Merhaba arkadaşlar Acer Aspire 5920G modelini kullanıyorum ve iki oyun birden çalışırken aynı zamanda arkada başka şeyler varken bilgisayarın ısısı 95 dereceyi görüyor 100'e ulaştığı zaman bir şey demeden kendisini kapatıyor ^^
Dün Vatan bilgisayardan soğutu satın aldım 66 YTL ye fakat hiç memnun kalmadım iki fanı var ve okadar az hava veriyorki yani soğuk hava verdiğini hissetmek mümkün değil bilgisayarı derecesini 2-3 derece düşürebildi sadece aldığım ürün ;
birçogu bi işe yaramıyor bence sadece para tuzagı kasa içine girmediği sürece bu sogutucuların katkısı 5 derece olmaz diye düşünüyorum sogutucu alana kadar bilgisayaırını biraz yükseltmeyi denersen aynı sıcaklık düşüşünü saglarsın.
dostlar bende laptopun altında vantilator çalıştırdım. şlöyle yani laptop 2 taraftan tutuluyor ortası açıkta hemen altından 220 V valtilator hava üflüyor. 10 derece falan farketti
adgzl'e aynen katılıyorum, laptopları kasanın dışından soğutmaya çalışmak çok anlamsız. İçerden soğutmak için de her cihazın kendine özgü bir yapısı olduğu için herhangi bir çözüm geliştirilmesi zor görünüyor. Soğutma işleri hakkında biraz bilgisi ve el beceresi olanlar kendileri bir çözüm geliştirebilir bence. İçerdeki soğutucu bloklara dışarıya uzanan ilaveler yapılabilir belki.
ben fanla denedim pek bir işe yaramıyor hemde 220 volt fan @celalcaner2 arkadaşda vantiatöre tumuş bilgisayarı anca sonuç almış oda 10 derece fark o güçdeki bir fan ile fark sayılırsa yakında kilima altına falan tutanlarda çıkar herhalde tabi 50 dereceden 40'a düşmüşse güzel ama 80 den 70'e düşmesi anlam ifade etmez sıcaklık yükseldikçe şıcaklıgı düşürme oranı yükselir zaten.
En iyisi öyle bir sorun yokmuş gibi düşünmek şurda ne kaldı yazın bitmesine yav
hem güzel bir aparat ayarlayabilirsem çay, kahve fincanını ısıtıtabilir boru değil yük altında 75 derece iyice yorarsam 92 (aynı anda üç filmi divx yaparken ) ama normal internet işlerinde 50 55 hatta 46 gördüm onun için çokda sorun var demiyorum ben ısı hakkında tabi bilgisayarım sürekli fotolardaki gibi duruyor ondan sanırım.
ben fanla denedim pek bir işe yaramıyor hemde 220 volt fan @celalcaner2 arkadaşda vantiatöre tumuş bilgisayarı anca sonuç almış oda 10 derece fark o güçdeki bir fan ile fark sayılırsa yakında kilima altına falan tutanlarda çıkar herhalde tabi 50 dereceden 40'a düşmüşse güzel ama 80 den 70'e düşmesi anlam ifade etmez sıcaklık yükseldikçe şıcaklıgı düşürme oranı yükselir zaten.
En iyisi öyle bir sorun yokmuş gibi düşünmek şurda ne kaldı yazın bitmesine yav
hem güzel bir aparat ayarlayabilirsem çay, kahve fincanını ısıtıtabilir boru değil yük altında 75 derece iyice yorarsam 92 (aynı anda üç filmi divx yaparken ) ama normal internet işlerinde 50 55 hatta 46 gördüm onun için çokda sorun var demiyorum ben ısı hakkında tabi bilgisayarım sürekli fotolardaki gibi duruyor ondan sanırım.
katılıyorum ben zaten deneme amaçlı yapmıştım düşünün o kadar akdar güçlü faln dönüyor ama 10 derece farkediyor işleci 80 dereceden 70 dereceye düşüyor. bu fark çokta anlamı degil bence. ben o zamanlar sogutma yapmak için farklı yollar arıyordum bunu denedikten sonra vazgeçtim aşagıda kasanın altında vantilator anca hallediyor o zaman piyasada buldugumuz thermaltake 5 vluk 2 tane fanıylamı yapıcak?
arkadaşların dedigi gibi kasa dışında üflemek çok az farkettiyor. eger hddsi ısınan varsa onlar alabilir hdd ısınmasını çözüm ama ekran kartı işlemci ısınmasına çözüm degil. tlaptopun dışı soguyr hiç çalışmamış gibi oluyor fakat içi yine sıcak
işte yılın harikası yav adamlar direk sehpa yapmışlar fiyatı uygun gibi görünsede kargo ile fanlı modeller kadar olur ama almadan benzer uygulamaları herkes evde rahatça yapabilir.
soğutucu kullanınca sıcaklıklar düşüyor mu, bi test eder misiniz??
bende ısı problemine yurt dışında laptop tavsiyesine demiştim ama neyse... zaten o aparatı alın demedik onun benzeri uygulamaları yapın dedik okumasını bilene tabi