gerçekten panasonic çok geliştirmiş kendini iso 400 rahatlıkla kullanılabilir. zaten foto çekerken nadir iso800 yapıyorum. o yönden başarılı diyebilirim.
Panasonicde CEO olsam hirotaro'ya oyalansın diye 3-5 tane ürün gönderir Oo arada da satabildigim kadar Lx-3 satardım, tek başına panasonigin 2008 bilançosunu alt-üst etti adam(;
@Knightfall hayırlı olsun arkadaşım... yalnız iso seviyesini 400e çıkarıp pozlama süresini 2sne indirseydin bence hem inceleme açısından hem görüntü açısından daha iyi sonuçlar elde edebilirdik... yeni fotolar bekliyoruz
Ben örnek foto felan istemiyom...Birçok sitede mevcut zaten de...
Aletin kullanılabilirliği nasıl acaba mankinein açılış hızı zoom hızı lcd ekran kalitesi genel olarak flash i video çekimi konusundaki fikirlerin nelerdir ben buu aletten yakın zamanda alacağım genede fikirlerini merak ediyorum
Dedigim gibi hem makineyi yanimda tasimiyorum (daha kilif alamadim) hem de fotograf isleyecek zamanim cok dar. Umarim ileride koyarim paylasima... Ama Wolf1907 'nin de dedigi gibi bircok ornek foto var heryerde, flicker da bile aratabilirsiniz yada pbase...
Size kullanma klavuzunu veriyorum**** linki olarak... 45mb.
http:/****.com/files/144420040/lx3.pdf.html
@wolf1907, aletin acilma hizi bence makul, zoom oldukca yavas, fakat zoom yaparken adim adim gidiyor birden atlamiyor benim isime yaran birsey. Flash govde icine gumulu, guzel olmus ve yakin mesafede yeterli, video olayini cok sevdim, HD olarak yaptigim cekimler oldukca iyi sonuc verdi. Menuler cok ama cok karisik geldi, uzunca bir suredir canon, fuji kullanan biri olarak zorlandim acikcasi...
Dedigim gibi hem makineyi yanimda tasimiyorum (daha kilif alamadim) hem de fotograf isleyecek zamanim cok dar. Umarim ileride koyarim paylasima... Ama Wolf1907 'nin de dedigi gibi bircok ornek foto var heryerde, flicker da bile aratabilirsiniz yada pbase...
Size kullanma klavuzunu veriyorum**** linki olarak... 45mb.
http:/****.com/files/144420040/lx3.pdf.html
@wolf1907, aletin acilma hizi bence makul, zoom oldukca yavas, fakat zoom yaparken adim adim gidiyor birden atlamiyor benim isime yaran birsey. Flash govde icine gumulu, guzel olmus ve yakin mesafede yeterli, video olayini cok sevdim, HD olarak yaptigim cekimler oldukca iyi sonuc verdi. Menuler cok ama cok karisik geldi, uzunca bir suredir canon, fuji kullanan biri olarak zorlandim acikcasi...
çok sağol hocam...Usa de henüz stokta yok gözüküyor siyahını alacam ama bulamadım hiçbierde bir siaprişim gelcekti onun yanında getirtmeyi düşünüyorum haftasonuda bulamazsak artık birkaç hafta bekleyeceğim...
Benim bu digi fotolar hakkında şöyle bir tereddütüm var( digi foto yu bundan yaklaşık 10 sene önce kullanmış biri olarak sanyo lar süperdi ozaman :) ) bunların güncel yazılımları felan muhakkak oluyordur fakat bugüne kadar kullandığım hiçbir alette firmware update i yapmadık buda bu konu yeri olamsa merak ettiğim bişidir aslında...
Benim niyetim bu aletle beraber 8gb veya 16 gb lık kaliteli bir sd kart almak deri çantası 95 $ biraz fazlaca belki kıyıp alırım ama ilk etapta o parayı vermek istemiyorum...alıp güle güle kullanmak...
Onceden siyah isteyip, siyahini hem de gumus rengini kullanmis biri olarak size gumusu oneririm, siyahi fotolardan guzel gozuksede elde ucuz duruyor, bu bir gercek.
USA'de stokta yok dedigine bakmayin ben Amazon'dan on-siparis yaparak aldim, arkadasim da siyahini direk panasonic USA den siparis etti. 10 gun icinde de elimize ulasti. Stoklar var ama sinirli, gelen hemen satiliyor, o yuzden on siparis verenler sansli durumda. Cunku onlara veriliyor yeni gelen stoklar.
Forumu takip ediyorum, umarim yakinda birkac foto koyarim buraya.
@Knightfall ın deneme amaçlı scene den çektiği fotolar bile makinenin kalitesini konuşturuyor... Panasonic mükemmel bir iş çıkarmış.... Bence tereddüt etmeden alınacak bir model... ISO performansıda gayet başarılı.... ISO su çok iyi değil diyen arkadaşlar daha ne istiyolar anlamak mümkün değil...
Bazı eski ve ucuz Lumix'lere filtre takılamadığını dehşetle gördüm!! Bu Lx-3 ün filtre yuvası var mı acaba? Diyelim polarizer filtre takıcam ya da Cokin P filtrelerimi kullanıcam?
Bazı eski ve ucuz Lumix'lere filtre takılamadığını dehşetle gördüm!! Bu Lx-3 ün filtre yuvası var mı acaba? Diyelim polarizer filtre takıcam ya da Cokin P filtrelerimi kullanıcam?
kutu içeriğinde filtre war kafan rahat olsun
Leica'nın fiyatının bu kadar yüksek olmasın en büyük sebebi Leica markası, yabancıların dedii gibi kırmızı nokta (red dot) tutkusu (Leica'nın amblemi).
Ben Almanya'dan çktığı hafta D-Lux 3 almıştım. Leica'nın tek farkı tutma yeri çıkıntısı olmaması, kırmızı nokta , Leica'da çok daha uzun ve kapsamlı garanti şartları ve jpeg renderinginin farkı. jpeg'lerde Leica'ya özgü hoş bir tonalite olmasından dolayı ben Leica'yı seçtim 2 katı fiyatlı lmasına rağmen. RAW'larda fark yok.
Yeni makinalardaki farklar da benzer şekilde sanıyorum. D-Lux 3 'ten 100-200 ISO'da memnundum, 400 eh ama zor, ötesi saçmalık durumundaydı. Makinanın tek eksiği daha iyi bir sensör, daha hızlı bir objektif ve "hot-shoe" idi onları da eklemişler. Kesinlikle çok iyi makinadır, En iyi P&S diyebilirim zira boyutu da çok kompakt.
o modelin devamı olduğunu biliyoruz ama f31fd dijital kompakt makineler içerisinde en iyisi olduğu için çıkmadan önce herkes onun yerini alabilecek bir makine olduğunu düşünüyordu... iso konusunda o başarıyı yakalayamadı ama düşük iso değerlerinde oldukça güzel sonuçlar veriyor...