iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu

sakiri -> iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (5 Ağustos 2008; 16:41:14)

Herkese selamlar
Arkadaslar size bir sorum olacak intel Q6600 dört cekirdekli islemcinin iki cekirdegi nasil iptal edilir bu konuda bilgisi olan varmi. Eger böyle yapilirsa overclockta 5 ghz üzerine cikiyor. Benim anakartim Gigabayte x48 dQ6 biostami yapilir yoksa ekstra programmi var. yardimlarinizi bekliyorum.
cekirdekler devre disi birakilmis testler yapilmaya baslandi ne oluyor anlamadim

yeni ekledim bazi arkadaslar bana inanmiyor öyle seymi olur diyorlar. inceleme yaptigim siteden alintidir.

aynen böyle yaziyor

Rekor: Core 2 Quad 6600 (2.4 GHz) ile ulaştığımız en yüksek hız 5112 MHz (doğrulanmış) oldu. Aslında doğrulanmamış olarak ulaştığımız hız 5124 MHz'di.

DFI anakart ve Intel işlemciye ek olarak sistemde 1 GB DDR2 DIMM bellek ve GeForce 8800 GTS 512 MB ekran kartı vardı.

Güncelleme: Deneyimizde kullandığımız işlemci Fransa'daki takımımız tarafında iki çekirdeği iptal edilmiş Core 2 Q6600'dü. Hızlı ve kullanılabilir bir sistem yerine mümkün olan en yüksek hıza ulaşmaya çalıştığımız için böyle bir yapılandırma kullandık.

Daha fazla hızaşırtma (overclock) denemeleri için gözünüz bizde olsun!
bus speed 569x9=5112 hizinda
rated fsb 2272

alimdemir -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (5 Ağustos 2008; 17:57:16)

kim kafaladı seni ?

fahdlan -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (5 Ağustos 2008; 18:13:35)

ılk defa duyuyorum

SysEdit -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (5 Ağustos 2008; 18:15:56)

Çekirdeği iptal ettikten sonra niye Quad alıyorsun ki? [;)]

RCox -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (5 Ağustos 2008; 18:23:18)

Benim anakartın biosunda da var öyle bişey, istersen tek çekirdek bile oluyo. Supreme commander'ın çok çekirdek performansını ölçmek için çekirdekleri pasif hale getirdikleri bir inceleme de okumuştum. Sen anakartının biosunu incele bence.

SSH -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (5 Ağustos 2008; 18:29:57)

Bunu sanal olarak yapabiliyorsun . Yani windows istediğin kadar çekirdek görüyor ama işlemci aslında hala 4 çekirdekli oluyor.

Başlat => Çalıştır => msconfig => BOOT sekmesi (boot.ini) => Gelişmiş Seçenekler (Advanced Options) => "/numproc=" seçeneğini etkinleştirip kaç çekirdekli görmek istediğini seçin yada vistada Number of Processors seçeneğini aktifleştirip seçin. Sonra tamam'ı tıklayın ve pc'yi yeniden başlatın.

Bir de bazı anakartlarda istenilen çekirdeklerin kapatılma işlemi yapılabiliyor.

alimdemir -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (5 Ağustos 2008; 18:39:28)

birisi makaraya almış bu arkadaşı 5 ghz [sm=s17.gif] [;)]

C3nK35 -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (5 Ağustos 2008; 18:50:17)

E8400 lerde bile 4.5ghz anca zorluolar su sogutmayla sen tutmus @6600 la 5 ghzi zorlucan şaşirtici [sm=s17.gif][sm=s17.gif][sm=s17.gif]

OGUZ KAGAN -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (5 Ağustos 2008; 23:54:58)

bisi sorucam dedıgın bedne bı bakam dedım ve baktım q6600 var ve orda sadece tek secenek gozukuyo

http://img413.imageshack.us/my.php?image=234343se6.jpg

sakiri -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 0:00:38)

bazi arkadas cok bildigi icin yeni seyleri yani yeni bilgilere kavusamiyorlar ben onlardada suc bulmuyorum aslinda ben kendim ne biliyorumki.
ama öyle makaraya almislar kafalamislar gibi laflarida yakistiramadim. Burasi bilgi paylasma yeridir gurur ve kibir bosaltma yeri degil.
ben en güvenilir sitede okudum baktim dört cekirdegi iki cekirdekte calistirmislar ama sitenin reklamini yapmak istemiyorum. o yüzden söylemek istemiyorum

Kènan -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 0:06:13)

Beyler arkadasa daha düzgün cevap veremezmisiniz ? Arkadas olabilir mi diye buraya yazmış lütfen dıkkatli ve duzgun dalga gecmeyerek cevaplarımızı verelım[:'(]

E8400 lerle anca 4.5GHZ zorlanıyor. Q6600 la 5GHZ olamaz... Birisi sana yanliş bilgi vermiş veya sen yanliş düşündün[:'(]

sakiri -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 0:09:31)

hayir ben burda o sitenin adini vermek istemem ama site hem türkce hemde dünyadaki bütün dillerde testi yapan fransada

incinerator -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 0:13:04)

Arkadaşlar bilip bilmeden konuşmayalım. Konuyu açan arkadaşın salladığı bir şey yok. Yazının linki burda inanmayan açan bakar [8|] :

http://www.thgtr.com/cpu/20080730/hizasirtma_overclock_dunya_rekoru_thg-09.html

sakiri -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 0:16:53)

arkadas benden daha cesur cikti dogru yeri gösterdi

C3nK35 -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 0:21:20)

adamlar profesyonel çapda bişiler yapmişlardir herhalde biosla programla olucak bi iş olcağini zannetmiyorum

Master_Evil -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 0:22:36)

5 ghz mi yok artık lebron[sm=biggrinking.gif]

SysEdit -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 0:29:13)

Sıvı azotu dökerseniz ben bile 6 Ghz de çalışırım...[sm=s17.gif]

sakiri -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 0:40:06)

quote:

Orjinalden alıntı: SysEdit

Sıvı azotu dökerseniz ben bile 6 Ghz de çalışırım...[sm=s17.gif]

olabilir yapabilirsin

ckukner -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 0:49:52)

Arkadaşı kafaya alanları linkten sonra göremiyorum.

09nanometer -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 1:11:48)

Anakarta mod yapıldığını düşünemeyecek kadar amatörce yorumlar yapılmış...[sm=s15.gif]

canerpense -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 1:20:55)

quote:

Orjinalden alıntı: Master_Evil

5 ghz mi yok artık lebron[sm=biggrinking.gif]

Gigabyte ep35c-ds3r anakartında biostan (ctrl+f1 e bastıktan sonra) cpu hyperthreading'i kapatırsanız windows ta 3 çekirdek görürsünüz, işlemcinizin bir çekirdeğini kapatıyor nasıl oluyor bende bilmiyorum. 2-4 diye olması gerekli fakat 3 çekirdek görüyor. isterseniz ss koyabilirim.

alimdemir -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 1:25:16)

şaka yapmıştım burdayım.anlayamadınız.şimdi ben q6600ümü 2 çekirdeğe indirsem oc performansı artar mı?buna cevap verin[>:]

C3nK35 -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 1:33:53)

quad core ler zatn 2 tane core 2 duo nun birleşiminden olusturulmus işlemciler 2 sini iptal edince yine core 2 duo olmıcak mı burdaki amaç nedir çözemedim

k2fg9 -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 1:50:21)

Buradaki amaç 4 çekirdeğin de aynı anda çalışması yerine 2 sini çalıştırarak daha az ısınması, daha iyi overclock olmasını sağlamak.Kendi cahilliğinizin farkında olmadan milletle dalga geçmeye çalışıyosunuz, yazık...

C3nK35 -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 1:54:29)

neden 4 çekirdek kullandıklarını anlamaya çalişiyoruz madem 2si iptal edilicekti E serisindende uygun bi işlemci bulunabilirdi

k2fg9 -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 2:14:49)

Hem çok çekirdek isteyen hemde çok mhz isteyen uygulamaları rahat çalıştırmak gerektiği için olabilirmi ?

Sitedeki deneme amaçlı ama aynı yöntem kullanılabilir.5ghz görmesede 2 çekirdek daha iyi overclock olur.

carouserm -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 2:28:29)

biri e8xxx'lerde 4.5 bile zor demiş diğer biri 5ghz makara yapmışlar demiş
hwbot validlerine girer bakarsanız sölediğiniz cpu'lar ile kaç ghz yaptıklarını görürsünüz [sm=evillol.gif]

C3nK35 -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 2:28:58)

bu adamlar rekor denemiş günlük kullanım için overclock yapmamişlarki programla uraşşsınlar

k2fg9 -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (6 Ağustos 2008; 2:46:39)

quote:

Orjinalden alıntı: C3nK35

bu adamlar rekor denemiş günlük kullanım için overclock yapmamişlarki programla uraşşsınlar

Yazdıklarımı gözlerinle okudun demi. [sm=icon_smile_big.gif]

emirizmir -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (9 Ağustos 2008; 21:20:22)

Çekirdek iptali ile ilgili güvendiğim tek yer burasıydı malesef bulamayınca yabancı kaynaklara baktım ve 0.5 mb bile etmeyen bir programla mümkün olduğunu buldum.

core2maxperf

[image]http://bp1.blogger.com/_V1tbWNn9eRE/RtB06OVzkdI/AAAAAAAAABU/ul_zTxwZetA/s320/core2maxperf.png[/image]

Neden ve nerede kullanılır sorusuna ise örnek olarak ; intel Q6600 işlemciniz var bu işlemci oc ile 4ghz e çıkıyor.Oyun oynayacaksınız şu an çekirdek sayısından daha önemli olan"ikiden fazla çekirdek için" işlemci mhz değeridir."bkz testler"

Q6600 da oyun oynayacaksınız fakat enerji tüketimi de sizin için önemli ise işlemciyi max oc yapıp iki çekirdeğini iptal edebilirsiniz.Bu programında işlevi bu ve dili Almanca.

SSH -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (9 Ağustos 2008; 21:24:43)

quote:

Orjinalden alıntı: emirizmir

Çekirdek iptali ile ilgili güvendiğim tek yer burasıydı malesef bulamayınca yabancı kaynaklara baktım ve 0.5 mb bile etmeyen bir programla mümkün olduğunu buldum.

core2maxperf

[image]http://bp1.blogger.com/_V1tbWNn9eRE/RtB06OVzkdI/AAAAAAAAABU/ul_zTxwZetA/s320/core2maxperf.png[/image]

Neden ve nerede kullanılır sorusuna ise örnek olarak ; intel Q6600 işlemciniz var bu işlemci oc ile 4ghz e çıkıyor.Oyun oynayacaksınız şu an çekirdek sayısından daha önemli olan"ikiden fazla çekirdek için" işlemci mhz değeridir."bkz testler"

Q6600 da oyun oynayacaksınız fakat enerji tüketimi de sizin için önemli ise işlemciyi max oc yapıp iki çekirdeğini iptal edebilirsiniz.Bu programında işlevi bu ve dili Almanca.

O programın amacı bir çekirdeği kapatmak değil ki. Seçtiğin çekirdeği tam yükte çalıştırmak. Böylelikle sıcaklıklarını kontrol edebiliyorsun.

emirizmir -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (9 Ağustos 2008; 21:38:12)

Evet haklısın .Ama ubuntuda bu varmış."CPU Hotplug" imiş adı.

Peki aygıt yöneticisinden yapılamaz mı?Quadcore önce windows sürücüleri konumunda dosyaları silip sonra iki çekirdeği kaldırsak.İşlemci iki çekirdek çalışmaz mı.Yada biosta böyle bir seçenek mevcut değil mi?

İlk amacımız çekirdekleri kapatabilmek eğer bunun yapabilirsek daha sonra windows üzerinden çekirdek geçişlerini deneyebiliriz.

emirizmir -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (9 Ağustos 2008; 21:52:22)

Bunu deneyebilir misiniz.Bende tek çekirdek var, quad core larla ilgileniyorum onun için uğraşıyorum.

başlat >çalıştır> msconfig>boot.ini>gelişmiş seçenekler> /numproc= yazan yere istediğiniz çekirdek sayısı.
>tamam>uygula>tamam sonra bilgisayarı yeniden başlatın.Ve aygıt yöneticisinden kontrol edin.

emirizmir -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (10 Ağustos 2008; 12:04:24)

Bu mesajdan mesajdan önceki son iki mesajda yazılanları deneyen var mı?Ben bilmek istiyorum oluyor mu olmuyor mu.

blacksnake03 -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (10 Ağustos 2008; 12:12:03)

[sm=evillol.gif]

emirizmir -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (10 Ağustos 2008; 12:19:30)

Ulen elemean yazmış sayfa başlarında.[sm=s20.gif]

O zaman başka soru.Hangi çekirdeği iptal edeceğini nasıl bileceksiniz.Yani çekirdeklerin hepsi aynı güçte değil.Oc performansı da farkeder.Kısmen diğerlerine göre daha zayıf " böyle birşey varsa" olan iki çekirdeği nasıl iptal edebiliriz.

Göktuğ AYAS -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (10 Ağustos 2008; 12:59:27)

phenomlaramı özendin?[sm=evillol.gif]

mithrelios -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (10 Ağustos 2008; 13:25:03)

arkadaşim onlar iki çekirdeği gayet donanimsal olarak mudahale edip kapamişlar. detay vermemiş ama fransadaki takimlari kapatmiş ise demekki bir mudahale yapip işlemciyi buraya yollamişlar demektir.

yazilimsal olarak çekirdeği inaktif hale getirsen de oc performansinda bir değişme olacağini hiç zannetmiyorum.

alimdemir -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (10 Ağustos 2008; 14:07:33)

quote:

yazilimsal olarak çekirdeği inaktif hale getirsen de oc performansinda bir değişme olacağini hiç zannetmiyorum.

katılmakla beraber ekleme yapayım,kapanan çekirdeklerin yayacağı ısı olmayacağı için bir miktar sıcaklık azalması ve dolayısıyla stabiliteye katkısı olabilir,max değere değil de günlük değere katkısı olabilir ama beyhude [:)]

cengiz_vga -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (10 Ağustos 2008; 15:05:40)

2çekirdeği bırak 4çekirdekli hali ile zaten q6600 5ghz yapan oldu.sen eğer dedıgın gıbıyse 5ghz değil 6ghz olur o işlemci.eğer öle bir seçeneke varsa anakrtta ve daha çok çıkabılıyor ıse

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php

[image]http://img171.imageshack.us/img171/7616/adszkh1.jpg[/image]

vipmail123 -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (10 Ağustos 2008; 15:27:16)

Arkadaşlar bunun iki çekirdeği iptal edilmiş
belki geri dönüşümü bile yoktur. Aslında E6600 haline getirilmiş.
Ama buradaki maksat Q6600 ile şu hıza ulaşabildim diyebilmek.[:'(]

emirizmir -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (10 Ağustos 2008; 17:42:02)

Çok araştırmadım ama 5ghz i sıvı azotla görüyorlardır.Biz anca iyi hava soğutma ile 3.6 4.2 arası bişey görürüz.Çekirdeği kapatmaktaki amaç enerji tüketimini azaltmak ve birim zamanda açığa çıkan ısıyı azaltmak.Isı azalınaca da sıcaklık bir mitar düşebilir.

Yani şimdiki oyunları oynarken, internet , ofis,ve quad destekli olmayan programlarla uzun süre işlem yapılacaksa eneji tasarrufu için çekirdekler kapatılabilir.

Sonra render ,fotoğraf , 3d cad cam yaparken yada quad destekli oyun çıkarsa yüksek performans için 4 çekirdek kullanılır.Elinizde opsiyon olur.

Mesela ben sadece oyun oynayan biri olsam sırf bu çekirdek iptali ve yüksek oc kapasitesi için biraz daha para vermeyi göze alırdım.Bilgisayar teknolojisi hızlı ilerliyor.En tepedeki ürünü almak bana göre yanlış yatırımdır.dört çekirdeğe param yeterken standart değeri biraz daha yüksek çift çekirdeği almak da kötü yatırımdır."Kişisel fikrimdir"

ozan301 -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (10 Ağustos 2008; 17:59:01)

İlk defa duyuyorum böyle bişe

emirizmir -> Cevap: iki çekirdegi iptal edilmis Core 2 Q6600 nasil oluyor bu (10 Ağustos 2008; 21:49:27)

quote:

Orjinalden alıntı: can-selcik

Bunu sanal olarak yapabiliyorsun . Yani windows istediğin kadar çekirdek görüyor ama işlemci aslında hala 4 çekirdekli oluyor.

Sanaldan kastın ne?Yani işletim sistemi görmüyor ama onlar hala çalışıyor .Bu kapatma işlemini yapınca kapattığın çekirdeklere enerji gidiyor mu? "mantıken gitmesi lazım "Keşke çekilen watt değerine baklıp gerçekten işe yarıyor mu anlasak.

Yoksa aynı ısıyı yaydıktan aynı enerjiyi çektikten sonra windowsta iki çekirdek göstermesinin anlamı yok.Niye kapatalım ki.Proflar dediğiniz gibi donanaımsal kapatıyordur çekirdekleri.Pinler ayaklar vs hangisine nereden güç gidiyor bunları bilen biri yapıyordur.

Zaten q6600 çift core2duo gerçek quad değil boot.ini den tek çekirdeği yada üç çekirdeği iptal edebiliyorsun " edebiliyormusun orada 1 den 4 e rakam giriliyordu" ama gerçek quad olmayan işlemcide tek yada üç çekidek çalışma mevzusunun mümkün olduğunu zannetmiyorum.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.703125