Şimdi Ara

## Intel'in Çift Çekirdekli Atom Platformu Göründü ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Intel'in Çift Çekirdekli Atom Platformu Göründü ##


    Maliyet odaklı sistemler ve ultra-taşınabilir dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı Atom işlemcisiyle son günlerin popüler ismi olan Intel önümüzdeki ay 1.6GHz'lik Atom N270 işlemcisinin çift çekirdekli modelini de kullanıma sunmayı planlıyor. Mevcut model ile aynı saat hızına sahip olan Atom N330 işlemcisinin çift çekirdekli yapısı ile daha yüksek performans sunması bekleniyor. Intel şimdiye kadar çift çekirdekli Atom işlemcisiyle ilgili olarak resmi bir açıklama yapmadı fakat firmanın Japınya'da gerçekleştirdiği bir etkinlikte Little Falls 2 adı verilen çift çekirdekli Atom platformu gün ışığına çıktı. Genel hatlarıyla mevcut Atom platformuna benzeyen yeni çözümde işlemci soğutucusunda bazı değişiklikler olduğu ayrıca kuzey köprüsünün de daha ufak bir ısı emici ile desteklendiği belirtiliyor. Ayrıca ekstra kapasitörler ile donatılan anakartın güç tasarımında da bazı değişiklikler olduğu göze çarpıyor. Resmi duyurusunun önümüzdeki ay gerçekleştirilmesi beklenen çift çekirdekli yeni Atom işlemcisiyle birlikte Asus'un Eee PC'si, MSI'ın Wind'ı ve Acer'ın Aspire One'ı gibi sistemlerin performans anlamında daha iddialı bir konuma gelmeleri bekleniyor.







  • intelin atom anakartların'daki chipset soğutucusu ses yapıyor diğer üreciler büyük heatsink ile fana gerek duymadan çok rahat soğutma yapıyorlar.Solid disk ve 12cm Tek fan ile saatte 1-2 dakika çalışsa 0db ile çaışan bir sisteminiz oluyor.+bazı atom anakartlarda PSU ihtiyacınız yok Notebook adaptörleri güç ihtiyacnı fazlasıyla verebilmekte.

    Companent olarakta çoğu üretici 2 front usb paneli ve 2 ram slot ile 4gb ye destek vermekte.Intel'in anakartı bu konuda biraz geri kalmakta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels#8482; -- 4 Ağustos 2008; 10:02:42 >
  • japoncamız yok maalesef okumayadık ancak,
    şahsen benim beklediğim bir gelişme idi yanlız bu kadar sessiz ortaya çıkması ilginç olmuş
  • çalışır bir atom sistem gördüm süper sessiz, ucuz ve ısınmıyor boyuna göre de bayağı başarılı iş çıkarıyor tam download makinası hatta film izleme için bile oldukça ideal
  • XP kursan çift çekirdek desteği yeterli değil. Performansı ne olur acaba. Vista kursan çoklu çekidek desteği XP den iyi olacaktır ama vistanında temel ihtiyaçları çok yüksek.
  • vay be intel bu laptop işinde iyi olursa piyasayıda götüreceğini biliyor
  • Via nano'ya tek çekirdekte mağlup olmuştu, çift çekirdekte geçecektir fakat Via'nın da çift çekirdeklileri 2009'un 2 yarısından itibaren geliyor. Bulunabildiği takdirde Via tercihimdir.
    Çok küçük görünüyor 22X22 mm civarı.
     ## Intel'in Çift Çekirdekli Atom Platformu Göründü ##
  • Hadi bakalım göreceğiz performansı nasıl olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.