Centrino 2 platformunu geçtiğimiz ay içerisinde duyuran Intel cephesinde henüz yeni platformu esas alan dizüstü bilgisayarlar yaygınlaşmadan firmanın Calpella kod adlı 6. jenerasyon mobil platformuna yönelik detaylar da gelmeye başladı. Calpello platformu firmanın Nehalem kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisi ekseninde geliştirilecek ve günümüz tipik kuzey-güney köprü tasarımlarına da yeni bir bakış açısı getirecek. Zira masaüstü için hazırlanacak Havendale ve Lynnfield işlemcilerinde olduğu gibi kuzey köprüsünün bazı sorumlulukları Calpello platformunda işlemci ile birlikte gelecek. Ibex Peak-M adı verilen tek bir yonganın yer aldığı anakartın güç vereceği belirtilen Calpello platformunda entegre DDR3 kontrolcüsüne sahip olacak Clarksfield (dört çekirdekli) ve Auburndale (çift çekirdekli) kod adlı işlemciler kullanılacak ayrıca Auburndale tabanlı işlemciler entegre grafik çekirdeğine de sahip olacak. Kısacası Intel, önümüzdeki yılın üçüncü çeyreği ile birlikte yol haritasında herhangi bir değişiklik olmazsa mobil platformlarında da cpu+gpu teknolojisini kullanmaya başlayacak. Öte yandan Wi-Fi a/b/g/n (Puma Peak) yada WiMAX (Kilmer Peak) modüllerine destek verecek olan Calpella platformunun diğer detayları hakkında şu an için daha fazla detay bulunmuyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Puma dedi çıkarttı fiyatı 1300$ + kdv. o paraya asla almam. AMD nvidia 'nın yerine düşüyor. Pahalı ürünler amd 'yi batırır. imajını zedeler.
Bence yanlışınız var Puma o kadar pahalı olamaz çünkü hali hazırda harici ekran kartlı webcamlı parmak izi okuyuculu asus var intel 2.5 ghz işlemciye(T9300) sahip yani çok üstün bir notebook sizin dediğiniz fiyatta ve daha önce de konusulan ve edindiğim fiyat bilgilerine göre 700-800 olacak diye olacak sanıyorum. zaten igp si para ediyor.
siz nerde öğrendiniz acaba 1300$+kdv olduğunu bir link koyarmısınız belki ben yanlış bilgi edinmişimdir öğrenmiş olurum ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuricomx -- 5 Ağustos 2008; 23:54:24 >
bu ne hız intel bomba üstüne bomba patlatıyorsun...teşekürler fx57..
Tek kelimeyle fişek gibi AMD çok yavaş kaldı İntel karsısında
Giden her sevgilinin ardından hep biz olduk el sallayan. Haykırsak duyarlar mı sesimizi? Hangi sevdadan galip çıktık ki. Yürüyoruz sessiz ve kederli Nevizade geceleri. İnletiyoruz hep çıkışında İstiklal Caddesi'ni. Boşuna çekilmedi bu çile, içiyoruz gündüz gece. Haykırdık ama duymadı hiçkimse peşindeyiz her yerde. Zaten aşklar hep yalan dolan. Sonu hep acı hüsran...
Bize her sevdadan geriye kalan; sadece GALATASARAY
AMD geri kalmıyor aslında sağlam adım atarak işini garantiye almaya çalışıyor çabuk çıkan bir şeyin afedersiniz ama b..... çıkar.Puma platformunun grafik çözümleri çok güçlü intel yeni mimarisini çıkarsa bile kendi grafik kartları ile oyun noteebook u olmaz.
AMD geri kalmıyor aslında sağlam adım atarak işini garantiye almaya çalışıyor çabuk çıkan bir şeyin afedersiniz ama b..... çıkar.Puma platformunun grafik çözümleri çok güçlü intel yeni mimarisini çıkarsa bile kendi grafik kartları ile oyun noteebook u olmaz.
Intel firması, AMD firmasına göre birkaç "kat" fazla fabrika, bi o kadar kat pazar payına, daha yüksek AR-GE potansiteline sahip olduğu için; AMD firmasına göre "çabuk çıkartma" demeyelimde, bir şeyi daha hızlı çıkartabilen bir firmadır görüşündeyim.
Amd herzaman işlemcide ve teknolojide İntelden üstündür dediğiniz gibi.. İntel bu zamana kadar anca 1033 mhz ye çıkabildi işlemcide. Amd yıllardır 1600 mhz'de uçuyordu..