Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
4850 Zamanla performans düşmesi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı >> 4850 Zamanla performans düşmesi Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
unstoppable

5 Ağustos 2008; 15:23:42 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadşalar company of heroesta replay izlerden ilk 2 3 dakka fps 60 sabit iken ilerleyen zamanlarda (10-20) dakika arası kademe kademe azalarak 25 30 a düşüyor .sistemim 2.7 ghz c2 duo 2 gb ram gecube 4850 anakart ta gigabyte ds3.sürücü olarak 8.7 4850/4870 hotfixli versiyonu kullanıyorum.yüzde 40 hızda calıstıyorum max 73 77 derece oluyor ekran kartı.ati overdrive açık.

bi darboğaz sözkonusu.neden oluyor bu.cevaplarınızı beklıyorum.

Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini,sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdur. Mustafa Kemal ATATÜRK
Gamlı Baykuş

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2008; 15:31:05 

quote:

Orjinalden alıntı: unstoppable

arkadşalar company of heroesta replay izlerden ilk 2 3 dakka fps 60 sabit iken ilerleyen zamanlarda (10-20) dakika arası kademe kademe azalarak 25 30 a düşüyor .sistemim 2.7 ghz c2 duo 2 gb ram gecube 4850 anakart ta gigabyte ds3.sürücü olarak 8.7 4850/4870 hotfixli versiyonu kullanıyorum.yüzde 40 hızda calıstıyorum max 73 77 derece oluyor ekran kartı.ati overdrive açık.

bi darboğaz sözkonusu.neden oluyor bu.cevaplarınızı beklıyorum.

yeni sürücü çıktı onu dene istersen

T.C Tarih Kulübü
ahmetkep

5 Ağustos 2008; 15:32:13 

darboğaz yapsa hep aynı seviyede olur yani en başta iyi sonra kötü olamaz.bellek ile ilgili problem gibi duruyor ama tam anlam veremedim.

Gigabyte GA-N650SLI-DS4L ,e2220 Dual Core 2.4 ,(3,0 Ghz ) 2 GB Kingston 800 mhz. , Sparkle 8800 GT 512 mb. ,Samsung 500 GB Sata II+160 GB Maxtor İde, LG DVD Writer ,Thermaltake 470 watt ,20.1" İnca Wide Screen LCD DVI, Creative 4+1 Hoparlör ,Vista Home Premium SP1 32 bit..
VaLoUr

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2008; 15:32:18 

Coh'da 4870x2 bile gtx280 ile baş edemiyor bu oyun nvidia kartlarda daha iyi sonuç veriyor yapacak birşey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ValouR -- 5 Ağustos 2008; 15:32:26 >

unstoppable

5 Ağustos 2008; 15:34:20 

quote:

Orjinalden alıntı: ValouR

Company heroes'da 4870x2 bile gtx280 ile başedemiyor bu oyun nvidia kartlarda daha iyi sonuç veriyor yapacak birşey yok

anladım fakat baştan 60 iken daha sonra boş ekranda(hiç savaşan ünite yok ) bile 45.ayarlarım 1650 1080 herşey açık antialias kapalı.

Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini,sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdur. Mustafa Kemal ATATÜRK
unstoppable

5 Ağustos 2008; 15:36:21 

bir çok testte 45 fps dx 10 da verıyor bu kart.bende dx9 da 30 40 a düşüyor zamanla.

VaLoUr

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2008; 15:39:47 

İşlemciden dolayı olabilir

daemonica

5 Ağustos 2008; 15:45:31 

çatışma anında mı düşüyor? boş bir araziden bol bina ve birliklerin olduğu bir sahneye geçince mi düşüyor? şu "düşüş"ü biraz açarsanız ve ekran görüntüleriyle desteklerseniz daha iyi olur.
bir de fps'nin başta 60 olması, vsync'in açık olabileceği ihtimalini getirdi aklıma. eğer açıksa kapatıp bir de öyle deneyin.

thank you mario, but princess is in another castle.
unstoppable

5 Ağustos 2008; 16:02:25 

vsync açık zaten.çatışmaya bağımsız olarak zamanla düşüyor.çatışma olmayan sahnedede düşük vaziyette kalıyor birazdan screenshotlar koyacağım.

unstoppable

5 Ağustos 2008; 16:25:06 

FadeToßlack

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2008; 16:28:08 

Performans düşüşü zaten olacaktır compnay of heroes'da.(ancak 20-30 fps düşermi bilemem)Neden dersen,oyundaki patlamalardan sonra arda kalan izler çoğalıyor ve o detaylar dikkate alınmayacak gibi değil.Ama dediğim gibi 20-30 fps değilde en fazla 7-8 fps düşer.

Windows Ultimate Beta piyasada!
unstoppable

5 Ağustos 2008; 16:31:32 

quote:

Orjinalden alıntı: FadeToßlack

Performans düşüşü zaten olacaktır compnay of heroes'da.(ancak 20-30 fps düşermi bilemem)Neden dersen,oyundaki patlamalardan sonra arda kalan izler çoğalıyor ve o detaylar dikkate alınmayacak gibi değil.Ama dediğim gibi 20-30 fps değilde en fazla 7-8 fps düşer.

bencede doğru dıyosun fadetoblack fakat daha sonra hıcbıseyın olmadığı ekranda bile 30 fps de kalıyor.sürücüden mı kaynaklı bılemıyorum artık.company of heroes oynayıpda performans dususunden sıkayetcı olan arkadaş varsa yazsın.x1950 vardı bundan once ondada geçen bi süreden sorna oluyodu benzeri.fakat 4850 de bu daha bariz belli.

FadeToßlack

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2008; 16:36:00 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: FadeToßlack

bencede doğru dıyosun fadetoblack fakat daha sonra hıcbıseyın olmadığı ekranda bile 30 fps de kalıyor.sürücüden mı kaynaklı bılemıyorum artık.company of heroes oynayıpda performans dususunden sıkayetcı olan arkadaş varsa yazsın.x1950 vardı bundan once ondada geçen bi süreden sorna oluyodu benzeri.fakat 4850 de bu daha bariz belli.

Eski karttan yeni karta geçtikten sonra format attın mı?Bilgisayar temiz mi?(virüs bakımından)Birde işlemciyi 3.0-3.2 ghz'e çıkarmayı dene.Catalyst'i tamamen sil ve 8.8 betayı kurmayı dene.

unstoppable

5 Ağustos 2008; 16:41:24 

format atmadım yeni windows kurdum.yeni windows kurunca 8.7 hotfix kurdum direk.2.7 den fazla çıkmıyor işlemci.bu kart testlerde dx10 da 48 +4x aa açıkken fps verıyor.bende aa kapalı dx9 .bi anormallik mevcut ama ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unstoppable -- 5 Ağustos 2008; 16:41:19 >

FadeToßlack

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2008; 16:45:31 

quote:

format atmadım yeni windows kurdum.yeni windows kurunca 8.7 hotfix kurdum direk.2.7 den fazla çıkmıyor işlemci.bu kart testlerde dx10 da 48 +4x aa açıkken fps verıyor.bende aa kapalı dx9 .bi anormallik mevcut ama ne?

Kartı diğer oyunlarda test ettin mi?Onlarda da bu performans düşüşü var mı?

coksakinol

Sisteme Gözat