Giriş | |
|
|
|
6 Ağustos 2008; 20:58:30
|
|
|
70 lt ba*ong akvaryum aldım 1 ay kadar önce fiyatı 150 ytl filtresi ışığı ve filtre malzemesi dahil çok fazla balık koymayacaksan gayet yeterli bir filtresi var öneririm
|
|
7 Ağustos 2008; 0:16:56
|
|
|
Yunus çiklet iyi balıktır hoş balıktır, ama büyük akvaryum ister ve diğer çikletlerin yanında pek yavru vermezler. Bende var 6 ay oldu hala yavru alamadım... Daeron sana tavsiyem, büyük balık kesinlikle alma. Yavru balık al. Yani 3 -5 cm i geçmemiş balık al. Hem büyümelerini gözlersin hem de işin zevkine varırsın. Akvaryum ebatı olarak 1 metre uzunluğundan küçük akvaryum alma bence. Hazır akvaryumlar var onlardan alabilirsin. Yok benim yerim var oraya göre yaptırcam dersen, şehrinde böyle akvaryum yapan camcılar varsa onlara yaptırabilirsin. Dikkat et her camcı yapmaz, yapamaz... 1 metrelik akvaryumlar yaklaşık 100 ytl ile-200 ytl arası değişiyor. içine 3 dişi 1 erkek sarı prenses, 3 dişi 1 erkek iceman ve 3 dişi 1 erkek beyaz prenses (snow prenses) alırsın. Bunlarda takriben tanesi 5 ytl den 60 ytl falan tutar. Kum, iç filtre, ısıtıcı da 80-100 YTL gibi tutarsa sana kafadan bi 300 ytl ye mal olabilir. Bu tutar en kaba hali. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama bunu düşürüp yükseltebilirsin. İçine dekor kesinlikle akvaryumcudan para verip alma. git bi orman ya da dağ tepelik bi yere ya da varsa nehir dere gib bi yere, orada şöle güzel taş kaya toparla. Bunları bi güzel yıka dezenfekte et ve akvaryumuna koy. Bu arada hangi şehirdesin, belki aynı şehirden olan birisi çıkar yarıdımcı olunur
|
|
11 Ağustos 2008; 17:43:34
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: CashRulez istanbul/Kadıköy'de oturuyorum.Eğer güvenebiliyorsan akvaryumcu tanıdığım var göksu petshop.80*35*45 boyutlarında yaklaşık 80 lt akvaryum 80 ytl.Buna motor ve içi malzemeleri ışık vs. 150 kağıta bitirebilirim.Balıkları internet üzerinden rahatlıkla bulabilirsin eğer istersen bende bulunan 3-4-5 cm. sarı prenses yavruları var tanesini 5 ytl'den verebilirim.PM'den görüşelim Saygılar 80*35*45 126 lt ediyor yanlış hesaplamış olmayasınız
|
|
|
11 Ağustos 2008; 20:57:28
|
|
|
|
Cashrulez in dediğinde 80cm uzunluğu 35cm yan tarafı 45 cm de yükseklik var iç filtre işini görecektir ama dış filtre alırsan daha iyi olur sarı prenses besliyceksen bol kayalık yapmalısın
| | | |