Şimdi Ara

göz etrafında uçuşan cisimler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
28.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gecen aydan beri siyah siyah cisimler ucusuo sol gözümde .. aranızda olan varmı ? özellikkle gökyüzüne bakıldığı zaman berbat oluyor

Göz Etrafında Uçuşan Cisimler

Göz etrafında uçuşan cisimler, genellikle halk arasında "uçan sinekler" olarak bilinir. Bu cisimler, gözün camsu humorunda bulunan küçük protein birikintileridir. Çoğu zaman zararsızdırlar ve görüşü önemli ölçüde etkilemezler.

Uçan sinekler, genellikle ışık kaynaklarına baktığınızda fark edilirler. Gözlerinizi hareket ettirdiğinizde onlar da hareket edermiş gibi görünürler. Uçan sineklerin birkaç türü vardır:

• Noktacıklar: Küçük, siyah noktalar gibi görünürler.
    • İplikler: İnce, soluk çizgiler veya iplikler gibi görünürler.
    • Ağlar: Örümcek ağı gibi karmaşık şekillerde görünürler.

Uçan sinekler yaşlandıkça daha yaygın hale gelir. Bunun nedeni, gözdeki camsu humorun sulanması ve protein birikintilerinin oluşumuna daha yatkın hale gelmesidir.

Çoğu zaman uçan sinekler zararsızdır ve herhangi bir tedavi gerektirmezler. Ancak, ani olarak çok sayıda uçan sinek görmeye başlarsanız veya bunlara şimşek çakması veya ışık parlamaları eşlik ediyorsa, hemen bir göz doktoruna başvurmanız önemlidir. Bu belirtiler, retina yırtılması gibi daha ciddi bir göz rahatsızlığının işareti olabilir.

Uçan sineklerin tedavisi genellikle gerekli değildir. Ancak, göz doktorunuz bunların görüşünüzü önemli ölçüde etkiliyor olması durumunda lazer tedavisi veya vitrektomi gibi cerrahi müdahaleleri önerebilir.

Uçan sineklerinizi azaltmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır:

• Düzenli göz muayeneleri yaptırın: Göz doktorunuz uçan sineklerin nedenini belirleyebilir ve gerekirse tedavi önerebilir.
    • Bol su için: Su içmek, gözlerinizdeki camsu humorun sulu kalmasına ve protein birikimlerini azaltmasına yardımcı olabilir.
    • Kafein ve alkolden kaçının: Kafein ve alkol, gözlerdeki kan damarlarını daraltabilir ve uçan sinekleri daha belirgin hale getirebilir.
    • Antioksidanlar açısından zengin besinler tüketin: Antioksidanlar, gözlerinizi hasardan koruyabilir ve uçan sineklerin oluşumunu azaltabilir.

Vitrex Göz İlacı Kullananlar

Vitrex, uçan sinekleri geçici olarak azaltmaya yardımcı olabilecek bir göz ilacıdır. Vitrex'in aktif bileşeni, camsu humorun viskozitesini (kalınlığını) azaltır ve uçan sineklerin daha az fark edilmesini sağlar.

Çoğu insan Vitrex'i günde 1-2 damla olmak üzere sorunlu göze damlatır. Vitrex'in etkileri genellikle birkaç dakika içinde ortaya çıkar ve birkaç saat sürer.

Vitrex'in bazı yan etkileri arasında gözde yanma, batma veya kızarıklık bulunur. Ciddi yan etkiler nadirdir.

Vitrex kullanmadan önce göz doktorunuza danışmalısınız. Vitrex, uçan sineklere neden olan altta yatan herhangi bir göz rahatsızlığını tedavi etmez. Uçan sinekleriniz ciddi sorunlara neden oluyorsa, doktorunuz daha güçlü tedavi seçenekleri önerebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynen bendede yaklasık 1.5 senedir aynı sorun var gözümü ne tarafa kaydırsam o siyah şeylerde uçarak gelio

Lok'tar ogar! Victory or death! It is these words that bind me to the Horde. For they are the most sacred and fundamental of truths to any warrior of the Horde.

I give my flesh and blood freely to the Warchief. I am the instrument of my Warchief's desire. I am a weapon of my Warchief's command.

From this moment until the end of days I live and die FOR THE HORDE!
  • Bendede yıldızlar uçuyor anlamadım bir türlü

MEGADETH FAN CLUB
  • kendimi bildim bileli görürüm onları.

gözümle yakalamaya çalışırım ama olmaz kayıyor sürekli.

@motor.. :Renkli toplar,
    @ozzyouz nd FahrenHeit::Siyah cisimler..İlginç
    Doktora gideniniz yok mu?Neymiş sorun?

Orjinalden alıntı: LeTh3

kendimi bildim bileli görürüm onları.

Aynen. O kadar çok yapmıştım ki bi kere de kendi rekorumu kırdım. 1 saat boyuncadüşürmedim.

• Siyahlıklar toz veya minik cisimler göze yapışıyo onları görüyosunuz.

ama patlayan noktalar hakkında tam bilgim yok, göz yorgunluğu beynin algılamasındaki bi sorun olabilir, bazen bendede olur.

bende de bildim bileli var doktora gittim normal dedi ilaci tedavisi yok yani zaten belli bir sure sonra onlarla yasamaya alisiyorsun hatta yapacak bi is bulamadigin zaman onlari yakalamaya calisiyorsun iyi oluyor

Cooler Master RCT-05 | intel q6600 2.4@3.4 | 4 GB Kingston DDR2 | Asus P5Q Pro | Asus 8800 GT GDDR3 512 | 2 TB WD Sata2 HDD | Samsung SH203 DVD Writer | Akasa | Logitech X 230 2+1 | Logitech G15 | Microsoft Sidewinder Mouse | Asus 22" LCD | Daha sayayım mı :)
  • Göz tansiyonu olabilir, sen bi doktora görün derim
  • bendede oluyor ama bende içi saydam sadece dış çizdisi belldi oluyor yada renkli cisimler uçuyor kendimi bildim bileli oluyor bende
    örneğin şöle _
    | |
    ( )
    |_|
    ''Zaman hiç durmadan koşuyor.Eğer durursam birbirinin aynı olan ayak izlerini görürüm onun.Birbirinin aynı olan günlerde yaşarım.Aynı günü tekrar tekrar yaşamak ne verirki bana herşeyin hızla uzaklaştığını düşündürmekten başka..''
  • Göz etrafında, özellikle eğilip kalktıktan sonra veya gözleri sımsıkı kapatıp açtığımızda ortaya çıkan ve havada uçuşan cisimler varmış gibi görmemize sebep olan durum birçok göz, damar ve beyin rahatsızlığının belirtisi olabilir, bir göz doktoruna görünmenizi tavsiye ederim, örn.hipertansiyon hastalarında sıkça görülen bir durumdur...
  • Bazen görme alanınızda küçük uçuşan noktalar veya karanlık alanlar görürsünüz. Bunlar genellikle boş bir duvar veya mavi gökyüzü gibi düz bir zemine bakarken belli olurlar. Uçuşan cisimler aslında, gözünüzün içini dolduran ve vitre ismi verilen saydam jel şeklindeki sıvıda bulunan hücrelerin küçük birikintileridir.
    Bu nesneler sanki gözün önünde uçuşuyormuş gibi görünmesine rağmen aslında gözün içindedirler. Sizin gördükleriniz onların gözün sinir tabakası üzerine düşen gölgeleridir. Uçuşan cisimler farklı şekillerde olabilirler: Küçük noktalar, çemberler, çizgiler, bulutsu veya ağ şekiller veya tespih taneleri gibi.

göz etrafında uçuşan cisimler...
  • burda birkaç kişin yazdıklarına göre onların durumu ciddi acilen doktora görünmelerini tavsiye ediyorum bir sabah yada yola yürürken "ışıkları kim söndürdü" diye bir tepki verebilir ve inanın hiç hoş bir durum değil

Food For The Fun Of It!
  • quote:

+1907
    CPU:i7-7700K@4.7ghz Anakart:Asus MAXIMUS VIII HERO RAM:2x8GB Corsair Vengeance LPX 2666mhz GPU:Gigabyte G1 Gaming GTX1080 SSD:SanDisk Extreme 120GB PSU:EVGA SuperNOVA 1000W 80 Platinum Monitor:Asus VG248QE 144Hz
  • quote:

Orjinalden alıntı: dodi--

quote:

+1907

birde geç kayıyorlar sanki lag var. :D:D

• Baloncuklar çocukluktan beri uçar bende..Alıştım artık
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.