FATURALARIMI ONLİNE ÖDEMEK İSTERİM,BUNU YAPAN VARMI,RİSKİ VARMI
ben öncelikle,şunu diyeyim.faturaları her ay gidip sıraya girerek ödüyorum..vede bıktım.. online ödemeden haberim vardı ama riskli olu diye düşündüm.. mesela kredi kartınla ödüyormuşsun ama ben kredi kartını kırdım,kullanmıyorum borç borç..
ama normal maaş için bankamatik kartım var,yani vadesiz hesap vede onun için verilen bankamatik normal kartım var... vede bankamatikte bir miktar para bulundursam,mesela 200 ytl civarı.. vede bununla online olarak faturalarımı ödeyebilirmiyim..
kredi kartından ise,bankamatik normal kartı daha güvenli geldi,çünkü istediğim miktar bankamatiğe yatırırm vede ordan biri çeksede fazla param gitmemiş olur.. ayda 1 bankamatiğe para yatırırım,vede faturaları ordan öderim ne dersiniz.. bu fikrim benim teoridir,fazla anlamam.. yapan eden varsa beklerim yorumları..
Hangi bankadan alıyorsan maaşı o bankaya gidiyorsun ve faturalar için Otomatik Ödeme Talimatı vermek istiyorum diyorsun. Onlarda sana bir form veriyorlar Elektrik, Telefon, Adsl, Doğalgaz, Su, Cep Telefonu vs gerekli bilgileri doldurduktan sonra bir sonraki faturalar otomatik ödeniyor.
Burada dikkat etmen gereken giderken en son gelen faturaları götürki formu dolduruken kolaylık olsun, birde maaşı çekerken ödenecek tutar kadar içerde para bırakman lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAdmin -- 6 Ağustos 2008; 14:30:24 >
tamam ama benim düşündüğüm sey,hani elektrik faturası için ödeme online olur oraya girince orda ödemen gereken borç yazar vede ödeme için bakmatik numarası sorar vede biz bankamatik kartın numrasını girip yatırmak istediğimiz parayı yazarak..bunu yapamazmıyız..yani istediğimiz an evden yatırma işlemini yapamazmıyız,pc başından.. yani otomatik ödeme olmasın diye
online kredi kartından ödeme talimatı verirsen para kesiyorlar, hesabından verirsen ücretsiz. neredeyse tüm bankalar interneten kabul ediyorlar ve emin ol gişede ödemeden daha güvenli ve garanti.. hiç bir sorun olmaz..
Akbank ,Teb,Garanti vs hemen hepsinde var ödemeler. Adsl,ev telefonu,turkcell,avea,kablo tv hepsini banka şubesinden ödüyorum,otomatik talimat vermeden,yani burada kaç lira fatura görebiliyorsunuz.
internet şubesinden de görebilirsiniz benim de otomatik ödeme ve internetten görüyorum tüm faturalarımı
quote:
Orjinalden alıntı: tyll
Akbank ,Teb,Garanti vs hemen hepsinde var ödemeler. Adsl,ev telefonu,turkcell,avea,kablo tv hepsini banka şubesinden ödüyorum,otomatik talimat vermeden,yani burada kaç lira fatura görebiliyorsunuz.
bankaların internet bankacığını kullanman lazım. bunun için hangi bankaya ait kartın varsa maaş kartı oluyor hesapta paran olmasa dahi artı paran varsa ordan da ödeyebilirsin. öncelikle ilgili bankanın müşteri hizmetlerini arayarak şifre almanız gerekiyor. bazı bankalar için bu işlemi intermet üzerinden halledebilirsizniz.
Ayrıca Garanti bankamatiklerinden, hesabın olmasa bile 24 saat ödeme yapmanız mümkün. Benim çok işime yarıyor. Hatırlatayım dedim. Bazen otomatik ödemeler çuvallayabiliyor da.