Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Balık ve Akvaryum(Tavsiye)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Hobi Forumları >> Evcil Hayvanlar >> Balık ve Akvaryum(Tavsiye) Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Wasted Years

5 Ağustos 2008; 19:04:35 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar akvaryumumdaki balıklar öldüğünde beri bir almadım balık açıkca söylemek gerekirsetemizlemek de zor gelir bana. Bulunduğum şehirde pet shop veya akvaryumculuk olayı pek gelişmiş değil istediğim şeyleride bulamıyorum sarı prensesler baya hoşuma gitti tekrar başlamak istiyorum maliyet ne kadar olur ona göre bütçe ayıracağım. Tavsiyelerinizi akvaryumun kaç lt olması gibi vs bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Déaron -- 15 Ağustos 2008; 13:48:38 >

|||Intel Core 2 Duo E6550 ||| Asus P5PL2-E ||| Kingston 2x1GB Ram ||| Ati Radeon HIS HD 4850 |||
|||HP w1907v 19"WS |||Samsung 500 GB Sata 2 HDD|||High Power + 500w|||

Why So Serious?
Wasted Years

5 Ağustos 2008; 21:33:06 

Güncel.

|||Intel Core 2 Duo E6550 ||| Asus P5PL2-E ||| Kingston 2x1GB Ram ||| Ati Radeon HIS HD 4850 |||

Why So Serious?
Şikayetname

5 Ağustos 2008; 22:19:16 

Hocam ben anlamam ama Akvaryum konusu daha çok rağbet görüyor.Oraya sorarsan belki cevap alabilirsin.

Wasted Years

5 Ağustos 2008; 22:30:17 

sağolasın.

Why So Serious?
Şikayetname

5 Ağustos 2008; 22:36:18 

Önemli değil(sanki çok yardımcı oldum ya )

B.S.S.

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

6 Ağustos 2008; 0:25:12 

Başlamak istediğin tür önemli. Akvaryumun boyutlarını yazarsan ona göre yönlendirme yapabiliriz. Eğer çiklet türü istiyorsan, akvaryum büyük olmalı ve akvaryumunu da ona göre dizayn etmelisin. Yani kaya ağırlıklı. Ama yok ben lepistes, neon melek gibi ufak balıkları beslemek istiyorsan zannedersem şu anki akvaryumun yeterli olur. Bu tarz balıklar bitkilerden hoşlanır, yani yeşil bir akvaryum olacak.

Wasted Years

6 Ağustos 2008; 3:28:21 

Hocam, tam bilgili değilim sağolun bu arada geç gördüm kusura bakmayın. Sarı prenses görünüş bakımından hoşuma gitti diğer akvaryumuda atmışlar evdekiler yeni bir akvaryum almam lazım. Sormak istediğim şunlar kışın balıklarım büyük ihtimalle soğuktan öldürler, hangi ısıtı markasını iyidir? Akvaryum temizliğinin kolay yolu var mı ve bitki olursa daha zorlaşır mı ?

Şehiriizdeki pet shoplar cok az balık satan yerler daha berbat zaten. Adamlar sallayıp duruyor.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Déaron -- 25 Ağustos 2008; 17:34:10 >

Why So Serious?
ilker32
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

6 Ağustos 2008; 7:03:19 

sarı prenses o kadar pahalı bir balık degil ... ayrıca cok hacimli tankada gerek yok... orta boy sarı prenses en fazla 10 ytl... petshop degilde bizim gibi hobicilerden alırsanız daha ucuza alırsınız...

1 erkek 4 disilik sarı prenses kolonisi icin 200 lt akvaryum yeterde artar bile...
ömerözkan

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

6 Ağustos 2008; 9:26:32 

Balık ve akvaryum çok önemli değil.
Onlara vakit ayırman gerçekten bu işi zevkle ypaman gerekir kaba bir hesap yaparsak.

Standart 100 cm lik bir akvaryum 200 ytl
Malzemeleri ve balıklarla beraber 50 ytl

Toplam 250 ytl mal edebilirsin.
Tabi bu beslediğin aldığın malzemelerin kaliteli olmasına göre fiyat düşüşebilir veya artabilir.

HP Pavilion DV6755ET Intel Core 2 Duo 2.10 KINGSTON 2048 Mb DDR-2 667 Mhz 160 Gb Sata 256 MB NVIDIA® GeForce# 8400M GS
15,4'' Truelife WXGA Lightscribe Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW)
Intel® PRO/Kablosuz 3945ABG Bluetoot / -I- 750 GB SEAGATE SATA 2 16 Mb -I- Logitech X540 -I- CANON S5 -I-

CashRulez

6 Ağustos 2008; 10:32:43 

istanbul/Kadıköy'de oturuyorum.Eğer güvenebiliyorsan akvaryumcu tanıdığım var göksu petshop.80*35*45 boyutlarında yaklaşık 80 lt akvaryum 80 ytl.Buna motor ve içi malzemeleri ışık vs. 150 kağıta bitirebilirim.Balıkları internet üzerinden rahatlıkla bulabilirsin eğer istersen bende bulunan 3-4-5 cm. sarı prenses yavruları var tanesini 5 ytl'den verebilirim.PM'den görüşelim

Saygılar

AMD Athlon(tm) 64 processor 3000+|ATI Radeon hd 4870|NVIDIA nForce3 250|LG Supermulti DVDRAM|Gigabyte Motherboard|Kingston 2 GB DDR2 Ram|512 MB Video Card|120 GB (S)ATA HDD|Aztech U208 Usb Modem|Creative SBS A300 Speaker|A4 Tech Op-50D|WhiteTech Keyboard|Hyundai Monitor|

AZK-[1]
ArkandayIM

6 Ağustos 2008; 13:11:30 

hocam sarı prenses cok agresif bir balıktır.Yani saldırgan ,yer tutan ve diger cinsleri rahatsız eden bir cichlid türüdür. Eğer çok kararlı değilsen yunus cichlidleri sakin balıklardır.Tek agresif oldugu zaman yumurtlama zamanıdır.Genelde sakindir.Tavsiyem Yunus..

1.Pet için otomatik kutu toplama
2.Hesabı Çalınan veya Bilgilerini Değiştirmek isteyenler için Ticket Örneği
3.Online Virüs ve Trojen Tarama Siteleri
4.Rogue Rehberi Bilinmesi Gerekenler
5.Inventory Bug Sorununu Düzeltmek isteyenler için Ticket Örneği
6.Deniz Akvaryum balıkları rehberi [ Resimli ]
7.Tatlı Su Akvaryum Balıkları rehberi [ Resimli ]
ata326

6 Ağustos 2008; 20:58:30 

70 lt ba*ong akvaryum aldım 1 ay kadar önce fiyatı 150 ytl

filtresi
ışığı
ve filtre malzemesi dahil

çok fazla balık koymayacaksan gayet yeterli bir filtresi var

öneririm

B.S.S.

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2008; 0:16:56 

Yunus çiklet iyi balıktır hoş balıktır, ama büyük akvaryum ister ve diğer çikletlerin yanında pek yavru vermezler. Bende var 6 ay oldu hala yavru alamadım...

Daeron sana tavsiyem, büyük balık kesinlikle alma. Yavru balık al. Yani 3 -5 cm i geçmemiş balık al. Hem büyümelerini gözlersin hem de işin zevkine varırsın.

Akvaryum ebatı olarak 1 metre uzunluğundan küçük akvaryum alma bence. Hazır akvaryumlar var onlardan alabilirsin. Yok benim yerim var oraya göre yaptırcam dersen, şehrinde böyle akvaryum yapan camcılar varsa onlara yaptırabilirsin. Dikkat et her camcı yapmaz, yapamaz...

1 metrelik akvaryumlar yaklaşık 100 ytl ile-200 ytl arası değişiyor.

içine 3 dişi 1 erkek sarı prenses, 3 dişi 1 erkek iceman ve 3 dişi 1 erkek beyaz prenses (snow prenses) alırsın. Bunlarda takriben tanesi 5 ytl den 60 ytl falan tutar.

Kum, iç filtre, ısıtıcı da 80-100 YTL gibi tutarsa sana kafadan bi 300 ytl ye mal olabilir. Bu tutar en kaba hali.

Hangi şehirdesin bilmiyorum ama bunu düşürüp yükseltebilirsin.

İçine dekor kesinlikle akvaryumcudan para verip alma. git bi orman ya da dağ tepelik bi yere ya da varsa nehir dere gib bi yere, orada şöle güzel taş kaya toparla. Bunları bi güzel yıka dezenfekte et ve akvaryumuna koy.

Bu arada hangi şehirdesin, belki aynı şehirden olan birisi çıkar yarıdımcı olunur

Legend©

11 Ağustos 2008; 17:43:34 

quote:

Orjinalden alıntı: CashRulez

istanbul/Kadıköy'de oturuyorum.Eğer güvenebiliyorsan akvaryumcu tanıdığım var göksu petshop.80*35*45 boyutlarında yaklaşık 80 lt akvaryum 80 ytl.Buna motor ve içi malzemeleri ışık vs. 150 kağıta bitirebilirim.Balıkları internet üzerinden rahatlıkla bulabilirsin eğer istersen bende bulunan 3-4-5 cm. sarı prenses yavruları var tanesini 5 ytl'den verebilirim.PM'den görüşelim

Saygılar

80*35*45 126 lt ediyor yanlış hesaplamış olmayasınız

Eskiüyelik:Sabrili
Wasted Years

11 Ağustos 2008; 19:50:38 

Arkadaşlar öneriler için teşekkürler

Üstelik gereksizlerden birini burada görmek daha güzel.

Akvaryumu aldım fena da değil .

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

eni 80 cm boyu 45 diyelim tam o civar arkadaş yukarda 126 litre demiş ama 35 ne onu çözemedim o yüzden bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Bu akvaryuma tek iç filtre yeterli olur mu ? Sarı prenses çok sevimli bi balık B.S.S nin verdiği tavsiyeler bu akvaryum için uygunsa almayı düşünüyorum. Saygılar.

EDIT: Akvaryuma balık demişim.

EDIT 2 : B.S.S 1 Metrelik akvaryum alamadım çünkü hem içi doluyken taşımama gerekecek yani su varken o yüzden 82 cm lik bir tane aldım hemde koyacak yerim yok odam biraz kalabalık eşya bakımından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Déaron -- 11 Ağustos 2008; 22:50:19 >

Why So Serious?
Legend©

11 Ağustos 2008; 20:57:28 

Cashrulez in dediğinde 80cm uzunluğu 35cm yan tarafı 45 cm de yükseklik var iç filtre işini görecektir ama dış filtre alırsan daha iyi olur sarı prenses besliyceksen bol kayalık yapmalısın