Şimdi Ara

TOMTOM YENİ VER.8XX TURKIYE HARİTASI EKSILER ARTILAR GUNCEL !!!!!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
77.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bildiğinz üzere yada yeni öğreniyorsanız şu an, TOMTOM Türkiye ofisini açacağını duyurdu.
    Ağustos ayı ortasından itibarende TR haritalı cihazlar ve tomtom home dan TR haritası alımı yapabileceğiz.
    Şimdiden BEN DAHIL TOMTOM PNA lara,PDA lere ve WİN Mobile telefonlara sahip olanlar kutlu olsun.
    Bu başlık altında gün gün TOMTOM TR ile olan irtibatlarımı ve gelişmelerimi yazacağım.
    1 yıl once avrupada kullanım için aldığım TOMTOM GO 720T ile TR haritasını eğrisiyle doğrusuyla sizle paylaşacağım.
    çıkar çıkmaz haritayı satın lacağımdan sizlere an be an hatalrı yada artılarını belirteceğim.
    cihazın olağanüstü onlarca özelliğinin TR de kullanılabilip kullanılmayacağını (mesela tomtom map share,kamera yerlerinin paylaşılması gibi) sizlere aktaracağım.
    TOMTOM ürün alacaklar benim detaylarımı 1-2 hafta beklesin sonra istedikleri TOMTOM PNA ya kara verebilirler.

Kolay gelsin..
    Bilgehan

EN SON YORUMDA LINK VERDIM SATIN ALIP BU AKŞAM ANKARA İÇİNDE TEST ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIM.SİZLERE DETAYLI BILGILERİ BURADAN VERECEĞİM[/s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilvarch -- 19 Kasım 2008; 20:17:57 >

• bekliyoruz.....
  • hocam benim tomtom go 500 de yeni haritaları sabırsızlıkla bekliyor
  • Elimden geldiğince tüm detayları buradan paylaşacağım..
  • Böyle bir topic aşçtığınız için teşekkürler.

tomtom map share özelliği hakkında bilgi verebilirmisiniz? Yani ne anlama gelir nedir ne değildir gibi...
  • Tomtom map share , bir harita paylaşım formatıdır.
    Tomtom home adlı arayuz programınızı pc nize kurduktan sonra tomtom pna cihazınızı bağlayıp tanıyorsunuz.Bu andan itibaren her cihaz bağlantınızda size gerekli güncellemeler olup olmadığı belirtir.

TOMTOM HOME : Bu arayuzde tomtom cihazınıza her türlü ücretsiz ve ücreti renk temaları,sesler (ki bu özellik muhteşem 2000 e yakın değişik konuşma sesi mevcut.dilerseniz bir film kahramanı dilerseniz bir spor spikeri, dilerseniz master yoda kimden navigasoyon dinlemek isterseniz onu indirebilirsiniz.),açılış ve kapanış temaları,POI ler, hız kameraları, önceden hazırlanmış route lar (buda muhteşem bir özellik: orneğin fransa alplerinde bir tur atmak isterseniz, hazır alp turunu inddiriyorsunuz ve sizi gezlip görülecek her yere götürüyor...) gibi yüzlerce özellikle buluşuyorsunuz.
    diğer bomba özellikte google maps den kendi rotanızı ayarlayıp yada işaretleyip menuden AKTAT GPS seceneği ile TOMTOM cihazınıza direk aktarıp bu rotayı kullanabiliyorsunuz.Yani bir dostunuz size adresini söylüyor telefonda ve siz PC nizin başındasınız.O an google map den yeri bulup direk tomtom a aktarıp hemen yola koyulabilirsiniz.
    MAPSHARE:Bu özellik TOMTOM aynı haritalarını kullanan kullanıcıların birbirlerine harita değişklilerini bildirme olayıdır.Map share tomtom home üzerinden kullanılacağı gibi aynı zamanda bluethoot özellikli tomton cihazlarla anında telefon gprs/edge üzerinden diğer tomtom cihazlarla paylaşım olanağı sağlamaktadır.
    Örneğin,İtalyadasınız ve roma da ilerliyorsunuz.gideceğiniz yolda bir yol çalışması var yada o gün orası kapalı.Bunu hemen tomtom menusu üzerinden mapshare de paylaş yapıp blocklu yada alternatif gğüzergah kulllan gibi seçenekleri işaretleyip tomtom server a gönderiyorsunuz.tomtom server daha fazla kullanıcılardan aynı yorum geldikten sonra hemen diğer tomtom kullanıcılarına detayları aktarıyor.Bu sayede sizde tomtom cihazınızla o yoldan geçem istesenizde oranın kapalı olduğunu mapshare dan anlayan tomtom size alternatif yol sunuyor...Muhteşem ....
    İnşallah TR dede tomtom kullanıcıları artar ve mapshare kullanılır....Ayrıc asadece harita değil, eğer radar yeri değişmişse yada kamera yeni bir yere konmuşsa onuda hemen bildiriyorsunuz ve diğer kullanıcılar oraya yaklaşırken radar uyarısı alıyorlar.Buda muhteşem....
    neyse şimdilik bu kadar.
    yine beraber olacağız..

• quote:

Orjinalden alıntı: bilvarch

Evet dostlar,
    Bildiğinz üzere yada yeni öğreniyorsanız şu an, TOMTOM Türkiye ofisini açacağını duyurdu.
    Ağustos ayı ortasından itibarende TR haritalı cihazlar ve tomtom home dan TR haritası alımı yapabileceğiz.
    Şimdiden BEN DAHIL TOMTOM PNA lara,PDA lere ve WİN Mobile telefonlara sahip olanlar kutlu olsun.
    Bu başlık altında gün gün TOMTOM TR ile olan irtibatlarımı ve gelişmelerimi yazacağım.
    1 yıl once avrupada kullanım için aldığım TOMTOM GO 720T ile TR haritasını eğrisiyle doğrusuyla sizle paylaşacağım.
    çıkar çıkmaz haritayı satın lacağımdan sizlere an be an hatalrı yada artılarını belirteceğim.
    cihazın olağanüstü onlarca özelliğinin TR de kullanılabilip kullanılmayacağını (mesela tomtom map share,kamera yerlerinin paylaşılması gibi) sizlere aktaracağım.
    TOMTOM ürün alacaklar benim detaylarımı 1-2 hafta beklesin sonra istedikleri TOMTOM PNA ya kara verebilirler.

Kolay gelsin..
    Bilgehan

Komutanım irtibata geçtiğiniz zaman sizden ricam taaa fi tarihinde symbian telefonuma kurduğum bir tomtom 5.22 var. sorarmısınız zahmet olmazsa symbian os s60v2 8.1 ve üstü için yeni bir yapılanma var mı. çıkaracakları TR haritaları tomtom5 için uyumlu olma imkanları var mı? merakla cevabınızı bekliyorum. Saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Android oyun önerisi YENI!
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhan1978

quote:

Orjinalden alıntı: bilvarch

Evet dostlar,

Kolay gelsin..
    Bilgehan

Komutanım irtibata geçtiğiniz zaman sizden ricam taaa fi tarihinde symbian telefonuma kurduğum bir tomtom 5.22 var. sorarmısınız zahmet olmazsa symbian os s60v2 8.1 ve üstü için yeni bir yapılanma var mı. çıkaracakları TR haritaları tomtom5 için uyumlu olma imkanları var mı? merakla cevabınızı bekliyorum. Saygılar...

Sevgili dostum...
    Şu an hollanda tomtom ile görüştüm.PDA yada symbianlar için tomtom navigator 6 satın almanız gerekiyor ve yeni gelecek TR haritasını almalısınız.
    Anncak symbian versiyon olarak kabul eden telefonlar;
    Nokia
    E50, E61, E65, E70, N73, N80
    Sony Ericsson
    W950i
    ve diğer tüm pda lar mış .Bu yüzden ya bir pda alın yada navigator 6 ya uyumlu bir symbian.Kolay gelsin

• Tomtom'un navigasyon konusunda dünyanın önde gelen firmalarından biri olduğu kesin. Harita olarak da teleatlas haritalarını kullanıyor. Benim de blaupunkt marka bir navigasyon cihazım var. Cihaz donanım olarak çok iyi o da teleatlas haritalarını kullanıyor. Ancak inanın halen sadece 4-5 vilayet var içinde.. Yani harita olarak çok yavaş ilerliyorlar... Tabi bu dediklerim türkiye için avrupada çok kapsamlıymış haritaları.. Ben teleatlas'ın sitesine gir baktığımda orada harita hatalarını bildirmek için bir bölüm (map feedback) oluşturduklarını gördüm. Tüm ülkeler var. Hatta yunanistan bile var. Ama Türkiye'nin adı bile gçmiyor. Yani teleatlas'ın türkiye haritaları için geribildirimde bulunamıyorsun çünkü türkiye yok.. Teleatla'a mail atıp Türkiye'nin adının burada neden olmadığını sorduğumda gelen cevapta "orası kısıtlı bölge" deyip şu anda türkiye'yi map feedback listesine eklemeyi düşünmediklerini söylediler.

Yani adamlar için türkiye küçük ve önemsiz bir pazar bu nedenle önemsemiyorlar gibi ... Ya da ben öyle bir izlenim edindim. Yaptığım araştırmalarda Teleatlasın türkiyede ki partnerinin infotech firması olduğunu öğrendim. Türkiye haritasını teleatlas için onlar çıkarıyormuş. Ancak Başarsoft ile kıyaslandığında onlarında haritayı geliştirme hızları ve harita kapsamları yeterince hızlı değil gibi... Başarsoft 81 vilayete ulaştı onlar kaç vilayetteler?

İnanın Harita kapsamlı olmazsa özellikle yeterli hızda update edilip geliştirilmez ise aldığınız navigasyon cihazı hiç bir işe yaramıyor.

Tomtomun teleatlası satın aldığını duydum Tomtom türkiyeye geldiğine göre inşallah teleatlası zorlar da hiç olmazsa teleatlas kendi sitesinde map feedback de türkiyeye de yer verir.

saygılar...

• üstadım yazdıklarına hak vermemek olmaz. Alman malı üstdüzey otomobillerde dahili gps navigasyon donanımları var. bu otomobillerin pek çoğu da teleatlasın haritalarını destekliyor. Ve malesef 150,200 bin avro değerindeki araçlarda Türkiye de navigasyon yapamıyorsunuz. kullanan kişiler ithalatçı firmalara dünyalar kadar baskı yapmalarına rağmen hala önemsenmiyor bu coğrafya. Olumlu düşünelim İnşallah bir gelişme olur...

quote:

Orjinalden alıntı: koymen

Tomtom'un navigasyon konusunda dünyanın önde gelen firmalarından biri olduğu kesin. Harita olarak da teleatlas haritalarını kullanıyor. Benim de blaupunkt marka bir navigasyon cihazım var. Cihaz donanım olarak çok iyi o da teleatlas haritalarını kullanıyor. Ancak inanın halen sadece 4-5 vilayet var içinde.. Yani harita olarak çok yavaş ilerliyorlar... Tabi bu dediklerim türkiye için avrupada çok kapsamlıymış haritaları.. Ben teleatlas'ın sitesine gir baktığımda orada harita hatalarını bildirmek için bir bölüm (map feedback) oluşturduklarını gördüm. Tüm ülkeler var. Hatta yunanistan bile var. Ama Türkiye'nin adı bile gçmiyor. Yani teleatlas'ın türkiye haritaları için geribildirimde bulunamıyorsun çünkü türkiye yok.. Teleatla'a mail atıp Türkiye'nin adının burada neden olmadığını sorduğumda gelen cevapta "orası kısıtlı bölge" deyip şu anda türkiye'yi map feedback listesine eklemeyi düşünmediklerini söylediler.

Yani adamlar için türkiye küçük ve önemsiz bir pazar bu nedenle önemsemiyorlar gibi ... Ya da ben öyle bir izlenim edindim. Yaptığım araştırmalarda Teleatlasın türkiyede ki partnerinin infotech firması olduğunu öğrendim. Türkiye haritasını teleatlas için onlar çıkarıyormuş. Ancak Başarsoft ile kıyaslandığında onlarında haritayı geliştirme hızları ve harita kapsamları yeterince hızlı değil gibi... Başarsoft 81 vilayete ulaştı onlar kaç vilayetteler?

İnanın Harita kapsamlı olmazsa özellikle yeterli hızda update edilip geliştirilmez ise aldığınız navigasyon cihazı hiç bir işe yaramıyor.

Tomtomun teleatlası satın aldığını duydum Tomtom türkiyeye geldiğine göre inşallah teleatlası zorlar da hiç olmazsa teleatlas kendi sitesinde map feedback de türkiyeye de yer verir.

saygılar...

• info için teşekkür ederim. hele bir dereyi görelim. suyun derinliğine göre paçaları sıvarız artık. win.mobile mı alırız yoksa eskisini aklar paklar hamıma hediye edip kendimize os9,1 mi yaparız zaman gösterecek.

Sevgili dostum...
    Şu an hollanda tomtom ile görüştüm.PDA yada symbianlar için tomtom navigator 6 satın almanız gerekiyor ve yeni gelecek TR haritasını almalısınız.
    Anncak symbian versiyon olarak kabul eden telefonlar;
    Nokia
    E50, E61, E65, E70, N73, N80
    Sony Ericsson
    W950i
    ve diğer tüm pda lar mış .Bu yüzden ya bir pda alın yada navigator 6 ya uyumlu bir symbian.Kolay gelsin
  • Tomtomun Türkiye sitesiwww.tomtom.com.tr ye zaman zaman girip baktığımda bu alanın rzerve edildiğini belirten bir ibare çıkıyor. Tomtomun Türkiye sitesi ne zaman yayına başlayacak acaba?
  • çok iyi olur
  • quote:

Tomtomun Türkiye sitesiwww.tomtom.com.tr ye zaman zaman girip baktığımda bu alanın rzerve edildiğini belirten bir ibare çıkıyor. Tomtomun Türkiye sitesi ne zaman yayına başlayacak acaba?

Tomtom hiç bir zaman ulke bazında site yapmadı.Ama TR için ne olur bilemem.
    www.tomtom.com dan girip ,sol yukarıdan yaşadığınız bölgeyi seçiyorsunuz ve buna göre dil ve ürün (uyumlu) seçeneklerine ulaşıyorsunuz.
    AYrıca tomtom kullanırken tomtom home u da katif hale getirip onun sizi yönlendirmesine yardımcı olursunuz.
    Tomtom içerisinde TR seçeneği ağustos ayı ( bu ay -1 hafta içinde) ortasından itibaren aktif.
    Umarım TR haritası satın alma işlemi de hazırlanmıştır.Bir an önce< harita almam lazım :)
    sevgiler.

• SON DAKIKA HABERLERİMİZ;
    TOMTOM un en geç 1-2 hafta içinde TR de de satışa sunulacağını ve TR haritası satın alınabileceinide bilerek.........

Tomtom home kullanıcılarına yeni bir özellik sundu.Dn gece bende yukledim bayağı hoş olmuş.

Sahip olduğunuz haritalara göre tüm dünyada bazı önemli bölümleri GOOGLE EARTH den olduğu gibi uydu fotoğrafı gibi (daha önceden hazırlanmış) indirebiliyor ve bunların üzerinde yani GOOGLE EARTH uydu fotolorı üzerinde navigasyon yapabiliyorsunuz.
    Muhteşem olmuş.
    Mesela dün gece ben çok fazla gittiğim Münih havaalanını, frankfurt havaalanını, munih alliance stadyumunu ve çevresini bazı almanya kasabalarını indirdim.gerçek uydu fotoları üzerinde navigasyon yapıyorsunuz...
    Çok şık .Hepsi ücretsiz.Tomtom home içerisinde o kadra çok eğlenceli özellik varki; benim favorilerim arasında kendi arabanızın yada kendi suratınızın ble fotosunu ^3B de araç ikonu olarak kullanabiliyorsunuz....
    Gelelim ikinci habere,Teleatlas , Teleatlas360 adlı bölümündeki çalışmaları iyice hızlandırdı.
    Igo8 in 3boyutlu bina olayından sonra , çok daha kaliteli çizimlere ve render lere hakim bina ve objeli navgosyanları satmaya başladı.Özellikle amerikada çok tutulyormuş..Örnek videosuna baktığımda gerçekten çok kaliteli çizimler olduğunu gördüm.
    bildiğiniz üzere bundan 3-4 ay öncede teleatlas Türkiyede her yanı kameralarla dolu otobusunu dolaştıryordu.İşte bu hep teleatlas360 için.
    TomTom gibi teleatlas verisi kullanan firmalar yaşadı....

Haydi kolay gelsin...

• Merhabalar,

Tomtom'un kullanacağı Türkiye haritası'nın kapsamı nedir bilginiz var mı? Birde durduğum kadarıyla tomtom Türkiye'ye tüm modelleri ile girmiyormuş.. Şu an için belli bazı modelleri getirecekmiş. Şu anda tomtomun en gelişmiş modeli hangisi? Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim..
  • Az önce CNBC-E de tomtom'un Türkiye Sorumlusu ya da o tarz bir görevlisi kdonudşuyordu HI-TECH programında.... Pazarın 50% sini hedefliyorlarmış.... Birde çok az avrupa ülkesinde uygulanan bir sistemden bahsetti...Cep telefonlarının yer değişiminden yola çıkarak trafik yoğdunluğu hesaplama gibi birşeyler anlatıyordu sonuna yetişebildim....
  • quote:

Merhabalar,

Tomtom'un kullanacağı Türkiye haritası'nın kapsamı nedir bilginiz var mı? Birde durduğum kadarıyla tomtom Türkiye'ye tüm modelleri ile girmiyormuş.. Şu an için belli bazı modelleri getirecekmiş. Şu anda tomtomun en gelişmiş modeli hangisi? Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim..

tomtom go 720 ve 920 serisi en gelişmişleridir (730 ve 930 da aynı)
    720 avrupa haritalı 920 mi avrupa ve amerika
  • Ayın 16sı olmasına rağmen henuz tomtom ana sayfada belirtildiği gibi Türkçe bölüm yok ve henuz Turkiye haritası yada eastern europe paketi içinde Türkiye haritası mevcut değil.
    18 ağustos pazartesini bekleyi tekrar hollanda ya telefon edeceğim.
    sevgiler.
  • Evet

Gelişmeleri bekliyoruz..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.