Herkese selamlar Arkadaslar size bir sorum olacak intel Q6600 dört cekirdekli islemcinin iki cekirdegi nasil iptal edilir bu konuda bilgisi olan varmi. Eger böyle yapilirsa overclockta 5 ghz üzerine cikiyor. Benim anakartim Gigabayte x48 dQ6 biostami yapilir yoksa ekstra programmi var. yardimlarinizi bekliyorum. cekirdekler devre disi birakilmis testler yapilmaya baslandi ne oluyor anlamadim
yeni ekledim bazi arkadaslar bana inanmiyor öyle seymi olur diyorlar. inceleme yaptigim siteden alintidir.
aynen böyle yaziyor
Rekor: Core 2 Quad 6600 (2.4 GHz) ile ulaştığımız en yüksek hız 5112 MHz (doğrulanmış) oldu. Aslında doğrulanmamış olarak ulaştığımız hız 5124 MHz'di.
DFI anakart ve Intel işlemciye ek olarak sistemde 1 GB DDR2 DIMM bellek ve GeForce 8800 GTS 512 MB ekran kartı vardı.
Güncelleme: Deneyimizde kullandığımız işlemci Fransa'daki takımımız tarafında iki çekirdeği iptal edilmiş Core 2 Q6600'dü. Hızlı ve kullanılabilir bir sistem yerine mümkün olan en yüksek hıza ulaşmaya çalıştığımız için böyle bir yapılandırma kullandık.
Daha fazla hızaşırtma (overclock) denemeleri için gözünüz bizde olsun! bus speed 569x9=5112 hizinda rated fsb 2272
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 6 Ağustos 2008; 0:06:08 >
Benim anakartın biosunda da var öyle bişey, istersen tek çekirdek bile oluyo. Supreme commander'ın çok çekirdek performansını ölçmek için çekirdekleri pasif hale getirdikleri bir inceleme de okumuştum. Sen anakartının biosunu incele bence.
Bunu sanal olarak yapabiliyorsun . Yani windows istediğin kadar çekirdek görüyor ama işlemci aslında hala 4 çekirdekli oluyor.
Başlat => Çalıştır => msconfig => BOOT sekmesi (boot.ini) => Gelişmiş Seçenekler (Advanced Options) => "/numproc=" seçeneğini etkinleştirip kaç çekirdekli görmek istediğini seçin yada vistada Number of Processors seçeneğini aktifleştirip seçin. Sonra tamam'ı tıklayın ve pc'yi yeniden başlatın.
Bir de bazı anakartlarda istenilen çekirdeklerin kapatılma işlemi yapılabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can-selcik -- 5 Ağustos 2008; 18:29:30 >
E8400 @ 4940MHz vCore= 1.76875 NB= 1.67 PLL= 1.86 | Zalman WB-5 | Alphacool NexXxoS Xtreme II - Rev.2 (240lık) (2x Nanoxia FX12-1250) | AGB-Eheim 600 Station II 12V | Asus Maximus Formula X38 (Rampage Formula BIOS'u ile) | OCZ Titanium 2GB 1066MHz DDR2 Dual Kit | Seagate 160GB SATAII NCQ 7200RPM | WD 250GB ATA/133 HDD 7200RPM | Powercolor HD4870 (Akasa Neo Vortexx) | CM Stacker 810 | SilverStone Strider 750W PSU | ASUS DRW-1608P3S | ASUS DRW-1814BLT | Logitech G5 v2 | Logitech G15 v2 | QPAD XT-R Black (Large-4 mm) Carbytek Mousepad | Cyber Snipa Sonar 5.1 Headset
bazi arkadas cok bildigi icin yeni seyleri yani yeni bilgilere kavusamiyorlar ben onlardada suc bulmuyorum aslinda ben kendim ne biliyorumki. ama öyle makaraya almislar kafalamislar gibi laflarida yakistiramadim. Burasi bilgi paylasma yeridir gurur ve kibir bosaltma yeri degil. ben en güvenilir sitede okudum baktim dört cekirdegi iki cekirdekte calistirmislar ama sitenin reklamini yapmak istemiyorum. o yüzden söylemek istemiyorum
Beyler arkadasa daha düzgün cevap veremezmisiniz ? Arkadas olabilir mi diye buraya yazmış lütfen dıkkatli ve duzgun dalga gecmeyerek cevaplarımızı verelım
E8400 lerle anca 4.5GHZ zorlanıyor. Q6600 la 5GHZ olamaz... Birisi sana yanliş bilgi vermiş veya sen yanliş düşündün
Giden her sevgilinin ardından hep biz olduk el sallayan. Haykırsak duyarlar mı sesimizi? Hangi sevdadan galip çıktık ki. Yürüyoruz sessiz ve kederli Nevizade geceleri. İnletiyoruz hep çıkışında İstiklal Caddesi'ni. Boşuna çekilmedi bu çile, içiyoruz gündüz gece. Haykırdık ama duymadı hiçkimse peşindeyiz her yerde. Zaten aşklar hep yalan dolan. Sonu hep acı hüsran...
Bize her sevdadan geriye kalan; sadece GALATASARAY