Beyler ara sıra hdd den ses geliyor ve hdd de donma oluyor eskiden de bu sorunu yaşamıştım yeni hdd aldım 500 gb lik 3-4 ay kadar önce aynı sorun bunda da var hdd ile beraber anakartı da değiştirdim neden bu sorun devam ediyor anlamış değilim yardımcı olursanız sevinirim bilgisayar normalde hızlı fakat özellikle Winrar dan dosya çıkarırken daha sık donma yapıyor böyle ses geliyor hdd den 10-20 sn kadar donuyor sonra tekrar çalışmaya devam ediyor eski hdd yi bu yüzden değiştirdim şimdi yenisinde de aynı sorun daha alalı 3-4 ay oldu fazla sıcak da değil hdd neden oluyor böyle yardım edin lütfen
Rar dan dosya çıkarırken şimdi dikkat ettim eskiye nazaran daha yavaş çıkarıyor ayrıca cpu dan ses gelmiyor ki hdd den geliyor cpu nun problemli olduğuna nasıl vardınız
Rar dan dosya çıkarırken şimdi dikkat ettim eskiye nazaran daha yavaş çıkarıyor ayrıca cpu dan ses gelmiyor ki hdd den geliyor cpu nun problemli olduğuna nasıl vardınız
cpunun islemleri sonucunda harddisk kasilir ancak gene bilgilern gec ulasmasi sonucunda kilitlenmeler yasanir.
bilgisayarınıza son zamanlarda ekran kartı gibi yeni bir donanım taktınız mı ? eger taktıysanız muhtemelen psu yani power yetersiz geliyor olabilir... gercek 350W psu almanız gerekir... bu gibi durumlarda hdd ses verir ve makina kilitlenir (ozellikle grafik veya islemciyi zorlayan islemlerde)
eger psu yeterli ise o zaman durumun ram , islemci veya islemci fanından kaynaklanabilecegini dusunuyorum. ama oncelik psu ve ramda... cunku degistirmesi veya emanet bulup denemesi kolay parcalar...
bilgisayarınıza son zamanlarda ekran kartı gibi yeni bir donanım taktınız mı ? eger taktıysanız muhtemelen psu yani power yetersiz geliyor olabilir... gercek 350W psu almanız gerekir... bu gibi durumlarda hdd ses verir ve makina kilitlenir (ozellikle grafik veya islemciyi zorlayan islemlerde)
eger psu yeterli ise o zaman durumun ram , islemci veya islemci fanından kaynaklanabilecegini dusunuyorum. ama oncelik psu ve ramda... cunku degistirmesi veya emanet bulup denemesi kolay parcalar...
Yeni bir parça takmadım yani 3-4 ay kadar önce işte dediğim gibi ramleri değiştim anakartı değiştim ama güç kaynağı ile ilgili bir sorun yaşamadım yani oyunlarda bile hiç sorun çıkmamıştı işlemci fanında da görünürde bir sorun yok işlemci sıcaklığı normal fan da çalışıyor anlamadım gitti ne kıl sorun bu böyle ya