Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Thermaltake MAX 4 (E-sata destekli Harici SATA HDD KUTUSU)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> Thermaltake MAX 4 (E-sata destekli Harici SATA HDD KUTUSU) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Alish

3 Ağustos 2008; 23:00:11 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Elimde dijital fotoğraf makinesi bulunmadığı ve cep telefonumun resim kalitesi çok düşük olduğu için, resimleri techwarelabs sitesinden aldım.

Kutunun içerisinden;
1- Çok şık, üzerinde mavi ledli fanı bulunan kutunun kendisi,
2- Güç adaptörü
3- Kasanın arkasındaki yuvalara monte edilecek şekildeki e-sata bağlantısı
4- Siyah, kaliteli e-sata kaplosu
5- Kutunun ayakları
6- Kurulum cdsi
7- USB uzatma kablosu
8- Kurulum kitapçığı çıkmakta.

Bu kutuyu isteseniz e-sata, isterseniz usb bağlantılarıyla kullanabiliyorsunuz.
Benim gördüğüm en büyük eksiklik, e-sata uzatma kablosunun biraz kısa oluşuydu.

Fanın üzerindeki mavi led, çok şık bir görüntü vermekte. Fanın gürültü seviyesi ise duyulmayacak kadar az değil ama rahatsız edecek kadar da çok değil.
Harddiskin montesi çok kolay. her şey çok güzel düşünülmüş. Fan, görevini çok iyi bir şekilde yerine getiriyor.

Harddisk 3GB/s hızını (SATA2) destekliyor. Bu zaten en güzel özelliklerinden biri.

Sistemim 4x250 GB 16MB Seagate 410AS'den oluşmakta. Yani TT Max4'ün okuma ve yazma hızını limitlemeyecek bir sistem.
Kutunun içinde kullandığım harddisk ise Seagate 1 TB 32 MB 340AS.
Sistem: Vista Ultimate SP1

Everest Disk Benchmark testi:

10.3 GB'lık tek bir dosyayı TT Max4'ten 4x250'ye kopyalama yaparken değer 104 ile 101 MB/sn arasında değişti:

4.32 GB'lık tek bir dosyayı 4x250'den TT Max4'e kopyalama yaparken değer 81 ile 77 MB/sn arasında değişti:

Eğer zaman tutacak olursanız, bu değerlerin doğru olduğunu göreceksiniz.

Küçük boyutlu çoklu dosyaların kopyalama hızları ise 30 MB/sn'in altına nadiren inmekte.
Bunda tabii ki harddisklerin büyük bir kısmının boş olmalarının da etkisi var ancak, değerin dolu harddisklerde çok fazla düşeceğini düşünmüyorum.

Gördüğünüz gibi, harddiski kasanın içine takmakla e-sata bağlantısına takmak arasında giçbir fark yok. Sadece biri harici, diğeri dahili oluyor.
Umarım bu ürünü merak edenlerin biraz da olsa sorularına cevap verebilmişimdir.
Piyasada 70 YTL civarında satılan bir harddisk kutusu. Alacak olan herkese şimdiden hayırlı olsun.

Daha detaylı inceleme için : http://www.techwarelabs.com/reviews/storage/thermaltake_max4/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alish -- 3 Ağustos 2008; 23:02:25 >

Intel Q6600 2.400 @ 3.880 (1.42v) | Thermalright Ultra-120 eXtreme + Xilence 120mm | Asus P5Q Deluxe | 2X1 GB Crucial BallistiX Tracer Led 4-4-4-12 800Mhz 2.2V @ 5-5-5-5 1212Mhz 2.26V | Zotac GTX 260 @ 712/1180/1535 | 4X250 GB Seagate ST3250410AS (RAID 0) | ThermalTake I Cage A2309 + 3x1 TB Maxtor STM31000340AS | ThermalTake MAX4 + 1 TB Seagate ST31000340AS | Samsung 2232BW | ThermalTake Armor MX | ThermalTake Cyclo 120mm | Samsung SH-S203B | Be Quiet Dark Power BQT P6-PRO-850W | Creative SB Audigy2 ZS | Creative 4400 | Powercom BNT 1000VA | Microsoft Comfort Curve Value Pack
iko68

4 Ağustos 2008; 0:53:47 

Pazar günü itibari ile bir tanede benim sahip olduğum şık ve kullanışlı hdd kutusu.Firewire bağlantısıda olsaymış harika olurmuş.Tek korkum kasa arkasına bağlanacak external sata aparatının kısa gelme ihtimaliydi çok şükür bu sorunda yokmuş.Üzerindeki maviledli sessiz fanıyla bu fiyata rakipsiz ve alınası alet şiddettle tavsiye olunur.

nixniz

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2008; 1:08:54 

esata olunca power kablosu takmıyormuyuz ???

tek kablo takılı gözüküor da resimde o yüzden sordum

SaiNtS ANYWHereeE
Boinic Grid Manyağı :)
BoincStats Takım Sıralamamız
iko68

4 Ağustos 2008; 1:22:07 

E sata data bağlantısı için. Power kablosunu her şartta takmak gerekir.

wormhole

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2008; 2:07:21 

AKASA INTEGRAL-STON harddsik kutusu aldım tamamen aynı özelliklerde,daha gelmedi gerçi ama gelince bende birkaç foto koyarım alacak arkadaşlara faydalı olur...

volkanbahar

11 Ekim 2008; 19:58:53 

Arkadaşlar merhaba,

Thermaltake Max-4 ün içindeki eSATA controller çipin marka ve modelini bilen var mı? Anakartım Asus P5k SE ve eSATA controller Marvell 6111, bazı controller çipleri ile uyumsuzluk yapıyor. Bu kutuyu almayı düşünüyorum, kutu içeriği ve fiyat açısından oldukça makul görünüyor. Yazıcığlunda 66$ gibi bir fiyata sordum ne uygun yer neresidir??

Teşekkürler.

Volkan Bahar
losthell

Sisteme Gözat

12 Ekim 2008; 0:01:04 

Hocam bende aynı diski(40AS) akasa integral ile kullanmaktayım. Hdtune testi yapıp buraya koyabilir misin karşılaştıralım?

Bende eSATA olarak msi p35 ile kullanmaktayım gerçi 1tb full dolu ve windows biraz eskidi bende 160x2 raid0 var

Değerler şu şekilde ;

[image]http://img93.imageshack.us/my.php?image=hdtunebenchmarkst310003lm8.png[/image]

eakyar

21 Ekim 2008; 0:44:03 

quote:

Orjinalden alıntı: Alish
Piyasada 70 YTL civarında satılan bir harddisk kutusu. Alacak olan herkese şimdiden hayırlı olsun.

Mümkünse bu fiyata bu ürünü nerede bulabiliriz onu da yazar mısınız?

losthell

Sisteme Gözat

22 Ekim 2008; 20:35:32 

Dolar oldu 1,650 hocam ozmnlar 1,200 civarıydı.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> Thermaltake MAX 4 (E-sata destekli Harici SATA HDD KUTUSU) Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cebit 2008: McAfee Standı
McAfee bizleri ev kullanıcılarına yönelik ürettiği pratik çözümler hakkında bilgilendiriyor.
Cebit 2008: Mobiliz Standı
Çalışanınızı, çocuğunuzu veya eşinizi takip etmek mi istiyorsunuz? Mobiliz size an an GPS üzerinden takip olanağı sunuyor!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar