Elimde dijital fotoğraf makinesi bulunmadığı ve cep telefonumun resim kalitesi çok düşük olduğu için, resimleri techwarelabs sitesinden aldım.
Kutunun içerisinden; 1- Çok şık, üzerinde mavi ledli fanı bulunan kutunun kendisi, 2- Güç adaptörü 3- Kasanın arkasındaki yuvalara monte edilecek şekildeki e-sata bağlantısı 4- Siyah, kaliteli e-sata kaplosu 5- Kutunun ayakları 6- Kurulum cdsi 7- USB uzatma kablosu 8- Kurulum kitapçığı çıkmakta.
Bu kutuyu isteseniz e-sata, isterseniz usb bağlantılarıyla kullanabiliyorsunuz. Benim gördüğüm en büyük eksiklik, e-sata uzatma kablosunun biraz kısa oluşuydu.
Fanın üzerindeki mavi led, çok şık bir görüntü vermekte. Fanın gürültü seviyesi ise duyulmayacak kadar az değil ama rahatsız edecek kadar da çok değil. Harddiskin montesi çok kolay. her şey çok güzel düşünülmüş. Fan, görevini çok iyi bir şekilde yerine getiriyor.
Harddisk 3GB/s hızını (SATA2) destekliyor. Bu zaten en güzel özelliklerinden biri.
Sistemim 4x250 GB 16MB Seagate 410AS'den oluşmakta. Yani TT Max4'ün okuma ve yazma hızını limitlemeyecek bir sistem. Kutunun içinde kullandığım harddisk ise Seagate 1 TB 32 MB 340AS. Sistem: Vista Ultimate SP1
Everest Disk Benchmark testi:
10.3 GB'lık tek bir dosyayı TT Max4'ten 4x250'ye kopyalama yaparken değer 104 ile 101 MB/sn arasında değişti:
4.32 GB'lık tek bir dosyayı 4x250'den TT Max4'e kopyalama yaparken değer 81 ile 77 MB/sn arasında değişti:
Eğer zaman tutacak olursanız, bu değerlerin doğru olduğunu göreceksiniz.
Küçük boyutlu çoklu dosyaların kopyalama hızları ise 30 MB/sn'in altına nadiren inmekte. Bunda tabii ki harddisklerin büyük bir kısmının boş olmalarının da etkisi var ancak, değerin dolu harddisklerde çok fazla düşeceğini düşünmüyorum.
Gördüğünüz gibi, harddiski kasanın içine takmakla e-sata bağlantısına takmak arasında giçbir fark yok. Sadece biri harici, diğeri dahili oluyor. Umarım bu ürünü merak edenlerin biraz da olsa sorularına cevap verebilmişimdir. Piyasada 70 YTL civarında satılan bir harddisk kutusu. Alacak olan herkese şimdiden hayırlı olsun.
Pazar günü itibari ile bir tanede benim sahip olduğum şık ve kullanışlı hdd kutusu.Firewire bağlantısıda olsaymış harika olurmuş.Tek korkum kasa arkasına bağlanacak external sata aparatının kısa gelme ihtimaliydi çok şükür bu sorunda yokmuş.Üzerindeki maviledli sessiz fanıyla bu fiyata rakipsiz ve alınası alet şiddettle tavsiye olunur.
AKASA INTEGRAL-STON harddsik kutusu aldım tamamen aynı özelliklerde,daha gelmedi gerçi ama gelince bende birkaç foto koyarım alacak arkadaşlara faydalı olur...
Thermaltake Max-4 ün içindeki eSATA controller çipin marka ve modelini bilen var mı? Anakartım Asus P5k SE ve eSATA controller Marvell 6111, bazı controller çipleri ile uyumsuzluk yapıyor. Bu kutuyu almayı düşünüyorum, kutu içeriği ve fiyat açısından oldukça makul görünüyor. Yazıcığlunda 66$ gibi bir fiyata sordum ne uygun yer neresidir??