Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
High Defination Video Kamera

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> High Defination Video Kamera Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
balkesli

5 Ağustos 2008; 16:47:59 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhabalar Dostlar;

Bu bölüme ilk kez mesaj yazıyorum. Dostlar, geçtiğimiz cumartesi LCD TV aldım gayette memnunum. Şimdi yakın bir zaman sonra ikizlerim dünyaya geliyor Allah'ın izniyle. Bu vesile ile bir High Def. kamera almak istiyorum. Ancak bu yeni teknoloji ile pek aram yok. Şu an 5 yıllık Sony'nin Hi8'ini kullanıyorum, alet taş gibi maaşallah halen.

Şimdi sizlere kullanım amacımı yazayım, böylelikle daha rahat önerilerde bulunabilirsiniz.

Gördüğüm kadarıyla piyasada; kasetli, DVD'li ve Hard Diskli modeller var.

Ben PC'den çok fazla anlamam, dolayısyla mesela şimdiki usuldeki gibi çekip, kaset (veya dvd herneyse) bitip sonra yenisini çekip, eskilerini arşivime koymak isterim.

Birde şu var. Evimde Toshibanın HD DVD'si var. Aklımdayken hemen sorayim. DVD'li kamerada çektiğim görüntüleri o makina HD kalitesiyle okur mu? (Böylelikle eğer DVD'ye kaydeden bir makina alırsam hem kameradan, hemde evdeki DVD'mden izleme şansım olur diye bunu söylüyorum)

Hard Diskli Kameralara gelince; bunların Hard Diski dolunca içindekileri napıyoruz? Tamam, PC'ye falan aktarıyoruz ama, ben arada PC falan olmadan TV'den izlemek istiyorum.

Arkadaşlar, umarım kafamdakileri basitce sizlere aktarabilmişimdir. Bana yukarıda anlatmaya çalıştığım kullanım amaçlarıma uyacak, iyi bir kamera olarak ne önerebilirsiniz?

Saygılarımla...

panasonica

5 Ağustos 2008; 17:08:13 

yakın bir zaman içinde HD dvd , DVD piyasadan çekilecek.. size tavsiyem direk blue ray formatında kayıt yapan bir alet. gerçek 1920x1080 progress olanı..yeni çıkan hg21 canon yada yakın bir zamanda çıkacak olan sony 24mbps kayıt yapan avchd camoceder olur.. az bekleyin derim... 3 ay yada 4 ay derim. şu ankiler 16mbps e kayıt yapıyor.. en az 24mbps olmalı ..altı tatmin etmez sizi ..high def olaak tabiki

Yaşamdaki asıl Trajedi; Yetişkinlerin Aydınlıktan Korkmasıdır -Eflatun
balkesli

5 Ağustos 2008; 17:25:31 

Hızlı cavabın için teşekkürler Panasonica,

Ben HDDVD'nin bittiğini bile bile aldım geçen ay Vatan'dan 155 YTL'ye. Sonrada yurtdışından 20 tane falan arşivlik DVD getirttim.
Peki bişey soracam, şu an piyasadaki DVD'ye kayıt yapabilen kameraların DVD'lerini bendeki Toshibada HD olarak izleyebilirmiyim? Eğer öyleyse bu süper bir haber. Böylelikle Kamerama ihtiyaç duymadan takıp izleyebilirim. Doğru muyum?

Yardımların için çok saol kardeş...

budak_1903

5 Ağustos 2008; 21:20:27 

canon hg10 tavsiye ederim 8 aydır kullanıyorum çok memnunum amerika'dan 1000 ytl mal oldu şimdi daha da ucuzladı.
artıları
-progressive scan
-türkçe menü
-kolay kullanım
-zengin ayar seçenekleri
-kaliteli ışık ve flaş

eksileri
-az giden standart pil(yedek pil aldım 1450mah şimdi rahatım)
-hd izlemeyip normal olarak kaydedecekseniz pc'de convert işlemi uzun sürüyor eğer sağlam bir sistem yoksa

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
balkesli

5 Ağustos 2008; 23:16:46 

quote:

Orjinalden alıntı: budak_1903

canon hg10 tavsiye ederim 8 aydır kullanıyorum çok memnunum amerika'dan 1000 ytl mal oldu şimdi daha da ucuzladı.
artıları
-progressive scan
-türkçe menü
-kolay kullanım
-zengin ayar seçenekleri
-kaliteli ışık ve flaş

eksileri
-az giden standart pil(yedek pil aldım 1450mah şimdi rahatım)
-hd izlemeyip normal olarak kaydedecekseniz pc'de convert işlemi uzun sürüyor eğer sağlam bir sistem yoksa

Cevabın-önerin için çok saol. Ancak benim belki biraz komik kaçabilecek bir sorum var.
Yanılmıyorsam bu alet Hard Disk'li bir model. Ve HD dolduğunda pc'ye aktarıyorsun. Benim kafamdaki bu çektiklerimi arşivleyecek bir DVD veya bir kaset vs... gibi bir aygıta aktarmak. Hele ki DVD olursa, ve o DVD'yi benim Toshiba HDDVD oynatırsa tam süper olur.

budak_1903

5 Ağustos 2008; 23:25:44 

ben de öyle yapıyorum zaten. kendi içinden çıkan ulead programı ile iki seçenek sunuyor avchd veya dvd bunlardan birini seçip renderlıyorsun.

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
balkesli

6 Ağustos 2008; 9:25:25 

Arkadaşlar;
DVD'ye kayıt yapan HD Kameraların DVD'lerini bendeki Toshiba HDDVD player'de HD olarak izlemem mümkün müdür? Yoksa bu DVD'lerin herhangibir DVD player ile SD olarak izlemek arasında bir fark yokmudur?
Asıl önemli olan bu. Ona göre HD DVD kameraya yönelecem.

budak_1903

6 Ağustos 2008; 10:14:17 

mümkündür ncak normal dvd medya sınıtlı sürede hd görüntü ile yazılacaktır.en yüksek kalitede hd 1 saat hd görüntü 4-5gb yer kaplıyor.

TurkTime

6 Ağustos 2008; 17:41:28 

quote:

Orjinalden alıntı: balkesli

Arkadaşlar;
DVD'ye kayıt yapan HD Kameraların DVD'lerini bendeki Toshiba HDDVD player'de HD olarak izlemem mümkün müdür? Yoksa bu DVD'lerin herhangibir DVD player ile SD olarak izlemek arasında bir fark yokmudur?
Asıl önemli olan bu. Ona göre HD DVD kameraya yönelecem.

normal SD formatta kayıt yapan kameradan yaptığınz kayıtları HD-DVD oynatıcınızda izleyebilirsiniz
Normall DVD oynatıcıdan biraz daha kaliteli bir görüntü alırsınız
HD olarak izleyemezsiniz fakat HDMI çıkışı sayesinde görüntü yükseltme (Up-Scale) özelliği sayesinde görüntü kaliitesi biraz daha iyidir.

yani normal bir DVD oynatıcı görüntüyü TV ye 576 satır aktarırken sizin HD-DVD özelliğine göre 720p-1080i ye kadar yukselterek aktarır.
fark budur.

Tekno Yenilik

IASCA 2006 Ultimate 2 Türkiye Birincisi
IASCA 2004 Ultimeta 3 Türkiye İkincisi
balkesli

7 Ağustos 2008; 12:25:14 

Aydınlatmanız için çok teşekkür ederim. Merak ettiğim konu az çok buydu.

Peki bana önerebileceğiniz "sağlam" bir ürün var mı? İlk tercihim DVD, ikinci tercihim MiniDV'den yana.

Çok teşekkürler.

Scaleo

10 Ağustos 2008; 2:12:04 

öncelikle ikizlerinizle birlikte Allah bir ömür boyu mutluluk ve sağlık versin. yeni bir kamera almak için daha iyi bir neden olamaz.

sorununuza gelecek olursak (öncelikle belirteyim ben bu HD kameralar hakkında deneyim sahibi değilim, yazacaklarım da sağdan soldan duyduğum şeylerdir)

birincisi bir sitede, kalite açısından (DVD, HD, MİNİ DV KASETLER ve MEMORY KARTLAR) karşılaştırılırsa MiniDvlere yapılan çekimlerin daha kaliteli olduğunu okumuştum. zaten fazla maliyetli olmadıkları için de arşiv olarak saklama konusunda bütçenizi sarsmayacağına eminim. HDD ve Memory Kartlara çekilen kayıtlar dosya şeklinde bilgisayarlara aktarılabilir fakat codec problemleri yaşayabilirsiniz. görüntüde duraksamalar, karıncalanmalar gibi( biraz önce bu forumda bununla problem yaşayanların mesajlarını okudum, bu konuda araştırma yapmanızı tavsiye ederim.)

ikincisi Kameraya kaydedilen DVDleri Toshiba HDDVD cihazında HD kalitesinde izliyebilir miyim? diye sormuşsunuz, bence izleyemezsiniz, çünkü burda da codec kodlamaları devreye giriyor. her dvdye kaydedilen görüntü bu dvd filmleri izlediğimiz ".vob" formatı olamaz bence, arada her yönden fark var. (dvd çözünürlüğü 570p iken HD çözünürlüğü 1080p gibi)bunun dışında bir de marka sorunu var. her üretici kendi ürettiği ürünlerini satmak için kendi ürünleri çerçevesinde korumalar koyabiliyorlar. zaten Toshibanın HDDVD formatıyla sonynin benimsediği bluray apayrı uçlarda. sony kameraları da kamera kaydını bluray yada ona benzer bir formatta yapıyor olabilir.
tabi bunlar benim görüşlerim ama, bu yazdıklarımın doğru olduğunu düşünüyorum. aslında en iyisi bence bir tane mini dvd alın, bir mağazada çekim yapmak için ricada bulunun ve evdeki HDDVD playerınızda deneyin. sorununuza en kolay yoldan bu şekilde ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scaleo -- 10 Ağustos 2008; 2:34:59 >

panasonica

12 Ağustos 2008; 11:32:10 

quote:

Orjinalden alıntı: balkesli

Hızlı cavabın için teşekkürler Panasonica,

Ben HDDVD'nin bittiğini bile bile aldım geçen ay Vatan'dan 155 YTL'ye. Sonrada yurtdışından 20 tane falan arşivlik DVD getirttim.
Peki bişey soracam, şu an piyasadaki DVD'ye kayıt yapabilen kameraların DVD'lerini bendeki Toshibada HD olarak izleyebilirmiyim? Eğer öyleyse bu süper bir haber. Böylelikle Kamerama ihtiyaç duymadan takıp izleyebilirim. Doğru muyum?

Yardımların için çok saol kardeş...

izlersin
sonuçta toshiba hd dvd formatını oynatır. sr12/hg10/sr11 gibi true hd camcoder un var ise bunla ancak hd dvd yapılabilir.. blue ray için 24mbps-34mbps gerekir..hesabı kitabı böyle yapmalı. az beklemek karlı...yeni seriler yolda 24mbps-30mbps arası

Yaşamdaki asıl Trajedi; Yetişkinlerin Aydınlıktan Korkmasıdır -Eflatun
MIND GAMES

12 Ağustos 2008; 12:46:42 

Vay be... bak bunu bilmiyordum ha!
Blu ray dvd yapmak için 24-30 mbps gerektiğini...
İnsan karıştırdıkça, ya da takip ettikçe neler öğreniyor!
Sağolasın.

sertachk

12 Ağustos 2008; 14:32:43 

sonuç: hd dvd de oynatmak isterseniz hd dvd kayıt yapan bir makine olmalı ve hd dvd medya koymalısınız kameranıza..bunun dısında 4.7 gb olan bir medya koyarsanız sd formatta izlersiniz..yani 25 gb lık veya double layer 50 gb lık medya koymalısınız ve bu formatta cekim yapacaksınız.sony de var..sayet cok uğrasmayım diyorsanız mini dv kaset kesinlikle tavsiye etmem hc 3 e kullanan biri olarak cünki sağlam bir pc ve en az 4 saat vakit ayırmanız gerekir her kasete dvd yaratabilmek için veya yalçınlara gider her mini dv kaset için 25 ytl bayılırsınız ki buda size sd formatta geri döner hiç bir sey anlamazsınız bundan...hdd ye gelince sony sr 11 60 gb.kullanan biri olarak zaten elinizde toshiba oynatıcı var aman aman bir fark yok gözle görülür anlamda yani matematiksel olarak evet fark var ama gözle yok 24mb veya 16 mb. onun için böyle bir makine alınabilir ve içinden çıkan pmb(picture motion browser) programı ile tek tık ile istediğiniz formatta medya çıktısı alırsınız veya lcd tv ye bağlayıp 1920 1080(gercek 1440 820) formatta oturup izlersiniz.(benimde ikizlerim var)..su na için size dvd fkamera uygun görünüyor yurt dısından hd dvd bos medya da getirtirsiniz ve kayıt yapar hem arsiv olur hemde yarı birgün oturup kamaraya ihtiyaç olmadan toshiba hd dvd de izlersiniz....

balkesli

13 Ağustos 2008; 9:37:16 

Aydınlatmaların için çok teşekkür ederim arkadaşım. Hakikaten çok yardımcı oldu.
Anlattıklarından anladığım yere kadar ya DVD ya da HDD kamera tavsiye ediyorsun. (Bir HDD kullanıcısı olarak) Ama HDD'den Laptoba pmb aktarıp (umarım vista uyumludur) oradan mesala HD bir boş DVD'ye aktarabilirim diyorsun. Bu da mantıklı olabilir aslında.
DVD'ye kayıt yapan kameralar hakkında birşey duydum doğrumudur: Kayıt esnasında ara verdiğiniz zaman (mesela pause'ye basmak veya bir süreliğine kapatmak) sonra tekrar kayıda devam ettiğinizde o bölümü ayrı bir dosya olarak kaydediyormuş. Eğer öyleyse bu çok kötü gerçekten. Benim şu an kullandığı kasette öyle bir sorun yok. Ben izlediğim görüntünün akıcı olmasını isterim çünkü. Haa belki bilgisayar programı falan vardır bunları birleştiren ama, başta dediğim gibi ben bunlarla uğraşmak istemiyorum.
Bu çerçevede senden ricam bana ne tavsiye edersin. Marka-Model. Şu iyidir de, seni uğraştırmaz de, gidip onu getirttirim. (HDD veya DVD olarak)
Ayrıca Medya kaynağı olarak bahsettiğin DVD olayını bilmiyordum. Çok şaşırdım. Yani iş cihazda bitmiyormuş, onun aynı formatta boş DVD'leri varmış. Yani piyasadaki 1 YTL'lik DVD'leri alırsam ancak SD olarak kaydederim doğrumuyum? Eğer format farklıysa TR'den nereden bulabilirim HD formatında boş DVD'yi? Bir marka vs... falan varmıdır? Çünkü eminim bi satıcıya gidip bunu sorsam "O ne Abi" diye cevap alırım.

Yardımların için çok teşekkür ederim dostum...

sertachk

13 Ağustos 2008; 19:17:37