Şimdi Ara

Europa Universalis: ROME

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tür: Strateji

Yapımcı: Paradox Inter.

Çıkış Tarihi: 15 Nisan 2008

Minimum Sistem: 1.9 Ghz CPU, 512MB RAM, 128MB VGA (Shader 2)

Ne iyi? Ne Kötü?

+Geniş bir coğrafya
    +Serinin bağımlılık yapan klasik özellikleri
    +İlk kez yeni bir zaman dilimi...ama...
    -yine mi Roma??
    -Bazı derinleştirici özellikler kırpılmış
    -Oynanabilirlik sorunları artarak devam ediyor
    -Optimizasyon kötü

Ağır Strateji sevenlere göre bir oyun. Uzun zamandır bilgisayarımda yüklü ama pek oynamaya fırsat bulamadım. Oldukça detaylı ve zor bir oyuna benziyor. Tutorial kısmını inceledim ama oynayışı pek çözemedim. Oynayan bilen varsa burdan devam edelim. Benim gibi Roma meraklılarının kaçırmaması lazım.

DEMO (315MB)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gandolfini -- 5 Ağustos 2008; 5:43:52 >

• Öyle bi anlatmışsın ki hiç oynayasım gelmedi,ayrıca ne biçim Roma meraklısısın öyle oyunu oynamamışsın daha...Evet,bu beni iten 2.sebep olurdu eğer indirme amacım olsaydı.

Orjinalden alıntı: \*\ TaGoKo /*/

europa universali3'e göre çok zor geldi bana. bi sürü detay eklemişler. zaten oyunun haritası karanlık bişey hiç hoşuma gitmedi eu3'e devam

"Bazı derinleştirici özellikler kırpılmış " demiş OGZ editörü yav.

Fakat Din kısmı ilk oluyo galiba. Ben şu savaş olayını çözemedim tam. Fırsat bulursam kurcalıycam biraz daha

Orjinalden alıntı: Gandolfini

quote:

Orjinalden alıntı: \*\ TaGoKo /*/

europa universali3'e göre çok zor geldi bana. bi sürü detay eklemişler. zaten oyunun haritası karanlık bişey hiç hoşuma gitmedi eu3'e devam

"Bazı derinleştirici özellikler kırpılmış " demiş OGZ editörü yav.

Fakat Din kısmı ilk oluyo galiba. Ben şu savaş olayını çözemedim tam. Fırsat bulursam kurcalıycam biraz daha

valla bana göre daha derinleştirilmiş. menülere bakıyorum 100 tane seçenek eklenmiş. krallarla ilgili bişeyler eklenmiş. ticaret zorlaştırılmış. dinin bu oyunda önemli bir rolu var ama tam çözemedim.

savaş konusunda yardım edebilirim eu3'ün mantığıyla neredeyse aynı.

• Oynadıkça çözüyorum olayı. O kadar da karışık değilmiş yav.

Din kehanetlerde önemli. Kehanet iyi çıkarsa bonus alınıyo (tanrıya göre) kötü çıkarsa tam tersi geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gandolfini -- 6 Ağustos 2008; 3:39:16 >

2000 YILI UEFA KUPASI VE SÜPER KUPA
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Goodgame Empire
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beyler oyunu bilmeyen anlamayan oyuna çamur atmasın bi zahmet

1) Bu oyun çoluk çocuğa göre bir oyun değil kesinlikle. Ciddi ve komplike bir oyun. Arcade tarzı bi şey beklemeyin hiç.

2) Her strateji sevene göre de değil. Çok değişik kendine özgü bir yapısı var. Total War gibi birşey beklemeyin

3) İngilizcesi zayıf olanlara göre de değil. Şart değil ama anlamak için biraz bilmek gerekli.

4)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gandolfini -- 6 Ağustos 2008; 23:34:07 >

menüler çok karışık. çoluk çocuk oyunu değil denmiş ama biz de easy modda 1 ülke yenip kendini age of kralı yapanlardan değiliz. bişeyler biliyoruz yani

haritada hiçbirşey gözükmüyor. açamadım bir türlü. yani şifre yazınca bile açılmıyorsa neyle açılıyor bu harita?

kralın bazı özellikleri düşükse yandınız demektir. hiçbir gelişme sağlayamıyorsunuz. pc kralı kendi kafasına göre atayacaksa ve benim gelişmemi engelleyecekse ben bu oyunu niye oynuyorum? burada özne ben değilim yani neden oynayayım?

supreme ruler 2020 örneği var. o oyun bile rome kadar karışık değil.

var mı birşeyler çözebilen

• Roma ile oynuyosan yöneticileri konsey seçtiği için kötü yönetici gelme şansı hep var. Ya diktatörlük kuracaksın ya da despotik yönetime sahip bi ülkeyle oynayacaksın. Harita açılmıyo derken neyi kastettin anlamadım ama diplomatik moda ayarlarsan haritayı rahat oynayabilirsin.

Bu arada ilk mesajlarımda çok zor demişim ama insan bi kere alışınca eski eu serilerinden pek bi farkı olmadığını anladım. Çok güzel oyun eu3 vb oynamış arkadaşlar denemeli.

rome total war varken başkası yalan o deviri konu alan oyunlarda
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.