HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım

Jolly_RogeR -> HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (5 Ağustos 2008; 19:07:10)

Beyler ara sıra hdd den ses geliyor ve hdd de donma oluyor eskiden de bu sorunu yaşamıştım yeni hdd aldım 500 gb lik 3-4 ay kadar önce aynı sorun bunda da var hdd ile beraber anakartı da değiştirdim neden bu sorun devam ediyor anlamış değilim yardımcı olursanız sevinirim bilgisayar normalde hızlı fakat özellikle Winrar dan dosya çıkarırken daha sık donma yapıyor böyle ses geliyor hdd den 10-20 sn kadar donuyor sonra tekrar çalışmaya devam ediyor eski hdd yi bu yüzden değiştirdim şimdi yenisinde de aynı sorun daha alalı 3-4 ay oldu fazla sıcak da değil hdd neden oluyor böyle yardım edin lütfen

5kursun -> Cevap: HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (5 Ağustos 2008; 19:10:27)

Hdd kablolarını değiştirmeyi dene...

ilker32 -> Cevap: HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (5 Ağustos 2008; 19:10:50)

dostum ram degistirip dener misin bi ? veya cpu fanına bak durmus olabilir mi ?

Jolly_RogeR -> Cevap: HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (5 Ağustos 2008; 19:12:09)

quote:

Orjinalden alıntı: 5kursun

Hdd kablolarını değiştirmeyi dene...

Kablolar da yeni hocam ya 3-4 aylık işte ne olmuş olabilir ki çok ilginç bir sorun ya hep de böyle sorunlar beni bulur[sm=s20.gif]

Jolly_RogeR -> Cevap: HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (5 Ağustos 2008; 19:24:20)

Elektrik,fişler ile ilgili bişey olabilirmi acaba ?

beginwritelnend -> Cevap: HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (5 Ağustos 2008; 19:26:24)

sorun cpuda

Jolly_RogeR -> Cevap: HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (5 Ağustos 2008; 19:38:11)

Rar dan dosya çıkarırken şimdi dikkat ettim eskiye nazaran daha yavaş çıkarıyor ayrıca cpu dan ses gelmiyor ki hdd den geliyor cpu nun problemli olduğuna nasıl vardınız

beginwritelnend -> Cevap: HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (5 Ağustos 2008; 19:48:41)

quote:

Orjinalden alıntı: Jolly_RogeR

Rar dan dosya çıkarırken şimdi dikkat ettim eskiye nazaran daha yavaş çıkarıyor ayrıca cpu dan ses gelmiyor ki hdd den geliyor cpu nun problemli olduğuna nasıl vardınız

cpunun islemleri sonucunda harddisk kasilir ancak gene bilgilern gec ulasmasi sonucunda kilitlenmeler yasanir.

ilker32 -> Cevap: HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (5 Ağustos 2008; 20:06:26)

bir soru ;

bilgisayarınıza son zamanlarda ekran kartı gibi yeni bir donanım taktınız mı ? eger taktıysanız muhtemelen psu yani power yetersiz geliyor olabilir... gercek 350W psu almanız gerekir... bu gibi durumlarda hdd ses verir ve makina kilitlenir (ozellikle grafik veya islemciyi zorlayan islemlerde)

eger psu yeterli ise o zaman durumun ram , islemci veya islemci fanından kaynaklanabilecegini dusunuyorum. ama oncelik psu ve ramda... cunku degistirmesi veya emanet bulup denemesi kolay parcalar...

Jolly_RogeR -> Cevap: HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (5 Ağustos 2008; 20:44:12)

quote:

Orjinalden alıntı: ilker32

bir soru ;

bilgisayarınıza son zamanlarda ekran kartı gibi yeni bir donanım taktınız mı ? eger taktıysanız muhtemelen psu yani power yetersiz geliyor olabilir... gercek 350W psu almanız gerekir... bu gibi durumlarda hdd ses verir ve makina kilitlenir (ozellikle grafik veya islemciyi zorlayan islemlerde)

eger psu yeterli ise o zaman durumun ram , islemci veya islemci fanından kaynaklanabilecegini dusunuyorum. ama oncelik psu ve ramda... cunku degistirmesi veya emanet bulup denemesi kolay parcalar...

Yeni bir parça takmadım yani 3-4 ay kadar önce işte dediğim gibi ramleri değiştim anakartı değiştim ama güç kaynağı ile ilgili bir sorun yaşamadım yani oyunlarda bile hiç sorun çıkmamıştı işlemci fanında da görünürde bir sorun yok işlemci sıcaklığı normal fan da çalışıyor anlamadım gitti ne kıl sorun bu böyle ya

servecold -> Cevap: HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (5 Ağustos 2008; 20:53:07)

HDD niz bad sector olmuş olabilir

[DMC] -> Cevap: HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (5 Ağustos 2008; 21:07:19)

format atsana

DieselTRoniC -> Cevap: HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (5 Ağustos 2008; 21:10:37)

Kafa atıyo olabilir mi ? Normal C & D ' de gezinirken problem yaşıyor musun ?

Jolly_RogeR -> Cevap: HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (5 Ağustos 2008; 21:10:47)

Format çözüm değil daha önce de başıma geldiği için ayrıca film izlerken ara sıra 2-3 saniyeliğine donmalar oluyor

Bad sector nedir acaba yeni bir hdd ye para vermek istemiyorum [sm=s20.gif]

C ve D nin içinde seri bir şekilde dolaşabiliyorum

msakalar -> Cevap: HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (6 Ağustos 2008; 0:34:05)

Arkadaşım,

---Düşük bir ihtimal de olsa , kasa şasesinde kısa devre yada manyetik alan gibi bir problem olabilir ve bu durum harddiskini kısa sürede bozar. BAD Sectorler oluşur. İstersen 100 tane HDD değiştir , 101 inci diskin akibeti de aynı olur.
---CPU ısısını ve fanın durumunu bir kontrol et.
---RAM bellek alternatiflerini göz ardı etme. Bazı durumlarda , kısa süreli beklemelerin tek sebebi RAM olabiliyor.

241 -> Cevap: HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (6 Ağustos 2008; 10:14:38)

Sorun bana da PSU gibi geldi. Bende de sağlam çalışan bir harddisk var. Bi iş için arkadaşın bilgisayarına taktık, dosya kopyalarken benim harddiskten garip sesler gelmeye başladı. Sanki 1-2 tur atıyor tekrar başa sarıyor. Arka arkaya yapıyor bunu. Tabi bilgisayar dondu, kapattık hemen. O an çok korktum. Tüm önemli şeylerim burdaydı. [sm=evillol.gif]

Ama eve geldim hiçbir sorun yok. Sorun arkadaşın bilgisayarındaymış. Sanırım ikinci bir harddiski takınca tam sınıra geldi güç kaynağı. Yetersiz olmaya başladı. Siz de bilgisayardaki diğer aygıtları çıkartıp (Optik sürücü, TV kartı, USBler, elektrik çekecek aletler kısaca) en temel bileşenlerle denerseniz güç kaynağı testi yapabilirsiniz belki. Ya da bir arkadaşınızın bilgisayarına takmayı deneyin, onun güç kaynağını sizin bilgisayarda deneyin. RAMleri deneyebilirsiniz. Bu tür sorunlar deneme yanılmayla daha rahat çözülüyor. [sm=icon_smile.gif]

ULUSOY -> Cevap: HDD'den ses geliyor bilgisayar donuyor (6 Ağustos 2008; 10:21:12)

bencede psu yeterli enerjiyi veremiyor çok kaliteli psu lar var en düşüğü benim bildiğim FSP POWER hem fiyatı iyi hemde perfonmansı kasalarla gelenlerin yanında gelenden daha iyidir en azından [8D]

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.265625