Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Jolly_RogeR

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

5 Ağustos 2008; 19:07:10 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Beyler ara sıra hdd den ses geliyor ve hdd de donma oluyor eskiden de bu sorunu yaşamıştım yeni hdd aldım 500 gb lik 3-4 ay kadar önce aynı sorun bunda da var hdd ile beraber anakartı da değiştirdim neden bu sorun devam ediyor anlamış değilim yardımcı olursanız sevinirim bilgisayar normalde hızlı fakat özellikle Winrar dan dosya çıkarırken daha sık donma yapıyor böyle ses geliyor hdd den 10-20 sn kadar donuyor sonra tekrar çalışmaya devam ediyor eski hdd yi bu yüzden değiştirdim şimdi yenisinde de aynı sorun daha alalı 3-4 ay oldu fazla sıcak da değil hdd neden oluyor böyle yardım edin lütfen

YiĞiT ÖzGüR FaN CLuB
5kursun

5 Ağustos 2008; 19:10:27 

Hdd kablolarını değiştirmeyi dene...

Dh 2006 Üyeleri
ilker32

5 Ağustos 2008; 19:10:50 

dostum ram degistirip dener misin bi ? veya cpu fanına bak durmus olabilir mi ?

Hasta la Victoria Siempre!
Jolly_RogeR

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

5 Ağustos 2008; 19:12:09 

quote:

Orjinalden alıntı: 5kursun

Hdd kablolarını değiştirmeyi dene...

Kablolar da yeni hocam ya 3-4 aylık işte ne olmuş olabilir ki çok ilginç bir sorun ya hep de böyle sorunlar beni bulur

YiĞiT ÖzGüR FaN CLuB
Jolly_RogeR

5 Ağustos 2008; 19:24:20 

Elektrik,fişler ile ilgili bişey olabilirmi acaba ?

YiĞiT ÖzGüR FaN CLuB
beginwritelnend
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

5 Ağustos 2008; 19:26:24 

sorun cpuda
Jolly_RogeR

5 Ağustos 2008; 19:38:11 

Rar dan dosya çıkarırken şimdi dikkat ettim eskiye nazaran daha yavaş çıkarıyor ayrıca cpu dan ses gelmiyor ki hdd den geliyor cpu nun problemli olduğuna nasıl vardınız

YiĞiT ÖzGüR FaN CLuB
beginwritelnend
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

5 Ağustos 2008; 19:48:41 

quote:

Orjinalden alıntı: Jolly_RogeR

Rar dan dosya çıkarırken şimdi dikkat ettim eskiye nazaran daha yavaş çıkarıyor ayrıca cpu dan ses gelmiyor ki hdd den geliyor cpu nun problemli olduğuna nasıl vardınız

cpunun islemleri sonucunda harddisk kasilir ancak gene bilgilern gec ulasmasi sonucunda kilitlenmeler yasanir.
ilker32

5 Ağustos 2008; 20:06:26 

bir soru ;

bilgisayarınıza son zamanlarda ekran kartı gibi yeni bir donanım taktınız mı ? eger taktıysanız muhtemelen psu yani power yetersiz geliyor olabilir... gercek 350W psu almanız gerekir... bu gibi durumlarda hdd ses verir ve makina kilitlenir (ozellikle grafik veya islemciyi zorlayan islemlerde)

eger psu yeterli ise o zaman durumun ram , islemci veya islemci fanından kaynaklanabilecegini dusunuyorum. ama oncelik psu ve ramda... cunku degistirmesi veya emanet bulup denemesi kolay parcalar...

Hasta la Victoria Siempre!
Jolly_RogeR

5 Ağustos 2008; 20:44:12 

quote:

Orjinalden alıntı: ilker32

bir soru ;

bilgisayarınıza son zamanlarda ekran kartı gibi yeni bir donanım taktınız mı ? eger taktıysanız muhtemelen psu yani power yetersiz geliyor olabilir... gercek 350W psu almanız gerekir... bu gibi durumlarda hdd ses verir ve makina kilitlenir (ozellikle grafik veya islemciyi zorlayan islemlerde)

eger psu yeterli ise o zaman durumun ram , islemci veya islemci fanından kaynaklanabilecegini dusunuyorum. ama oncelik psu ve ramda... cunku degistirmesi veya emanet bulup denemesi kolay parcalar...

Yeni bir parça takmadım yani 3-4 ay kadar önce işte dediğim gibi ramleri değiştim anakartı değiştim ama güç kaynağı ile ilgili bir sorun yaşamadım yani oyunlarda bile hiç sorun çıkmamıştı işlemci fanında da görünürde bir sorun yok işlemci sıcaklığı normal fan da çalışıyor anlamadım gitti ne kıl sorun bu böyle ya

YiĞiT ÖzGüR FaN CLuB
servecold

5 Ağustos 2008; 20:53:07 

HDD niz bad sector olmuş olabilir

[DMC]

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2008; 21:07:19 

format atsana

Katılım zamanı: 2 Eylül 2006;
DieselTRoniC

5 Ağustos 2008; 21:10:37 

Kafa atıyo olabilir mi ? Normal C & D ' de gezinirken problem yaşıyor musun ?

Gölgeler ve Toz

Jolly_RogeR

5 Ağustos 2008; 21:10:47