## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu

fx57 -> ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (5 Ağustos 2008; 23:08:42)

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/logo_centrino_evoluzione_dh_fx57.jpg[/image]

Centrino 2 platformunu geçtiğimiz ay içerisinde duyuran Intel cephesinde henüz yeni platformu esas alan dizüstü bilgisayarlar yaygınlaşmadan firmanın Calpella kod adlı 6. jenerasyon mobil platformuna yönelik detaylar da gelmeye başladı. Calpello platformu firmanın Nehalem kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisi ekseninde geliştirilecek ve günümüz tipik kuzey-güney köprü tasarımlarına da yeni bir bakış açısı getirecek. Zira masaüstü için hazırlanacak Havendale ve Lynnfield işlemcilerinde olduğu gibi kuzey köprüsünün bazı sorumlulukları Calpello platformunda işlemci ile birlikte gelecek. Ibex Peak-M adı verilen tek bir yonganın yer aldığı anakartın güç vereceği belirtilen Calpello platformunda entegre DDR3 kontrolcüsüne sahip olacak Clarksfield (dört çekirdekli) ve Auburndale (çift çekirdekli) kod adlı işlemciler kullanılacak ayrıca Auburndale tabanlı işlemciler entegre grafik çekirdeğine de sahip olacak. Kısacası Intel, önümüzdeki yılın üçüncü çeyreği ile birlikte yol haritasında herhangi bir değişiklik olmazsa mobil platformlarında da cpu+gpu teknolojisini kullanmaya başlayacak. Öte yandan Wi-Fi a/b/g/n (Puma Peak) yada WiMAX (Kilmer Peak) modüllerine destek verecek olan Calpella platformunun diğer detayları hakkında şu an için daha fazla detay bulunmuyor.

kralkobra_kralkobra -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (5 Ağustos 2008; 23:17:09)

bu ne hız intel bomba üstüne bomba patlatıyorsun...teşekürler fx57..

hikmetg -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (5 Ağustos 2008; 23:41:52)

İntel almış başını gidiyor amd de uyuyor.

Puma dedi çıkarttı fiyatı 1300$ + kdv. o paraya asla almam.
AMD nvidia 'nın yerine düşüyor. Pahalı ürünler amd 'yi batırır. imajını zedeler.

CavaLieR-G -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (5 Ağustos 2008; 23:44:46)

dostum amd grafikte böyle giderse işlemciye gerek kalmıycak gibi....kapış kapış gidiyor 4000 serisi...4870X2 ile de son imzasını atacak ati&amd.....[sm=baris.gif]

nuricomx -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (5 Ağustos 2008; 23:55:06)

quote:

Orjinalden alıntı: hikmetg

İntel almış başını gidiyor amd de uyuyor.

Puma dedi çıkarttı fiyatı 1300$ + kdv. o paraya asla almam.
AMD nvidia 'nın yerine düşüyor. Pahalı ürünler amd 'yi batırır. imajını zedeler.

Bence yanlışınız var Puma o kadar pahalı olamaz çünkü hali hazırda harici ekran kartlı webcamlı parmak izi okuyuculu asus var intel 2.5 ghz işlemciye(T9300) sahip yani çok üstün bir notebook sizin dediğiniz fiyatta ve daha önce de konusulan ve edindiğim fiyat bilgilerine göre 700-800 olacak diye olacak sanıyorum. zaten igp si para ediyor.

siz nerde öğrendiniz acaba 1300$+kdv olduğunu bir link koyarmısınız belki ben yanlış bilgi edinmişimdir öğrenmiş olurum ?

Kènan -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (5 Ağustos 2008; 23:59:48)

quote:

Orjinalden alıntı: kralkobra_kralkobra

Tek kelimeyle fişek gibi [:@] AMD çok yavaş kaldı İntel karsısında [sm=icon_smile_blackeye.gif]

max975 -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (6 Ağustos 2008; 0:03:40)

bakalım gerçekten gelişmeler iyi[:'(]

empire_loups -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (6 Ağustos 2008; 0:09:11)

Bir bilgisayar 9 ayda 4 jenerasyon geriye düşer mi be [sm=biggrinking.gif][sm=biggrinking.gif]

SK1P60! RequeM -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (6 Ağustos 2008; 0:17:02)

AMD geri kalmıyor aslında sağlam adım atarak işini garantiye almaya çalışıyor çabuk çıkan bir şeyin afedersiniz ama b..... çıkar.Puma platformunun grafik çözümleri çok güçlü intel yeni mimarisini çıkarsa bile kendi grafik kartları ile oyun noteebook u olmaz.

Master_Evil -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (6 Ağustos 2008; 0:25:25)

haber için sağol fx57 intel uçmuş tutan yok hoşıumada gitmiyor değil yeni teknolojiler çıkarıyor

soothsayer312 -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (6 Ağustos 2008; 0:29:35)

quote:

Orjinalden alıntı: SK1P60! RequeM

AMD geri kalmıyor aslında sağlam adım atarak işini garantiye almaya çalışıyor çabuk çıkan bir şeyin afedersiniz ama b..... çıkar.Puma platformunun grafik çözümleri çok güçlü intel yeni mimarisini çıkarsa bile kendi grafik kartları ile oyun noteebook u olmaz.

Intel firması, AMD firmasına göre birkaç "kat" fazla fabrika, bi o kadar kat pazar payına, daha yüksek AR-GE potansiteline sahip olduğu için; AMD firmasına göre "çabuk çıkartma" demeyelimde, bir şeyi daha hızlı çıkartabilen bir firmadır görüşündeyim.

empire_loups -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (6 Ağustos 2008; 0:31:05)

quote:

Amd herzaman işlemcide ve teknolojide İntelden üstündür dediğiniz gibi.. İntel bu zamana kadar anca 1033 mhz ye çıkabildi işlemcide. Amd yıllardır 1600 mhz'de uçuyordu..

grrdn -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (6 Ağustos 2008; 0:34:05)

Haber için teşekkürler[:'(]Hergün yeni bir haber geliyor İntel cephesinden , gelişmesini hızla sürdürüyor.

hakan_polat -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (6 Ağustos 2008; 9:52:08)

quote:

IhtiyarDelikanli -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (6 Ağustos 2008; 9:56:10)

oyun laptopu almak isteyenler için iyi haber[:'(]

uyar.10ur -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (6 Ağustos 2008; 10:27:26)

helal olsun intel'e adamlar yapıyo ama amd' nin de geri kalcağını sanmıyorum[:'(]

WinteR -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (6 Ağustos 2008; 11:51:28)

AMD ağır adımlarla geliyor(!) da geçen onca yılın hesabını kim verecek. Gelenlerde 4-5 yıllık teknoloji birikimiyle gelmiyor, zaten var olan teknolojiler.

cod3nam3 -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (6 Ağustos 2008; 12:05:50)

Pardon ama yukarıdaki yazıda ben tarih göremedim.2012 olabilir mi Bence bomba harika intel amd ağır adımlarla ilerliyor gibi yaklaşımlarda bulunmak yanlış.Firmalar Yapmayı düşündüğü teknoloji tanıtımlarından cok yaptıklarını tanıtmak ile uğraşmalıdır.Şahsen Ben hala yeni nesil centrino2 tanıtımı yapıldığı halde üzerinde yenilikler ile ilgili bir tanıtımını göremedim ya siz? Onbard ekran kartlı olan sürümler sorunlu ürticiler bellek fiyatı yüksek olduğundan DDR3 ramli versiyon kullanamıyor Rabson 2.0 olarak lanse edilen teknoloji üreticiler tarafından gereksiz ama isterseniz 50$ fiyat eklemesi ile opsiyonel sunuyor.Kablosuz kısmına gelince intel Centrino2 ile wi-max sözü verdi ama hala bir gelişme yok Wireless N teknolojisi ile 450Mbit (Ki bu teorik hız)reklamı yapılıyor.Üzgünüm ama AMD puma cıkmadan centrino2 hakkında bir yorumda bulunamayacağım bulunanlarıda gerçekci yaklaşımda olduklarına inanmıyorum.

kantırcı_1 -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (6 Ağustos 2008; 13:40:15)

milleti sömürmeye devam ediyorlar.Şu politikaya baksanıza 2 sene içerisinde bir paltfrom 4 sefer yenilige maruz kalıyo.Yenilikleride incir çekirdegi misali...

artenis -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (6 Ağustos 2008; 13:53:02)

kimin teziydi hatırlamıorum ancak yarı iletken teknoloji cıkabılecegı son hızlara cıkıp tıkanacak ve alternatıf bır teknoloji mevcut sinyali veren bir proje wardı-arka arkaya jenerasyon gorunce aklıma geldi.

72eyasar -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (6 Ağustos 2008; 14:00:42)

X86 nın babası yapıyor yapacağını ! habire platform yeniliyor yeni olan ne peki aslında hiç bir şey sadece nanosu düşmüş transistörler beraberinde artan sayıları.kağıt üstünde vaybe dedirten değerler! uygulamalarda ise yine tokatlandık dedirten değerler eeee intel bu işini iyi biliyor [8D]

melyyh -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (6 Ağustos 2008; 14:03:22)

quote:

Orjinalden alıntı: soothsayer312

quote:

Intel firması, AMD firmasına göre birkaç "kat" fazla fabrika, bi o kadar kat pazar payına, daha yüksek AR-GE potansiteline sahip olduğu için; AMD firmasına göre "çabuk çıkartma" demeyelimde, bir şeyi daha hızlı çıkartabilen bir firmadır görüşündeyim.

madem o kadar geniş ar-ge çalışmaları vardı neden hyper transport , entegre bellek kontrolcüsü , doğal çift çekirdek teknolojilerine amd den sonra geçti. ve hala geçemediği doğal 3 ve 4 çekirdekte cabası...

aQua~MaDooR` -> Cevap: ## Intel Calpella Kod Adlı Yeni Mobil Platformunu 2009 İçin Hazırlıyor ## (6 Ağustos 2008; 15:25:40)

quote:

Orjinalden alıntı: ITheHeavenI

quote:

Orjinalden alıntı: kralkobra_kralkobra

Tek kelimeyle fişek gibi [:@] AMD çok yavaş kaldı İntel karsısında [sm=icon_smile_blackeye.gif]

Aynen. Ama AMD bişiler yapacaktır muhakkak ya da yapmalı [sm=us.gif]

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.53125