evet arkadaşlar sonunda istediğim cpu ya kavuştum üzerinde gelen stok fan ile masaüzerinde 42-44 arası gezinmekte elimdeki mevcut thermaltake blower fan ı stok sogutucu üzerine monte edip devirinide 2800 olarak ayarladıgım anda masaüzerinde sıcaklık 29-31 arası gezinmekte , voltaj vermeden bios üzerinden fsbyi 237 yaparak bir oc denemesi yapıp ss aldım ve bu sekılde kullanıyorum günlük 2600 mhz olarak aynı devirdeki fan ile ısı masaüstünde 37 yi geçmiyor daha cok oc için önerileriniz nelerdir kaç volt artırsam sorun olmaz ramlar kingston 800 mhz 2x1 anakart gigabyte GA-MA78GM-S2H (rev. 1.1) önerilerinizi bekliyorum
Hocam siz biraz daha zorlayın isterseniz voltaj vermeden önce, belki 2700mhz falan görür. Stabilite bozulduğu anda voltaj vermeye başlarsınız. Yalnız soğutucuyu değiştirmenizi öneririm ben, blower ile falan uğraşmayın.
sistemim imzamda. stok fan takılı. boşta cpu 51, çekirdekler 48 derece. everest in kararlılık testinde %100de çalışırken 15dk dan sonra cpu 90 dereceyi görüyor. default hızda yine everestte cpu 78, çekirdekler 60 derece. senin sıcaklık değeri cpu nun mu yoksa çekirdeklere mi ait? everestte deneyip ss atsan olur mu?
sıcaklık cpu nun kardeş zzten yukarıda belirttim bu sıcaklık değeri boşta iken birde everest ile deneyip tekrar ss koyarım ancak senin boşta biraz sıcak sanki ortamdan kaynaklı olabılır yada kasa içi sirkülasyondan ben uzay montaj kullanıyorum
Hayırlı olsun, cpu persformansı nasıl memnun musun? Önceki sistemin neydi? Süper pi felan aldın mı hiç.. Süper pi ve winrar donanım testi skorlarını merak ediyorum. Sistemden HT çaranını aşağı çekip Ram timinlerini manuel ayarlayı trfc ayarlarını yükseltip oc denemeleri yapmanı tavsiye ederim. Gerekirse ht ve nb/sb voltajlarını bir kadem artır. Anakart chipsetin güzel en azından sb600 değil sb700.. Bence daha yukarı çıkması lazım sistemin..
Biostar TA690G RS690-SB600 604 Bios/x2 4400+ 2.3@3 Ghz 1.39v./2*1 Corsair Xms2 675@1000 Mhz 5-5-5-15-19 2T 2.2 v./Palit HD 2600 Pro Sonic 600@700-1400@1600 ddr3/Thermaltake Blue Orb II/Samsung 250gb Hdd/Feel Hurricane Gümüş/Be Quiet 450w Psu/Asus Dvd Rw/Samsung 740N Lcd/Creative İnspire 4400 4+1/Hp 1410 PSC