Hazırladığı performans odaklı bellekler ile tanınan Patriot yeni bir bellek soğutucusu üzerinde çalışıyor. Firmanın Vortex kod adını verdiği soğutucu özellikle hız aşırtma (overclock) ile ilgilenen ve yüksek bellek stabilitesini hedefleyen kullanıcıların beklenti ve gereksinimleri doğrultusunda hazırlanıyor. 1 adet DIMM slotunu işagel eden Vortex üzerinde optimal hava performansını sağlamak üzere 5000rpm'de (gürültü seviyesi henüz bilinmiyor) çalışan 40mm'lik çift fan yer alıyor. Patriot tarafından açıklanan bilgilere göre yeni soğutucu bellek sıcaklığını %30'a varan oranda düşürebiliyor. Ürünün fiyatı ve kullanıma sunulacağı tarih konusundaysa şu an için herhangi bir açıklama yapılmış değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 5 Ağustos 2008; 10:23:47 >
ne biçim teknolojidir bu anlamadım. teknoloji geriliyor mu nedir? fandan kurtulacağımıza evvelden fan kullanılmaya komponentlere de fan takılmaya başlandı. geçen hafta fanlı klavye haberi okuduk. yakında joystick , cd okuyucu , kondansatör ve dirençlerede fan takılcak sanıyorum. ole bi ürün çıkarınki ısınmasın. ama onun yerine oyle bi ürün çıkarıyolarki uzerine bide ozel soğutucu çıkarmak zorunda kalıyolar
ne biçim teknolojidir bu anlamadım. teknoloji geriliyor mu nedir? fandan kurtulacağımıza evvelden fan kullanılmaya komponentlere de fan takılmaya başlandı. geçen hafta fanlı klavye haberi okuduk. yakında joystick , cd okuyucu , kondansatör ve dirençlerede fan takılcak sanıyorum. ole bi ürün çıkarınki ısınmasın. ama onun yerine oyle bi ürün çıkarıyolarki uzerine bide ozel soğutucu çıkarmak zorunda kalıyolar
Arkadaşım bu işler böle görmüyor musun???
Gittikçe hızlar yükseliyor buna bağlı olarak donanımların sıcaklıkları artıyor.
E adamlarda en etkili çözümü aktif hava soğutma çözümlerinde görüyolar.
Tabi bu nereye kadar böyle gider bilinmez... Ama fazla uzun sürmeyeceği bir gerçek!!!
Açıkçası tam benlik bir şeye benziyor. Daha ayrıntılı incelemem lazım.
Asus Maximus Formula+Q6600@4200 with water cooling+Asus 9800GX2@745/2400+4x1GB Crucial Ballistix Tracer 1066/1200SAMSUNG 206BW LCD+Seagate 400+320+300 SATA2 NCQ+ 2X160GB RAID0+SAMSUNG 20x SATA DVD-RW+Logitech Cordless Wave+G7 Lazer Mouse+Extreme 3D Pro Joystick Swiftech Apogee GT cpu block+ Alpha Cool 8800GTX full block+Laing DC Pump+ Alpha Cool 360.rad.+XSPC Bay Reservoir
Arkadaşım bu işler böle görmüyor musun???
Gittikçe hızlar yükseliyor buna bağlı olarak donanımların sıcaklıkları artıyor.
E adamlarda en etkili çözümü aktif hava soğutma çözümlerinde görüyolar.
Tabi bu nereye kadar böyle gider bilinmez... Ama fazla uzun sürmeyeceği bir gerçek!!!
nası boyle gider? c2d lerin soğutucuları p4 lerden daha ufak farkettiysen. ve p4 lerin ortalama çalıştığı sıcaklık 60 derece iken bu c2d ler 35-40 derece. işte ben buna teknoloji gelişimi derim. ayrıca ''ram ler ısındığından pc kapandı'' şeklinde hata alan birine de hiç rastlamadım. fanlı ram soğutmanın sonuna kadar gereksiz bir şey olduğunu düşünüyorum. ddr2 raminiz 1200 mhz de iken fansız stabil olmuyorsa 1100 mhz e çekersiniz olur biter. 100 mhz in getirisindende sessizlik uğruna vazgeçin(vazgeçerim).