arkadaşlar elimde Q9300 2.5 var ... Ben bunu 3.6 OC yapmak istiyorum ...
öncelikle ne kadar Voltaj , Çarpan , Hız ( 333 şu anda ) vermem lazım ...
Ve en önemlisi Hangi Soğutucuyu Almam Lazım ... ??
Yardımlarınızı Bekliyorum .. Teşekkürler ..
ocz vendetta 2 kullanıorm hic ses gelmiyor ve suan islemci 3.3 ghz de iken 27 derece ve fan hızı 970rpm ki fan katiyyen ses cıkarmıyor nese cıkabilcegin hız carpan yetersizliginden dolayı fazla değil 3,6 biraz zor gibi acıkcası ben denedim ama güc kaynagımdan yada fsb yüzünden sistem acılmadı ardından 3 kez falan baslatmayı denedi ve defaulta cevirdi ayarları bu arada 3.3 ü 1.28 voltajda kullanıyorum
teşekkürler bilgin için ... valla siz belkide voltaj'ı daha fazla yükseltseydin çıkabilirdin ..
yanlız benim güç kaynağımda sorun olacağını zannetmiyorm .. çünkü Güç kaynağım gayet yeterli diye düşünüyorum .. Thermaltake toughPower 750W PSU ..
tmm ama ben oca vennattaya sıcak bakmıyorum ... Aklımdaki ThermalTake Ultra 120 Extremee
kasanı düsünüreke al oke ayrıca güc kaynagım normalde 560 wattlık ama garantide bakalım dönünce bayagı bi oc yapmayı planlıyorum ayrıca fsb normalde anakartlarda 1600mhz zaten biz suan 1760mhz yani daha yüksek icin engel olabiliyor
Bildiğim kadarı ile Q9300 de 7,5 çarpan var. Buda 3,6Ghz için 480FSB anlamına gelir. Günlük kullanım için 480FSB çok zor. Şansın varsa 460FSB de (460x7,5= 3,45Ghz) günlük kullanırsın belki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fettah34 -- 5 Ağustos 2008; 13:19:57 >
Bildiğim kadarı ile Q9300 de 7,5 çarpan var. Buda 3,6Ghz için 480FSB anlamına gelir. Günlük kullanım için 480FSB çok zor. Şansın varsa 460FSB de (460x7,5= 3,45Ghz) günlük kullanırsın belki.
bende bunu söylemeye calıstım arkadasa ama voltaj dedi nese gelsin asıl güc kaynagım voltajı da full ler denerim olmazsa ispattır olursa mutluluktur