6600 islemcım Abit AB9 quadgt anakart var 2x1 de ram var ama ne kadar kalıtelı olduklaırnı bılemıyorum.İlk defa oc yapcagım herkez sıddetle tavsıye ettı sızce normal fanım yeterlımı neler yapmam lazım yardımcı olursanız sevınırım
bios nedir, nasıl girilir? bildiğini varsayıyorum..
bios un oc menüsünde "266" olan değeri "312" olarak değiştir. ayarları kaydedip çık. (kısayolu F10) işlemcin tam 2.8ghz'de çalışacak artık. (eğer 2.8 olmamışsa eist açıktır, bios'tan EIST i kapat)
daha yüksek hızlar için başka ayarlar gerekebilir, bu yüzden az ama garanti bi oc işlemi gerçekleştiriyoruz.
belki daha sonra q6600 kullanan başka arkadaşlar sana yardım ederlerse, onların belirttiği voltaj ayarlarıyla 3.2 rahat kullanırsın.
Yardımcı olabilmemiz için en azından yukarıda "badtr" nin yazdığı güzel uzun ama zevkli yazıyı okuman gerekiyor ve daha sonra bizim yardımlarımızı sadece takıldığın yerlerden alman gerekiyor
Iyi Forumlar
peki 6600 lerin MAX degeri nedir ? yani kac dereceye kadar huzurlu bi sekilde takilabiliriz sirketteki makinama baktim 65C de idLe uzerine yuk bindiginde 80C de calisio ve ben bu makinayla 1.5 senedir hergun render aliyorum. demek ust limit yuksek baya 95C felanmıdır acep ? :)