Arkadaşlar bilmiyorum ram lerin ddr3 olmasından mı ama şimdi şöyle bir durum söz konusu Cpu Çarpanı 9x FSB 445 DRAM ORANI 1:2.66
Şimdi Bellek Zamanlamaları Normalde 7-7-7-24
Ancak Sistem Şu Şekildeyken ram ler 1181(445*2.66) MHZ de çalışıyor Eğer Herşeyi Kendi Auto Bırakırsam Hızı 1333MHZ Normalden Daha Düşük Çalıştırdıgım İçin 6-6-6-18 e Çektim.Eğer 4.0 Ghz İken Ram Oranını 2.66 dan 3 çektiğimde Ram Hızı Tam 1333 Yapıyor Zamanlamalarıda 7-7-7-24 e tekrar geri çekiyorum bu şekildede sistemi açmıyor hayır 1333 mhz i geçmedim voltage isticek bir durumda yok anlamadım ama nese o yüzden 445*.266 1186 Mhz Kullanıyorum(6-6-6-18) İşlemciye Gelirsek Fsb Biraz Arttırdığıma Şu Anki Hali İle Windowsa Geçmiyor Zaten Şu An 1.40 da ve 0.025 lik bir voltage veriyorum 1.425 e çektiğimde ileri gitmek için bu seferde voltage kırmızı bir işaret alıyor ve sağ tarafta bilgi olarak warning tehlikeli voltage seviyesine ulaştınız diyoe bende onu gördükten sonra fsb ye yüklenmek istemedim şu halde bıraktım. ram lerle mi bu işi çözücem yoksa başka şekilde mi ? Ya da ram oranını 2 ye çeksem fsb ye yüklensem Voltage İstemeden devam edebilir miyim çözüm yolu pls
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mithatcann -- 7 Ağustos 2008; 8:24:14 >
YALNIZ BENİM ANLAYAMADIĞIM BİR KONU VAR.EVEREST İLE BENİM THERMAL ISI ÖLÇÜMÜM ARASINDA BAYA BİR FARK VAR.EVERESTTE LOAD DA 70 DERECE GÖSTERİRKEN BENİM KAZA MASTER 42 DERECE GÖSTERİYOR,BOŞTA 49 DERECE EVEREST 38 DERECE KAZAMASTER.MİTHATCAN ARKADAŞIMIN CPU-Z PROGRAMINDA Kİ REVİSİON NUMARASI BENİMKİ İLE AYNI İLK ALINANLARDAN SANIRIM(BU ARADA O VOLTAJ NEDEN DÜŞÜK O KADAR),BU BİLGİLERİ VERMEKTE Kİ AMACIM BU E8400 SENSÖRLERİNİN BOZUK OLUP OLMADIĞINI BULMAK YOKSA ISINMAZ DİYE ALDIĞIMIZ 45 NM İŞLEMCİMİZ FASONİZE MİDİR?Q6600 65 NM 1.50 V İLE %50 OVERCLOCK İLE BU SICAKLARI BULMUYOR VALLA...GEÇENLERDE 1.65 VİLE ORTHOS ÇALIŞTIRDIM 500 FSB İÇİN SİSTEMİM KARARLI İDİ ANCAK SICAKLIKLAR 120 DERECEYİ GÖRDÜ AMA SİSTEM RESTART ATMADI NEDENSE BIRAKSAM SABAHA KADAR ÇALIŞACAK BENCE BU SENSÖRLER GERÇEKTEN HATALI YA DA ACABA ANAKART İŞLEMCİ İÇİNİMİ ÖLÇÜYOR,ÇÜNKÜ KAZAMASTERİ BEN CPU NUN ÇOK YAKININA YERLEŞTİRDİM AMA SONUÇTA DIŞ SICAKLIK?BEN BU İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADIM YORUMLARINIZ VE TECRÜBELERİNİZ LÜTFENNNNN......
COK FAZLA CPUYA VOLTAJ VERMISIN bendeki 1.3 voltaj 4.050 ile calisiyor
Bende arkadaş gibi444 fsb için 1.4 v kullanıyorum,orthos u sorunsuz atlattığı voltaj budur.1.3 v ile ortos a 1 dk bilem dayanamaz
ramlere dikkat !!!!
bunlar denemelik
burasi biraz sicak bir ulke arti 8400 ler yanlis olcuyor simdi resim cekip yolluyorum arti everesi actigim zaman voltaj boyle gosteriyor buda normal everesi acmadan
hatta biraz daha ciktim 50 mhz gibi daha test etmedim suan sb nb bloclari bekliyorum sonra fps denemesi yapacagim