Arkadaşlar dpreviewde fuji kısmında incelerken F31fd nin yerini alabilecek düzeyde makine olarak bunu alternatif olarak göstermişler. Şu an bu makineye sahip olan fazla kullanıcı yok ama yaklaşık 480 doları civarda bir fiyata satılıyor. Yeni makine alacakların incelemelerini tavsiye ederim.
Panasonic Lumix DMC-LX3 : Panasonic firması büyük beğeni kazanan Lumix LX serisinin uzun süredir beklenen yeni üyesi Panasonic Lumix DMC LX3 dijital fotoğraf makinesini duyurdu. Yaratıcı çekimlerin kolayca gerçekleştirilebilmesi amacıyla tasarlanan yeni Panasonic Lumix DMC-LX3 dijital kamera kendinden önceki LX2 modelinin piyasaya sunulmasının üzerinden iki sene gibi uzun bir zaman geçtikten sonra tanıtılan bir model. LX2 modeli üstün görüntü kalitesi, süper kullanım kolaylığı, geniş açılı objektifi ve 16:9 format LCD ekranı ile hem profesyonel ve hem de ciddi amatör fotoğrafçılar arasında büyük beğeni ve takdir toplamıştı. Lumix LX3 modelinde Panasonic her bir bileşeni geliştirerek diğer tüm kompakt kameraları geride bırakan bir model ortaya koyuyor.
Panasonic Lumix LX3 - Piksel sayısı ve kalitesi Siyah ve gümüş gövde rengi seçeneklerine sahip olan Panasonic Lumix DMC LX3 dijital fotoğraf makinesi hâlihazırda bir dijital SLR kamerası bulunan fotoğrafseverler için ideal bir kompakt ürün. Performans, kalite ve sunduğu yaratıcılık olanakları açısından Panasonic LX3 modeli, dijital kompakt fotoğraf makineleri ile ilgili tüm algıları yerle bir ediyor. LX3 kameranı kalbinde geniş ve ultra duyarlı 1/1.63 inç büyüklüğünde bir CCD yatıyor. Bu CCD görüntü algılayıcı özelikle bu fotoğraf makinesi için geliştirilmiş.
Sensör büyüklüğü, çok iyi. 1/2000 ve 60 sn. çekim güzel. Özellikle 60 sn. olan. Tasarımı da hoş gerçekten. Teşekkürler paylaşım için
Fuji F100fd ile kıyaslamak bile olmaz bence. Manuel ayarları olmadığı için F100fd bas-çek bir model kalmış. F100fd için almayı düşünenler buna yönelsin bence. Mükemmel çekim süreleri ve manuel ayarlar. F100fd yerine tercih edilmesi gerebilecek bir makine.
quote:
Orjinalden alıntı: iKSBAKs
Ne zaman piyasalarda olacak bilen var mı?
Bir de Fuji f100fd den daha iyi gibi duruyor değil mi?
Ekim ayında Almanya'dan f100fd alacaktımki bu makina çıktı karşıma özellikler harika görünüyor. Bir kaç örnek foto da var. Artık üstadlardan yorum bekliyoruz. Ekim ayına kadar vaktim var. Almanya fiyatı ne olur acaba?
Gamertag : iKSBAKs Bekleme Listesi Alan Wake / Far Cry 2 / Cipher Complex / Brother in Arms HH / Fallout3 / UFC / Top Spin 3 / Geow 2 / SC Conviction / Velvet Assassin / Too Human / Mafia 2 / Mirror' Edge / RE5 / SW:The Force Unleashed / Project Origin / TC Endwar / Saints Row 2 / Fable 2 / Borderlands / Prototype / H.A.W.X xBox 360 Premium - Samsung LE40R81B
Ekim ayında Almanya'dan f100fd alacaktımki bu makina çıktı karşıma özellikler harika görünüyor. Bir kaç örnek foto da var. Artık üstadlardan yorum bekliyoruz. Ekim ayına kadar vaktim var. Almanya fiyatı ne olur acaba?
Sony DSLR α100 - Sony 18-70 mm F3.5-5.6 - Sony 75-300 mm F4.5-5.6 Minolta AF 70-210mm f/4.5-5.6 - Flickr Acer 5920G - SanDisk Sansa Clip 2 GB - Creative EP 630
Aslında o kadar kötü de değil. 800 ISO'ya kadar eyvallah. Ama 1:1 boyuttaki fotoğraflar biraz daha dikkat çekiyor.
@Hirotaro Fotoğraf kalitesi sırf iso performansından ibaret değildir. Eğer öyle olsa idi Nikon d70-d80 fotoğraf kalitesinde bırakın rakibi canon 400d'yi sizin şu meşhur fuji f31 fdnin bile gerisinde kalırdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavkaysaw -- 5 Ağustos 2008; 22:34:40 >
Fotoğraf kalitesi hakikaten sırf iso dan ibaret değil.. Kaldı ki, geniş açıda f:2, telede f:2.8 gibi muazzam diyafram açıklığı ile f31 e kaç stop fark atar bir düşünün.. Diğer özellikleri de ön plana çıkan bir cihaz 24 mm geniş açı dikkate değer, tek negatif tarafı telesi; 60 mm (35 mm eşdeğeri..)
Bende katılıyorum. Iso performansı f31fdye göre biraz kötü olabilir yalniz diger tüm özelliklerde daha üstün gibi duruyor. Biraz daha bekleyip farkı daha gerçekçi değerlendirmek lazim.
1/1.63 lük sensöre yine basmışlar 10mp yi. Ben bıraktım isoyu,fotoğraf kalitesi bakımından da yarışamaz...
Ama yine de açık kapı bırakayım ; detaylıca fotolarını görelim derim
Hirotaro sen yapma bari Şöyle açıklayayım: Birebir aynı değerdeki iso performansı f31 den kötü olsa bile bu açığını diyaframla kapatıyor bu cihaz.. Yani 60 mm de 2,8 açıklığında diyaframı kullanıyorsun.. F31 in en geniş açısında verdiği diyafram 2,8.. Bu ne demek oluyor, F31, atıyorum herhangi bir çekimde 800 iso ya ihtiyaç duyarken LX3, 400 iso ile aynı enstantaneyi sunuyor sana..(Yada 800 iso ile iki kat yüksek enstantane) Çünkü F31 in verdiği diyaframa göre, bu cihazla diyaframı 1 stop daha açma imkanın doğuyor..
EDIT: Oranlar birebir tutmayabilir, anlaşılır olması açısından örnek verdim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spirit of nature -- 5 Ağustos 2008; 23:19:28 >
1/1.63 lük sensöre yine basmışlar 10mp yi. Ben bıraktım isoyu,fotoğraf kalitesi bakımından da yarışamaz...
Ama yine de açık kapı bırakayım ; detaylıca fotolarını görelim derim
Hirotaro sen yapma bari Şöyle açıklayayım: Birebir aynı değerdeki iso performansı f31 den kötü olsa bile bu açığını diyaframla kapatıyor bu cihaz.. Yani 60 mm de 2,8 açıklığında diyaframı kullanıyorsun.. F31 in en geniş açısında verdiği diyafram 2,8.. Bu ne demek oluyor, F31, atıyorum herhangi bir çekimde 800 iso ya ihtiyaç duyarken LX3, 400 iso ile aynı enstantaneyi sunuyor sana..(Yada 800 iso ile iki kat yüksek enstantane) Çünkü F31 in verdiği diyaframa göre, bu cihazla diyaframı 1 stop daha açma imkanın doğuyor..
EDIT: Oranlar birebir tutmayabilir, anlaşılır olması açısından örnek verdim
tamam hocam... zaten bende kapıyı o yüzden açık bıraktım Panasonicin en iyi kompaktı olacaktır bu cihaz... 1 stop açması ciddi anlamda avantaj sağlayacaktır dediğin gibi. Ama F31fd yi satılıp bu makina alınacak kadar değil... Ama açıkcası 24mm den etkilendim,zaten mega o.i.s i mükemmel kullanıyor panasonic.Sanırım birde Leicanın ASPH merceğini kullandılar.En az PF de eklendi... Sayılı kompaktlar arasına girecektir. Ama kalkıp 549Euro dan sokulursa,TR fiyatı Allah bilir ne olur ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 6 Ağustos 2008; 0:51:55 >
ISO800 ü bile ciddi anlamda bozuk... Bu makina Ne F31fd ye nede F100fd ye rakip olabilir...
Ama ISO400 de baya geliştirmiş P.sonic kendini
Kardeş sen F31Fd ye be F100Fd'ye fena takmışsın gibi görünüyor. Marka fanatikliği yapmayalım lütfen.
gerçektende çok kaliteli güzel bi modele benziyor estetik olarakda çok güzel birde optik vizör olsaydı tadından yenmezdi viewfinder optional yazıyor gerçi ama ne demek istemişler acaba isteyenin makinesine optik vizörmü takacaklar!! Bilgi için teşekkürler
Kardeş sen F31Fd ye be F100Fd'ye fena takmışsın gibi görünüyor. Marka fanatikliği yapmayalım lütfen.
yok hocam,alttaki mesajı oku,açık kapı bıraktım :)) Netten detaylıca fotolar bir aksın,o zaman daha iyi yorumlarız... Eğer iyiyse sezarın hakkını sezara teslim ederiz...
Yukarıda da denildiği gibi bizim gibi DSLR kullanıcıları için de her yerde yanımızda bulundurabileceğimiz, manuel ayarları ile de DSLR hissi verecek alternatif bir kompakt makine. Lensine bittim özellik olarak bendeki kit lens ile f2 ye inemiyorum. Ne diyeyim Allah sahibine bağışlasın
sanırım optik vizör üzerine takılabiliyor... ayrıca ilk mesajdaki ürünün tanıtım resimlerinden sonuncusunda bu vizör de yer alıyor... alttaki linkten inceleyebilirsiniz... ispanyolca sanırım çeviremedim :)
gerçektende çok kaliteli güzel bi modele benziyor estetik olarakda çok güzel birde optik vizör olsaydı tadından yenmezdi viewfinder optional yazıyor gerçi ama ne demek istemişler acaba isteyenin makinesine optik vizörmü takacaklar!! Bilgi için teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sugarboy -- 7 Ağustos 2008; 9:29:21 >
tasarımını çok beğendim.Eğer çektiği fotolarda iddialı olacaksa ses getirir... Özellikle diyaframının 2 ye inmesi,artı 24mm , büyük sensör... detaylı fotoları görelim biraz
sanırım elektronik vizör üzerine takılabiliyor... ayrıca ilk mesajdaki ürünün tanıtım resimlerinden sonuncusunda bu vizör de yer alıyor... alttaki linkten inceleyebilirsiniz... ispanyolca sanırım çeviremedim :)
gerçektende verdiğin linkte flash kızağına optik vizör takılmış silah dürbünü gibi olmuş tasarımı şıklığı özellikleri harika bide fotoğraf kalitesine yansıyorsa bu çok güzel bi model keşke 7,8 mp yapsalardı
Makine özellik olarak çok iyi duruyor ancak lx2 bile yurt dışında şu an 400 usd ile satılırken bunun fiyatı çok daha yüksek olacaktır. Yani kısaca pahalı bir cihaz. ilerde alıp kullanana olursa yorumlarına bakarız. ama şu an için pekde ilgi çekici değil bence..
fiyatının yüksekliği ile ilgi çekici bulmamak çok yanlış... şu anda f31fd gibi bir makine üzerinden bir kaç yıl geçmesine rağmen halen değerini koruyor çünkü hakediyor bunu... eğer bu makinede vaatlerini yerine getirirse bir kaç yıl hiç fiyatında düşme olmayacaktır...