|
emirizmir -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (10 Ağustos 2008; 17:42:02)
|
Çok araştırmadım ama 5ghz i sıvı azotla görüyorlardır.Biz anca iyi hava soğutma ile 3.6 4.2 arası bişey görürüz.Çekirdeği kapatmaktaki amaç enerji tüketimini azaltmak ve birim zamanda açığa çıkan ısıyı azaltmak.Isı azalınaca da sıcaklık bir mitar düşebilir. Yani şimdiki oyunları oynarken, internet , ofis,ve quad destekli olmayan programlarla uzun süre işlem yapılacaksa eneji tasarrufu için çekirdekler kapatılabilir. Sonra render ,fotoğraf , 3d cad cam yaparken yada quad destekli oyun çıkarsa yüksek performans için 4 çekirdek kullanılır.Elinizde opsiyon olur. Mesela ben sadece oyun oynayan biri olsam sırf bu çekirdek iptali ve yüksek oc kapasitesi için biraz daha para vermeyi göze alırdım.Bilgisayar teknolojisi hızlı ilerliyor.En tepedeki ürünü almak bana göre yanlış yatırımdır.dört çekirdeğe param yeterken standart değeri biraz daha yüksek çift çekirdeği almak da kötü yatırımdır."Kişisel fikrimdir"
|
|
|
|