2008; 17:22:48 >
neden tavsiye etmiyorsun performansı stok fan kadar değildir diye sanıyorum sonuçta işlemciden sıvı geçiyor neleri kötü ? fan deviri düşrürülünce ses makul bir ölçüye gelice tam devirden ne kadar bi fark oluyor pompa sessizmi vs vs vs almak üzereyimde şimdiden teşekkürler..
@ KillnOd öncelikle hayırlı olsun. Kasanla uymlu olduğunu düşünüyorum görsel anlamda iyi ama dediğin gibi bizim Opteronları soğut tutacak performanasa sahip değil. Bu arada redmine baktım CPU-Z çalıştırdım işlemci kısmı aynı 1fsb farkla ram bölümüne baktım da Command Rate 2T yoksa tüm slotlarını doldurdun mu?
YasiKa's ArMoR DFI LP UT CFX3200-DR\G | AMD Opteron 170 | HIS X1950Pro IceQ3 Turbo 512MB | Corsair TWINX2048-3500LLPRO v1.3 | Samsung SP2504Cx2 RAID-0 | ASUS DRW-1814BLT | Thermaltake Armor-VA8000BWS+TP750W | LG L1970HR-BF | Logitech G15+G3+Momo Racing Force | TT GammaPad | Powercom IMD1000AP | Corsair Voyager 2GB Sıvı Soğutma Sistemi EK Supreme-Plexi | Magicool Pro II UV | Thermaltake P500 | Swiftech MicRes | Durelene 7/16'' hortum | Tt UV sıvı
Tesekkurler yasika sende usadan yeni sistem almisin galiba seninkilerde hayirli olsun iyi gunlerde kullan.
Malum 4gb olunca ve 4 slot olunca mecbur 2t oluyorlar 4gb RedLine var.
Evet goruntu cok guzel armor+ la ama oyle yada boyle birkacay icinde mutlaka saglam bir cpu block ve kasa disina takilabilen 12lik bakir bir radyator almam gerekiyor.
Acikcasi bu opteronlar gercekten cok isiniyorlar malum eski teknoloji 90nm simdi millet 45nm kullaniyor serin serin.Birde oc yapinca isiyi kontrol etmek zorlasiyor.Ama acikcasi sanirim benim bios sicakliklari fazla gosteriyor kanimca.
780e ye gelecek olursak herseyi hazir geliyor en ufak sorun yok ve takmasi acaip kolay hicbirseyle ugrasmiyorsunuz ayrica cok sessiz yani pompa ve radyatorun sesi duyulmuyor herhangi kurulum kullanim ve ses sorunu yok.Ama radyator kotu aslinda iyi tt nin en yeni ve iyi radyatorlerinden isciligi vs iyi ama sanirim alm olmasindan dolayi performansi kotu ayrica yatay durmasininda performansa bir etkisi varmi onu bilemiyorum.Radyator tamamen bakir olsaymis etkisi olur mutlaka ama gelin gorunki cpu blockda belki simdiki 45nm islemciler icin yeterli olabilir ama bizim opteronlara kanal sistemi kullanan blocklar gitmiyor demekki igneli bir block almak sart.Kisacasi yeni bir kaliteli block ve radyator 150ytl ortalam fiyat sahip 780e de 350 ytl toplamda 500ytl ye gelmis oluyor.
Armor+ niz yoksa hic almayi dusunmeyin bile ama ben genede tavsiye etmiyorum unutmadan ESA oldugu icin ve benim bord esa destekli olmadigi icin fani kontrol edemiyorum fan standart modda calisiyor sessiz ama hizli calismadigi kesin hizli calissada zaten cok ciddi bir sicaklik farki yaratacagini dusunmuyorum.GPU yuda su ile soguttugumu belirteyim bosta gpuya oc yapinca 57 dereyece kadar cikmis daha oyunlarda denemedim.Yani yuklenmedim yuklenince oda 70 dereceyi bulur kanimca.Simdilik soyleyebileceklerim bukadar.
Daha onceki dahili bilesenler kisminda iki tane ayri opteron konusunda onceki TT BW 735 ile yapmis oldugum testleri aratarak bulabilirsiniz yasikada bilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killnOd -- 6 Ağustos 2008; 19:30:12 >
735 di ama kac derece fark etti hatirlamiyorum , testlere bakacan artik.Ama 735 te kullandigim bios farkliydi simdiki en son bios dedigim gibi bios sicakligi daha yuksek gosteriyor olabilir tam olarak emin degilim.Ama 780e bu fiyati hakedecek kadar mukemmel bir sistem degil onu diyorum.
ya işte benimde anlayamadığım bu ne olursa olsun bu cihaz saniyede 1 bardak su geçiriyor işlemciden radyatör alüminyum değil demirden olsa boru değil bayağ performans verir yani blok berbat ötesi olacakki mantarlasın ama arkadaşında yalan borcu yok vasat dyor peki sorunu ne ?? gerçi ben bloğu değiştirip 12 lik ek bir radyatörle kullanmayı düşünüyorum ama 735 teslerde iyi sonuçlar veriyorken (malzeme problemleri blok çatlaması gibi sorunlarını saymıyorum) herşeyi bir gömlek üst olan 780 daha iyi olmalıydı ????
@KillnOd bu sistemle işlemciyi günlük 3GHZ kullanabilecek misin? (tahmini cevap=hayır)
Dedigim gibi bir tane extreme 12lik bir radyator bir tanede kaliteli ve igne sogutmali bir block alinca sorunun cozulecegini dusunuyorum.Radyotoru kasa disina koyacam ve pompadan radyatore oradanda islemciye gidecek boylece guzel sonuclar alinabili.
kaisersosse hala soylemekten bahsediyorsun ilk msg de koydugum resme dikkatli bakarsan SuperPI alirken bile islemcinin 66 dereceye kadar yukseldigini gorebilirsin hemde iki cekirdegin birden sonuclar ortada.Bu 780e ancak 760i den daha iyidir o kadar 735 den daha iyi olmadigi kesin 735 de radyator bakirdi ayrica block her ne kadar plexi olsada oda bakirdi.780e de radyator ve block cok kotu gercektende.Birde ne kadar ustunu acsamda radyatorl kasa icinde kaldigi surece icinden gecen su isinmaya mahkum baska sistemlerdede oyle yada boyle radyator kasa icinde kalinca kasa disindakiler kadar etkili olamiyor birde bu cok kisitli bir alanda kaliyor sagi solu heryeri kapali radyatorun ALM. olmasida buyuk bir eksi tabikide.armor+ niz yoksa goruntu olarakta cok katkisi olacagini sanmiyorum ama benim kasaya yakisti hakkaten durusu cok guzel tabi isiklandirlamalarida iyi yapmislar kasa guzel oldu anlayacaginiz.
killnod şimdi son bişey soracam o kadar yazdın ama ne kadar pişmansın ? benim kasam armor mx ve okadar kötü şey söylenmesine karşı şeytan dürtüyor al diye , sormak istediğim 780i aldığın ana dönsen yine alırmıydın